1)α) Έχω δει τα θεματά σας σε διάφορα μαθήματα. Είναι στα περισσότερα μαθήματα πολλές φορές ευκολότερα από τα αντίστοιχα δικά μας.
β)Χημ. Μηχ. Έχει σχέση με το ότι γενικώς στο ΕΜΠ έχετε πιο εύκολα θέματα από ό,τι φαίνεται από τα αντίστοιχα "απλά" τμήματα των θετικώ επιστημών.
γ) Το μόνο που δικαιολογεί την υψηλή της επίδοση της γνωστής μου στη ΣΕΜΦΕ σε σχέση με το Φυσικό που κοβόταν είναι τα κατά πολύ ευκολότερα θέματα. Δεν έγινε ξαφνικά εξυπνότερη. Ούτε της ήρθε η θεία φώτιση.
Σε πληροφορώ και εγώ ότι πάνω από 8.5 κάθε χρόνο σε εμάς παίρνει γύρω στα 1-2 άτομα.
2) Αυτό δεν την κάνει να έχει καλύτερο τομέα. Τα μαθήματα που έχουμε στην κατεύθυνση της Πυρηνικής και ΣΣ είναι λιγότερα, αλλά φυσικά πιο συμπυκνωμένα όπως όλα τα μαθήματά μας σε σχέση με τα δικά σας.
edit: Πήγα και ξαναείδα τον οδηγό σπουδών σας... Ειδικά στη ροή ΠΦ και ΣΣ που σε νοιάζει τι παραπάνω έχετε; Για ξανά δες τα δικά μας (και φυσικά δε μιλάμε για τα μαθήματα και εργαστήρια που είναι του τομέα και υπάρχουν στον κορμό - τα μαθήματα της κατεύθυνσης έχουν και εργαστήρια υπό τον ίδιο κωδικό (όχι όλα)):

(επιλέγουμε από αυτά τα 3 τα υποχρεωτικά + 3 από τα επιλεγόμενα + 5 από όποια κατεύθυνση θέλουμε που φυσικά μπορεί επίσης να είναι από τη λίστα των επιλεγόμενων της κατεύθυνσης = 11)
3) Το βάθος στο οποίο τα διδάσκεστε τα μαθήματα είναι το ίδιο, απλώς σας διευκολύνουν με το να κάνετε τα ίδια πράγματα σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. (Αν και από ό,τι μου έχουν πει αποδείξεις και λοιπά τα θεωρείτε περιττά...)
4) Τα είπαμε αυτά. Περισσότερα μαθήματα έχει γύρω στα 10. Από αυτά σχέση με Φυσική-Μαθηματικά έχουν τα ~7 και συνολικά η ύλη που κάνεται παραπάνω τελικά είναι λίγη.
5) Ούτε και εγώ έχω σκοπό να δώσ ΑΣΕΠ. Αλλά δε θα κάτσω να πεινάσω κιόλας από την υπερηφάνεια μου, περιμένωντας να μπω σε κάποιο ερυνητικό πρόγραμμα. Αν χρειαστεί να διδάξω, θα το κάνω και θα το κάνω καλά.
Χώνεψέ το επιτέλους ότι το Φυσικό δε βγάζει καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.
Xώνεψε επίσης τα ελληνικά δεδομένα ή καλύτερα φύγε στο εξωτερικό ή ακόμη καλύτερα μείνε εδώ και αγωνίσου να αλλάξεις τα δεδομένα.
6) Προτείνω και σε εσένα να διαβάσει τη συζήτηση αυτή:
https://forum.math.uoa.gr/viewtopic.php?f=15&t=4987&sid=29412ef958285f56f2d80e391d663990
7) Η διπλωματική σας μετράει κατά το 20% του βαθμού του διπλώματός σας, ενώ εμάς μόνο σαν δύο μαθήματα παρότι τα παιδιά (και εγώ σε 2 χρονάκια με το καλό) ξεσκίζονται. Σημαντική διευκόλυνση στην αύξηση του ΜΟ σας αυτή...