Λοιπόν όσοι δίνουν προφορικα ECPE ορίστε μερικά τα οποία τα βρηκα στο net απο τη φίλη Aθηναία.
Πότε δίνεις προφορικά;Αργησα να σου απαντήσω.Ελπίζω να σε πρόλαβα...
Λοιπόν,έμαθα ότι ρωτούν τα εξής:
1)Οπως είπες κι εσύ για λογοκρισία
2)Discipline-Πειθαρχία.Εάν πρέπει να έχουμε πειθαρχία,σε τι μας βοηθάει κλπ
3)Σχετικά με τα πανεπιστήμια,για τις διαδηλώσεις,εάν συμφωνούμε και φυσικά περί ιδιωτικοποιήσεων των πανεπιστημίων κλπ,όπως επισης πολύ σωστά ανέφερες.
4)Communication & Body Language-Εάν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με τους άλλους μέσω της γλώσσας του σώματος(expressions,jesture,posture,eye contact etc-σου αναφέρω σχετικό λεξιλόγιο).Εαν δυο άνθρωποι που μιλούν την ίδια γλώσσα,μπορούν να καταλάνουν ο ένας τον άλλο.Κατι τετοιο με ρώτησε.Και ειπα ότι,παίζει ρόλο και η γλώσσα του σώματος,δηλ το κατά πόσο πχ λέει αλήθεια καποιος,αυτό φαίνεται απ τις εκφράσεις του κλπ.Σε μένα έπεσε αυτό το θέμα σε συνδυασμό με τις ξένες γλώσσες.Η εικόνα που μου έδειξε ήταν δυο κοπέλες που εμοιαζαν σαν να μιλάνε.Σαν να ήταν η μία ενοχλημένη και με τα χέρια και τις εκφράσεις του προσώπου της,να εξηγεί κάτι στην άλλη.
5)Ξένες γλώσσες.Εάν ειναι σημαντικό να μαθαίνουμε ξένες γλώσσες.Σε τι μας βοηθάνε.Αλλη ερώτηση σχετική ήταν για τα παιδιά που είναι bi-lingual.Δηλ εάν έχουν γονείς από διαφορετικές χώρες.Εαν είναι σωστό ή όχι.Με ρώτησε και αυτό.
6)Group Holiday.Δειχνει μέσα σε μια βάρκα ή κανό,δεν ξέρω,μαμάδες με παιδιά να κάνουν κωπηλασία(rowing-μπορεί να γνωρίζεις τη λέξη,απλά στην αναφέρω).Τι μπορεί να κάνουν;Γιατί ειναι σε ομάδα;Κανουν ομαδικές διακοπες;Ποια η γνώμη σου να κανουμε ταξιδια σε ομάδες ή μονοι μας;
7)Σε συνδυασμό με το group holiday,ρωτούν γενικά για τον τουρισμό.Εαν δηλ σου αρέσει να ταξιδεύεις στο εξωτερικό,ποια τα οφέλη οταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και γενικά για τον τουρισμό και τους τουρίστες που έρχονται πχ στη χώρα μας.Θελουν λεξιλόγιο όπως "the inflow of foreign exchange is a source of state revenue and very important of the economy of the country."Ζητουν να μάθουν εάν πχ ο τουρισμός έχει και μειονεκτήματα πχ στη χώρα μας και παρόμοιες ερωτήσεις.
8)Peer pressure.Εαν επηρρεαζόμαστε δηλ απ τους συνομιλήκους μας.
Αυτά τα θέματα μπόρεσα και έμαθα κι εγώ και διάβασα πριν δώσω και τελικά έπεσα όπως σου είπα στο θέμα επικοινωνία-body language.
Eλπίζω να σε βοήθησα και σου εύχομαι καλή επιτυχία!
Εάν θες,γράψε μου να μου πεις τι σε ρώτησαν!Ελπίζω τα ευκολότερα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.