Ενδιαφέρομαι για σπουδές στην Σκωτία.Αλλά όσο και να το ψάξω το θέμα,τελικά δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα όσον αφορά το ποιος είναι ο πιο σίγουρος τρόπος εισαγωγής.Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει η κτηνιατρική στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης: διάβασα στο site πως θέλει A-levels στην Βιολογία και στη Χημεία με βαθμό πάνω από 38,και μάθημα επιλογής είτε Φυσική είτε Μαθηματικά.Πόσο δύσκολα είναι αυτά τα A-levels;Είναι απαραίτητη η προετοιμασία ή μπορείς να δώσεις και αν διαβάζεις μόνος ή με βοήθεια και το κατέχεις;Επίσης,όσον αφορά το πτυχίο στη γλώσσα,έδωσα στην πρώτη Λυκείου το Michigan και αν και το πήρα με 1000/1000 δεν νομίζω να αναγνωρίζεται,έτσι;Τώρα πηγαίνω δευτέρα λυκείου,και κάπου διάβασα πως η προετοιμασία για τα A-levels είναι δύο μαθήματα στην δευτέρα και ένα στην τρίτη,αλλά έχει περάσει η περίοδος εγγραφών.
Πανελλήνιες,όσο να'ναι,θα προτιμούσα να μην δώσω.Όσο δύσκολα και να είναι αυτά τα A-levels,τουλάχιστον δίνεις σε μαθήματα που σε ενδιαφέρουν,και αγγλικά ξέρω αρκετά καλά ώστε να μην υπάρξει δυσκολία ως προς αυτό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.