Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Δεν είναι σωστό αυτό που λες. Κατ' αρχήν στα ελληνικά μεταπτυχιακά και σε πολλές δουλειές ζητάνε Proficiency. Και το αν σου αρκεί το επίπεδο Lower είναι σχετικό - αν είσαι μηχανικός ίσως αρκεί, αν είσαι νομική, ιατρική, ψυχολογία, management δεν αρκεί με τίποτα!
Eννοείς μάλλον την πραγματική επάρκεια. Δυστυχώς αυτή δεν καλύπτεται με ένα ξερό πιστοποιητικό. Αν δεν εξασκεί κάποιος τη γλώσσα και proficiency να έχει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miro2
Δραστήριο μέλος

Τι να το κάνετε το proficiency ρε guys. 'Οταν για μεταπτυχιακό πρέπει να είναι πρόσφατο εως και 2 έτη και όχι παραπάνω. Και όταν ζητάνε IELTS για να πιστοποιήσουν αν ξέρεις ή όχι αγγλικά το lower σου αρκεί.
δεν ισχύει αυτό που λες...
αν δεις π.χ στη σελίδα του ETH δέχονται και CPE ΚΑΙ ECPE (βέβαια το τελευταίο που σε απασχολεί εδώ είναι η γλώσσα)
τα αμερικάνικα πανεπιστήμια, όσα με ενδιαφέρουν τουλάχιστον, θέλουν IELTS...οπότε εξαρτάται που θες να πας...
επίσης έχοντας ήδη proficiency ακόμη κ αν δεν το δέχονται, είναι πολύ πιο εύκολο να πετύχεις στις εξετάσεις που θέλουν...
GeorgeRtr
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν είναι σωστό αυτό που λες. Κατ' αρχήν στα ελληνικά μεταπτυχιακά και σε πολλές δουλειές ζητάνε Proficiency. Και το αν σου αρκεί το επίπεδο Lower είναι σχετικό - αν είσαι μηχανικός ίσως αρκεί, αν είσαι νομική, ιατρική, ψυχολογία, management δεν αρκεί με τίποτα!
Στα ελληνικά όπως το λες. Αναφερόμουν για τους έξω βασικά.
Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος

Από ένα πιστοποιητικό μπορεί να μην καλύπτεται αλλά το πιστοποιητικό όλοι το ζητάνε.Eννοείς μάλλον την πραγματική επάρκεια. Δυστυχώς αυτή δεν καλύπτεται με ένα ξερό πιστοποιητικό. Αν δεν εξασκεί κάποιος τη γλώσσα και proficiency να έχει...![]()
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Η δυσκολία του IELTS διαφέρει ανάλογα με το βαθμό που απαιτείται από το κάθε πανεπιστήμιο. Είναι άλλο να χρειάζεσαι IELTS με 5.5 και εντελώς άλλο να θέλεις 7.5 ή 8.
Mariaal
Εκκολαπτόμενο μέλος

Από όλα τα πτυχία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην "αγορά" (να το πούμε έτσι) αυτό που σε βοηθά να μάθεις τα πιο πλούσια και σωστά αγγλικά είναι το Proficiency. Συνεπώς αν θέλεις να μάθεις καλά και συνολικά τη γλώσσα, η παρακολούθηση ενός τμήματος Proficiency είναι η καλύτερη λύση. Τώρα το τι θα κάνεις αφού το πάρεις, αν θα συντηρήσεις τις γνώσεις σου, αν θα τις αυξήσεις ή θα τις μειώσεις είναι άλλο θέμα. Υπάρχουν άνθρωποι με Lower (ή και χωρίς Lower) που μιλάνε καλύτερα από άλλους που έχουν πάρει Proficiency, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Στην πλειοψηφία τους, αυτοί που έχουν πάρει το Proficiency μιλάνε καλύτερα από αυτούς που έχουν πάρει το Lower, και αυτοί που έχουν πάρει το Lower καλύτερα από αυτούς που δεν έχουν πάρει τίποτα.
Η δυσκολία του IELTS διαφέρει ανάλογα με το βαθμό που απαιτείται από το κάθε πανεπιστήμιο. Είναι άλλο να χρειάζεσαι IELTS με 5.5 και εντελώς άλλο να θέλεις 7.5 ή 8.
Δεν συμφωνώ. Έχω proficiency αλλά δεν θεωρώ ότι έχω "πλούσια" Αγγλικά. Αυτό που σου δίνει αυτή τη γνώση που λες είναι η συστηματική μελέτη και η ενασχόληση με την γλώσσα. Η μελέτη σου δίνει γνώση - σου δίνει proficiency. Το αντίθετο όμως δεν ισχύει κατά κανόνα. Και επιπλέον συνήθως τα φροντιστήρια σου δίνουν ίσα ίσα κάποιες γνώσεις για να πάρεις αυτό το χαρτί, δεν σου εξασφαλίζουν όμως την ουσιαστική γνώση.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

web2
Νεοφερμένο μέλος

Μπες εδώ και δες διάφορες προτάσεις. Προσωπικά συνεχίζω να υποστηρίζω upstream. Καλός πολίτης εύχομαι!Γεια σας παιδια. Θελω να μου προτεινετε καποια βιβλια για προετοιμασια για proficiency. Δυστυχως δεν μπορω να παω σε καποιο φροντιστηριο γιατι ειμαι φανταρος και θα ηθελα να παρω καποιο βιβλιο να ψιλοπροετοιμαστω (να σκοτωσω και την ωρα μου εκει μεσα) και μετα να παω σε καποιο δασκαλο. Ευχαριστω

Areti91
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γεια σας παιδια. Θελω να μου προτεινετε καποια βιβλια για προετοιμασια για proficiency. Δυστυχως δεν μπορω να παω σε καποιο φροντιστηριο γιατι ειμαι φανταρος και θα ηθελα να παρω καποιο βιβλιο να ψιλοπροετοιμαστω (να σκοτωσω και την ωρα μου εκει μεσα) και μετα να παω σε καποιο δασκαλο. Ευχαριστω
Proficiency masterclass, αν θες το cambrdge. Και γενικώς οτιδήποτε από oxford publishing, cambridge university press και burlington
Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος

Με τρομαζει ομως το γεγονος οτι θελει να προετοιμαστουμε για κειμπριτζ και να το δωσουμε μεσα σε 8 μηνες

Πληροφοριακα αναφερω οτι εχουμε και οι δυο να διδαχθουμε αγγλικα 3 χρονιαα! βεβαια,εχουμε κρατησει μια καλη επαφη με τη γλωσσα
Τι να κανω; τι λετε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nina-nana
Διάσημο μέλος

Τι το θέλει το Cambridge ο φίλος; Φιλόλογος θα γίνει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 845212
Επισκέπτης

Μιας και με το που μπηκα ειδα το θεμα ας ρωτησω κατι που με απασχολει και εμενα. Λοιπον εχω lower του Cambridge απο την γ γυμνασιου εκτοτε δεν συνεχισα τα αγγλικα (για να ειμαι ειλικρινης παντα ως αγγαρεια τα εβλεπα). Πανε απο τοτε 5 χρονια και φετος σκεφτομαι να ξαναρχισω με σκοπο να παρω το proficiency του Cambridge. Λετε να παω σε τμημα που να κανει προετοιμασια για τις εξετασεις ή να στοχευσω πρωτα να θυμηθω αυτα που -υποτιθεται :p΄- ηδη ξερω;
Eχω ακουσει οτι ειναι αρκετα ανεβασμενο το επιπεδο για prof ισχυει πραγματι αυτο;
Αν ας πουμε ξαναβρεθω στο επιπεδο που ημουν οταν πηρα το lower ποσο καιρο πιστευετε θα χρειαστω για να δωσω εξετασεις για το prof;
Nina-nana
Διάσημο μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Βασικά υπάρχει ένα "θέμα" (θετικό ή αρνητικό,είναι όπως το πάρει ο καθένας) με τα πτυχία του Michigan και του Cambridge,στο Prof.,είναι πτυχία τα οποία δεν μπορείς να τα περάσεις αν δεν κάνεις μίνιμουμ 1 χρόνο προετοιμασίας.. Proficiency είναι όπως το λέει και η λέξη proficient level of the language,μην περιμένεις να τα δεις και εύκολα,αν δεν έχεις δουλέψει. Εγώ προσωπικά αφού όπως λες το΄χεις αφήσει τόσο καιρό 1,5-2 χρόνια εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να κάνεις προετοιμασία. Εξαρτάται φυσικά και από το διάβασμα που αφιερώνεις εσύ. Γιατί οκ,η καθηγήτρια θα σε βοηθήσει λύνοντάς σου απορίες,διορθώνοντας τεστ και ασκήσεις,αλλά εσύ αν δε διαβάσεις τη γραμματική και το λεξιλόγιο,δουλειά δε γίνεται.Γεια παιδια!
Μιας και με το που μπηκα ειδα το θεμα ας ρωτησω κατι που με απασχολει και εμενα. Λοιπον εχω lower του Cambridge απο την γ γυμνασιου εκτοτε δεν συνεχισα τα αγγλικα (για να ειμαι ειλικρινης παντα ως αγγαρεια τα εβλεπα). Πανε απο τοτε 5 χρονια και φετος σκεφτομαι να ξαναρχισω με σκοπο να παρω το proficiency του Cambridge. Λετε να παω σε τμημα που να κανει προετοιμασια για τις εξετασεις ή να στοχευσω πρωτα να θυμηθω αυτα που -υποτιθεται :p΄- ηδη ξερω;
Eχω ακουσει οτι ειναι αρκετα ανεβασμενο το επιπεδο για prof ισχυει πραγματι αυτο;
Αν ας πουμε ξαναβρεθω στο επιπεδο που ημουν οταν πηρα το lower ποσο καιρο πιστευετε θα χρειαστω για να δωσω εξετασεις για το prof;
Αντώνιος 1
Νεοφερμένο μέλος

Υ.Γ.: Προσπαθώ να δώσω το Μάιο του ΄15 ή το Δεκεμβριο του '15.

Καλησπέρα. Έχεις ασχοληθεί με κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο?Γειά σας. Το καλοκαίρι ξεκίνησα να διαβάζω για το ECPE όμως από τον Οκτώβριο και μετά κάπως το αμέλησα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, να περάσω κατευθείαν στα practice tests ή να κάνω κάποια μέθοδο;
Υ.Γ.: Προσπαθώ να δώσω το Μάιο του ΄15 ή το Δεκεμβριο του '15.
Αντώνιος 1
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.