To πρόβλημα δεν είναι αν θα το κάνω στα 14 ή στα 20. Το πρόβλημα είναι αν το κάνω χωρίς συνειδητοποίηση. Απο κει και πέρα, μη δημιουργείς πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Και για να σου υπενθυμίσω "εκείνες τις εποχές", ο κόσμος παντρευόταν γύρω στα 20, συνεπώς είχαν σεξουαλική ζωή (και μάλιστα έντονη, ρώτα και τα χωράφια...) σε αρκετά μικρή ηλικία και νόμιμα. Τώρα, το να ζητάς από κάποιον να μην πηδηχτεί μέχρι να γίνει 20, 25 ή 30 είναι αντίθετα στη φύση, τη λογική και τη σοβαρότητα.
Αν ο άλλος είναι εντάξει με τις επιλογές του, πολύ απλά δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Δεν έχω κάποιο λόγο να παραδειγματίζομαι απο παλαιότερες εποχές σε τέτοια θέματα και μην προσπαθείς να συνδέσεις ασύνδετα. Το μόνο αποτέλεσμα του αυστηρού γονεικού ελέγχου στα παιδιά και ο εξαναγκασμός τους να κάνουν σεξ αρκετά αργά, δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά με ταμπού, κρυφοπουταναριά, αμόρφωτους και αίτια για το γεγονός ότι σήμερα οι νέοι δε μπορούν να μιλήσουν για σεξ με τους γονείς τους και καταλήγουν στα μπουρδέλα, στις παρτούζες στις πενταήμερες και στη σεξουαλική μόρφωση με τσόντες.
Πολλά, για να μην πω τα περισσότερα, στη ζωή, γίνονται για την απλή απόλαυση. Όχι φίλε μου, κανένας σκοπός δεν είναι η τεκνοποίηση. Συνήθως το ζευγάρι πέφτει στο κρεβάτι για να τη βρει, έτσι απλά και λαικά, και του κάθεται το μωρό. Δε νομίζω ότι υπάρχει έστω ένας άνθρωπος του ανεπτυγμένου κόσμου που τρώει για να ζήσει και δεν τρώει απλά για την απόλαυση. Και η απόλαυση δεν είναι κάτι κακό. Είναι το αναγκαίο για μία καλή ποιότητα ζωής. Ζωή χωρίς απόλαυση ισούται με καταπίεση, στην ουσία θάνατο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.