Εγώ σε όσους προετοιμάζονται για proficiency -είτε Michigan είτε Cambridge- και έχουν χρόνο στη διάθεση τους, πάντα προτείνω τα ίδια.
Γραμματική: Don't even bother. Λύστε άπειρα τεστάκια, κάντε άπειρες ασκήσεις, δείτε τις λύσεις και στο τέλος θα σας βγαίνουν μηχανικά οι σωστές απαντήσεις. Δεν θα χρειάζεται καν να σκεφτείτε για να απαντήσετε.
Λεξιλόγιο: Μην κολλάτε στο companion που σας δίνει ο καθηγητής σας. Ασχοληθείτε με τη γλώσσα γενικότερα, ξεκινήστε να διαβάζετε κανένα λογοτεχνικό βιβλίο ή ο,τι είδος βιβλίου ή άρθρου τραβάει η όρεξη σας στα Αγγλικά. Να πάρετε ένα τετράδιο ευρετήριο και όποτε συναντάτε άγνωστες λέξεις/φράσεις να τις σημειώνετε εκεί. Κάθε λίγο και λιγάκι να παίρνετε και να διαβάζετε το τετράδιο γιατί χωρίς επανάληψη,το λεξιλόγιο δεν υπάρχει περίπτωση να σας μείνει.
Listening: κι αυτό καθαρά θέμα τριβής. Κάντε όσα περισσότερα τεστάκια μπορείτε και ξεκινήστε να βλέπετε αγγλόφωνες ταινίες και σειρές χωρίς υπότιτλους. Θα σας ενθουσιάσει το πόσο γρήγορα θα βελτιωθείτε.
Speaking: καλό είναι να μιλάτε με τον καθηγητή σας μόνο στα αγγλικά και γενικά να προσπαθήσετε να σκέφτεστε τα πάντα στα αγγλικά. Πρέπει ο λόγος σας να βγαίνει φυσικά και να μη μοιάζει βεβιασμένος σαν να σας τα βγάζουν με το τσιγκέλι. Προσωπικά θεωρώ πως το speaking είναι το ευκολότερο κομμάτι της εξέτασης.
Το "use of english" στο Cambridge και τα "clozes" στο Michigan είναι γελοία και βγαίνουν μηχανικά αν το δουλέψετε εντατικά, όσο δύσκολα κι αν σας φαίνονται στην αρχή. Είναι ζήτημα συνήθειας.
That's my tuppence. Όποιος θέλει διευκρινήσεις ή βοήθεια σε κάτι, I'm more than willing to help.

Στείλτε μου pm ή απαντήστε μου εδώ.