Το ξενο πανεπιστημιο δεν πρεπει να αναγνωριζει το ελληνικο?
δεν εχω παρακολουθησει ολο το θεμα αλλα αν προκειται για bachelor
δεν νομιζω οτι γινεται.. θα πρεπει να υπαρχει ακριβης αντιστοιχια -λογικα- μαθηματων κ υλης, πραγμα δυσκολο..
εκτος κ αν κανεις καποιο erasmus , ενα εξαμηνο δηλαδη σε αλλο πανεπιστημιο -ιδια ειδικοτητα εννοειται- στην eu .
-------
χμμμ..μεγαλο θεμα..οι σπουδες στο εξωτερικο..
επειδη το εχω ψαξει αρκετα..
θεωρω οτι οι σπουδες στο εξωτερικο δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα -απο αποψη υλης κ μαθηματων- απο τα ελληνικα πανεπιστημια..
ΟΜΩΣ.. υπαρχει μια σημαντικη διαφορα..
στο εξωτερικο εκπαιδευεσαι να εισαι επαγγελματιας , δεν κρεμεσαι απο κομματικες παραταξεις κλπ για καποιες σημειωσεις ή για ποιον θα κανεις παρεα ,
το συστημα εκει ειναι σαφως πιο αξιοκρατικο και αυτο δεν ισχυει μονο για τους φοιτητες αλλα κ για τους καθηγητες!
Απο εκει κ περα..αν δεν περνας ή αν θες να φυγεις εξωτερικο , καντο!
ο ξαδερφος μου σπουδασε πυρινικος φυσικος στην Ολλανδια κ μετα πηγε στο CERN στην ελβετια.. οταν γυρισε στην πατριδα.. επρεπε να συμβιβαστει ως καθηγητης φυσικης/μαθηματικων κλπ..
Δεν παιζει ρολο απο που ξεκινας..αλλα που θα φτασεις.
με οποια αποφαση νοιωθεις καλυτερα με αυτην ξεκινας!!
Εψαχνα κ εγω σπουδες στο εξωτερικο ( Αρχιτεκτονικη Αγγλια ή Ολλανδια )
πλεον για μενα το οικονομικο παιζει ρολο ..
ομως ρωτωντας εμαθα απο Ολλανδεζα που ζει στην Ελλαδα κ σπουδασε Διακοσμηση στο ΤΕΙ αθηνας κ θελησε μετα να κανει ενα μεταπτυχιακο στην Ολλανδια ,ειδε ομως οτι τα μεταπτυχιακα που θα μπορουσε να κανει εκει , τα ειχε ηδη κανει ως bachelor στο ΤΕΙ.