aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gd89
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

Guest 699855
Επισκέπτης

Nina-nana
Διάσημο μέλος

Η λύση είναι μία: εθελοντική εργασία / πρακτική / χαμαλίκι / προγράμματα ΟΑΕΔ.Δεν με προσλαμβάνεις επειδή δεν έχω εμπειρία αλλά δεν έχω εμπειρία επειδή δεν με προσλαμβάνεις.
Άμα περιμένεις να σε προσλάβουν για να αποκτήσεις εμπειρία... σώθηκες.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

gd89
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ρε ούτε για 4000e δεν πάω...
Ανθοπώλης
Νεοφερμένο μέλος

Φοβερή δουλειά,να βάζεις διαμελισμένα κορμιά στο φέρετρο...να πλένεις πεθαμένους,να τους μακιγιάρεις.
Ρε ούτε για 4000e δεν πάω...
μερικές φορές, στα χέρια του γραφείου τελετών. αυτοί οι άνθρωποι αυτοί θα λάβουν το μόνο σεβασμό στη ζωή τους
συνεχίστε
gd89
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ δεν έχω στομάχι,λυπάμαι...
Ανθοπώλης
Νεοφερμένο μέλος

Δεν έχω θέμα κανένα με το ηθικό κομμάτι(μια χαρά αξιοσέβαστο επάγγελμα είναι),απλώς εσύ αν μπορείς πάνε να το κάνεις.
Εγώ δεν έχω στομάχι,λυπάμαι...
ούτε εγώ έχω. θα είχα αυτοκτονήσει πάνω στο μήνα.
συνεχίστε
christosxanthi
Δραστήριο μέλος

1) Πρυτανης στο ΕΚΠΑ
2) Πρόεδρος ένωσης λαπαροσκοπικής χειρουργικής Ευρώπης
3) Σερβιτορος στο mikel, και μετα την εντος εξαμηνου απολυση, ΤΙΠΟΤΑ!
choose wisely according to your skills . Ελπίζω να ξέρεις Αγγλικά

gd89
Εκκολαπτόμενο μέλος

christosxanthi
Δραστήριο μέλος

impossible is nothing my friendΤο 1 και 2 φαντάζομαι πλάκα είναι έτσι;

prinCess.
Επιφανές μέλος

Αν κάποιος δεν έχει το κεφάλαιο για να ξεκινήσει υπάρχουν προγράμματα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας με ιδιαίτερα ευνοικούς όρους.
Επειδή το έχω ψάξει ΚΑΙ αυτό...μια μεγαλη φούσκα είναι κι αυτή με την επιδότηση.
Πρέπει να'χεις ήδη 6,000ευρω για να σου δώσουν την επιδότηση + ότι δε στα δίνουν όλα μαζί τα χρήματα... + και πολλές άλλες ανακρίβειες που δεν τις κάνουν γνωστές για να φανεί ότι το κράτος βοηθάει νέους επιχειρηματίες.
Είναι ένα παραμυθάκι όλα.
Τεςπα. Δε βαριέσαι.
nPb
Επιφανές μέλος

Επειδη ξερω τα λογιστικα τους βγαζουν καθαρο κερδος 1000 ευρω την ημερα και πριν την κριση βγαζανε 2000 ακομα κ 3000. Ο ιδιοκτητης ειναι αποφοιτος δημοτικου.
Eίναι πολύ κακό το παράδειγμα. Είναι από αυτές τις πεπονόφλουδες ασχετοσύνης που πατάει ο μέσος Έλληνας όπως έκανε ο αείμνηστος Βέγγος που από το καφενείο έλεγε ότι ξέρει τη δουλειά του Φαρμακέμπορα και μετά έκανε τα απίθανα τρελά του με την διανυκτέρευση. Το λάθος είναι στη λογική, ότι αφού πάει καλά ο γείτονας, εγώ είμαι καλύτερος (η αυτοπεποίθηση του ασχετέλληνα). Αφού πάει καλά ο απόφοιτος δημοτικού, ας ανοίξουν άλλα 5 μαγαζιά με ίδιο εμπόρευμα στην ίδια γειτονιά για να ...πάνε όλα κατά διαόλου και να ζημιώνουμε το κράτος και την ευρύτερη κοινωνία (π.χ. φέσια). Τεχνική απελπισίας λόγω αδιαφορίας του κράτους. Το Ελληνικό κράτος κάνει λίγο τα στραβά νομικά μάτια σε επιχειρήσεις χωρίς κάποιο σχέδιο και με μεγάλο ρίσκο λειτουργίας, κατανάλωσης ΕΣΠΑ καθώς οι περισσότερες ρίχνουν κανόνια του Ναπολιόνε.
Στις ξένες Ευρωπαϊκές πόλεις, υπάρχει έλεγχος αδειοδότησης από τον δήμο για το αν πρέπει και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να ανοίξει ένα μαγαζί. Δεν ανοίγει ο κάθε πικραμένος κόπρος καφεμάγαζο για να λέμε ότι έχουμε επιχειρείν και μετά να μην ασφαλίζει το προσωπικό του και να αφήνει απλήρωτα ΤΕΒΕ. Επίσης έχω μάθει να είμαι προσεχτικός στα νούμερα τζίρου γιατί οι περισσότεροι αν τους γυρίσεις ανάποδα δεν βγάζεις ούτε 0.09 σεντς από την τσέπη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akikos
Επιφανές μέλος

Επειδή το έχω ψάξει ΚΑΙ αυτό...μια μεγαλη φούσκα είναι κι αυτή με την επιδότηση.
Πρέπει να'χεις ήδη 6,000ευρω για να σου δώσουν την επιδότηση + ότι δε στα δίνουν όλα μαζί τα χρήματα... + και πολλές άλλες ανακρίβειες που δεν τις κάνουν γνωστές για να φανεί ότι το κράτος βοηθάει νέους επιχειρηματίες.
Είναι ένα παραμυθάκι όλα.
Τεςπα. Δε βαριέσαι.
Ακριβώς. Συνήθως είναι προγράμματα που δεν σου φέρνουν έσοδα αλλά καλύπτεις έξοδα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό στην ελληνική κοινωνία δεν συμφέρει, καθώς αν ζητάς παραστατικό σε κάθε μάστορα θα πληρώσεις περισσότερα από το ποσό της επιδότησης. Αυτά τα λεφτά είναι για "πλασματικές" επενδύσεις και τα χρήματα πάνε σε μάστορες που έχουν καλές σχέσεις με τα κόμματα.
Η λύση για να σωθεί η επιχειρηματικότητα και να μειωθεί η ανεργία στους νέους είναι η θεσμοθέτηση αφορολόγητου στις επιχειρήσεις μέχρι 20.000 ευρώ. Φυσικά για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο παροχές όπως επίδομα ενοικίου, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, δωρεάν πρωτοβάθμια περίλθαψη, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα κ.λπ. πρέπει να φύγουν.
Μπορεί να φαίνεται αυτό που προτείνω καθώς η μέσος Έλληνας είναι επηρεασμένος από τη προπαγάνδα δεκαετιών της αριστεράς όποιος σκέφτεται λογικά το καταλαβαίνει. Στη πληρωμή των επιχειρήσεων μπαίνει ΦΠΑ άρα στο ποσό που θα δώσει κάποιος καταναλωτής για να αγοράσει αγαθά ή υπηρεσίες. Συνεπώς από τον επιχειρηματία παίρνει ένα σημαντικό ποσοστό το κράτος.
Φυσικά αυτό το απλό πράγμα δεν θα συμβεί στην Ελλάδα εξαιτίας του κρατισμού.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

xristaras9
Διάσημο μέλος

Samael
Τιμώμενο Μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Οι προοπτικές για νέους χωρίς προσόντα είναι πολύ καλύτερες στην συγκεκριμένη χώρα απ'ότι για αυτούς με προσόντα.
Ναι αλλά χωρίς την κείμενη νομοθεσία του εργατικού κώδικα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.