Γεια σου συνονόματη. Το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές το θέμα που ζητάς, αλλά στο νέο χάος δεν έχω ιδέα που βρίσκονται όλα αυτά.
Μόνο προγραμματισμό αν θες μπορείς και να μη σπουδάσεις. Μπορείς να ασχοληθείς μόνη σου. Επίσης μπορείς να πας σε ένα ΙΕΚ. Για τα ΤΕΙ δεν ξέρω τι κάνουν. Προφανώς αν σε ενδιαφέρει ανώτατη εκπαίδευση είναι διαφορετικά τα πράγματα. Προγραμματισμό δε θα δεις σε κανένα πανεπιστήμιο έτσι απλά, γιατί δεν υπάρχει επιστήμη προγραμματισμού. Για την ακρίβεια αφού είναι τέχνη σε ένα τμήμα θα σου δώσουν κάποια εφόδια και θα πρέπει να πορευθείς μόνη σου εσύ και ο μεταγλωττιστής της γλώσσας που αγαπάς.
Τώρα για τα τμήματα που λες. ΗΜΜΥ:πολύ καλό τμήμα, αλλά θα φας στη μάπα χωρίς λόγο και χίλια δυο πράγματα. Και στην τελική άλλο μηχανικός άλλο πληροφορικός.
ΕΚΠΑ: Πολύ καλό σε προγραμματισμό, αλλά θα τον δεις από την πιο επιστημονική σκοπιά. Δηλαδή θα κάνεις πολύ c, c++ ενώ οι περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα ζητάνε άλλες τεχνολογίες. Φυσικά άπαξ και μάθεις τη λογική μιας γλώσσας μπορείς εύκολα να μεταπηδήσεις σε άλλες, οπότε δεν το θεωρώ καθόλου μείον για το τμήμα. Το κακό είναι ότι θα έχεις και δικτυομαθήματα.
ΟΠΑ: Εκεί είμαι εγώ, κάνε μια βόλτα από το φόρουμ της σχολής:
https://venus.cs.aueb.gr/forum. Έχει ανοιχτεί τόπικ από μια κοπέλα του ischool που είχε ίδια απορία. Γενικά θα φας Java με το κουτάλι σε όλα τα έτη. Αν ασχοληθείς θα βγεις καλή στον προγραμματισμό. Τα οικονομικά μαθήματα είναι μόνο δύο υποχρεωτικά: Οικονομία και Λογιστική στο 1ο έτος. Τα περνάς και αν δε σε ενδιαφέρει αυτός ο τομέας γεια σας. Γενικά όμως το ΟΠΑ έχει μεγάλη λατρεία στα πληροφοριακά συστήματα, οπότε θα δεις και μανατζερίστικα μαθήματα του στυλ, πως χτίζω ένα ΠΣ για μια εταιρεία κλπ. Είναι καλό τμήμα, νομίζω με το ΕΚΠΑ σε καλύπτουν μια χαρά.
ΠΑΠΕΙ: δεν έχω ιδέα, δεν ακούω όμως και τα καλύτερα.
Τηλεματικής και πως το λένε: Ακόμα δεν έχει βγάλει αποφοιτους. Το ρισκάρεις? Επίσης πολλά δικτυο/σηματομαθήματα.
Για ΤΕΙ νομίζω είναι κάμποσα παιδιά εδώ που θα ξέρουν.