Το απόλυτο Δέκα στο Μαθηματικό ΑΠΘ

asdfqwerty

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο asdfqwerty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,347 μηνύματα.
Προσωπικά αυτό που μου έκανε εντύπωση από την συνέντευξη της, ήταν η απάντηση της στην ερώτηση ποιον μαθηματικό θαυμάζει και είπε τους καθηγητές της σχολής της!!!!
Είπαμε αλλά όχι και έτσι!!
Η πορεία της προδιαγεγραμμένη, και αυτή καθηγήτρια του ΑΠΘ !!
αυτο με πεθανε λιγο να πω την αληθεια :laugh:
 

Guest 586541

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Η αξία της κοπέλας δεν αμφισβητείται, μπορεί δίχως άκρες να έβγαζε την σχολή με 8-9.5, δεδομένου ότι έπραττε με τον ίδιο τρόπο. Και σε αυτήν την περίπτωση θα της άξιζαν πολλά συγχαρητήρια.

Από εκεί και πέρα, για άλλη μία φορά φάνηκε η κοινωνική σήψη.
Οι δημοσιογράφοι δίνουν στον λαό (πελάτη) όσα του αρέσουν. Ο μέσος Έλληνας 40+ με όρους βαθμολογίας καθορίζει την επιστημονική κατάρτιση κάποιου. Σπάνια θα ακουστούν οι επιτυχές φοιτητών σε διεθνείς πανεπιστημιακούς διαγωνισμούς και αν γίνει αυτό, σε κάποιο μικρό μέσο θα παρθούν μερικές σύντομες συνεντεύξεις συνοδευμένα με κάποιο συνοπτικό αρθράκι που θα σκιαγραφεί τα "ποιοι; πού; πότε;". Ίσως να προβληθεί παραπάνω -αλλά και πάλι ελάχιστα- κάποια ανακάλυψη από γηγενή επιστήμονα.

Πάντως και εμένα δεν μου άρεσαν κάποια πράγματα από την συνέντευξη και ειδικά η άμεση -δίχως από ό,τι φαίνεται να έχει ερωτηθεί- αναφορά στην βαθμολογία των πανελλαδικών. Δίνεται μία εικόνα δια αυτής ότι ο συνεντευξιαζόμενος θέλει να "δειχθεί".

Και θεωρώ οτι είναι μια ώριμη στάση αυτή που έχω διότι και ο Περελμαν αρνήθηκε το βραβείο Fields. Που εδώ δεν μιλάμε για έναν μ.ο. but for the freaking fields medal. Και δεν λέω ίσως extreme παράδειγμα, αλλά η ουσία παραμένει πως οποιοσδήποτε ευφυής άνθρωπος δεν θα κυνηγούσε ποτέ βαθμούς θεωρώ. Δεν είναι αυτός ο λόγος που κάνουμε επιστήμη.

Ο Φαινμαν επίσης είχε μεγαλώσει με τέτοια νοοτροπία.Ο πατέρας του δεν τον είχε μεγαλώσει με τέτοιο τρόπο που είχε καταλήξει να σιχένεται τις βραβεύσεις. Και ξαναλέω, πάλι extreme παράδειγμα. Δεν είναι τόσο κακό να θες να αναγνωριστεί ο κόπος σου που και που(θα έλεγα οτι είναι εν μέρει και απαραίτητο για λόγους επιβίωσης). Ωστόσο η ουσία πάλι παραμένει, φαίνεται πως όλοι αυτοί οι επιτυχημένοι άνθρωποι ήταν επιτυχημένοι διότι καταβάθος απλά έκαναν αυτό που γούσταραν χωρίς να κυνηγάνε την επιτυχία ως αυτοσκοπό.
Λαμβάνοντας τον ρόλο του συνηγόρου του διαβόλου, δεν θα απέκλεια αυτή η στάση -παρότι φαινομενικά έχει τον αντίθετο σκοπό- να αποβλέπει σε ότι η αντίθετή της. Μέσα από ένα πέπλο αντικομφορμισμού. Όχι πως ο Perelman :worship: ή ο Feynman :worship: είχαν τέτοιες επιδειώξεις, είμαι πεπεισμένος πως δεν είχαν, αλλά γενικά μιλώντας δεν θεωρώ αδύνατο για κάποιους το να πράξουν έτσι χάριν εντυπωσιασμού. Μην πέσουμε δηλαδή αμέσως να πούμε "αυτός αγαπά πραγματικά το αντικείμενό του ή έχει εξαίσιο χαρακτήρα" επειδή λειτούργησε έτσι.

Δεν διαφωνώ σε κάτι άλλο με το σχόλιό σου.

Και νομίζω ότι αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τον άριστο φοιτητή από αυτόν που πρόκειται να συνεισφέρει στην έρευνα είναι η διακαής ενασχόληση με το αντικείμενο, ξεφεύγοντας από τις απαιτήσεις του προγράμμματος σπουδών. Το μυαλό ενός τέτοιου ατόμου λειτουργεί συνεχώς ασύνειδα, επεξεργαζόμενο ιδέες και αναλύοντας τα ερεθίσματα που έλαβε μέχρι τέλους. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μεγαλοφυών ατόμων με βαθμούς μέτριους ή κακούς (βλέπε Einstein). Πιθανότατα επειδή εστίαζαν μανιωδώς σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, με αποτέλεσμα την παραμέληση των υπόλοιπων.

Ακριβώς. Όσο και να μην τη βοήθησαν, υπήρχε μια ακαδημαϊκή επαφή στο σπίτι, μια κοινή σκέψη, αυτό που λένε οι ξένοι ως know how to. Και να μην την βοήθησαν γιατί οι άνθρωποι είναι χημικοί, υπήρχε μια συζήτηση τουλάχιστον σε οργανωτικά θέματα μελέτης. Πόσοι φοιτητές προέρχονται από σπίτια που οι γονείς ή τα αδέρφια δεν είναι κατάλληλο περιβάλλον ανθρώπων για υποστήριξη έστω και ηθική, ψυχολογική καθώς δεν ξέρουν από επιστήμες και άρα άθελά τους κάνουν φασαρία, δεν καταλαβαίνουν κάποιες ιδιαιτερότητες κτλ; Πολλά συγχαρητήρια βέβαια για τον κόπο της, αλλά όντως θα είχε πιο ενδιαφέρον να βλέπαμε το άριστα μετ' επαίνων ενός φτωχού νέου, με γονείς να δουλεύουν σε ορυζώνες κάτω από τον ήλιο όλη μέρα που μπόρεσε να βρει και θεώρημα τελειώνοντας το Μαθηματικό ή μπόρεσε να πάρει υποτροφία να σπουδάσει στην Οξφόρδη. Υπάρχει και αυτή η όψη της κενωνίας. Γνωρίζω παιδί από Ινδονησία που πήρε υποτροφία ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εργάζεται σε πολυεθνική στη Γερμανία ενώ οι γονείς του είναι αγρότες (ο πατέρας του οδηγάει και ένα ταξί τρίκυκλο σαν ποδήλατο) και η μητέρα του είναι μοδίστρα και κάνει οικιακά φροντίζοντας άλλα 6 αδέρφια. Να πούμε και άλλα παραδείγματα που δεν φτάνουν στα αυτιά της Ελληνικής κοινωνίας;

Υπάρχουν πολλά άλλα καθημερινά παραδείγματα ανθρώπων που επίσης έκαναν λαμπρή καριέρα, προόδευσαν με όχι και τόσο χτυπητό τρόπο από τα ΜΜΕ χωρίς να προέρχονται από περιβάλλοντα με σχετικές σπουδές. Θέλω να πω ότι η επιτυχία στη ζωή είναι τελείως υποκειμενική, σχετική, πρόσκαιρη και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με το άστρο του καθενός. Για μένα ένα πτυχίο 10 δεν λέει κάτι. Είναι απλά η επιτυχία σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και είναι τόσο σχετικό, ώστε σε άλλο πρόγραμμα σπουδών να μην ήταν 10 αλλά 8.5 ή 9.5, ή άλλος βαθμός μεγαλύτερος ή μικρότερος. Τότε τι θα λέγαμε;
Συμφωνώ απόλυτα με όλα.

Το θέμα είναι ότι ερχόμενος κάποιος σε επαφή με μία επιστήμη αυτόματα εξοικειώνεται με νοητικά εργαλεία που θα συναντήσει και άλλου. Αν κάποιος ασχοληθεί με τα μαθηματικά ή τη Χημεία να αναμένει βελτίωση και των ικανοτήτων του στη Φυσική ή την Ρητορική. Όχι μόνο επειδή υπάρχει αλληλοκάλυψη μεταξύ τους, αλλά σχεδόν εξ' ολοκλήρου επειδή τα μονοπάτια σκέψης μοιάζουν. Δεν γίνεται να επεκταθώ παραπάνω σε αυτό το thread, πάρα πολλά ωστόσο μπορούν να γραφτούν.

Όταν λοιπόν σε ένα σπίτι οι οικογενειακές συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τις εφαρμογές μίας επιστήμης στην καθημερινότητα και γίνεται κριτική διαφόρων φαινομένων με γνώμονα τον ορθολογισμό και σε ένα άλλο για γίνεται συζήτηση για τον Ολυμπιακό και κρίνονται όλα με βάση την άποψη του παππά της γειτονιάς ή κάθε μπούρδας που πλασάρεται προς μαζική κατανάλωση, τότε ναι θα υπάρξουν μεγάλες στατιστικές διαφορές μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Ή όταν οι απορίες ενός παιδιού θα απαντηθούν αναλυτικά, επιστημονικά και θα δοθούν περαιτέρω ερεθίσματα.

Και καλό θα ήταν για όσους ένιωσαν μία ενδόμυχη ανακούφιση, ευχαρίστηση και τρόπον τινά επανέκτησαν την αυταρέσκειά τους μόλις έμαθαν ότι οι γονείς του κοριτσιού είναι καθηγητές των Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, να συλλογιστούν κάποια πράγματα για τον εαυτό τους και το τι θέλουν στη ζωή τους.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
E τώρα το θέμα το πάνε αλλού. Νισάφι. Αντί να ρωτήσουν κάτι πιο μαθηματικό θέμα την κοπέλα, στο τέλος θα μάθουμε αν έχει και αγόρι. :shifty:
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Α αυτο θα ενδιεφερε πολυ τον ευκλειδη θεωρω !

Το γκομενικό είναι από τα κύρια ζητήματα για τον μέσο έλληνα φοιτητή. :wacko: Για να μην πει η γειτονιά ότι ο Τάκης είναι τιούτος, δεν έφερε κοπέλα να δούμε για να λυθεί η περιέργεια της γειτονιάς και στο σκατοσόι, τώρα που έγινε φοιτητής. Κάτι ανάλογο ισχύει και για μια κοπέλα φοιτήτρια. Νέα κοπέλα και να μην έχει αγόρι..τς τς τι πράγματα είναι αυτά; Της Κούλας ο γιός πρώτο εξάμηνο Μεταλλειολόγων (ούτε καν ξέρει τι είναι) έφερε κοπέλα, εσύ; Γνωρίζουμε καλά πως παίζεται το παιχνίδι.

To έφερε κοπέλα είναι κάτι σαν έφερε λεφτά στο σπίτι. Η κοπέλα είναι κάτι σαν έπιπλο που ο φοιτητής το επιδεικνύει σαν ικανότητα ότι το αγόρασε, το βρήκε και ο άλλος ο φοιτητής, δεν μπόρεσε να φέρει ένα έπιπλο-κοπέλα. Έχουμε πιάσει πάτο σε επίπεδο σκέψης στην Ελληνική επαρκία.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,308 μηνύματα.
Το γκομενικό είναι από τα κύρια ζητήματα για τον μέσο έλληνα φοιτητή. :wacko: Για να μην πει η γειτονιά ότι ο Τάκης είναι τιούτος, δεν έφερε κοπέλα να δούμε για να λυθεί η περιέργεια της γειτονιάς και στο σκατοσόι, τώρα που έγινε φοιτητής. Κάτι ανάλογο ισχύει και για μια κοπέλα φοιτήτρια. Νέα κοπέλα και να μην έχει αγόρι..τς τς τι πράγματα είναι αυτά; Της Κούλας ο γιός πρώτο εξάμηνο Μεταλλειολόγων (ούτε καν ξέρει τι είναι) έφερε κοπέλα, εσύ; Γνωρίζουμε καλά πως παίζεται το παιχνίδι.

To έφερε κοπέλα είναι κάτι σαν έφερε λεφτά στο σπίτι. Η κοπέλα είναι κάτι σαν έπιπλο που ο φοιτητής το επιδεικνύει σαν ικανότητα ότι το αγόρασε, το βρήκε και ο άλλος ο φοιτητής, δεν μπόρεσε να φέρει ένα έπιπλο-κοπέλα. Έχουμε πιάσει πάτο σε επίπεδο σκέψης στην Ελληνική επαρκία.
Meanwhile φυσικομαθηματικά και πολυτεχνεία :
-Ζωή και σχέσεις;
1658935374828.png
 

Oof

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Oof αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ. Έχει γράψει 267 μηνύματα.
Το γκομενικό είναι από τα κύρια ζητήματα για τον μέσο έλληνα φοιτητή. :wacko: Για να μην πει η γειτονιά ότι ο Τάκης είναι τιούτος, δεν έφερε κοπέλα να δούμε για να λυθεί η περιέργεια της γειτονιάς και στο σκατοσόι, τώρα που έγινε φοιτητής. Κάτι ανάλογο ισχύει και για μια κοπέλα φοιτήτρια. Νέα κοπέλα και να μην έχει αγόρι..τς τς τι πράγματα είναι αυτά; Της Κούλας ο γιός πρώτο εξάμηνο Μεταλλειολόγων (ούτε καν ξέρει τι είναι) έφερε κοπέλα, εσύ; Γνωρίζουμε καλά πως παίζεται το παιχνίδι.

To έφερε κοπέλα είναι κάτι σαν έφερε λεφτά στο σπίτι. Η κοπέλα είναι κάτι σαν έπιπλο που ο φοιτητής το επιδεικνύει σαν ικανότητα ότι το αγόρασε, το βρήκε και ο άλλος ο φοιτητής, δεν μπόρεσε να φέρει ένα έπιπλο-κοπέλα. Έχουμε πιάσει πάτο σε επίπεδο σκέψης στην Ελληνική επαρκία.
Άσε που η κοπέλα πρέπει να είναι από φιλοσοφική, γιατί αν είναι από μηχανολογων δεν βλέπονται /σ
 

monaxiko brizolaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η alex from sheffield αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,864 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Άσε που η κοπέλα πρέπει να είναι από φιλοσοφική, γιατί αν είναι από μηχανολογων δεν βλέπονται /σ

Όχι, φιλοσοφική έχουν παράξενα τατουάζ και τρύπες που δεν φιλτράρονται σωστά από τις θεούσες καλές οικογένειες και το ευρύτερο σόι, δηλαδή, δυο τρία οικοδομικά τετράγωνα πολυκατοικίες. Θέλουν κάτι σε δασκάλα, ήσυχη, να μην καπνίζει και να μπορεί να σιδερώνει τα μποξεράκια του Τάκη όταν θα φέρει κοπέλα. :shifty:
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Άθλιος δημοσιογράφος.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Είναι πιο σημαντικό το ερώτημα, ποια θα σου σιδερώνει το μποξεράκι από το να φέρεις πτυχίο με 10 Μαθηματικών και να είσαι χωρίς κοπέλα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Είναι πιο σημαντικό το ερώτημα, ποια θα σου σιδερώνει το μποξεράκι από το να φέρεις πτυχίο με 10 Μαθηματικών και να είσαι χωρίς κοπέλα.
Πάντως και αυτή δεν απαντάει έξυπνα. Τις κομματικές ερωτήσεις έπρεπε να τις αποφύγει.
 

Nala

Δραστήριο μέλος

Η Nala αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 759 μηνύματα.
Τό ΑΠΘ την περιμένει χα χα χα χα
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.
Τό ΑΠΘ την περιμένει χα χα χα χα
Ερωτήσεις του δημοσιογράφου απάντησε. Έπρεπε να τις αποφύγει και να μην πάρει θέση σε κομματικά ζητήματα. Τι να το κάνεις το 10 σε όλα όταν πέφτεις στη παγίδα ενός άθλιου δημοσιογράφου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

φφφφ.png

Ο G είναι κάποιος από εδώ μέσα;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Ναι γιατί είναι τόσο ξεφτίλες αρκετοί δημοσιογράφοι και όχι μόνο. Από την μια μας ενοχλεί η κομματική παρουσία στα Πανεπιστήμια και από την άλλη δείχνουμε με το δάχτυλο όποιον απλά δεν τον ενδιαφέρει η κομματική μικροπολιτική. Μετά ψάχνουμε να δούμε γιατί 600 χιλιάδες νέοι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι ηθικός αυτουργός για το τέλμα της Ελληνικής κοινωνίας είναι σε μεγάλο βαθμό ο τύπος που παρουσιάζει μια επικαιρότητα ανάλογα με το μήνυμα που θέλει να περάσει.
 

Guest 586541

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,818 μηνύματα.
Πάντως και αυτή δεν απαντάει έξυπνα. Τις κομματικές ερωτήσεις έπρεπε να τις αποφύγει.

Τι θα μπορούσε να πει; Έχει καμία εμπειρία πάνω στα Μαθηματικά πέρα από την εξαμηνιαία ύλη του προγράμματος; Νέα κοπέλα δίχως εργασιακή εμπειρία είναι, δεν έχει ασχοληθεί σε πολλά επίπεδα με την επιστήμη και είναι κρίμα πως την αντιμετωπίζουν δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι όποιος σπουδάζει Μαθηματικά και του αρέσει, είναι μαϊντανός για το Ελληνικό κράτος γιατί δεν υπάρχει κάποια επιπλέον εξέλιξη ή ενδιαφέρον σε αυτό. Είναι κάπως δεδομένο ότι όποιος σπουδάζει Μαθηματικό ξέρουμε ότι δεν ήθελε Μαθηματικά, και ότι θα καταλήξει άνεργος ή να δουλεύει για 3.5 ευρώ δυό-τρεις φορές τη βδομάδα, σε φροντιστήριο χωρίς ένσημα. Σαν άποψη είναι τελείως άθλια και ρατσιστική.

Είναι λίγο τραγικοί οι δημοσιογράφοι (και όχι μόνο) ότι με συγκεκριμένες ερωτήσεις, διαμορφώνουν μια εικόνα τελείως άδικη για μια επιστήμη που είναι το κέντρο αναφοράς πολλών ερευνητικών εργασιών παγκοσμίως σε όλες τις επιστήμες, ακόμη και των θεωρητικών. Δεν γίνεται στις ΗΠΑ να έχουν ερευνητική έδρα για την ιστορία των αρχαίων μαθηματικών και αν το πεις αυτό στην Ελλάδα να σε αντιμετωπίσουν με την ειρωνεία. Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι η κοπέλα θα ήθελε να κάνει μεταπτυχιακό πάνω στην μαθηματική βιολογία, ποια θα ήταν η επόμενη ερώτηση και φυσικά, τι συμπέρασμα θα έβγαινε από αυτό; Ρωτάνε για να ρωτάνε μόνο. Η κοινωνία γενικά κοιμάται και πας να παρουσιάσεις μια άξια συγχαρητηρίων κοπέλα στα Μαθηματικά, χωρίς κάτι να αλλάξει από αυτό. Θέλω να πω ότι η φτωχοΤσεχία, έχει ένα Ινστιτούτο Μαθηματικών και πάνω εκεί δουλεύουν ομάδες Μαθηματικών συμβάλλοντας στην τεχνολογική πρόοδο της χώρας. Έχει και η Ελλάδα ένα ερευνητικό κέντρο στα Μαθηματικά, που είναι στο ΙΤΕ στην Κρήτη. Όμως αντιμετωπίζεται σαν κάτι που δεν αφορά την κοινωνία γιατί η κοινωνία δεν έχει ανάγκη την τεχνολογία ως μέσο παραγωγής, αλλά μόνο να καταναλώνει τεχνολογία αγορασμένη από την Κίνα.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,858 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top