Η αλήθεια είναι ότι καθένα άτομο βιώνει διαφορετικές ρατσιστικές συμπεριφορές. Μπορεί το παιδί που άνοιξε το φορουμ να έχει υποστεί ρατσιστική βία σε μεγάλο βαθμό ή και μπόουλινγκ λόγω καταγωγής. Επομένως, αν και δεν δικαιολογούνται οι εκφράσεις του για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αντιπροσωπεύουν τα βιώματα του.
Για να προσθέσω το δικό μου στίγμα στο θέμα, η αλήθεια είναι ότι οι Αλβανοί σαν λαός (το γνωρίζω λόγω καταγωγής) είναι πολύ πολύ περισσότερο ρατσιστές από τους Ελληνες, αρκετές φορές ακόμα και με τους συμπατριώτες. Πχ εγώ έχω βιώσει περισσότερο την αποδοχή σαν Έλληνας , ενώ στην Αλβανία (χώρα καταγωγής) μας απορρίπτουν και δεν μας θεωρούν καν συμπατριώτες (μας θεωρούν Έλληνες).
Και το αστείο ξέρετε που είναι; Ότι ουτε οι Έλληνες δεν αποδέχονται εμάς παρόλο που γεννηθηκαμε εδώ, κάναμε εδώ το σχολείο, μιλάμε την ελληνική γλώσσα, είμαστε Ορθόδοξοι κλπ. Όμως, αυτοί οι Έλληνες αναγνωρίζουν με την πρώτη ευκαιρία άτομα με ελληνικές ρίζες (πχ Νικ Κύργιος, Στεφάνια Λυμπερακάκη, κλπ) παρόλο που έχουν ουσιαστικά αφομοιωθεί από άλλες χώρες και βλέπουν την Ελλάδα όπως την βλέπει και ο υπόλοιπος κόσμος (Μύκονος, Δωδεκάθεο, Σουβλάκι)
Αυτό δεν είναι άδικο?