Τα ζώα, είτε ομιλούντα είτε όχι, αξίζουν αυτό ακριβώς που παίρνουν. Αν θέλεις να διεκδικήσεις αυτά που λες, τράβα βρες τους μισούς μαθητές Δευτεροβάθμιας (περίπου 350 χιλιάδες) και κάντε κόμμα, τι να σου πω, προς το παρόν οι Χριστιανοί είναι περισσότεροι. Δε μ'ενδιαφέρει αν είναι εξαναγκασμένοι ή όχι, προβληματάκι δικό τους και των σπιτιών τους, όχι δικό μου.
Αφού μου λες ότι ένας φιλάνθρωπος είναι Χριστιανός, τότε ένας μη Χριστιανός δεν είναι και φιλάνθρωπος, αυτά είναι θέματα κοινής λογικής, αν σε πειράζει να ακούς τη λέξη Μαθηματικά, την αφαιρώ, αλλά δεν αλλάζει κάτι.
Επιπλέον, επειδή μάλλον έχεις ζήτημα κατανόησης, εγώ δεν υποστηρίζω κανενός είδους ανωτερότητα θρησκείας, αυτό ακριβώς στηλιτεύω, αυτό ακριβώς όμως βγαίνει απ'τον εντελώς άκυρο συλλογισμό σου και της κοπέλα. Δεν είναι ζήτημα ανωτερότητας της θρησκείας το γεγονός ότι οι προτεστάντες δεν είναι Χριστιανοί (χέστηκα τι κάνουν οι ιστοριογράφοι, είμαι χριστιανός κι έχω δική μου άποψη) είναι ότι αν η Ορθοδοξία περιλαμβάνει όσα δίδαξε ο Χριστός και δέκα παραπάνω, ο Λουθηρανισμός δεν περιέχει τίποτα απ'οσα δίδαξε ο Χριστός, είναι καθαρός ηθικισμός, χωρίς κανένα πνεύμα, χωρίς καμία συναδελφοσύνη, στην εποχή του Χριστού αυτοί θα ήταν οι Φαρισαίοι.
δεισιδαιμονία, όχι δυσειδαιμονία
εσυ ο ιδιος αναιρεις τα λεγομενα σου, εφοσον θεωρεις οτι εχεις τη δικια σου αποψη περι λουθηρανισμου, κατι που και η επισημη αρχη διαφωνει μαζι σου, τοτε αυτοματα, συμφωνα με τα δικα σου επιχειρηματα, εισαι αιρετικος. προσωπικα, δεν με ενδιαφερει πραγματικα αν θελεις να αποκαλεισαι χριστιανος ή οχι. αφου λατρευεις τοσο τους τυπους και εισαι τοσο κολλημενος για να δεχτεις οτι πολλοι θεωρουν οτι μπορουν να φτασουν στον χριστιανικο θεο τους με αλλους τροπους, το προβλημα δε το εχω εγω
ο Λουθηρανισμός δεν περιέχει τίποτα απ'οσα δίδαξε ο Χριστός, είναι καθαρός ηθικισμός, χωρίς κανένα πνεύμα, χωρίς καμία συναδελφοσύνη, στην εποχή του Χριστού αυτοί θα ήταν οι Φαρισαίοι.
προσωπικα σχολια, καθαρα. γιατι δε μπορω να διακρινω ουτε την συναδελφοσυνη στην Ελληνικη Ορθοδοξια σου.
Επιπλέον, επειδή μάλλον έχεις ζήτημα κατανόησης, εγώ δεν υποστηρίζω κανενός είδους ανωτερότητα θρησκείας, αυτό ακριβώς στηλιτεύω, αυτό ακριβώς όμως βγαίνει απ'τον εντελώς άκυρο συλλογισμό σου και της κοπέλα.
εσυ μιλησες για περισσοτερα δικαιωματα των χριστιανων στην ελλαδα.
ειναι αντιφατικο να μην υποστηριζεις οτι η θρησκεια σου δεν ειναι ανωτερη, απο τη στιγμη που τη θεωρεις τη μοναδικη αληθινη. για εμενα, ως ανθρωπος που δεν ανηκω σε καποια θρησκεια, πραγματικα δε με ενδιαφερουν οι θρησκειες, αρκει να σεβονται το δικαιωμα μου για ανεξιθρησκεια και για την προστασια μου απο προσπαθειες προσυλητισμου. ασφαλως το μαθημα των θρησκευτικων με τον τροπο που γινετα, το θεωρω μια προσπαθεια προσυλητισμου.
και δε μπορω να καταλαβω, πως προεκυψε το συμπερασμα οτι θεωρω τον χριστιανισμο ανωτερο απο τις υπολοιπες θρησκειες
Τα ζώα, είτε ομιλούντα είτε όχι, αξίζουν αυτό ακριβώς που παίρνουν
ζωο, κατι που δεν ειναι προσβλητικο, εισαι και εσυ.
εν παση περιπτωσει, δεν ειναι απαραιτητο ολοι οι ανθρωποι, ευτυχως, να συμφωνουν με τις δικες σου αποψεις.
-----------------------------------------
Δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνεις όσα πιστεύω κι εγώ. Δημιουργία εντυπώσεων;
Η αποχή είναι παράδοση του δημοκρατικού δικαιώματος, κάποιος που απέχει απ'τις εκλογές δεν θα πρέπει να έχει ούτε καν δικαίωμα διαμαρτυρίας.
λαθος, η αποχη μπορει να ειναι (ασφαλως, μπορει και οχι) εκφραση διαφωνιας για το πολιτευμα. σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα, οτιδηποτε και να μας λενε στο σχολειο η ψηφος δεν ειναι ο μονος τροπος να συμμετεχεις. το συνταγμα κατοχυρωνει το δικαιωμα του συναθροιζεσθαι και του συνερχαισθε και ειναι εντελως αντιδημοκρατικη η αποψη περι απαγορευσης της διαμαρτυριας.
συμφωνησα καπου μαζι σου;
Ναι, σαφώς και όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, γι'αυτό θα σε συμβούλευα να περνάς από λίγο περισσότερο κριτικό κόσκινο όσα λες γιατί τα μισά είναι λαικισμός και θα συνεχίσω να το λέω ασχέτως αν σου αρέσει ή όχι.
περιεργο, ακριβως το ιδιο θεωρω για σενα. ιδιαιτερα οταν αποφευγεις να απαντησεις σε συγκεκριμενα σημεια.
Ευθύνη του καθενός είναι φιλαράκο μου, ναι. Ο λαός έχει πάντα αυτό που αξίζει. Αν και προσωπικά αδιαφορώ για το παρελθόν του Μακαριστού. Εγώ και τον αγάπησα και τον τίμησα τις τελευταίες ώρες, αυτό που κοίταξα ήταν η προσφορά του, δεν ήταν τι έκανε πριν 100 χρόνια.
Ναι, σαφώς και όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, γι'αυτό θα σε συμβούλευα να περνάς από λίγο περισσότερο κριτικό κόσκινο όσα λες γιατί τα μισά είναι λαικισμός και θα συνεχίσω να το λέω ασχέτως αν σου αρέσει ή όχι.
εκτος απο την ατομικη ευθυνη του καθε ανθρωπου ξεχωριστα, υπαρχει και η συλλογικη. και απο τη στιγμη, που προσπαθεις να ριξεις ολες τις ευθυνες στο λαο (παντα εχει το μεριδιο του) με τον τοσο ατοπο συλλογισμο σου, βοηθας στη διαινωνιση της καταστασης.
για ποιο λογο ομως; για να δικαιολογισεις τις πραξεις του αρχηγου της εκκλησιας σου;
μεσα στο εργο του συμπεριλαμβανεται και η συνεργασια με τη χουντα, ομως, και αν οντως θυμαμαι καλα ξεκινησε στις 21 απριλιου του 1967 και οχι του 1909.