Παντως με ανοιχτο βιβλιο δε νομιζω οτι θα χε προβλημα καποιος με στοιχειωδη κριτικη σκεψη.
Θα είχε.
Αυτές τις μαλακίες λέτε οι θεωρητικοί μόνοι σας για να χαίρεστε. Και δε λέω μπορεί να έχουν πλάκα όταν συζητάτε μεταξύ σας αλλά σε κουβέντα με άλλες κατευθύνσεις, για να μην κάψεις πέρα απ' την τιμή και τον εγκέφαλό σου, μην αναφέρεις καν τη λέξη περιεχόμενο. Με ένα κεφάλαιο Βιολογίας Κατεύθυνσης να ξεπερνά και τις 40/80/120/the hell σελίδες ΟΛΗΣ της ύλης σου σε ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ δε βρίσκω σημείο απ' το οποίο μπορείς να κρεμαστείς για να μιλήσεις έτσι κι αλλιώς.
Αλλά για ακόμα μία φορά το point μου δεν ήταν αυτό που υποτίθεται ότι μου έδωσες να καταλάβω --ότι η ιστορία ΑΠΑΙΤΕΙ κατανόηση περιεχομένου. REALLY? FUCKING SERIOUS??!! Και κοίτα ποιος μιλάει για μαντάρα τελικά!
Εξαρχής το μόνο που έκανα ήταν να συγκρίνω τα δύο μαθήματα, όχι να κατηγορήσω την ιστορία σου και τις μεθόδους της γιατί, guess what: ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!
Αρκετά διάβασες σήμερα, άντε για ύπνο.
Μόνο που.. αφού δεν σε νοιάζει η ιστορία, γιατί κάθεσαι και την σχολιάζεις χωρίς να ξέρεις; Κι εγώ μπορώ ν'αρχίσω να λέω τη βιολογία ευκολάκι, γιατί, guess what, στο σχολείο μου όλοι έγραψαν πάνω από 16 και όσοι έχω μιλήσει, μου λένε πως είναι standarακι που άμα διαβάσεις γράφεις, σιγά. Αλλά δεν τα λέω κάτι τέτοια, γιατί θα έρθουν κάτι τύποι σαν κι εσένα και θα με πάρουν με τις πέτρες.
Μπορεί λοιπόν να μη σε νοιάζει, αλλά στ'αρχίδια μου, αφού το έθιξες το θέμα θα λουστείς και απάντηση. Η ιστορία δεν είναι μόνο το σχολικό εγχειρίδιο, το εύρος που καλύπτει είναι πολύ μεγαλύτερο, γιατί απλά ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ κείμενο, είτε άρθρο της εποχής που μελετάται, είτε μεταγενέστερο ιστορικό, είτε κάποιου μελετητή, είτε ομιλία του ίδιου του Βενιζέλου, μπορεί να τεθεί προς σχολιασμό. Ξεφεύγουμε από τα πλαίσια του βιβλίου, ξεφεύγουμε από τα πλαίσια της ιστορίας και της καθαρής, στείρας γνώσης δεδομένων (μαλακίες του τύπου τα 3/4 είναι γνωστά με κάνουν και γελάω) και πάμε σε άλλα επίπεδα, όχι κατανόησης της ύλης, κατανόησης στιγμιοτύπων της αντικειμενικής πραγματικότητας και πτυχών της που δεν αποκαλύπτονται στα ιστορικά δεδομένα.
Πρόσεξε. Δεν λέω πως στις πανελλήνιες τα θέματα είναι (πάντα) έτσι, δεν νομίζω όμως πως και στη βιολογία σας γαμάνε και τόσο. Λέω πως αυτό
Είπα ότι ό,τι κι αν κατεβάσεις για τη δυσκολία του μαθήματος, όσο ακατόρθωτο κι αν το παρουσιάσεις η βιολογία θα είναι πάντα πάνω όσον αφορά το συνδυασμό διαφορετικών κομματιών της ύλης και διαφορετικών επιστημών συνολικά.
δεν το ξέρεις και εν τέλει δεν θα το μάθεις και ποτέ γιατί όπως εσύ δεν έχεις ιδέα για τις γαμωπηγές που αν θέλει μπορεί να βρεί ένας καθηγητής, έτσι κι εγώ δεν έχω ιδέα από βιολογία.
Πολυμηχάνημα, μην μου φωνάζεις εμένα!

And the fact, dear is ότι ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ γιατί στο δικό μου σχολείο οι μεγαλύτεροι βαθμοί στην έκθεση ήταν θεωρητικών - whether u like it or not!
Νιώθω λες και τις βγάζουμε και τις μετράμε.

Και στο δικό μου ήταν θετικής, hell no! 3-1 είμαστε;