Λοιπόν,γενικά προτιμώ να μιλάω και να λέω την άποψή μου.Θέλω να είμαι ο ''ομιλιτής'' δηλαδή και όχι ο ''ακροατής.Όταν παίρνω μέρος σε ένα διάλογο συνήθως υποστηρίζω τις απόψεις μου μέχρι να καταρεύσουν από σωστά επιχειρήματα των άλλων. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουμε πάρα πολύ πείσμα ή να είμαστε πιόνια. Κάτι στη μέση είναι το ιδανικό. Να μπορεί κάποιος να ακούει και να μιλάει,να δέχεται και να επιμένει.Τώρα όσο για το τελευταίο ερώτημά σου,λοιπόν, πιστεύω πως η αυτοπεποίθηση είναι αυτό που βοηθάει περισσότερο.Τον άλλο δηλαδή μπορείς να τον παρασύρεις αν δείξεις ότι είσαι σίγουρος για την άποψή σου και να τον κάνεις να συμφωνήσει με τη δική σου. Η ωριμότητα κυρίως βοηθάει ανάλογα σε ποιον απευθύνεται κάποιος και τέλος οι γνώσεις είναι επίσης πολύ σημαντικές γιατί σε βοηθάνε να διασταυρώσεις σωστά τα πράγματα. Ένας συνδυασμός των τριών είναι ιδανικός. Το βασικό όμως πιστεύω ότι είναι η αυτοπεποίθηση.Και πάντα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα από τα τρία ''όπλα'' που ανέφερες (αυτοπεποίθηση, γνώσεις, ωριμότητα) ανάλογα σε ποιον απευθύνεσαι.
Πολύ καλό θέμα,καλό για συζήτηση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.