Mercury
Επιφανές μέλος

Επίσης....Προτιμάς να κάνεις που γουστάρεις ή κάτι που μισείς μόνο και μόνο για τα λεφτά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Πολύ δραστήριο μέλος

Θέλω πολύ, πολύ, πολύ να περάσω στο Μαθηματικό, και όλοι -γονείς, φίλοι γονέων, συγγενείς- μου λένε όλη την ώρα πόσο δύσκολη είναι η σχολή και πόσο δύσκολο θα είναι να βρω δουλειά έπειτα καθώς "γεμίσαμε καθηγητές". Έχουν βαλθεί να μου σπάσουν τα νεύρα? Τα Μαθηματικά είναι αυτό που μ'αρέσει! Βεβαίως έχω κι άλλες επιλογές στο νου μου, αλλά αν περάσω Μαθηματικό αυτό θα σημαίνει ότι θα πεινάσω?Πρέπει απαραίτητα να γίνω Γιατρός ή να περάσω φαρμακευτική για να ζήσω τη ζωή μου καλά? Όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις, μήπως να αλλάξω μυαλά και να ακολουθήσω κάτι που δε μ'αρέσει για να έχω ένα πιο 'σίγουρο' μέλλον (ναι, μου είπαν ότι ως μαθηματικός δε θα βρώ δουλειά ούτε στο εξωτερικό!)?
Πφφφφφ...
Παρεμπιπτόντως -- Απο τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ μπορώ να δουλέψω ως καθηγητής μαθηματικών?
Ευχαριστώ πολύ που με υποστήκατε διαβάζοντας όλο αυτό!![]()
![]()
![]()
Aν περάσεις Ιατρική θα ζήσεις καλά;
ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Οι γιατροί πεινάνε στην Ελλάδα να πεις στους δικούς σου. Σκίζεσαι στο διάβασμα και στις εξετάσεις για να παίρνεις ψί-χου-λα.
Πάντα για Ελλάδα μιλάω.
Αν κανείς έχει πάθος με αυτό, άρα το 'χει μέσα του, άρα είναι ικανός, πηγαίνει στο εξωτερικό και καθάρισε.
Οπότε, μιας και η ιατρική στην Ελλάδα δεν έχει τα πολλά λε-φτα πρέπει να σκεφτείς:
-αυτό που θες εσύ. Μη χαραμίσεις τη ζωή σου κάνοντας κάτι που δε θέλεις. Κάτσε ψάξτο. Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και δρόμος.
Όπως καταλαβαίνεις δε μπορώ να δώσω απαντήσεις για τη σχολή, οπότε μένω μόνο στο συναισθηματικό κομμάτι.
P.S. Σου αρέσει να διδάσκεις; Η θες να περάσεις μαθηματικό αλλά δε τρελαίνεσαι για το καθηγητιλίκι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος

cha0s
Περιβόητο μέλος

Πρέπει απαραίτητα να γίνω Γιατρός ή να περάσω φαρμακευτική για να ζήσω τη ζωή μου καλά?
Ποιος σου είπε οτι οι γιατροί έχοιυν καλά λεφτά; Επειδή το ξέρω καλά αυτό το θέμα μιας και στο σόι έχουμε αρκετούς και έχω και πολλούς γνωστούς, δεν είναι τόσο τέλεια όσο στο παρουσιάζουν. Δε λέω οτι πεινάνε, αλλά δε βγάζουν και τα τρελά λεφτά για μια «καλή ζωή»
Κι εσύ βρήκες φόρουμ να ρωτήσεις, όλοι θα σου πουν αν δε πας νομικη, ημμυ, ιατρική θα πεινάσεις

OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Signor Positivo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και στις 2 περιπτώσεις όμως, προσωπικά θα πρότεινα να περάσεις στο μαθηματικό, γιατί ακριβώς επειδή είναι αυτό που σού αρέσει, αν δεν περάσεις είναι πολύ πιθανό να το μετανιώσεις αργότερα.

novemberrain
Εκκολαπτόμενο μέλος

P.S. Σου αρέσει να διδάσκεις; Η θες να περάσεις μαθηματικό αλλά δε τρελαίνεσαι για το καθηγητιλίκι;
Hahahaha ευχαριστώ πολύυυ για την απάντηση, πάει σφαίρα στους δικούς μου την επόμενη φορά που θα γίνει αυτό! :Ρ
Χμμμ δε ξέρω να σου πω την αλήθεια

giorgos_pao
Νεοφερμένο μέλος

Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

cha0s
Περιβόητο μέλος

Αυτό είναι το κακό σε σχολές τύπου μαθηματικό,φυσικό η φιλολογία.Οτι ουσιαστικά βγαίνεις απλά ένας καθηγητής.Εκτός άν κάνεις μεταπτυχιακά και διδακτορικά.Πόσοι όμως φτάνουν σε μεταπτυχιακό η ακόμα περισσότερο διδακτορικό;Καλύτερα άν σε ενδιαφέρει να κάνεις θετικές επιστήμες να πάς σε ένα πολυτεχνείο πιστεύω.
Κ εσύ για καθηγητής πας;
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος

Αυτό είναι το κακό σε σχολές τύπου μαθηματικό,φυσικό η φιλολογία.Οτι ουσιαστικά βγαίνεις απλά ένας καθηγητής.Εκτός άν κάνεις μεταπτυχιακά και διδακτορικά.Πόσοι όμως φτάνουν σε μεταπτυχιακό η ακόμα περισσότερο διδακτορικό;Καλύτερα άν σε ενδιαφέρει να κάνεις θετικές επιστήμες να πάς σε ένα πολυτεχνείο πιστεύω.
Καταλαβαίνεις τι βλακεία έχεις πει;
Το πρόβλημα, δηλαδή, της διαφοροποίησης εργασίας-πτυχίου των θετικών επιστημών οφείλεται στη εκάστοτε συγκεκριμένη σχολή; Το Πολυτεχνείο προσφέρει παραπάνω γνώσεις σε φυσικομαθηματικά από ότι το Φυσικό και το Μαθηματικό;
Είναι σα να λέω ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με φιλολογία καλύτερα να πάει ΜΜΕ/Νομική/κλπ...
Λαλαουνης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν μπορεις να πας γιατρος ειναι το καλυτερο. Οχι οτι απαραιτητα θα γινεις πλουσιος αλλα δε θα πεινασειςΘέλω πολύ, πολύ, πολύ να περάσω στο Μαθηματικό, και όλοι -γονείς, φίλοι γονέων, συγγενείς- μου λένε όλη την ώρα πόσο δύσκολη είναι η σχολή και πόσο δύσκολο θα είναι να βρω δουλειά έπειτα καθώς "γεμίσαμε καθηγητές". Έχουν βαλθεί να μου σπάσουν τα νεύρα? Τα Μαθηματικά είναι αυτό που μ'αρέσει! Βεβαίως έχω κι άλλες επιλογές στο νου μου, αλλά αν περάσω Μαθηματικό αυτό θα σημαίνει ότι θα πεινάσω?Πρέπει απαραίτητα να γίνω Γιατρός ή να περάσω φαρμακευτική για να ζήσω τη ζωή μου καλά? Όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις, μήπως να αλλάξω μυαλά και να ακολουθήσω κάτι που δε μ'αρέσει για να έχω ένα πιο 'σίγουρο' μέλλον (ναι, μου είπαν ότι ως μαθηματικός δε θα βρώ δουλειά ούτε στο εξωτερικό!)?
Πφφφφφ...
Παρεμπιπτόντως -- Απο τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ μπορώ να δουλέψω ως καθηγητής μαθηματικών?
![]()
Επισήμανση: Τα μηνύματα 240-246 προήλθαν από νήμα με αντίστοιχο περιεχόμενο.
και δε θα μεινεις ανεργος ποτε.
Τωρα μαθηματικα φυσικες κλπ ειναι σεβαστα και εχουν αλλες προοπτικες .
Βασικα κανε οτι νομιζεις καλυτερο , τουλαχιστον θα κανεις αυτο που διαλεξες εσυ και οχι οι αλλοι για σενα.
giorgos_pao
Νεοφερμένο μέλος

vHSdis
Νεοφερμένο μέλος

Θέλω πολύ, πολύ, πολύ να περάσω στο Μαθηματικό, και όλοι -γονείς, φίλοι γονέων, συγγενείς- μου λένε όλη την ώρα πόσο δύσκολη είναι η σχολή και πόσο δύσκολο θα είναι να βρω δουλειά έπειτα καθώς "γεμίσαμε καθηγητές". Έχουν βαλθεί να μου σπάσουν τα νεύρα? Τα Μαθηματικά είναι αυτό που μ'αρέσει! Βεβαίως έχω κι άλλες επιλογές στο νου μου, αλλά αν περάσω Μαθηματικό αυτό θα σημαίνει ότι θα πεινάσω?Πρέπει απαραίτητα να γίνω Γιατρός ή να περάσω φαρμακευτική για να ζήσω τη ζωή μου καλά? Όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις, μήπως να αλλάξω μυαλά και να ακολουθήσω κάτι που δε μ'αρέσει για να έχω ένα πιο 'σίγουρο' μέλλον (ναι, μου είπαν ότι ως μαθηματικός δε θα βρώ δουλειά ούτε στο εξωτερικό!)?
Πφφφφφ...
![]()
Επισήμανση: Τα μηνύματα 240-246 προήλθαν από νήμα με αντίστοιχο περιεχόμενο.
Kαλα κατσε διαβασε πρωτα και μετα αποφασιζεις.
Στις σχολες που αναφερεις δεν περνας ΤΟΣΟ ευκολα.Θελουν μορια.
Itach1
Διάσημο μέλος

Αυτό το άπειρες είναι πολύ αόριστο.Το Μαθηματικό, όπως και το Εφαρμοσμένης Φυσικής και Μαθηματικών στο ΕΜΠ έχει άπειρες διεξόδους εργασίας, αρκεί να το ψάξεις λίγο. (με την προϋποθεση ότι θα κάνεις μεταπτυχιακό βέβαια)
Pavlos13
Δραστήριο μέλος

Kαλα κατσε διαβασε πρωτα και μετα αποφασιζεις.
Στις σχολες που αναφερεις δεν περνας ΤΟΣΟ ευκολα.Θελουν μορια.
Πες τα... Όλοι είναι στο δίλημμα ΕΜΠ ή ιατρική και καταλήγουν με <16.000 μόρια!
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν είπα ότι είναι το ίδιο.Λέω ότι επειδή κάνουν και μαθηματικά και φυσική και στο πολυτεχνείο την θεωρώ καλύτερη επιλογή απο ένα καθαρό τμήμα μαθηματικών η φυσικής.Αν βέβαια σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις σπουδές και να ασχοληθείς με την έρευνα τότε να το συζητήσουμε.Διαφωνείς ότι το επάγγελμα του μηχανικού είναι καλύτερο απο του καθηγητή δηλαδή;Καταλαβαίνεις τι βλακεία έχεις πει;
Το πρόβλημα, δηλαδή, της διαφοροποίησης εργασίας-πτυχίου των θετικών επιστημών οφείλεται στη εκάστοτε συγκεκριμένη σχολή; Το Πολυτεχνείο προσφέρει παραπάνω γνώσεις σε φυσικομαθηματικά από ότι το Φυσικό και το Μαθηματικό;
Είναι σα να λέω ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με φιλολογία καλύτερα να πάει ΜΜΕ/Νομική/κλπ...

Διαφωνείς ότι το επάγγελμα του μηχανικού είναι καλύτερο απο του καθηγητή δηλαδή;
Εξαρτάται πώς θα το δεις.
Αυτό στο οποίο σίγουρα διαφωνώ είναι ότι δεν γίνεσαι φυσικός/μαθηματικός από το Πολυτεχνείο. Αυτές οι επιστήμες είναι επιστήμες που, ναι μεν χρειάζονται και εκεί, αλλά διδάσκονται επιφανειακά.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 50 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- rseven
- Hased Babis
- celshade
- Reader
- ScarletFox
- giorgos5002
- GeorgePap2003
- thenutritionist
- El_
- George9989
- SlimShady
- Giii
- VouDou
- nickd6776
- luisnazariodelima
- Sokratis Mitropoulos
- Dimitris9
- Stelios725
- Jocaste
- eri548
- thecrazycretan
- Dr.
- Meow
- Athens2002
- το κοριτσι του μαη
- tsiobieman
- Πύρος
- ΘανάσοςG4
- MarcoReus
- No name
- Pharmacist01
- Μαρία Λι
- Ryuzaki
- T C
- abbyrob
- igeorgeoikonomo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.