Πρόθεση ψήφου 2008-2009

Τι θα ψηφίζατε;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 3)
  • ΝΔ

    Ψήφοι: 1 33.3%
  • ΠΑΣΟΚ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΚΚΕ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • ΛΑΟΣ

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Οικολόγοι Πράσινοι

    Ψήφοι: 0 0.0%
  • Άλλο κόμμα

    Ψήφοι: 1 33.3%
  • Λευκό

    Ψήφοι: 1 33.3%
  • ΔΞ / ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Είχα ξεκινήσει να σου γράφω ένα ποστ, αλλά μετά σκέφτηκα ότι κάποια κείμενα του Ν.Δήμου με εκφράζουν απόλυτα, και σίγουρα με καλύτερο τρόπο απ'ότι θα τα έγραφα εγώ. Οπότε τα παραθέτω προς μελέτη. Αν δεν βαρεθείς να τα διαβάσεις ολόκλήρα, θα βρεις τις απαντήσεις σε όσα μου έγραψες παραπάνω.

Καπιταλισμού εγκώμιον

Περι πλουσίων και φτωχών
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ναι, κατα κάποιο τρόπο πήρα κάποιες απαντήσεις (σχετικά με τις απόψεις σου πάντα), μα καθόλου πειστικές. Όπως είναι λογικό διαφωνώ καθέτως γιατί ακόμη πιστεύω ότι το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση υπερτερεί κατα πολύ του δικαιώματος στην αξιοκρατία, για τον απλό λόγο οτι α) ο άνθρωπος πρώτα ζει και μετά έχει ικανότητες και β) γιατί οι ικανότητες εξαρτώνται απ'το περιβάλλον, ενώ η ζωή υπάρχει παντού. Κατόπιν αυτού θεωρώ τουλάχιστον αντιανθρώπινο να καταδικάζεται κάποιος σε ισόβια μιζέρια επειδή απλώς έτυχε να γεννηθεί σε περιβάλλον που να μην του αναπτύξει καμία ικανότητα ή να μην του δώσει κανένα οικονομικό υπόβαθρο. Ναι λοιπόν, απ'τον καθένα σύμφωνα με τις ικανότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Απο κει και πέρα, ο Νίκος Δήμου, αν κι επειδή έχει τόση εμπειρία δε νιώθω καλά να τον κρίνω, νομίζω οτι αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός οτι η USSR δεν υπήρξε ποτέ αμιγώς σοσιαλιστική, στην πραγματικότητα ήταν μια ανταλλαγή εξουσίας μεταξύ του Τσάρου και των Μπολσεβίκων, εκ των οποίων καιροσκόπος δεν ήταν μόνο ο Λένιν. Δεν ήταν, λοιπόν, η USSR κανένας εφαρμοσμένος σοσιαλισμός. Βέβαια, ακόμη και τα σοσιαλιστικά στοιχεία που εμπεριείχε, υπήρξαν σημαντικά. Αντί λοιπόν ο κ. Δήμου να παρουσιάζει στοιχεία του στυλ "Οι ξένοι δεν πιστεύουν στη σοβιετική ευτυχία", ας κάνει ένα γκαλοπ στους ίδιους τους Ρώσους. Πραγματικά θα εκπλαγεί αν διαπιστώσει αν προτιμούν τον, έστω ελάχιστο, Σοσιαλισμό της USSR ή τον Καπιταλισμό του Πούτιν. Ακόμη και χωρίς αυτό, όμως, το γεγονός οτι μετά το 1991 οι μισες Ρωσίδες έγιναν πόρνες και οι μισοί Ρώσοι παράνομοι, νομίζω τα λέει όλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Προσωπικά πάντως, όσοι έχω γνωρίσει από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, είναι οι μεγαλύτεροι πολέμιοι του σοσιαλισμού... Δεν ξέρω από που προκύπτει λοιπόν αυτό που λες, μάλλον ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα...
Όσον αφορά το ότι η USSR δεν υπήρξε ποτέ αμιγώς σοσιαλιστική, ο Ν.Δ. το σχολιάζει και αυτό, οπότε μάλλον δεν διάβασες τα κείμενα του και πολύ προσεκτικά. :)

Όσον αφορά αυτά:
πιστεύω ότι το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση υπερτερεί κατα πολύ του δικαιώματος στην αξιοκρατία, για τον απλό λόγο οτι α) ο άνθρωπος πρώτα ζει και μετά έχει ικανότητες και β) γιατί οι ικανότητες εξαρτώνται απ'το περιβάλλον, ενώ η ζωή υπάρχει παντού.
αφενός μεν δεν έχει νόημα να απαντήσω, μιας και δεν αποτελούν επιχείρημα αλλά προσωπική άποψη (όπως άλλωστε δηλώνεις και ο ίδιος), αφετέρου διαφωνώ τόσο κάθετα που είναι αυτό που λένε "εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος". Επιπλέον, απαντήσεις για αυτά θα βρεις στο δεύτερο κείμενο που παρέθεσα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Προκύπτει απο στοιχεία που έχω διαβάσει κι απο πολυάριθμές ελληνικές και ξένες εκπομπές δημοσιογράφων στη μετασοβιετική Ρωσία.
Το γεγονός των ατόμων εκ πρώην σοσιαλιστικών χωρών οφείλεται στην αμερικάνικη προπαγάνδα που έγινε σαν τακτική του Ψυχρού Πολέμου και συνοψιζόταν στο "happy=consumer(american)". Κόκα-κολα, μπλου τζην και τα σχετικά...

Το γεγονός οτι διαφωνείς το κατανοώ, βρίσκω όμως τη διαφωνία σου παράλογη κυρίως γι'αυτό:
β) γιατί οι ικανότητες εξαρτώνται απ'το περιβάλλον, ενώ η ζωή υπάρχει παντού. Κατόπιν αυτού θεωρώ τουλάχιστον αντιανθρώπινο να καταδικάζεται κάποιος σε ισόβια μιζέρια επειδή απλώς έτυχε να γεννηθεί σε περιβάλλον που να μην του αναπτύξει καμία ικανότητα ή να μην του δώσει κανένα οικονομικό υπόβαθρο.


Τι να πω...ενδιαφέρουσα η οπτική σου, μα αναρωτιέμαι αν θα λεγες τα ίδια αν δεν είχες γεννηθεί στην Ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Ας επιστρέψουμε στην πολιτική, διότι στη φιλοσοφία διαφωνούμε. Και θα σου πω αμέσως τους λόγους για τους οποίους θεωρώ τη Φιλελευθερη Συμμαχία ως ένα δειλό πολιτικό κόμμα που διαλέγει την εύκολη λύση της αμερικανοποίησης, καταλύει κάθε έννοια του κυρίαρχου ελληνικού κράτους και προωθεί ευθέως μια Ελλάδα που θα διοικείται από τους Γαλλογερμανούς των Βρυξελλών. Δεν υπάρχει λόγος να μου απαντήσεις, γιατί όσα θα πω είναι ξεκάθαρα και αμετάκλητα, πηγάζουν δε από το Πρόγραμμα της ΦΙΣ. Απλώς θέλω να γνωρίζεις για ποιους εμπεριστατωμένους λόγους είναι ένα από τα πολιτικά κόμματα που πραγματικά ποτέ δεν θα υποστήριζα.

1. Οικονομία:
απόσυρση του κράτους από κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυστηρή τήρηση από το κράτος των κανόνων του ανταγωνισμού. Η λειτουργία του ελεύθερου ανταγωνισμού δίχως νοθεύσεις, λόγω συναλλαγών κάτω από το τραπέζι ή με πρόσχημα την εμφάνιση κοινωνικών δυσλειτουργιών και εντάσεων, αποτελεί το οξυγόνο της γρήγορης οικονομικής ανάπτυξης. Στόχος του υγιούς ανταγωνισμού είναι η στήριξη του καταναλωτή και η υποστήριξη του απλού πολίτη απέναντι στους μηχανισμούς επιβολής των μεγάλων επιχειρηματικών μονάδων. Όσοι λοιδορούν τον ανταγωνισμό εξυπηρετούν τις επιδιώξεις των μεγάλων αφεντικών της οικονομίας – είτε αυτοί είναι κρατικά μονοπώλια είτε ιδιωτικές επιχειρηματικές μονάδες που συμπράττουν στο παρασκήνιο στραγγαλίζοντας τον απλό καταναλωτή. Στόχος του ανταγωνισμού είναι η προστασία του καταναλωτή κι όχι των ανταγωνιστών. Δραστική μείωση φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που δημιουργούν στεγανά στα κλειστά επαγγέλματα, ελευθερία εισόδου/εξόδου των επαγγελματιών σε/από αυτά.
Απορώ πραγματικά πως γίνεται πρόταση για πλήρη εκμηδενισμό του κρατικού παράγοντα σε φορείς εξαιρετικά σημαντικής εθνικής σημασίας, όπως οι Τηλεπικοινωνίες και οι Μεταφορές. Απορώ πραγματικά πως ένα κοινωικό αγαθό που συνταγματικά είναι υπέρτερο από οποιαδήποτε έννοια ελεύθερης αγοράς μπορεί να μετατραπεί σε απλό εμπόρευμα, ένα αγαθό το οποίο δεν παρακάμπτεται διότι ειναι απαραίτητο. Κι επίσης απορώ πως εξισώνεται το κρατικό μονοπώλιο στρατηγικής σημασίας του Ελληνικού Κρατους με τον κάθε τυχάρπαστο επιχειρηματία ή πολυεθνική που μόνος αντικειμενικός σκοπός του είναι να μείνει στην Ελλάδα όσο μπορεί να βγάλει χρήματα. Απ'ολο αυτό, στο μόνο με το οποίο συμφωνώ είναι η κατάργηση των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και πάλι με περιορισμούς, διότι, όπως είναι φυσικό, όταν η αγορά ενός μικρού δήμου μοιράζεται για παράδειγμα σε 600 φαρμακεία, είναι κάτι παραπάνω απο αναμενόμενο τελικά να επιβιώσει όποιος έχει να διαθέσει κεφάλαια για διαφήμιση, πράγμα φυσικά απαράδεκτο, ακόμη και για μια φιλελεύθερη οικονομία που υποτίθεται οτι δίνει ίσες ευκαιρίες σε όσους επιχειρούν.

2. Κρατική ιδιοκτησία:
Δωρεάν διανομή σε όλους τους πολίτες, σε ίσης οικονομική αξίας μερίδια, όλης της μη χρησιμοποιούμενης ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και όλων των μετοχών των δημοσίων επιχειρήσεων. Για την αποτελεσματική προστασία των δασών, στη διανομή αυτή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται, υπό προϋποθέσεις, και οι δημόσιες δασικές εκτάσεις (εκτός ειδικών εξαιρέσεων, όπως τα δάση Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι εθνικοί δρυμοί, οιπεριοχές NATURA 2000 και περιοχές σημαντικές για την εθνική ασφάλεια).
Αυτό είναι τουλάχιστον ανεδαφικό και δεν θα το σχολιάσω καν. Η περιουσία του ελληνικού κράτους ανήκει στον ελληνικό λαό και μόνο, ως σύνολο και πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τους συλλογικούς σκοπούς. Δε μπορεί να μοιραστεί σε ιδιώτες που θα λάβουν πχ. 30 τετραγωνικά μέτρα γης ο καθένας. Δεν καταλαβαίνω καν τη λογική μιας τέτοιας πρότασης.

3. Γραφειοκρατία:
Κατάργηση των διαδικασιών αδειοδότησης για σύσταση νέων επιχειρήσεων. Τεκμήριο εκπλήρωσης των προϋποθέσεων της νομοθεσίας από τον νέο επιχειρηματία με πιστοποίηση της υλοποίησής τους από δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Δηλαδή άδεια στον κάθε τυχαίο να ανοίγει επιχειρήσεις, να κλείνει επιχειρήσεις, να προσλαμβάνει, να απολύει χωρίς έλεγχο...Με ποια λογική; Με ποια λογική η ''ελεύθερη αγορά'' να μετατρέπεται σε ένα ξέφραγο laissez-faire? Με ποια λογική η αξιοπιστία μιας επιχείρησης θα ελέγχεται μέσα από τυχαίους και σκόρπιους ''δειγματοληπτικούς'' (δηλαδή επιφανειακούς) ελέγχους; Με το να μειώσουν το κόστος απόκτησης άδειας ναι, θα συμφωνούσα. Όχι όμως να καταργήσουν και τους, ήδη ανεπαρκείς, κρατικούς ελέγχους...

4. Ατομικά δικαιώματα:
Χωρισμός κράτους – εκκλησίας, αποποινικοποίηση της χρήσης των τοξικοεξαρτητικών ουσιών, αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, απλοποίηση διαδικασιών για τη καύση των νεκρών, σεβασμός του φυλετικού, θρησκευτικού, εθνικού αυτοπροσδιορισμού κάθε έλληνα πολίτη.
α) Πριν καταργήσουν τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας, ας δουν καλύτερα τι μπορεί να γίνει ώστε η Εκκλησία ν'αποτελέσει ενωτικό παράγοντα προόδου για την κοινωνία. Οι μηδενισμοί και οι καταργήσεις είναι για όσους βαριούνται να δουλέψουν προς το καλύτερο. Και η Εκκλησία με τους κατάλληλους ιεράρχες και την κατάλληλη πολιτική βούληση μπορεί ν'ανταπεξέλθει, σαν κοινωνικός εταίρος, σε ένα τέτοιο σκοπό. Αρκεί να μην το βλέπουν στυγνά σαν έναν θρησκευτικό οργανισμό, αλλά σαν ένα μέλος της κοινωνίας που ταυτίζεται με την Ελλάδα τα τελευταία 180 χρόνια, αν και όχι πάντα με τον καλύτερο τρόπο.
β) Υπάρχουν ήδη αρκετές εξαρτήσεις στην ελληνική κοινωνία με τη μάστιγα των ναρκωτικών ν'αλωνίζει. Αλίμονο αν κάτι τέτοιο είναι σοβαρή πολιτική πρόταση. Αν μη τι άλλο ας σεβαστούν τη νεολαία που καθε μέρα πεθαίνει με χάπια, σύριγγες και μπάφους.
γ) Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη και σε κάτι τέτοιο το αμεσο αποτέλεσμα θα ήταν αυξηση του ρατσισμού κατά των ομοφυλοφίλων περισσότερο απ'ότι είναι τώρα.
δ) Δε με αφορά αν είναι απλές. Με ενδιαφέρει μόνο να είναι ίδιες με οποιονδήποτε άλλο τρόπο διαχείρισης του αποθανόντος, όπως πχ. η ταφή.
ε) Αυτό κατοχυρώνεται συνταγματικά. Επειδή όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η έννοια που περικλείεται προωθεί και τους σκοπιανούς αλυτρωτισμούς στην Ελλάδα, θεωρω κάπως αμφίβολης αιτίας μια τέτοια πρόταση. Αυτό που δεν διαπραγματεύομαι είναι τα αυξημένα προνόμια του 97% των Ελλήνων πολιτών που επίσης είναι εθνικά Έλληνες. Όπως κάθε μειονότητα εχει δικαιώματα, έτσι και η πλειονότητα έχει προνόμια.

Η κοινωνία της γνώσης είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας. Δεν πρόκειται για ρητορικό σχήμα, αλλά για ζωτική ανάγκη, γιʼ αυτό και πρέπει να ληφθούν, κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα, μέτρα – επώδυνα για τους οπαδούς της αμορφωσιάς, της στασιμότητας, και της ακινησίας, για το συμφέρον των αποδεκτών των εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν απόλυτη ανεξαρτησία (οικονομική, διοικητική, εκπαιδευτική) των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων από το κράτος. Επαναπροσδιορισμός της έννοιας του θεσμού του πανεπιστημιακού ασύλου ώστε να κατοχυρώνεται μέσω αυτού αποκλειστικά η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελεύθερη επιστημονική αναζήτηση, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η ελευθερία της έκφρασης στους χώρους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και όχι η ατιμώρητη τέλεση εγκληματικών πράξεων. Κατάργηση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων και θεσμοθέτηση ελευθερίας επιλογής εκπαιδευτικού ιδρύματος από τους υποψήφιους φοιτητές-μαθητές. Κατάργηση της απευθείας και άνευ όρων χρηματοδότησης των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αντικατάσταση της κρατικής χρηματοδότησης με «κατά κεφαλήν» οικονομική ενίσχυση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων από τον κρατικό προϋπολογισμό ανάλογα με τον αριθμό των φοιτούντων σε αυτά. Ελευθερία δημιουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων από οποιονδήποτε φορέα της Ελλάδας ή του εξωτερικού, εφόσον πληρούνται κάποια κριτήρια που θα θέτει το κράτος, οι υπηρεσίες του οποίου θα είναι υπεύθυνες για την αυστηρή εφαρμογή τους. Με τα μέτρα αυτά όσα ιδρύματα δεν επιλέγονται από τους υποψήφιους φοιτητές-μαθητές θα υποχρεώνονται σε οικονομικές / διοικητικές / εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις ώστε να γίνουν ελκυστικά, διαφορετικά δεν θα επιλέγονται από κανέναν, δεν θα έχουν έσοδα και θα κλείνουν. Για την άμεση αξιοποίηση από τους νέους των γνώσεων που απόκτησαν από τις σπουδές τους θα υπάρξει σταδιακή κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και μετατροπή του ελληνικού στρατού σε επαγγελματικό.
Η Παιδεία δεν είναι εμπόρευμα για να υπόκειται σε τακτικές ελεύθερης αγοράς. Ιδίως στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση προτιμώ να μορφώνομαι με τον τρόπο που ορίζει το κράτος στο οποίο είμαι πολίτης, παρά να μορφώνομαι με κανόνες που ορίζει ένας τυχαίος άνθρωπος που πιθανότατα εξυπηρετεί πολλαπλά συμφέροντα, οικονομικά, πολιτικά και άλλα.
Όσο για το μέτρο που λέει οτι όσα πανεπιστήμια δεν επιλέγονται από φοιτητές, θα διακόπτονται σ'αυτά οι χρηματοδοτήσεις, το θεωρώ τουλάχιστον το αποκορύφωμα της αντίληψης του κόμματος οτι η παιδεία είναι εμπόρευμα. Δεν είναι θέμα κακής διαφήμισης το γεγονός οτι δεν επιλέγουν μια σχολή. Είναι θέμα πολλών άλλων παραγόντων. Κι είναι κρίμα ενα πανεπιστήμιο που δεν επιλέγεται, να αντιμετωπίζεται σαν μια χρεωκοπημένη εταιρεία. Αυτό και μόνο λέει πολλά για το πως η ΦΙΣ αντιλαμβάνεται το θεσμό της Παιδείας.

6. Καθιέρωση της αγγλικής γλώσσας
ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του ελληνικού κράτους, για την αναβάθμιση της παιδείας, την πρόσβαση στην παγκόσμια γνώση, την πρόσβαση στην αγορά εργασίας, την τόνωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, τη διευκόλυνση των ξένων επενδύσεων, την πρόσληψη των καινοτομιών και την ταχεία και πλήρη ένταξή μας στις σύγχρονες ανοικτές κοινωνίες. Η ελληνική γλώσσα άλλωστε δεν κινδυνεύει από κανέναν παρά μόνο από τους αμαθείς ή ημιμαθείς δήθεν υπερασπιστές και λειτουργούς της.
Αυτό είναι φυσικά το γελοιοδέστερο όλων. Μία πρόταση που αποκαλύπτει πολλά για το πως η ΦΙΣ ονειρεύεται την Ελλάδα, ως ένα πολιτισμικό προτεκτοράτο της αμερικάνικης παντοκρατορίας. Μόνο εκεί μπορώ να αποδώσω τέτοια πρόταση σε μία χώρα που πάνω από το 99% των κατοίκων μιλάει Ελληνικά ως μητρική γλώσσα. Εκτός κι αν υπάρχει καμιά σημαντική αγγλόφωνη μειονότητα και δεν το ξέρω. Οι σκοποί που δήθεν κάτι τέτοιο εξυπηρετεί, επιτυγχάνονται και μόνο απ'τη διδασκαλία των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα, όπως σε όλες τις χώρες του πλανήτη, είτε σοσιαλιστικές, είτε φιλελεύθερες, είτε καπιταλιστικές...

7. Κοινωνική ασφάλιση/ιατροφαρμακευτική περίθαλψη:
προώθηση μέτρων με γνώμονα το συμφέρον των αποδεκτών των ασφαλιστικών/ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών. Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν απόλυτη ανεξαρτησία (οικονομική και διοικητική) των ασφαλιστικών φορέων και ιατροφαρμακευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων από το κράτος, υιοθέτηση κεφαλαιοποιητικού τύπου ασφάλισης, ελευθερία επιλογής ασφαλιστικού φορέα/ιατροφαρμακευτικού ιδρύματος από τους ασφαλισμένους αποδέκτες των ασφαλιστικών/ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, οικονομική ενίσχυση των φορέων από τον κρατικό προϋπολογισμό ανάλογα με τον αριθμό και το είδος των παρεχομένων από αυτά υπηρεσιών. Ελευθερία επιλογής από τους ασφαλισμένους του έτους συνταξιοδότησής τους με αντίστοιχη επιβάρυνση ή ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών. Ελευθερία δημιουργίας ασφαλιστικών φορέων και ιατροφαρμακευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων από οποιονδήποτε φορέα της Ελλάδας ή του εξωτερικού, εφόσον πληρούνται κάποια κριτήρια που θα θέτει το κράτος, οι υπηρεσίες του οποίου θα είναι υπεύθυνες για την αυστηρή εφαρμογή τους.
Και πάλι κρίμα που ένα αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου μετατρέπεται τόσο εύκολα σε απλό εμπορικό προιόν της κάθε ασφαλιστικής. Αντί να ξεπουλούν ένα ακόμη κοινωνικό δικαίωμα σε ιδιώτες χρηματοδότες που θα πληρώνουν όποτε, όπως και όπου γουστάρουν (αν φυσικά υπάρχουν, γιατί το laissez-faire ελοχεύει τον κίνδυνο εταιρειών-φουσκών), ας κοιτάξουν πως θα εξασφαλίσουν τα κεφάλαια στο κράτος, το μόνο αρμόδιο να επιτελέσει το ρόλο του ως υλοποιητή των κοινωνικών κατακτήσεων, όπως η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Εργασία κλπ.

8. Δικαιοσύνη:
Κατάργηση της πολυνομίας με επαναξιολόγηση όλων των νομοθετημάτων που είναι σε ισχύ σήμερα, κατάργηση των αλληλοσυγκρουόμενων ρυθμίσεων όπως και όσων αντιβαίνουν το κοινοτικό δίκαιο, το διεθνές δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα. Κωδικοποίηση, εκσυγχρονισμός και απλούστευση των νομοθετημάτων που θα απομείνουν με εφαρμογή των σχετικών κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πλήρης αυτονόμηση της Δικαιοσύνης από παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας. Αναβάθμιση των πόρων που διατίθενται στη δικαιοσύνη και εκσυγχρονισμός των υποδομών της για την ταχύτερη απονομή της. Δημιουργία ανεξάρτητων υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου σε κάθε υπουργείο, υπαγόμενων σε, υπό τον Πρωθυπουργό, ελεγκτική υπηρεσία του κράτους. Επέκταση των ελέγχων του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ελέγχους πέραν της νομιμότητας και κανονικότητας της δαπανών, μέσω διενέργειας συστημικών ελέγχων και την πιστοποίηση της επάρκειας των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου των Υπουργείων, σύμφωνα με τα διεθνή ελεγκτικά πρότυπα.
Η "ευθυγράμμιση με το κοινοτικό Δίκαιο" είναι η κεντρική ιδέα της παραπάνω πρότασης. Είμαι σίγουρος οτι οι Έλληνες δεν έχουν κανένα λόγο να διοικούνται απο μια νομοθεσία που ψηφίζει ένα Κοινοβούλιο, απο του οποίου τα 700 περίπου μέλη, μόλις τα 25 είναι ψηφισμένα απ'τον ελληνικό λαό. Πραγματικά αυτή η απαξίωση της κυριαρχίας ενός κράτους στο εσωτερικό του, που εφαρμόζεται με de facto κατάργηση της Δημοκρατίας για τους Έλληνες (αφού τις αποφάσεις θα βγάζουν οι χώρες με τους πιο πολλούς βουλευτές), με θλίβει αφάνταστα. Αυτό το αποδίδω είτε σε ανικανότητα να κυβερνήσουν οι ίδιοι ένα κράτος με δικούς του νόμους, είτε σε κατευθυνόμενα συμφέροντα με στόχο τις Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης.

9. Ευρωπαϊκή Ένωση:
Υποστήριξη της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ενίσχυσης των θεσμών της, της παραπέρα διεύρυνσής της από χώρες που σέβονται το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που οι οικονομίες τους βασίζονται στην ελεύθερη αγορά και αποδέχονται τους κανόνες και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαιτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοβουλίες για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των οργάνων της, τον έλεγχο ορθολογικότερης αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων για συγκεκριμένους και μετρήσιμους σκοπούς και ιδιαίτερα την επίτευξη των στόχων της Λισσαβόνας, τον επανέλεγχο της αποτελεσματικότητας και χρησιμότητας όλων των οδηγιών που έχει εκδώσει, αλλά και τον έλεγχο της πιστής εφαρμογής τους από τα κράτη μέλη. Προσδοκούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να παίξει ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο για βιώσιμη ανάπτυξη, προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασία του περιβάλλοντος. Προτείνουμε την αναθεώρηση του προσανατολισμού του κοινοτικού προϋπολογισμού με μεταφορά πόρων προς όφελος της υποστήριξης της έρευνας, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης και αντίστοιχη μείωση των αγροτικών και εξαγωγικών επιδοτήσεων. Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο κάθε προστατευτικό φραγμό, που εμποδίζει την πρόσβαση στις αγορές των ευρωπαϊκών χωρών (ειδικά για τα αγροτικά προϊόντα του Τρίτου Κόσμου) και περιορίζει την ελευθερία των καταναλωτών. Θεωρούμε θετική την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουμε τη δημιουργία συστήματος ελεγχόμενης εισόδου μεταναστών από τρίτες χώρες, σε συνδυασμό με ενεργές πολιτικές ενσωμάτωσης και εκπαίδευσής τους. Δεσμευόμαστε για την διατύπωση μιας σαφούς μεταναστευτικής πολιτικής που θα φροντίζει για την ενσωμάτωση των ξένων στην ελληνική κοινωνία, τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων και δικαιωμάτων τους αλλά και την αποσαφήνιση των υποχρεώσεών τους ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές καχυποψίες, εντάσεις και κοινωνικές αντιπαραθέσεις. Υποστηρίζουμε την ενιαία έκφραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διεθνή πολιτική σκηνή και τον συντονισμό των ενεργειών των ευρωπαϊκών οργανισμών και των κρατών μελών για πλήρη εκμετάλλευση των οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών πλεονεκτημάτων της Ευρώπης. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να δρα μόνο όπου αυτή της η δράση προσθέτει σημαντικά οφέλη για τους λαούς της Ευρώπης και να ενθαρρύνει τις δράσεις των εθνικών, περιφερειακών και τοπικών διοικήσεων.
Ισχύουν τα ανωτέρω...Τέτοιες προτάσεις σημαίνουν διακυβέρνηση των Ελλήνων από Γαλλογερμανούς.

Υποστηρίζουμε την διεθνή ειρήνη και συνεργασία. Ταυτόχρονα όμως η διεθνής δημοκρατική κοινότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει απαθής σε γενοκτονίες και άλλες κραυγαλέες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υφίστανται οι λαοί του τρίτου κόσμου. Στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας οι ανθρωπιστικές επεμβάσεις, όταν είναι αναγκαίες, δεν θα πρέπει να θεωρούνται κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας, αλλά αποκατάστασή της προς όφελος των ανθρώπων που υποφέρουν. Έτσι, ένα κράτος που παραβιάζει με αποτρόπαιες πράξεις τη συμβίωση των πολιτών του, δεν δικαιούται να προβάλλει την εθνική του κυριαρχία και η διεθνής κοινότητα έχει καθήκον να επέμβει και να διασώσει τους πολίτες που κινδυνεύουν με βάση το διεθνές δίκαιο και τους μηχανισμούς που αυτό προβλέπει. Η ελευθερία και ασφάλεια της Ευρώπης και η ειρήνη στο κόσμο απαιτούν κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε συνεργασία, στα πλαίσια του ΟΗΕ, με τα μέλη της Ατλαντικής συμμαχίας και ιδίως τις ΗΠΑ.
Η επιχειρούμενη κάλυψη των νατοικών επεμβασεων σε τρίτες χώρες, οι "καλοί" δυτικοί που θα φέρουν τη "δημοκρατία" στους κατατρεγμένους και άλλες παρόμοιες ιμπεριαλιστικές τακτικές των μεγάλων δυνάμεων, είναι στάση απολύτως ανεύθυνη κι ανήθικη απ'το συγκεκριμένο κόμμα. Και ίσως τελικά να αποδεικνύει και τον απώτερο σκοπό του, καθώς και το ποιοι βρίσκονται πίσω από τις, ομολογουμένως αμφίβολες, πεποιθήσεις του.




Αυτά σε γενικές γραμμές είναι όσα έχω ν'απαντήσω στο πρόγραμμα της Φιλελεύθερης Συμμαχίας. Michelle, δεν σου κάνω προσωπικό πόλεμο, δεν είσαι εσύ η ΦΙΣ, αλλά νομίζω οτι οφείλω να σχολιάσω κάποια πράγματα. Άλλωστε αξιζει να αναφέρουμε οτι ακόμη και ο Νίκος Δήμου έχει χαρακτηρίσει ακραίες τις απόψεις του συγκεκριμένου κόμματος ουκ ολίγες φορές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tolisman

Δραστήριο μέλος

Ο tolisman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
η φιλελέυθερη συμμαχία είναι κάτι σαν ένα δεξιό σύριζα, είνα δλδ για τον π*****.. (όχι ότι το σύριζα είναι αριστερό)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Είναι ένα μίγμα από καπιταλισμό στην οικονομία και σοσιαλισμό στην κοινωνία. Είναι ακριβώς ότι ηταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επι Σημίτη, αμερικανόδουλοι, ευρωμονοδρομιστές κι έτοιμοι να απαλείψουν την κυριαρχία του ελληνικού κράτους στα 131 χιλιάδες χιλιόμετρα της επικράτειάς του. Λυπάμαι, μα εγώ αυτό βλέπω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Niemann

Νεοφερμένος

Ο Niemann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Δεν βλέπω στις επιλογές ένωση κεντρώων και ανησυχώ... Δλδ εμείς που είμαστε με ΤΟΝ πρόεδρο ΤΟΝ Βασίλη τον Λεβέντη τι θα επιλέξουμε???

Αρκουδέϊδες... :P:P:D:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Κι εγώ αυτόν σκέφτομαι να στηρίξω σ'ενα χρόνο που θα ψηφίζω. Η λογική του είναι προοδευτική, μοντέρνα και σέβεται πάνω απ'ολα την Ελλάδα. Και ηθικά είναι ακέραιος, δεν υποστηρίζει ξένα συμφέροντα και πολιτικές. ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tolisman

Δραστήριο μέλος

Ο tolisman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 457 μηνύματα.
Είναι ένα μίγμα από καπιταλισμό στην οικονομία και σοσιαλισμό στην κοινωνία. Είναι ακριβώς ότι ηταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επι Σημίτη, αμερικανόδουλοι, ευρωμονοδρομιστές κι έτοιμοι να απαλείψουν την κυριαρχία του ελληνικού κράτους στα 131 χιλιάδες χιλιόμετρα της επικράτειάς του. Λυπάμαι, μα εγώ αυτό βλέπω.


:no1::no1:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Δεν λέω οτι δεν είναι μια από τις προτεραιότητες η ΕΕ, αλλά με λογικές υποταγής στις Βρυξέλλες πολύ φοβάμαι οτι μερικοί περνούν τη γραμμή και γίνονται απελπιστικά ευρωλιγούρηδες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

!Βάλια!

Πολύ δραστήριο μέλος

Η seize the day* αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νέα Κρήνη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,260 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από miv:
Η προκατάληψη σε βάρος κάθε κομματικής οργάνωσης είναι καταδικαστέα. Πλην όμως, να αναφέρω οτι το συγκεκριμένο κόμμα έχει τέτοιο επίπεδο δημόσιας σοβαρότητας που μόνο αντιπολίτευση μπορεί ν'ασκήσει, καθ'ότι, υποκειμενικά, αλλά νομίζω ορθώς, μιλώντας, ο Αλέξης Τσίπρας ΔΕΝ είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, όπως και πολλά άλλα μέλη του κινήματος αυτού και γιατί έχουν προβει σε αμφίβολες ενέργειες (πχ. στήριξη Σκοπιανών ακροδεξιών στον "αγώνα" τους κατά της Ελλάδας, σαν κράτος) και γιατί στερούνται της στοιχειώδους πολιτικής εμπειρίας, καθ'ότι οι περισσότεροι δεν είναι καν 35 ετών.
Ενώ ας πούμε ο Γιωργάκης είναι πολύ σοβαρός. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι ότι ένας νέος έχει φρέσκιες ιδέες:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

TheTr00p3r

Νεοφερμένος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Λοιπόν όπως είπα και πιο πριν, δεν είμαι οπαδός κανενός κόμματος, απλά ο Συ.Ριζ.Α. είναι το κόμμα που προσεγγίζει περισσότερο σε σχέση με τα άλλα. Δεν μπορώ όμως την καραμέλα που αναπαραγάγουν τα ΜΜΕ και διαβάζω κι εδώ, ότι δεν έχει θέσεις και ότι είναι απλά κόμμα διαμαρτυρίας. Όποιος ενδιαφέρεται, ψάχνει και τις βρίσκει. https://www.syn.gr/gr/theseis.htm
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
@miv: Δεν έχει νόημα να σου απαντήσω, μιας και δεν διαφωνούμε απλώς, αλλά εκπέμπουμε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, και είναι μια ατέρμονη συζήτηση την οποία έχω κουραστεί να κάνω. Ελπίζω μόνο οι αναγνώστες να έχουν κρίση και να μην παρασύρονται από τις κλασσικότατες σοσιαλιστικές κορώνες σου (αν και λίγο δύσκολο, στα 18 μου κι εγώ είχα παρασυρθεί από κάτι τέτοια, μιας και αν δεν τα κρίνει κανείς, ακούγονται πολύ όμορφα και ιδεολογικά).

Όσον αφορά τον Ν.Δήμου, δεν θυμάμαι να έχει χαρακτηρίσει ακραίες τις θέσεις τους πουθενά, απλά τις αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό (δηλαδή δεν είναι σίγουρος ότι όντως θα κάνουν όσα υπόσχονται αν όντως αποκτήσουν εξουσία).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Έχεις δικαίωμα να διαφωνείς, αλλά όχι να αποκαλείς κορώνες τα επιχειρήματά μου. Τη φιλοσοφία σου δεν την έκρινα, σαφώς δε μπορείς κι εσύ να κρίνεις περι σοσιαλισμού. Η απάντησή μου αφορά το πρόγραμμα της Φιλελευθερης Συμμαχίας, ένα κομμα που βρίσκω αρκετα επικίνδυνο για την Ελλάδα. Προσωπικά δεν υπάρχει κάποιο κόμμα που να είναι αρκετά σοσιαλιστικό ώστε να με εκφράζει. Εκτός του οτι το πρόγραμμά του είναι βλακώδες, είναι και πλήρες ανεφάρμοστο. Το αν έχω παρασυρθεί ή αν αποτελεί συνειδητή απόφαση το να έχω μια α' στάση, άσε με για τον εαυτό μου να το γνωρίζω καλύτερα και μην πέφτεις στην παγίδα του νεοφιλελευθερισμού να με εντάσσεις τόσο εύκολα στο...φαιοκόκκινο μέτωπο. Αλλα εντάξει, ευτυχώς η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε τέτοιες ιδέες ήταν ελάχιστη...Απο κει και πέρα ας ονειρεύονται κάποιοι Great America, είναι δικαίωμά τους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Εχει καθε δικαιωμα να κρινει την καθε ιδεολογια...θα πρεπει να περιμενει πρωτα να κρινεις εσυ? Ελεος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

qwertyuiop

Διάσημο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Φιλοθέη (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
πάντως η νου δου είναι δεύτερη στο πολ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Εχει καθε δικαιωμα να κρινει την καθε ιδεολογια...


Πάντως όχι με εκφράσεις "σοσιαλιστικές κορώνες" κλπ. Το αν η απόφασή μου είναι συνειδητή ή αν παρασύρθηκα νομιζω οτι αρμόδιος να το κρίνω είμαι εγώ.
Δεν έχω αντίρρηση να ακούσω επιχειρήματα κατά της ιδεολογίας του σοσιαλισμού, όπως και άκουσα, αλλά δεν ανέχομαι τη ρατσιστική διάθεση που το συγκεκριμένο κόμμα έχει σε οτιδήποτε πιο αριστερό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Krou

Περιβόητο μέλος

Η Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,463 μηνύματα.
Γιατι οχι με αυτη την εκφραση? Αφου ετσι κρινει οτι ειναι, πρεπει να το πει οπως το θελεις δηλαδη?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miv

Επιφανές μέλος

Ο Babis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,275 μηνύματα.
Στη στάση της αυτή περικλείεται μια βασική προγραμματική θέση της ΦΙΣ, η παρακάτω:

• Απορρίπτουμε χωρίς επιφυλάξεις τον αντιδυτικισμό, με ακραία και ενδημική μορφή του, τον τυφλό αντιαμερικανισμό ο οποίος αποτελεί την αιχμή της κυρίαρχης ιδεολογίας και θεμελιώδες ενοποιό στοιχείο του αντιφιλελεύθερου «φαιοκόκκινου» μετώπου.
Αναρωτιέμαι πόσο σοβαρό μπορεί να είναι ένα πολιτικό κόμμα όταν στο πρόγραμμά του καταδικάζει εκ των προτέρων την αριστερή ιδεολογία μόνο και μόνο επειδή είναι κατά του νεοφιλελευθερισμού. Λυπάμαι πραγματικά η διαφορετική ιδεολογία ν'αντιμετωπίζεται τόσο ρατσιστικά και να κατηγορούμαι ως πορωμένος θιασώτης της κόκκινης ιδεολογίας επειδή απορρίπτω τον καπιταλισμό και το φιλελευθερισμό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top