koum
Πολύ δραστήριο μέλος
Τέλος πάντων...
είτε "τρικ" το βαφτήσεις είτε "λύση", πρόκειται για κίνηση που συμφωνεί απόλυτα με τους κανόνες του παιχνιδιού, σε αντίθεση με το C1 -> H6 που μου είπες για πλάκα. Και η ερώτησή μου ήταν αν μπορείς να βρεις άλλη κίνηση που να συμφωνεί με τους κανονισμούς και να οδηγεί σε ματ!
Παραιτούμαι για σήμερα. Αύριο, θα ρωτήσω το Garry για τα περαιτέρω...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JosefK
Πολύ δραστήριο μέλος
Παραιτούμαι για σήμερα. Αύριο, θα ρωτήσω το Garry για τα περαιτέρω...
μάλλον συνεννόηση "μπουζούκι" κάναμε τόση ώρα .
Τώρα πρόσεξα λίγο καλύτερα τα μηνύματά σου :
Aν κατάλαβα καλά τι εννοείς, η κίνηση αυτή δεν επιτρέπεται να γίνει.
Αν βάλουμε στο παιχνίδι "πετάγματα", βεβαίως...
όχι, δεν εννοούσα κίνηση που να παραβιάζει τους κανόνες!
το en passant ειναι απολυτως σωστο
επομενος γριφος παρακαλω....
σειρά σου, βάλε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gorgonokoritso
Πολύ δραστήριο μέλος
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
το εν πασσαν είναι μία κίνηση όπως το ρο κε (περίπου)
όταν το πιονάκι ενός παίχτη απέχει δύο τετράγωνα από την <<γραμμή εκίνησης>> των αντίπαλων πιονιών και αν ο αντίπαλος στη προχωρήσει δύο θέσεις ένα πιονάκι από μία από τις δύο γειτωνικές καθέτους τότε μπορούμε να το φάμε σαν να είχε προχωρήσει μία θέση...
petran_r21
Δραστήριο μέλος
VAGGKALL1
Δραστήριο μέλος
Ναι, κάνουμε μάθημα και παίζομε σε πρωταθλήματα εντώς και εκτός σωματείου...
Dalian
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
eleni27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μόνο τόσο λίγο, εγώ έχω παίξει και 5 ώρεςΕγω παιζω εδω και καποια χρονια και ειμαι σε ομαδα...εω παει και σε πολλα τουρνουα και εχω κερδισει καποια μεταλεια οποιος θελει μπορουμε να κανονισουμε να παιξουμε μια μερα σε site οπως το www. chesshere .com (παρα πολυ καλο σιτε για σκακι,ισως και το καλυτερο) ι εστω στο www. zoo .gr που εχει παιχνιδι σκακι !Το σκακι δεν ειναι καθολου βαρετο ειδικα αν ασχοληθει παρα περα οπως εγω ομως δεν γινεται να αρεσει σε ολους οποτε οταν λενε το σκακι βαρετο το μονο που λεω ειναι εμενα μου αρεσει οποτε δεν με νοιαζει τι λες !Α να σας πω και κατι ενημερωτικα αν παιζεται συχνα παρτιδες επισημες με elo που παιζω εγω και μπορουν να κρατισουν και πανω απο 3 ωρες γιατι ο καθενας εχει απο 1.5 ωρα στο ρολοι+15 λεπτα καθε 40 κινησεις(καποιες φορες δεν βαζουν αυτο τον εχτρα χρονο αναλογος το τουρνουα η την διοργανωση)+30 sec για καθε κινιση στο ρολοι...μου εχει τυχει λοιπον σε δυσκολα παιχνιδια με δυσκολους αντιπαλους να νιοθω λες και σε λιγο θα βγει λαβα απο το κεφαλι μου...απο την πολη σκεψη και αγωνια εψηνες αυγα στο κεφαλι μου και παγωνες νερο στα χερια μου που ειχαν γινει παγος !!!Παντως το συνειστο σε ολους λιγη σκεψη και αγωνια δεν βλαπτει...βασικα αν παιζετε για καιρο θα σας φυγει και η αγωνια και θα σκεφτεσται πιο γρηγορα γιατι χωρις να το καταλαβενεται πολλες φορες θα πεσετε σε ιδιες η παρομοιες θεσεις και βαση των γνοσεων σας σε παλια παιχνιδια και στην βασικες αρχες στο σκακι θα καταφερετε να βρειτε γρηγορα την καλυτερη κινηση !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
Για 'μένα τα ανοίγματά είναι πολύ σημαντικά!(Βασικά δεν ξέρω και πολύ σκάκι αλλά νομίζω έτσι είναι)Κοιτα, τα ανοιγματα δν ειναι τοσο σημαντικα, μπορεις να επιλεξεις αυτο που σε βολευει...δν ειναι αναγκη να τα ξερεις ολα, ουτε να τα ακολουθεις κατα γραμμα. Τα φιναλε ομως πρεπει, διοτι μπορει να σου τυχουν ολα αφου δν ξερεις πως μπορει να τελειωσει η καθε παρτιδα. Παντως εγω σημαντικοτερο απ'ολα θεωρω το ποσο καλα ξερεις να χρησιμοποιεις το καθε κομματι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Είμαι και εγώ στην 1η γυμνασίου. Θέλω αν μπορείς να μου συστήσεις κάποιο βιβλίοΕγω ξεκινησα να παιζω σκακι απο μεγαλα νηπια... Μου εμαθε ενας θειος μου και απο τοτε αρχισα να ασχολουμαι εντατικα.. Οταν ημουν 1η Γυμνασιου ειχα βγει 9ος στην Ελλαδα... Ωστοσο μετα απο καποια ηλικια το παραμελησα γιατι αρχισαν να μπαινουν αλλες προτεραιοτητες... Πλεον παιζω μονο με το συλλογο. Ειναι ενα πολυ ωραιο αθλημα που εχει εντονο συναγωνισμο (ακομα και στην ελλαδα που δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σκακιστικα). Παντως εμενα προσωπικα με βοηθησε στο να ειμαι πιο υπομονετικος (οταν παιζεις 4-5 ωρες παρτιδες αναγκαστηκα μαθαινεις). Επισης βοηθαει στην αναπτυξη της μαθηματικης λογικης λογω τον πολυπλοκων σχηματων(βαριαντων) που πρεπει να μαθεις να "μετρας" πανω στη σκακιερα.. Θα σας προτεινα ανεπιφυλακτα να το δοκιμασετε παντως
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chiyo
Πολύ δραστήριο μέλος
PanosMak
Νεοφερμένος
takis21
Νεοφερμένος
αναρωτιομουν αν υπαρχει κανενα site που να αναλυονται τακτικες ,παρτιδες και γενικα να γινονται συζητησης γυρω απο το αθλημα...στα ελληνικα παντοτε...
ευχαριστω πολυ
toto13
Νεοφερμένος
toto13
Νεοφερμένος
Loreley
Περιβόητο μέλος
Πως κάνεις την κίνηση που αντιστρέφεις βασιλιά με πύργο;
Λοιπόν, έχω απορία σχετικά με το σκάκι στον υπολογιστή.
Πως κάνεις την κίνηση που αντιστρέφεις βασιλιά με πύργο;
ροκέ λέγεται.
ουσιαστικά κουνάς τον βασιλιά 2 τετράγωνα προς τον πύργο.
βέβαια δεν μπορείς να κάνεις πάντα ροκέ.
ΔΕΝ μπορεις να κανεις ροκε:
1) αν ο βασιλιάς ή ο πύργος με τον οποίο θες να κάνεις ροκέ απειλείται.
2) αν ο βασιλιάς ή ο πύργος περνάει απο τετράγωνο που απειλείται.
3) αν ο βασιλιάς ή ο πυργος εχουν κουνηθεί. άσχετα αν αργότερα θα τους επιστρεψεις στην αρχικη τους θεση
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.