Παντως τα Michigan,Cambridge και EDEXCEL ειναι ιδιου επιπεδου.Αλλα κατα τη γνωμη μου ,το Cambridge και το Michigan ειναι τα πιο καλα.Εντωμεταξυ απο οσα ακουω ολοι λενε οτι το Cambridge ειναι πανδυσκολο και οτι το Michigan ειναι ευκολοτερο.Εγω προσωπικα στο Lower εδωσα Proficiency αφου ομως ειχα γραψει mock test και στα τρια για να δω πιο μου ταιριαζει.Ολα ειναι τελειως σχετικα.Ας πουμε,στο Michigan ειδικα ενα part του Listening ειναι πολυ παλουκι και εχεις λιγο χρονο για να κανεις ενα σωρο πραγματα.Οποτε αν καποιος δεν ειναι πολυ γραηγορος καλυτερο ειναι να δωσει καποιο αλλο πτυχιο.Το Cambridge απο την αλλη εχει πολυ και αρκετο χρονο ,αλλα θελει πολυ προσοχη και δεν ειναι τιποτα τρομερο αν διαβαζεις κανονικα οσα χρονια κανεις αγγλικα.Το θεμα ειναι να μην εχεις κενα ή τουλαχιστον πολλα κενα.Το EDEXCEL μου λενε ολοι ειναι πανευκολο ,αλλα μου φανηκε τοσο βαρετο και τελειως χαζο που με το ζορι εγραφα.Οποτε ,κατα τη γνωμη μου τουλαχιστον,δεν υπαρχει ευκολο ή δυσκολο.Ολα εξαρτωνται απο το τι βολευει το καθε ατομο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.