Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τέλος πάντων, θα βρεις ολόκληρο το βιβλίο εδώ: https://www.pi-schools.gr/lessons/biology/
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

Οπότε μάλλον αυτό το λινκ που σου έδωσα με ολόκληρο το βιβλίο του είναι άχρηστο(αν πηγαίνει Γ λυκ), εκτός και αν δεν έχουν πάρει βιβλίο (εγώ το βιβλίο της βιολογίας που εκδόθηκε το 2003 και νιώθω τυχερός που το απέκτησα! - Τρομερή έλλειψή...)Τις θέλει ο αδερφός μου. Γι'αυτό μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα.![]()
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος

Ηλίας
Πολύ δραστήριο μέλος

Το βιβλίο μπορεί να το βρει οπουδήποτε!
Ευχαριστώ :nono:
chem517
Νεοφερμένο μέλος

Φιλικα
Ειρηνη
Συνημμένα
physicsprofessor
Νεοφερμένο μέλος

Οι σημειώσεις αυτές δεν είναι δικές μου,τις έχω κατεβάσει απο το διαδίκτυο.Θεωρώ οτι θα τον βοηθήσουν αρκετά.Καλό είναι να προμηθευτεί ενα βοήθημα έτσι ώστε να εξασκηθεί σε θέματα πολαπλής επιλογής και ερωτήσεις θεωρείας.Επειδή σήμερα πρωτο στελνω μηνυμα,τα εχω επισυναψει,αν τωρα δεν φαινονται στειλε μου μια απαντηση να τα ξαναστειλω.
Φιλικα
Ειρηνη
μόλις κατεβασα τισ σημειώσεις αυτές
ειναι πολυ καλές για το μαθητη διοτι δινουν τα κυρια σημεια με τη μορφη διαγραμματων
αν και το ιδανικό ειναι να μελετήσεις μεχρι και την τελευταια επιστημονικη λεξη το βιβλιο σου
οσον αφορα το βοηθημα εγω εχω ενα αλλά δεν το χρησιμοποιω φέτος
ανταυτου παιρνω τα θεματα των πανελληνίων απο τον ιστοτοπο που υπουργείου παιδείας
και τα διδω στους μαθητές φωτοτυπημενα
παράλληλα εχω δωσει υλικο με ερωτήσεις διάφορες που βρήκα στον ιστο αλλα δυστυχώς δεν κατέγραψα το συγκεκριμένο ιστοτοπο
πάντως ενα γουγκλισμα με τισ λ
σημειώσεις βιολογίας γενικής παιδείας γ λυκείου
μου εδωσε υλικο αλλα ηθελε ψαξιμο
αν εχετε χρονο και βιαζεστε δειτε το
pintsie
Νεοφερμένο μέλος

Σ'ευχαριστώ κι εγώ! Τις χρειαζόμουν!

peace
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
demerlad
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
peace
Εκκολαπτόμενο μέλος

ramsak
Νεοφερμένο μέλος

ας αναφερομαστε κυριως στην θεωρια και σε λεπτομεριες της υλης που θεωρουμε σημαντικες..
κανω την αρχη..
Η (1)......... (2).......... ειναι ενα (3)....... που καταλυει την συνθεση μοριων DNA με προτυπο μορια RNA
demerlad
Εκκολαπτόμενο μέλος

(1)αντιστροφη
(2)μεταγραφαση
(3)ενζυμο

(μια διορθωσουλα...καλυτερα να ελεγες μονοκλωνων μοριων θα ηταν πιο κατανοητο. Οχι τπτ αλλο αλλα πολοι νομιζουν οτι παραγεται κατευθειαν δικλωνο απο την αντιστροφη μεταγραφαση, πραγμα που το κανει η dna πολυμεραση)
υγ: Ασχετο...Γενικης ειναι ή κατευθυνσης ?
demoglakos
Νεοφερμένο μέλος

demerlad
Εκκολαπτόμενο μέλος

-Μπορει να εγινε στον υποκινιτη και να μη προσδενεται η RNA-polymerase
-Μπορει να εγινε στο γονιδιο της RNA-polymerase οποτε αυτη δεν παραγεται
-Μπορει να εγινε στο γονιδιο που κωδικοποιει τους μεταγραφικους παραγοντες και χωρις αυτυς δε μπορει να συνδεθει η RNA -polymerase
-Μπορει να εγινε στην 5' αμεταφραστη περιοχη και να μη μπορει να προσδεθει το ριβοσωμα για τη μεταφραση
-Μπορει να εγινε στις αλληλουχιες ληξης της μεταγραφης και να μην μπορει να απελευθερωθει το mRNA
-Μπορει να εγινε στο γονιδιο που παραγεται το snRNA και να μη σχηματιζονται μικρα ριβονουκλεοπρωτεινικα σωματιδια για να γινει η ωριμανση
-Μπορει να συνεβει σε γονιδιο που παραγει το rRNA και δε μπορευν να σχηματιστουν ριβοσωματα
-μπορει να εγινε σε περιοχη που κωδικοποιει tRNA και να μη μπορουν να μεταφερθουν τα αμινοξεα εκει

demerlad
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στο πρωτο που λες εχεις δικιο αλλα στη δευτερη περιπτωση που προσθετεις βασεις αλλαζει κατα πολυ το γονιδιακο προιον και καταληγεις με μια πρωτεινη που ειναι εντελως διαφορετικη με την αρχικη...Γιατι συνηθως καπου σχηματιζεται ενα κωδ ληξης![]()
Ισως αλλα ειμαστε σιγουροι οτι παραγεται 100% αλλη πρωτεϊνη? Αν η πρωτεϊνη ειναι φυσιολογικη πριν το εσωνιο μπορει να καταστραφει απλως η πρωτεϊνη και να μην παραχθει αλλη, αφου μετα το εσωνιο θα αλλαξει η αλληλουχια...
Στις αμεταφραστες περιοχες παιζει μεταλλαξη ε? Τις ξεχασα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.