johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

ελεος δηλαδη, σε λιγα χρονια θα τα σκεφτομαστε και θα λεμε "τι βλακειες μαθαιναμε", και θα ειναι η πραγματικοτητα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
etrygeom
Νεοφερμένο μέλος

Πώς αντιμετωπίζετε, δηλαδή, τα φετινά μαθηματικά κατεύθυνσης που είναι επί το πλείστον αναλυτική γεωμετρία (με εξαίρεση το τελευταίο κεφάλαιο); Μόνο με αλγεβρικές μεθόδους και ξερές αντικαταστάσεις;
Εμας μας το ειπε ο ιδιος ο μαθηματικος μας, οτι ειναι αχρηστο...
Κατά 99,999999% δεν είναι σοβαρός.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

Τη θεωρώ τελείως άχρηστη ως μάθημα, και ειδικά για τους θεωρητικούς!
Ο μαθηματικός μας, μας είπε πως απορεί πώς το μάθημα διδάσκεται ακόμα, και μας είπε να δώσουμε βαρύτητα στην Άλγεβρα (που κι αυτό για εμάς τους θεωρητικούς αποτελεί άθλος)
miv
Επιφανές μέλος

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

who
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν βλεπω εμενα προσωπικα να μου προσφερει ουτε κατι το ελαχιστο, αυτο το μαθημα! για μενα φετος η αλγεβρα και η γεωμετρια δεν υπαρχει, δεν ασχολουμαι, απαξιω. ετσι κι αλλιως 1ο πεδιο θα επιλεξω, οποτε δεν σκαω.. ουτε καν για το βαθμο, που αυτα τα 2 με ριχνουν παρα πολυ (η διαφορα με τα θεωριτικα ειναι τεραστια)
Μιας και είσαι "θεωρητικός", θα πρεπε να ξέρεις ότι ο Πλάτωνας, για τον οποίο θα διαβάσεις του χρόνου, δεν απαξιεί καθόλου.
Τώρα, το αν είναι άχρηστο σαν μάθημα δε μπορώ να το σχολιάσω, ο μαθηματικός σου όμως, μου ακούγεται τουλάχιστον αστείος με αυτή του τη δήλωση.
miv
Επιφανές μέλος

Δεν βλεπω εμενα προσωπικα να μου προσφερει ουτε κατι το ελαχιστο, αυτο το μαθημα! για μενα φετος η αλγεβρα και η γεωμετρια δεν υπαρχει, δεν ασχολουμαι, απαξιω. ετσι κι αλλιως 1ο πεδιο θα επιλεξω, οποτε δεν σκαω.. ουτε καν για το βαθμο, που αυτα τα 2 με ριχνουν παρα πολυ (η διαφορα με τα θεωριτικα ειναι τεραστια)
Αυτό ακριβώς εννοώ...
Η στάση "απαξιώ για τα εκτός κατεύθυνσης" είναι κομπλεξική πάντως. Δεν είναι θέμα απαξίωσης. Είναι θέμα πρακτικής αδυναμίας και μόνο.
Βέβαια οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι, όπως όλοι οφείλουν να ξέρουν κι όπως ελπίζω να σας διδάσκουν στη θεωρητική, ήταν πανεπιστήμονες και υποστηρικτές του τρόπου ζωής με μέτρον άριστον.
Επίσης, στα σοβαρά πανεπιστημια του εξωτερικού (το ξέρω εξ'ιδίας εμπειρίας στην οικογένεια) η έρευνα είναι αντικείμενο κυρίως των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και το βασικότερο μέρος αυτής είναι η Στατιστική.
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

Μιας και είσαι "θεωρητικός", θα πρεπε να ξέρεις ότι ο Πλάτωνας, για τον οποίο θα διαβάσεις του χρόνου, δεν απαξιεί καθόλου.
Τώρα, το αν είναι άχρηστο σαν μάθημα δε μπορώ να το σχολιάσω, ο μαθηματικός σου όμως, μου ακούγεται τουλάχιστον αστείος με αυτή του τη δήλωση.
Και τι με νοιαζει εμενα τι εκανε ο Πλατωνας?

Απο τη Γεωμετρια θα εξαρτηθει το μελλον μου? δεν το νομιζω...
-----------------------------------------
Αυτό ακριβώς εννοώ...
Η στάση "απαξιώ για τα εκτός κατεύθυνσης" είναι κομπλεξική πάντως. Δεν είναι θέμα απαξίωσης. Είναι θέμα πρακτικής αδυναμίας και μόνο.
μου δημιουργουσε τρομερο αγχος και φοβο το οτι δεν μπορουσα να αποδωσω στα θετικα μαθηματα (εκτος Φυσικης και Χημειας). ετσι πηρα την αποφαση να μην κανω αλλο κακο στον εαυτο μου, και ειδα οτι οντως αυτο με βοηθαει, και στο να δινω περισσοτερη βαση στην κατευθυνση μου, που στην τελικη αυτο ειναι το ζητουμενο, και στο να μην εχω τυψεις που δεν ξερω καν τις ταυτοτητες στην αλγεβρα

who
Πολύ δραστήριο μέλος

Και τι με νοιαζει εμενα τι εκανε ο Πλατωνας?
Απο τη Γεωμετρια θα εξαρτηθει το μελλον μου? δεν το νομιζω...
Απλή ανάφορα έκανα

miv
Επιφανές μέλος

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

PS: Και να σκεφτείς ότι η συγκεκριμένη είχε πάρει επιλογής μαθηματικά γενικής στις πανελλήνιες και ειχε γράψει και 90...
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

εγω παντως ξερω περιπτωσεις ιδιες με τις δικες μου που δεν ζημιωθηκαν καθολου στο μελλον
miv
Επιφανές μέλος

djimmakos
Διάσημο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.