Ισχύει κάθε χρόνο, εγώ πήγα φέτος. Λογικά θα ισχύσει και του χρόνου, εκτός και αν βγούμε από την Ε.Ε

Φυσικά και γίνεται να συμμετάσχεις και μόνος σου χωρίς να υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι από το σχολείο, ίσα-ίσα που αυξάνονται και οι πιθανότητες διάκρισης σου

Φρόντισε μόνο να ενημερώσεις τους καθηγητές και γενικότερα τη διεύθυνση του σχολείου ώστε να έχουν υπόψιν τους πως υπάρχει ενδιαφέρον, έστω και από έναν μαθητή, προκειμένου να προβούν έγκαιρα στα διαδικαστικά. Στο λέω γιατί σε αρκετά σχολεία δεν υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και οργάνωση, οπότε τώρα που γνωρίζεις για το διαγωνισμό, μπορείς να εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου σε αυτόν.
Όσο αφορά στο προγραμματισμό της εκδρομής, ξενοδοχείο, ξεναγήσεις, εστιατόρια κλπ, εξαρτάται από το ταξιδιωτικό γραφείο και τους υπεύθυνους αυτής. Η επιδότηση μπορεί να είναι 470 ευρώ(αν θυμάμαι και εγώ καλά),ποσό το οποίο ακούγεται επαρκές για ένα τριήμερο, αλλά συχνά δεν αξιοποιείται σωστά. Π.χ. στη δική μου περίπτωση το εστιατόριο στο οποίο πήγαμε και τα δύο βράδια δεν ήταν καθόλου καλό και το ξενοδοχείο ήταν 3 αστέρων, αρκετά μέτριο. Anyway, οι εμπειρίες που κερδίζεις σε καμία περίπτωση δε συγκρίνονται με αυτά τα μικρομειονεκτήματα! Do your best όταν έρθει η ώρα και έπειτα βλέπουμε