Duh, άπειρες αερολογίες και σοφές πομπώδεις λέξεις για το τίποτα.
(κυρίως, προσέξτε τα ορθογραφικά σας λάθη σ' αυτό το topic, μπορεί να αποβούν μοιραία).
Νομίζω ότι είναι ηλίθιο να ασχολούμαστε ακόμα με το αν
είναι επιστήμη κάτι που εμείς οι ίδιοι ονομάζουμε 'ανθρωπιστικές επιστήμες'.
Καλώς ή κακώς, στην εποχή μας, έχει μεγαλύτερο κύρος να ασχολείσαι με θετικές επιστήμες - γιατί σ' αυτό τον τομέα υπάρχει χώρος για πρόοδο και εξέλιξη του ανθρώπου.
'Εχει να κάνει καθαρά με την χρονική/κοινωνική περίοδο που διανύουμε: σας διαβεβαιώ ότι όταν φτιάχτηκε το Μετσόβιο, ήταν Τεχνική Σχολή, και πήρε πολύ καιρό να εδραιώσει την οποιαδήποτε θέση στην κοινωνία καθώς ήταν η σχολή κατάρτισης μαστόρων, οικοδόμων κλπ.
Σ' εκείνη την περίοδο (οποία έκπληξις!) η αφρόκρεμα ήταν οι λόγιοι, οι θεωρητικοί (και πολύτιμοι σε κάθε εποχή, οι γιατροί).
'Ομως λόγω εποχής, υπήρχαν θέσεις εργασίας πρακτικές, και τεράστια ανάγκη για εξιδείκευση σε τεχνικές/θετικές επιστήμες, οδηγώντας έτσι σε απίστευτη άνοδο των Πολυτεχνικών και Θετικών Σχολών.
Σήμερα, ακόμα κι αν οι βάσεις μας κάποτε μπήκαν από θεωρητικές επιστήμες, το κέντρο βάρους (!) της ανθρώπινης προόδου είναι στους άλλους τομείς.
Πείτε μου ένα, έστω, πολύ σημαντικό γεγονός που να ανήκει σε ανθρωπιστικές επιστήμες και να είναι στην επικαιρότητα.
Εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα, αντίθετα, μπορώ να σας πω για το Cern, την ανακάλυψη 9.000.000 άγνωστων μέχρι τώρα οργανισμών σ' κοραλλιογενή ύφαλο στην Αυστραλία, και θέματα απ' τον μικρόκοσμο μέχρι το διάστημα που ερευνώνται αυτή τη στιγμή - όλα από τεχνικές/θετικές επιστήμες.
Η ύφεση των ανθρωπιστικών επιστημών επηρεάζει και το επίπεδο της θεωρητικής κατεύθυνσης, φυσικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι 'ταμπέλες' αυτές που σας ενοχλούν (δικαίως) - οποιοσδήποτε μέτριος μαθητής δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τα μαθηματικά και τη φυσική αμέσως στρέφεται στην θεωρητική κατεύθυνση, χωρίς άλλη σκέψη.
Αυτό φυσικά δεν ισχύει για όλους - για αρκετούς κριτήριο είναι η κλίση τους, το πόσο τους αρέσει μια συγκεκριμένη επιστήμη ή ένα μάθημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν πολύ ανεπτυγμένη λογική. Δύο πολύ καλοί μου φίλοι είναι 'θεωρητικοί', και τα σχόλιά τους είναι εξυπνότερα από αυτά χιλιάδων άλλων 'θετικών'.
Nerya ευχαριστημένη τωρά?
Έχω βάλει σε όλες τις λέξεις τόνους και έχω αφήσει και κενό,μόνο που μου πήρε τη διπλάσια ώρα.
Δεν ξέρω για τους άλλους,εγώ πάντως προσπαθώ να απομακρυνθώ στο φόρουμ απο τη λογική της έκθεσης και να χαλαρώσω λίγο.
Άλλωστε,με νοιάζει περισσότερο,στην παρούσα φάση, το τι λέω παρά το πως το λέω.
Και μην νομίζεις,οι θετικοί είναι πιο ψείρες και τελειομανείς από εμάς σε τέτοια θέματα,μάλλον λόγω μαθηματικής(πειθαρχημένης) σκέψης.
Εμείς είμαστε πιο χύμα και όποιον πάρει ο Χάρος.
(Αυτό ήταν και το τελευταίο τονισμένο μου μήνυμα)
Δεν το είπα επιθετικά ^^ - απλά είναι εμφανώς πιο ευκολοδιάβαστο οποιοδήποτε κείμενο, έστω κι αν έχει μόνο κενά και παραγράφους και όχι τόνους. :xixi:
TL/TR: Στην σημερινή κοινωνία η πρόοδος ξεκινά από τεχνικές/θετικές επιστήμες - η ύφεση που παρουσιάζουν οι ανθρωπιστικές επιστήμες έχει ως αποτέλεσμα να χαμηλώνει το επίπεδο των μαθητών της θεωρητικής κατεύθυνσης, προκαλώντας έτσι τις γενικεύσεις και τις 'ταμπέλες'.