(1)Για αυτό ακριβώς μίλησα και εγώ.Δε νομίζω σε κάποιο νοσοκομείο της Αθήνας να ρουτινιάζεις τόσο εύκολα όσο κάπου στην επαρχία.
(2)Το πόσο συνειδητοποιημένα το βλέπει ο καθένας είναι στην ευχέρεια του καθενός.Όπως επίσης το αν θα επηρεαστεί από σειρές τύπου House ή GA

-----------------------------------------
POST μετά την επεξεργασία.
Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχουν καλοί γιατροί στην επαρχία έτσι;Αλλά ότι για μια σημαντική επέμβαση θα πάνε σε μεγάλη πόλη ισχύει.Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάποιον να μένει πχ στην Τρίπολη για σοβαρή επέμβαση. Μπορεί η επαρχία να αναπτύσσεται(good for us) αλλά ότι δεν έχει όλες τις κατάλληλες υποδομές ισχύει.Εσύ με τη σειρά σου βέβαια θα μου πεις για το Νοσοκομείο Ηρακλείου.Ο αθηναίος θα σου πει από την άλλη για το Ντυνάν το Ωνάσειο και το Αττικό .3 εναντίον 1.
Σωστό το τελευταίο... Στο νοσοκομείο του νησιού μου, που υπάρχουν αρκετες ελλείψεις ιατρών, τα σοβαρά περιστατικά του ογκολογικού στέλνονται κατευθείαν Αθήνα, βλ. Ιποκράττειο, (γνωρίζω περίπτωση), και στα λοιπά μεγάλα νοσοκομεία. Υπάρχει προσπάθεια ανάπτυξης των τοπικών ιατρικών μονάδων, βέβαια υπάρχει, αλλά νομίζω ότι στα επίπεδα των νοσοκομείων των μεγαλουπόλεων δε θα φτάσουν ποτέ. Πάντα τα μεγάλα περιστατικά θα στέλνονται "πάνω", όπως λέμε εμείς εδώ.
Α, και σε όλες τις περιπτώσεις τις οποίες γνωριζω, ογκολογικής φύσεως, αλλά και άλλης, ο γιατρός ζήτησε φακελλάκι. Σε όλες ομως.
Το να πας ιατρική, πρέπει να το θέλεις, και όχι επειδή βγάζεις καλό βαθμό στο σχολείο. Όποιος/όποια νομίζει ότι θα πάει, και θα είναι όλα ρόδινα και θα περνάει τα μαθήματα, ευκολάκια, και ότι θα διοριστεί με την πρώτη, στο δημόσιο, και ότι στο νοσοκομείο, θα συναντήσει τον Derek, ε, θα φάει τα μούτρα του. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
΄Για να μη σχολιάσω και το άλλο το ασχολίαστο, που με τόσες ιατρικές σειρές, στην Αμερική κυρίως, επηρέαζονται οι τηλεθεατές, και όταν πάσχουν από κάτι σοβαρό, τρέχουν στα νοσοκομεία και ζητούν πλασματικές θεραπείες, τύπου: Ο Dr House, το γιάτρεψε, εσείς γιατί δε μπορείτε?"
Επικρατεί αλαλούμ, πραγματικά... Κούραση και άγχος.