Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Εγω συνηθιζω να αναλυω τις πηγες με τη σειρα που μου δινονται,ανεξαρτητα απο τα ερωτηματα.θελω να ρωτησω κατι για τις πηγες. σε περιπτωση που οι πηγες ειναι δυο (μου εχει τυχει καποιες φορες) και με βαση τις ερωτησεις που εχουν δοθει ταιριαζει να απαντησουμε πρωτα στην δευτερη και μετα στην πρωτη πηγη.ειναι λαθος??? ή πρεπει να τις παιρνουμε με την σειρα?το ξερω οτι ισως ειναι λιγο χαζη η ερωτηση αλλα ειναι τεχνικα θεματακια που ισως να κοστισουν..
Δεν μου το εχει παρει κανενας καθηγητης ως λαθος,οποτε υποθετω οτι και οι δυο περιπτωσεις μπορουν να θεωρηθουν σωστες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Magistros
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ πάντως μόνο αν είναι αρκετά εύκολο το παράθεμα θα επιλέξω συνδυαστική, ειδάλλως θα ακολουθήσω την πεπατημένη

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
arist2
Νεοφερμένο μέλος

θεωρείτε καλό να αναφέρουμε εκφρασεις τα παραπάνω τεκμηριώνονται και απο το ιστορικό παράθεμα ...κ.α
Αν ναι πείτε μου μερικές εκφράσεις:........
Γράφουμε κάθετι που έχει η πηγή? δεν το αφήνουμε ασχολίαστο?
Βάζουμε μέσα σε παρένθεση το κείμενο απο το παράθεμα?
Αναμένω απαντήσεις....καλή επιτυχία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fly
Δραστήριο μέλος

Τωρα δεν χρειαζεται να σχολιασεις.ουτε ζηταει κατι τετοιο.Απλα μεσα απο την πηγη θα συγκεντρωσεις οσα στοιχεια αναφερονται σε αυτο που σε ζηταει και θα τα παρουσιασεις με δικα σου λογια!ελπιζω να βοηθησα.

arist2
Νεοφερμένο μέλος

Δηλαδή
1. κάνουμε έναν πρόλογο.
2. Γράφουμε τα στοιχεία απο το βιβλιο και βλέπουμε κάτι απο το παράθεμα που ταιριάζει και το εντάσουμε στο κείμενο μας με την έκφραση όπως αναφέρεται στο παράθεμα του....ή δεν είναι απαραίτητο να βάζουμε διαρκώς τέτοιες εκφράσεις?
3. Γράφουμε τα πάντα απο το παράθεμα?
Jason_z89
Νεοφερμένο μέλος

Magistros
Νεοφερμένο μέλος

Diana Fire
Νεοφερμένο μέλος

Lefteris278
Νεοφερμένο μέλος

Να σας πώ εγώ τί έκανα... έγραψα πρώτα τις ιστορικές μου γνώσεις (<<1ο ΠΑΡΑΘ:σύμφωνα με τις ιστορικές μου γνώσεις.. /2ο:σύμφωνα με το σχολικό βιβλίο..>>) ,και μετά, αλλάζοντας παράγραφο, <<Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και απο τ παράθεμα σύμφωνα με το οποίο .. μπλα μπλα μπλα ...>> και έγραψα με δικά μου λόγια(περισσότερο αντιγραφή ήταν) το παράθεμα..Στο γραπτό μου μάλιστα είχα προτάσεις ολόιδιες με το παράθεμα γτ δέν μπορούσα να τις γράψω με δικά μου λόγια. είναι η καλύτερη μέθοδος κατ'εμέ.. το αποτέλεσμα ήταν να γραψω18,7 .
Σκοπός εδώ βέβαια δέν είναι να πεί ο καθένας τα κατορθώματα του και τις επιδόσεις του, αλλα να προτείνουμε στους υποψηφίους έναν σωστό, και εύκολο τρόπο να αντιμετωπίσουν τα παραθέματα. Κανένας δέν θα σου πεί οτι ο τρόπος αυτός που πρότεινα είναι λαθος ..ίσα ίσα..ο εξεταστής έχει να δεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΡΑΠΤΑ. άν είναι να ψάχνει μία μία πρόταση, να δεί το βιβλίο, να ξαναδιαβάσει τ παράθεμα να δεί άμα τ γράφει σωστά, μάλλον θάναι κάποιος πορωμένος.Αλλά και πορωμένος νάναι ο τρόπος παράγραφο-παράγραφο είναι καλός...
tzwrtzia
Δραστήριο μέλος

λοιπόν, αύριο το πρωί γράφω το τρίτο μου διαγώνισμα στην ιστορία και το πρόβλημά μου είναι όταν η εκφώνηση της πηγής μου ζητάει ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ. εγώ αυτό που έκανα στα 2 προηγούμενα διαγωνίσματα είναι να κάνω έναν πρόλογο στη συνέχεια να παραθέσω σε μία παράγραφο τα στοιχεία της πηγής και σε μία αλλη τα αντίστοιχα στοιχεία του σχολικού. κι ενώ η ερώτηση είναι πλήρως απαντημένη στο τέλος ο καθηγητής μου γράφει την εξής παρατήρηση: "χωρίς συνδυασμό" και για αυτή την παρατήρηση μου κόβει συνέχεια 2 μονάδες. πώς δηλαδή πρέπει να δομήσω την απάντησή μου σε μία τέτοια συνδυαστική ερώτηση ώστε επιτέλους να πάρω το 25/25 της πηγής;
ELISAVET
Εκκολαπτόμενο μέλος

tzwrtzia
Δραστήριο μέλος

ήθελα να τον ρωτήσω πριν κλείσουμε για τις γιορτές, αλλά μου προέκυψε ένα πρόβλημα υγείας και είχα χάσει τα τελευταία μαθήματα μαζί του. Παρ' όλα αυτά σήμερα πειραματίστηκα σε κάτι διαφορετικό. Αντί να παραθέσω ξεχωριστά και μεμονωμένα τα στοιχεία της πηγής και του βιβλίου έκανα το εξής: για κάθε ερώτημα ξεκινούσα από τα στοιχεία της πηγής και όταν υπήρχαν ανάλογα στοιχεία και στο βιβλίο τα παρέθετα ταυτόχρονα. τώρα αν αυτό που έκανα ήταν ορθότερο ή όχι από τη προηγούμενη μέθοδό μου θα το μάθω λογικά την επόμενη βδομάδα κι αν τελικά είναι λάθος και αυτό, τότε θα του ζητήσω οπωσδήποτε να μου εξηγήσει.
πάντως, σε ευχαριστώ και πάλι!
ELISAVET
Εκκολαπτόμενο μέλος

tzwrtzia
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasileia
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rubi Rubi
Νεοφερμένο μέλος

anastasia_1
Νεοφερμένο μέλος

Καλησπέρα!Θα ήθελα μια βοήθεια...Έχει κανείς περσινός την πρώτη πηγή στη σελίδα 45; Είναι τόσο δύσκολη και δεν μπορώ να την κάνω![]()
εαν την θελεις ακομα μπορω να στην στειλω, η να σου εξηγησω και τον τροπο με τον οποιο θα την δουλεψεις.τιποτα δεν ειναι δυσκολο αν μας δειξουν το πως

Rubi Rubi
Νεοφερμένο μέλος

σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σουεαν την θελεις ακομα μπορω να στην στειλω, η να σου εξηγησω και τον τροπο με τον οποιο θα την δουλεψεις.τιποτα δεν ειναι δυσκολο αν μας δειξουν το πως![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.