Τους λόγους μου να υποστηρίζω κάποιο κόμμα άσε να τους γνωρίζω εγώ. Κι εσύ τους δικούς σου. Στα πλαίσια της μόδας μπορώ να εντάξω αυτό που στην ουσία λες "οι νέοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ" και όχι της πολιτικής ουσίας. Όχι φίλε μου, καθόλου αυτονόητο δεν είναι να στηρίζω τον αλητάκο τον Καριτζή και να μη στηρίζω τη Μαριέττα Γιαννάκου. Δεν θα γενίκευες, δεν θα ισοπέδωνες τόσο εύκολα, με λαζοπουλίστικους όρους, για δύο κόμματα με 30 χρόνια ιστορία απ'τα οποία πέρασαν χιλιάδες πολιτευτές. Πραγματικά μόνο ώριμη πολιτική σκέψη δεν είναι αυτό. Ούτε βέβαια στα πλαίσια της δημοκρατίας εντάσσεται, ασχέτως αν λες ότι είναι η αδυναμία σας (ποιοι είστε εσείς, είσαι εκπρόσωπος της ΚΟΕ?). Αυτό που γουστάρουν οι Έλληνες, αυτό έχουν. Σε όσους δεν αρέσει ας πάνε να πολιτευτούν αλλού. Αλλά βέβαια, οι Ελληνες είναι καλοί μόνο όταν δίνουν 20% για το κοκοράκι στο μαλλί του Τσίπρα. "Χασε ένα μπάνιο να χάσουν τον ύπνο τους". Σα να μας λένε "δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά την ψήφο σου τη γουστάρω όπως και να χει". Ας γίνουν λίγο πιο αξιοπρεπείς να την πάρουν, γιατί αυτά που κάνουνε είναι ξεφτιλίκια, χρόνια τώρα.
Παλι δεν ειδα επιχεριηματα-μονο βερμπαλισμους-.Φυσικα ομως οταν καποιος δεν μπορει να αρθρωσει ορθο λογο εκει καταφευγει.
Ξεφτιλικια δεν ειναι αυτα,ξεφτιλικια ειναι τα σκανδαλα:η Siemens, τα ομολογα,το χρηματιστηριο, τα 26 δις για τις τραπεζες και ενα σωρο αλλα που δεν αρκουν 10 σειρες για να χωρεσουν.Εισαι απολυτως μπερδεμενος επιτιθεσαι σε λαθος ατομα,εκτος βεβαια αν εχεες καποιο λογο να υποστηριζεις το παραλογο ( ειδα οτι τους ξερεις ολους αυτους Διαμαντοπουλου και λοιπους αρα φανταζομαι θα εισαι μεσα στα γραφεια).Οχι φιλε μου,ασε με να θελω να πολιτευτω εδω. Οσο θα βλεπω κλεφτες ,θα διεκδικω κατι διαφορετικο και σιγουρα δε θα ψηφιζω τους ιδιους. Ειδες τι εγινε στη Βρετανια,για κλεψιες πολυ μικροτερου μεγεθους απαυτων που υποστηριζεις παει να πεσει η κυβερνηση,εδω θεωρουνται μαγκες. Να τη βρασω την ιστορια-σιγα την ιστορια αλλωστε-Οταν καποιος κλεβει πρεπει να φευγει.Φυσικα, καθε λαος εχει τους πολιτικους που αξιζει.
Νομιζω ο διαλογος μας δεν οδηγει πουθενα, γιατι αντι να μου εξηγησεις ηρεμα και ευγενικα που βρισκεις εσυ το λαθος, επιτιθεσαι και λασπολογεις.
-----------------------------------------
Ποιο ακριβώς είναι το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται ο μέσος μαθητής; Πανεπιστήμιο ή οικοδομή; Επιτυχία ή αποτυχία;
Ακόμα και να βρίσκεται σε δίλημμα, αυτό δε μου λέει κάτι. Όταν κάποιος επιλέγει να ενεργεί βάση ατομικού συμφέροντος προφανώς και επιλέγει "κάτι" έναντι "κάτι άλλου", βρίσκεται σε δίλημμα. Το γιατί και πώς βρέθηκε σε αυτό το δίλημμα πρέπει να μας προβληματίζει το ίδιο με το γιατί διάλεξε αυτό το δρόμο και όχι τον άλλο.
Παιδιά 15-16-17 ετών δε νομίζω πως πρέπει να ασχολούνται με κόμματα και να μπαίνουν σε νεολαίες. Διάλογος μπορεί να γίνει και εκτός νεολαίων, πιο υγιείς και πιο εποικοδομητικός, όχι με ξύλινες γλώσσες και λόγια άλλων. Πολλά παιδιά δεν έχουν προσδιορίσει την πολιτική τους ταυτότητα και πάνε γράφονται σε μια νεολαία έτσι για τη φάση. Έτσι δημιουργούνται στρατιές όμως.
Το διλημμα ειναι θα αντιγραψω ή θα προσβαλλω το πνευμα και τη νοημοσυνη μου;Αλλωστε απτη στιγμη που μπορει καποιος αντιγραφοντας να επιτυχει το ιδιο το συστημα τον προκαλει.
Ειναι σαν να μου λες οτι εισαι σε ενα σκαφος που δεν αντεχει το βαρος,πρεπει να ριξεις καποιον για να σωθεις, τον ριχνεις και μετα εισαι ιδιοτελης. Εκει διακυβεβεται η σωματικη σου ακεραιοτητα, στον παπαγαλισμο διακυβεβεται η πνευματικη τηρουμενων βεβαια των αναλογιων.
Εγω θα μιλησω για τη δικια μας νεολαια δεν ξερω για αλλους. Μαζευονται τα παιδια μια φορα στους 2 μηνες και οργανωνουν εκδηλωσεις μουσικης, ποδηλατοδρομιες και λοιπα. Ουτε ξυλινη γλωσσα ουτε λογια αλλων και καμια δεσμευση. Ειναι τοσο μεμπτο αυτο;