ribo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregoire
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Jimmy13
Νεοφερμένο μέλος

932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

-----------------------------------------
jimmy13 μιλάμε στο msn και σε ότι μπορώ και ξέρω σχετικά με την αίτηση, τις διαδικασίες και κάποια άλλα τον βοήθησα όσο μπορώ
miv
Επιφανές μέλος

qwertyuiop
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Παρ'ολα αυτά, ήμουν ανέκαθεν υπέρμαχος του σχήματος, ελληνικό bachelor με ένα καλό master στο εξωτερικό για ένα έτος. Κι αυτό γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο να αρχίζεις μια επιστήμη απ'το μηδέν σε ένα πιο ξένο περιβάλλον και κυρίως σε μία μη μητρική γλώσσα. Είναι τελείως αλλιώς να τελειώσεις ένα bachelor στη γλώσσα σου, όπου παράλληλα θα κάνεις και ειδίκευση μιας ξένης γλώσσας πάνω στην επιστήμη σου, διότι μόνο έτσι θα μπορέσεις μετά, στο master, να σπουδάζεις επί ίσοις όροις με τους μητρικούς ομιλητές.
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος

virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Συνήθως αυτό το κάνουν όσοι δεν είναι ικανοί να καταφέρουν κάτι εδώ. Και πίστεψε με , ειλικρινά αυτό που αξίζει για έξω είναι ΜΟΝΟ το μεταπτυχιακό. Αλλιώς για σπουδες μετά το λύκειο μόνο αν είσαι ένα πλουσιόπαιδο που δεν είναι ικανο να γράψει στις πανελλήνιες.
οχι δε συμφωνώ οτι πάνε έξω όσοι δεν καταφέρνουν κάτι εδώ..γιατί έχεις την εντυπωση οτι στα καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού δε σε επιλέγουν; σε πληροφορώ,είναι πιο δύσκολη η εισαγωγή σε μερικά ξένα πανεπιστήμια,απο το να μπεις στο αντίστοιχο ελληνικό..και να στο θέσω και αλλιώς..κάποιος που πχ έγινε δεκτός στο Στάνφορντ,θεωρείς οτι είναι κατώτερος απο τον χ,ψ,ω που έδωσε τις πανελλήνιες της παπαγαλίας,έμαθε 100 σελίδες ιστορίας,και 4 ενότητες αρχαία;
δεν λέω οτι δεν υπάρχουν και πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ,στο εξωτερικό...σίγουρα υπάρχουν,και μάλιστα ΠΟΛΛΑ,ίσως πάνω απο τα μισα..αλλά απο εκεί και πέρα,εφόσον ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,απο το αρχικό μήνυμα,για ποιό πανεπιστήμιο ενδιαφέρεται,μην γενικεύεις τόσο πολύ την άποψη σου..
έχω παράδειγμα,φίλης μου,που έδωσε πανελλήνιες,έβγαλε βαθμούς που αρκούσαν για να μπει ιατρική αθήνας,και όμως προτίμησε την Γαλλία..
leftkox
Εκκολαπτόμενο μέλος

virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Btw μπορεί να μου πει κανείς τι παίζει με τα δημόσια πανεπιστήμια του εξωτερικού (ας πούμε για την Αμερική πιο συγκεκριμένα να είμαστε και ontopic); Από ότι έχω καταλάβει τα ονομαστά είναι ιδιωτικά. Τα δημόσια είναι υποβαθμισμένα;
Στην Ευρώπη τα μεγάλα πανεπιστήμια είναι πάντα τα κρατικά. Το αμερικάνικο σύστημα είναι κυρίως ιδιωτικό ή μη-κρατικό γενικότερα. Οπότε τα περισσότερα πανεπιστήμια που ειναι ονομαστά ειναι ιδιωτικά ή εκεινα που λειτουργούν ως μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Είναι εντελώς άλλο το σύστημα, δεν συγκρίνεται με την Ευρώπη. Υπάρχουν βεβαίως και φημισμένα κρατικά, όπως το Berkeley, αλλά είναι ελάχιστα. Στην Ευρώπη, όμως, όταν ο άλλος σου πει ότι πάει σε ιδιωτικό, κάτι βρωμάει σίγουρα.

DoKi
Νεοφερμένο μέλος

evagelia_x
Νεοφερμένο μέλος

Είμαι νέα στο forum και θα ήθελα τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει.
όταν τελειώσω το λύκειο θα ήθελα να φύγω αμερική να σπουδάσω. ενδιαφέρομαι ιδιαιτέρως να διδάξω ελληνικά σε αμερικάνικα σχολεία, ή αγγλικά σε αμερικάνικα δημοτικά σχολεία. μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βγάλω μια άκρη, να μου πεί προσόντα που χρειάζονται, τα έξοδα, και την παραλαβή VISA για να πάω νόμιμα εκεί.
όποιος μπορεί να με βοηθήσει ας μου στείλει e mail στο arkouditsamail@freemail.gr
θα σας είμαι ευγνώμων!
ευχαριστώ πολύ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
p@g
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

luke
Νεοφερμένο μέλος

Searcher
Νεοφερμένο μέλος

hvairline
Νεοφερμένο μέλος

Απο Β΄'λυκειου στελνουμε αιτησεις στην Αμερικη!.Τουσ βαθμους του απολυτηριου τους θελουνε οταν το παρουμε και αφου εχουμε στειλει την αιτηση!Ναι εγώ θα δηλώσω στο ΜΙΤ φέτος...είσαι Β λυκείου ακόμα δεν μπορείς να κάνεις αίτηση καθώς ζητάνε βαθμούς της Γ λυκείου..αν σκοπεύεις για υποτροφία...
Όχι δεν ισχύει...πρέπει να δώσεις εξετάσεις ΣΑΤ και TOEFL ..
Για το ΜΙΤ θα χρεαστεις:
καλα σατ(ταξεως 2100+)
Τοεφλ
καλος Μ.Ο στο σχολειο(18+ σιγουρα)
Πολλες Εξωσχολικες δραστηριότητες
milanezos92
Εκκολαπτόμενο μέλος

+1000000000000000000000000000000000000Μας τα 'χεις πρήξει με το ΜΙΤ σου, δεν πάνε όλοι όσοι πάνε Αμερική εκεί, υπάρχουν πολλά άλλα πανεπιστήμια που δέχονται χύμα κόσμο αρκεί να πληρώνει.
τι ειναι το σατ
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 17 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.