Fanis4
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alreena
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spypsy
Νεοφερμένο μέλος

Θάλεια-Α
Νεοφερμένο μέλος

RafAspa94
Περιβόητο μέλος

oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οκ, για τους εξεγερθέντες. Αλλά ποιούς ακριβώς εννοεί ως προστάτες του γαιοκτητικού καθεστώτος; :what:
Ευχαριστών εκ των προτέρων.
3leni
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παιδιά, για όσους έχουν ξεκινήσει το διάβασμα σε φροντιστήρια ή όχι, ιστορία, έχω μια πηγή, σχετική με το αγροτικό ζήτημα. Η οποία ζητάει με βάση το παράθεμα και την ιστορική αφήγηση, να αναφέρουμε τους λόγους του ξεσηκωμού των καλλιεργητών της Θεσσαλικής γης, παρουσιάζοντας τους απ' την πλευρά των εξεγερθέντων απ' τη μια μεριά, και απ' την πλευρά των προστάτων του τότε γαιοκτητικού καθεστώτος απ' την άλλη.
Οκ, για τους εξεγερθέντες. Αλλά ποιούς ακριβώς εννοεί ως προστάτες του γαιοκτητικού καθεστώτος; :what:
Ευχαριστών εκ των προτέρων.
αν κ δε τα θυμαμαι πολυ καλα,λογικα θα εννοει τους μεγαλογαιοκτημονες κ τις κυβερνησεις,τους πολιτικους που τους υποστηριζαν(π,χ ο Τρικουπης,αλλα δε φτασατε ακομη εκει) γτ καποιοι οπως λεει κ το βιβλιο ακολουθουσαν παρανομα μεσα γ βα κερδοσκοπισουν(απο την παραγωγη του σιταριου

Sally
Νεοφερμένο μέλος

Athanasoulini:)
Νεοφερμένο μέλος

stefanosK
Δραστήριο μέλος

Νεοφερμένο μέλος

stefanosK
Δραστήριο μέλος

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!!! Την ιστορία την έχω, τη θυμάμαι δηλαδή... Απλά, σκέφτομαι: πρέπει να κάνω 1 παράγραφο με τις ιστορικές γνώσεις (από το βιβλίο) και άλλη 1 με την ανάλυση της πηγής? Η συνδυαστικό : ιστορική γνώση παράλληλα με το χωρίο της πηγής + ανάλυση? Ως προς τη δομή της απάντησης έχω μια σύγχυση... Γιατι έχω ακούσει ότι αφού το μάθημα της ιστορίας είναι ψιλοπαπαγαλία στην πηγη είναι καλό να δείξεις ότι έχεις και κρίση...! Ε?![]()
Βέβαια συνδυαστική! Αυτό θέλουν να εξετάσουν οι βαθμολογητές. Αν μπορείς σε ένα ενιαίο κείμενο να τα συμπτύξεις. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς και την κρίση σου.
Νεοφερμένο μέλος

It's mOnEy honey
Εκκολαπτόμενο μέλος

τα επιπλέον δε χρειάζονται
με βάση αυτή την αρχή εγώ διάβαζα και κατανοούσα την πηγή και μετα συνέθετα την απάντηση στην ΕΡΩΤΗΣΗ
με δεδομένα απο τη πηγή και το βιβλίο
Μερικοί συμμαθητές μου διάβαζαν ένα ιστορικό γεγονός στην πηγή και παρέθεταν οτι έμοιαζε απο το βιβλίο
και πολλές εφημερίδες το έκαναν με αυτόν τον τρόπο.Εγω πάλι όχι.
Εκανα όμως μια μικρή εισαγωγή αν το έκρινα σωστό.Δεν ανέφερα "Με βάση τα δεδομένα απο την ιστορική πηγη κτλ" ..συνέθετα ενα κείμενο περιεκτικό και κατανοητό (όσο μπορούσα γιατί στο γραπτό λόγο δεν τα πολυκαταφέρνω)
Δε ξέρω αν ήταν ο σωστός τρόπος.Ο καθένας έχει δική του μέθοδο γι αυτό μην ακούς συγκεκριμένα κάποιον.Κανείς δε ξέρει τι ζητάει ο εξεταστής στην τελικη

Νεοφερμένο μέλος

It's mOnEy honey
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σίγουρα ο καθένας ακολουθεί το δικό του τρόπο, αυτόν που έχει συνηθίσει ή που του ταιριάζει...Εσύ ας πούμε προτιμούσες στην αρχή να κάνεις ένα μίνι προλόγο (Εγραφες 1 παράγραφο δηλ ή λίγες σειρές σαν εισαγωγή και γενικά ενιαίο κείμενο?) θα ήθελα να μου εξηγήσεις λίγο το σημείο που αναφέρεσαι σε εφημερίδες!... ΣΕχαριστώ πάντως για τις συμβουλές σου!!!![]()
Καλό θα ήταν να παραγαφοποιείς..εγω δεν το κατάφερνα..εκανα πρόλογο λίγες σειρές..ο πρόλογος ήταν δικός μου..

Οσο για τις εφημερίδες,μετα τις πανελλήνιες εγραφαν προτεινόμενες απαντήσεις στις οποίες παρέθεταν στις πηγές κομμάτια του ιστορικού βιβλίου μόνο και μόνο γιατί αναφέρει κάτι παρόμοιο η πηγή χωρίς να ζητάει η ερώτηση κάτι σχετικό (μου χαν πει στο φροντιστήριο οτι δε χρειάζονται περιττά στοιχεία) και συγκριτικά με αυτά που έλεγαν οι προτεινόμενες απαντήσςεις εγω ειχα γράψει τα μισά και είχα αγχωθει.μάλιστα είχα παρατησει και το επόμενο μάθημα απ τη στεναχώρια μου

Αυτό που κατάλαβα στο τέλος ειναι οτι στις πηγές κοιτάνε αν έχεις την ικανότητα σύνθεσης μιας απάντησης με δεδομένα απο το παράθεμα και το βιβλίο..χωρίς περιττά στοιχεία ..έγω έκανα τους προλόγους μου και έγραψα (ίσως) περιττά..στο λέω αυτό γιατί μια κοπέλα έγραψε καθαρά οτι ζητούσαν χωρίς να περιττολογεί και έγραψε γύρω στο 19+...ενω εγώ 18,6
Στην τελική όμως ο διαβασμένος στην ιστορία φαίνεται και αν αποστηθίσεις καλά και κατανοήσεις παράλληλα θα σου έρθουν νεράκι στις ερωτήσεις σύνθεσης μην ανυσηχείς
Επίσης καλό θα ήταν να αγοράσεις ένα βοήθημα με ερωτήσεις,γιατί ετσι θα κατανοήσεις καλύτερα..(απο το να διαβάζεις ένα κατεβατό)
ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!

Νεοφερμένο μέλος

It's mOnEy honey
Εκκολαπτόμενο μέλος

Killer Queen
Νεοφερμένο μέλος

θα σου πω ποιό είναι το κόλπο αν δεν καταλαβαίνεις την πηγή αλλά έχεις καταλάβει ποιό κομμάτι απ'το βιβλίο πρέπει να γράψεις..
Λοιπόν ας τα πάρουμε τα πράγματα απ'την αρχή...
Πες ότι έχεις μία πηγή και καταλαβαίνεις ότι αφορά το κομμάτι της αγροτικής μεταρρύθμισης,το οποίο απαντά παράλληλα και στην ερώτηση που σου δίνεται,ωραία..δεν μπορείς όμως να μη γράψεις καθόλου την πηγη, έτσι;; γράφεις λοιπόν το βιβλίο ωραία και καλά και ξεκινάς να "αντιγράφεις την πηγή" αλλάζοντας καποια πράγμα-λέξεις ώστε να μη φαίνεται ακριβής αντιγραφή.. Π.Χ το αλλά κάντο όμως, άλλαξε τη σύνταξη, χρησιμοποίησε απλούστερη γλώσσα, πιο κοφτές προτάσεις.. γενικά γράψε ακριβώς τα ίδια με άλλο τρόπο, έτσι θα φαίνεσαι ότι την έχεισ καταλάβει!! το πιασες;;
Βέβαια αυτό θα το κάνεις μόνο αν δεν μπορείς να την κάνεις συνδιαστική... δηλαδή βιβλιο-πηγή βιβλίο-πηγή, γιατί όπως είπαν και τα παιδιά αυτό θέλουν να δουν οι διορθωτές...και κάτι τελευταίο πρέπει πάντα να διαχωρίζεις τι είναι απτο βιβλίο και τι απτην πηγή. ΠΧ. εκφράσεις όπως:η πηγή μας πληροφορεί, σύμφωνα με τισ ιστορικές μασγνώσεις, σύμφωνα με το συγγγραφέα του παραθέματος κτλ είναι πολυ χρήσιμες...
ελπίζω να φάνηκα χρήσιμη!!!

antigrafakias
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν καταργήσουν και τις πηγές, γιατί να βάζουν την ιστορία ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα; Ας βάζουν 20αρια οι εξεταστές με το που βλέπουν την κόλλα από την αρχή να τελειώνει η υπόθεση...καλά αυτές οι πηγές ανέκαθεν παιδεύουν τους μαθητές!! απορώ γιατί δεν τις καταργούν πια!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.