συμφωνω ο σημιτης δεν ηταν τοσο καλο προβατο οσο ο παπανδρεου!!ο παπανδρεου ειναι πρωτος και καλυτερος στο προβατιλικι αλλα και ο σημιτης δεν παει πισω...ολοι προβατα ειναι....αλλα ο "γιωργακης" ειναι το καλυτερο
Διαφώνησα; Αν δεν έγινα κατανοητός, όταν μιλάω για Παπανδρέου μιλάω για Ανδρέα. Δε μίλησα για Γιώργο. Ο οποίος ναι μεν είναι από τους τιμιότερους πολιτικούς της Βουλής, αλλά δεν παύει να είναι ανίκανος να συντονίσει το ίδιο το κόμμα στο οποίο προεδρεύει.
Προσωπικά για μένα ο Κώστας Σημίτης είναι ένας ικανότερος ηγέτης από τον Γιώργο Παπανδρέου...αποδείχτηκε ότι εξέφρασε ένα κεντροαριστερό φιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ για αυτό εκλέχτηκε κ δύο συνεχείς τετραετίες...έστω κ αν στο τέλος της θητείας του λόγω των έργων απομακρύνθηκε από τον κόσμο κ τον απλό πολίτη...να σου θυμίσω ότι η εξωτερική πολιτική του Κώστα Σημίτη αποδείχτηκε πολύ σπουδαία σε διπλωματικό επίπεδο αν εξαιρέσεις μερικές άστοχες κινήσεις οι οποίες ούτως ή άλλως είναι αναπόφευκτες...λαμπρό παράδειγμα τις εξωτερικής πολιτικής του να σου θυμίσω ότι είναι η συνθήκη του Ελσίνκι με την οποία η Ελλάδα πραγματικά ήρθε στο κέντρο της Ευρώπης...όσο για την αμερικανική δύναμη νομίζω ότι όλοι έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας...μπορείς εξάλλου να το καταλάβεις κ τώρα με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στο οποίο η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν αντιδράει στις πιέσεις των Αμερικανών...ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα κ μην μιλάμε για ουτοπίες...διότι αν μιλάμε για ανοιχτή αντιπαράθεση με τους Αμερικάνους κ ταυτόχρονα ευημερία κ ανάπτυξη μόνο για μια ουτοπία μπορούμε να μιλάμε...έτσι λοιπόν μπορείς να καταλάβεις γιατί τα χρόνια διακυβέρνησης Σημίτη τα θεωρώ από τα λαμπρότερα του σύγχρονου ελληνικού κράτους...γιατί κατόρθωσε πολλά σε εσωτερικό και διπλωματικό επίπεδο...πέρα από τα λάθη ή τις άστοχες κινήσεις που σου θυμίζω ξανά ότι είναι αναπόφευκτα...
Σου ξαναλέω ότι μιλάω για Ανδρέα, όχι για Γιώργο.
Και μόνο...αναπόφευκτο λάθος και αστοχία δεν χαρακτηρίζεται η πλήρης αδιαφορία για το Σκοπιανό επί 8 συναπτά έτη. Μόνο και μόνο, λοιπόν, που ο Καραμανλής έδειξε το θάρρος να μπει στο παιχνίδι και να το λύσει, του δίνει πόντους. Προσοχή, σε αυτό το θέμα μόνο. Εγώ δεν υποστηρίζω τη ΝΔ.
Επίθεση στις ΗΠΑ σημαίνει να τους λες εμμέσως, πλήν σαφώς ότι "το θέμα είναι στον ΟΗΕ και ο κάθε καλοθελητής να κάτσει σπιτάκι του και να μην ανακατεύεται στις υποθέσεις μας"; Εγώ το βρίσκω απλά και μόνο σαν μια πολιτική που αγνοεί επιδεικτικά τις αμερικάνικες εντολές. Και καλά κάνει. Αν μη τι άλλο, μέχρι τώρα τουλάχιστον, η κυβέρνηση από το 2004 δεν εξευτέλισε ποτέ την Ελλάδα με ρητορική επιπέδου Ιμίων.
στον κυριο Σημιτη χρωστας πολλα...θα ήθελα παρα πολυ να ξερω τι θα εκανες εσυ αν ησουν στο τιμονι της διακυβερνησης του κρατους κ αν θα εβρισκες το θαρρος να αντιπαρατεθεις στους Αμερικανους...τα λογια οταν εισαι απ εξω ευκολα ειναι φιλη μου...ΠΑΣΟΚ ειμαι καιρο τωρα...την διακυβερνηση Σημιτη την εζησα κ την χαρηκα...αν νομιζεις οτι το παρελθον ειναι αχρηστο για να υποστηριζεις κατι λιγα θα σου πω...πιστευω στους φοιτητες του Πολυτεχνειου γιατι χωρις αυτους τωρα πιθανον δεν θα ειχα την ελευθερια να λεω την αποψη μου, πιστευω στους αρχαιους ελληνες διοτι χωρις αυτους τωρα πολυ λιγα θα ειχαμε σε πνευματικο επιπεδο...πιστευω στους επαναστατες του '21...στους αγωνιστες του 1940...στον ανδρεα παπανδρεου που εφτιαξε ενα διαλυμενο κρατος, πιστευω στον κωστα σημιτη που εκανε τοσα...αν εσυ ξεχνας κ δεν υπολογιζεις τον παρελθον απλα εισαι ενα ον το οποιο δεν ξερεις που ωφειλεις αυτο που εισαι...οτι ειμαστε τωρα ειναι μια αμεση αναμειξη παροντος κ παρελθοντος...τωρα τις πολιτικες σου αποψεις που για μενα ειναι πολυ φτωχες εισαι ελευθερη οπως καθε αλλος να τις εκφραζεις...
Να που το βρήκε το θάρρος η Ντόρα, όμως, και ευγενικά, αλλά ουσιαστικά, έβαλε τους αμερικάνους στη θέση τους.
Το να τιμάς αυτά που εσύ θεωρείς ιδανικά είναι σωστό. Μεταξύ των οποίων και το παρελθόν. Να σου θυμίσω όμως ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν είναι το κόμμα του Ανδρέα το 81. Όπως επίσης και πολλοί ήρωες του Πολυτεχνείου μετέπειτα πουλήθηκαν στην συνδικαλιστική κλίκα κι έγιναν εργατοπατέρες. Επέτρεψέ μου να γνωρίζω που είναι τώρα η πλειοψηφία όλων εκείνων γιατί κι ο πατέρας μου εκείνο το βράδυ του 1973 μέσα εκεί ήτανε και μάλιστα με τους πρωτεργάτες, στην αίθουσα του ραδιοφωνικού σταθμού των 1050 χιλιοκύκλων. Το γεγονός ότι τιμάς το παρελθόν δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εννοείς. Δηλαδή να υποστηρίξεις ένα καταρρέον κόμμα επειδή κάποτε, άνθρωποι που δεν υπάρχουν πια, έκαναν καλό στην Ελλάδα. Τι λογική είναι αυτή; Κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδιωξε το βασιλιά κι έφερε τη Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει στον αιώνα τον άπαντα να ψηφίζω ΝΔ;
Δεν καταλαβαίνω, από την άλλη, γιατί οι απόψεις της κοπέλας είναι φτωχές. Επειδή δεν υποστηρίζει κανένα κόμμα;
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ποια διακυβέρνηση έζησες και χάρηκες; Ούτε 12 χρονών δεν ήσουνα όταν έφυγε ο Σημίτης...Το πόσο σοβαρή είναι μια διακυβέρνηση το βλέπουν, συνήθως, οι πολιτικοποιημένοι, συνειδητοποιημένοι μισθωτοί, ο κορμός της ελληνικής οικονομίας.