ενώ εμείς που αποφοιτούμε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο στερέψαμε από ευκαιρίες στα 22 μας χρόνια;

και μας πήρε η κάτω βόλτα; Βγαίνουμε μήπως σε σύνταξη; Βγαίνουμε στην ανεργία; Θεωρούμαστε ανάπηροι για να κάνουμε καριέρα ερευνητή ή ακαδημαϊκού ή επαγγελματία; Είμαστε μήπως αρτηριοσκληρωτικά κλειστόμυαλοι που προτιμήσαμε το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό που μας προσφέρει δωρεάν η χώρα μας; Μήπως δεν ξέραμε ή δεν ξέρουμε τι κάνουμε; Μήπως είμαστε τόσο μαζόχες που εμείς οι φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων δεν θέλουμε τις υπαρχοφανείς επαγγελματικές ή επιστημονικές "ευκαιρίες" του καλύτερου κόσμου-γης της επαγγελίας ΗΠΑ; :p
Αμφισβητείς δηλαδή την ανωτερότητα τους;
-----------------------------------------
Εγω σε 3 που έχω κάνει application, και από άλλα που είδα, είναι περίπου στα 35.000 USD. Πολύ καλά κατα τη γνώμη μου
Μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις πιο πολλές πληροφορίες για τις εξετάσεις που ανέφερες; Ενδιαφέρομαι κι εγώ πολύ για σπουδές στην Αμερικη, εκεί στοχεύω. Σας παρακαλώ να μου δώσετε όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορείτε σχετικά με το τι χρειάζεται για να περάσεις σε πανεπιστήμια όπως Γέηλ, Πρίνστον κλπ.... και φίλε μου δεν το κάνω γιατί δεν μπορώ να περάσω εδώ αλλά γιατί εκεί υπα΄ρχουν πιο πολλές ευκαιρίες... δες το κι από άλλες πλευρές το θέμα... μην είσαι κλειστόμυαλος!!! ευχαριστώ προκαταβολικά!!!! φιλιά!
Για αμερική θα χρειαστείς SAT Reasoning & SAT Subject Tests καθώς και TOEFL, ανάλογα και το πανεπιστήμιο, και το faculty. Εαν θες Yeil κτλ, θα χρειαστείς και συστατικές. Σου προτείνω να μην κολήσεις με τα πρώτα 4-5, κάνε κι εκεί application, αλλά βάλε και πανεπιστήμια στο μάτι μέχρι τη θέση 60.
Το SAT πρέπει να έχεις κάνει και ύλη της τρίτης για να το δώσεις. Δεν στο ζητάνε όλα, εγώ π.χ σε αυτά που έκανα που είναι στα πρώτα 20, δεν μου το ζήτησαν, αλλά κάποια άλλα το θέλουν. Επίσης, για το TOEFL, ένα από τα 3 πανεπιστήμια που έκανα αίτηση, που είναι τριτο σε σχέση με τα άλλα 2 (κορυφαίο παρόλαυτα), θέλει TOEFL ibt με 100/120. Τα άλλα που είναι λίγο καλύτερα, θέλουν το TOEFL ibt με 76/120. Ανάλογα και το τμήμα
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Το θέλουν ΟΛΑ τα πανεπιστήμια, και θέλουν άριστα, ανάλογα με το τμήμα, σε κάποια μαθήματα. Ίσως κάποια θέλουν και συγκεκριμένο μέσο όρο.
θα ήθελα να ρωτήσω κάτι...
πρόσφατα άκουσα από μία συζήτηση ότι δεν υπάρχουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια της Αμερικής δηλαδή δωρεάν...
είναι αλήθεια?? =/
Όχι, πρέπει να πληρώσεις σε όλα αν είσαι international applicant, εκτός αν πάρεις υποτροφία. Και στα δημόσια δεν πληρώνεις αν είναι U.S Citizen
Χαχ, είσαι τρελός;;;; Τα πιο ακριβά πανεπιστημια του κόσμου είναι, οι Αμερικανοι σπουδάζουν με δάνεια που φτάνουν τις αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολλάρια. Λογικό αφού τα περισσότερα (και τα πιο γνωστά) ειναι ιδιωτικά. Απλά, ανάλογα το πανεπιστήμιο, έχουν πολύ καλό συστημα υποτροφιών που βοηθάει αρκετά παιδιά ειτε απ'την Αμερική, είτε απ'το εξωτερικό. Δωρεάν πανεπιστήμια υπάρχουν μόνο στην ηπειρωτική Ευρώπη πλέον, ούτε καν στην Αγγλία...
Στο MIT το 90% των φοιτητών λαμβάνει κάποιου είδους υποτροφία, σύμφωνα με δηλώσεις του συλλόγου Ελλήνων και Κύπριων φοιτητών στο MIT
ενώ εμείς που αποφοιτούμε από Ελληνικό Πανεπιστήμιο στερέψαμε από ευκαιρίες στα 22 μας χρόνια;

και μας πήρε η κάτω βόλτα; Βγαίνουμε μήπως σε σύνταξη; Βγαίνουμε στην ανεργία; Θεωρούμαστε ανάπηροι για να κάνουμε καριέρα ερευνητή ή ακαδημαϊκού ή επαγγελματία; Είμαστε μήπως αρτηριοσκληρωτικά κλειστόμυαλοι
που προτιμήσαμε το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό που μας προσφέρει δωρεάν η χώρα μας; Μήπως δεν ξέραμε ή δεν ξέρουμε τι κάνουμε; Μήπως είμαστε τόσο μαζόχες που εμείς οι φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων δεν θέλουμε τις υπαρχοφανείς επαγγελματικές ή επιστημονικές "ευκαιρίες" του καλύτερου κόσμου-γης της επαγγελίας ΗΠΑ; :p
Τώρα το διάβασα! Σου προσφέρει δωρεάν; Συγνώμη φίλε, αλλά όταν εσύ πληρώνεις 1.000 ευρώ το μήνα για το TEI κολοπετινίτσας (όχι εσύ προσωπικά φυσικά) και ο φοιτητής του MIT πληρώνει 1800 είναι Η
ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ