Μιλάς για το δικό μου επιχείρημα όταν ο ίδιος δεν λες και τίποτα το συνταραχτικό. Ναι, πρώτη φορά είδα τόσα πολλά πράγματα να χτυπάνε την παιδεία σε ένα χρόνο. Αν δεν τα είδες εσύ τότε είσαι ή τυφλός ή ζεις αλλού.
Και σου εξηγώ ότι το θέμα
δεν είναι το πολυνομοσχέδιο για τα ΑΕΙ αλλά το ότι ο γιος της θα πάει να σπουδάσει στο εξωτερικό. Και σου εξηγώ ότι
δε συνδέονται.Είναι διαφορετικό πράγμα το: "Φτιάχνω ένα καλό ή κακό νομοσχέδιο" από το "Στέλνω το παιδί μου έξω γιατί θέλω το καλύτερο για αυτό". Κανείς όσο ικανός και να είναι (το λέω για πολλοστή φορά), άσχετα αν η συγκεκριμένη είναι η δεν είναι, δε μπορεί να αλλάξει καταστάσεις που υπάρχουν σε μια χώρα επί πολλές δεκαετίες μέσα σε μια μέρα για να φτιάξει τις σωστές βάσεις για το γιο της και για κάθε γιο και παιδί ώστε να ανταγωνιστεί το επίπεδο πολλών πανεπιστημίων του εξωτερικού.
Τα λεφτά που δούλεψε, ή έφαγε για την ακρίβεια, όταν πολύ άνθρωποι τα βγάζουν με 500 ευρώ το μήνα οικογενειακώς. Μην μιλάς σαν να δουλεύει σε κανένα εργοστάσιο η Διαμαντοπούλου. Ξεφεύγεις...
Υποστηρίζεις ότι τα έφαγε (μάλλον δε θα μας φέρεις αποδείξεις, θα χρησιμοποιήσεις το επιχείρημα πως όλοι οι πολιτικοί τρώνε λεφτά και δεν κάνουν τίποτα) και ότι πολλοί άνθρωποι τη βγάζουν οικογενειακώς με 500 ευρώ. Που κολλάει αυτό με το θέμα μας; Καλά κάνει και παίρνει παραπάνω από 500Ε, υπουργός είναι, πόσα ήθελες να παίρνει; Εν πάση περιπτώσει, ξεφεύγουμε.
Το ότι δεν αναγνωρίζεις την αξία της γνωριμίας στην Ελλάδα είναι πρωτάκουστο. Που ζεις? Μου φαίνεται πως γράφεις απλά για να εναντιωθείς στα λόγια μου χωρίς να έχεις κάποιον άλλο σκοπό.
Κάνε εσύ γνωριμίες τότε (ξαναλέω). Και άσε τους άλλους να μαθαίνουν συνεχώς και να εξελίσονται. Και θα δούμε όταν θα πας να δουλέψεις σε μια επιχείρηση ή όταν ανοίξεις τη δική σου ποιος θα έχει διάρκεια στο χρόνο και ποιος θα προοδεύσει. Με αυτή το νοοτροπία (στην Ελλάδα βέβαια, όπως είπες προηγουμένως) και μετά σου λένε γιατί πάνε τα παιδιά για να σπουδάζουν και να ζήσουν έξω. Ίσως αυτό το θεματάκι με τις "γνωριμίες" να μην τους αρέσει τόσο (αν ισχύει, που δεν ισχύει, για σοβαρή τουλάχιστον δουλειά)
Τρανταχτό επιχείρημα. Αλλά δεν με νοιάζει που θα έπαιρνε καλύτερη γνώση γιατί άλλο είναι το θέμα μας.
Το θέμα μας είναι (κακώς) το ότι σπουδάζει ή θα σπουδάσει έξω το εν λόγω παιδί. Και οι λόγοι που το οδήγησαν σε αυτό (δηλαδή εμένα με νοιάζουν οι λόγοι, γιατί οι υπόλοιποι απ' ότι κατάλαβα θέλετε να βρίζουμε τους πολιτικούς, τον καπιταλισμό, όσους φεύγουν έξω για μια καλύτερη ζωή κτλ.)
Άρα αυτό ακριβώς είναι το θέμα μας.
Dude, τι λες? Το 95% των μαθητών την μισούν. Εσύ δηλαδή χαίρεσαι που δεν θα έχουμε βιβλία στην αρχή της χρονιάς φέτος ε? Χαίρεσαι που η παιδεία γίνεται όλο και πιο ταξική ε? Μου φαίνεται πως εσύ δεν είσαι κατάλληλος συνομιλητής, όντας βολεμένος κάπου... ξεχνάς τα βασικά![/color]
Όχι, δε χαίρομαι που δεν έχουμε βιβλία. Και ξαναλέω. Συζητήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ είναι ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ. Κάνε ένα θέμα (άμα δεν υπάρχει, που φαντάζομαι θα υπάρχει) να το συζητήσουμε εκεί. Δηλαδή αν δεν έκανε το νομοσχέδιο (όντας Υπουργός) ή έκανε ένα που θα άρεσε σε εσένα δε θα είχες πρόβλημα αν έφευγε έξω το παιδί της; Φαντάζομαι πως όχι, καθώς τότε θα "την είχες αγαπήσει", και εσύ και το "95% των μαθητών".
Τα σχόλιο περί βολέματος το αφήνω ασχολίαστο.
Βρε βρε βρε τι μας είπες τώρα. Όταν οι ζωή μου και η ζωές τόσων άλλων ανθρώπων κρέμονται απο τις αποφάσεις των πολιτικών έχω κάθε δικαίωμα να λέω ότι θέλω για αυτούς. Να τους αφήσω να κάνουν ότι θέλουν? Να μειώνουν ακόμα πιο πολύ την ύπαρξή μας για να αγοράσουν μια φεράρι παραπάνω? Τέλος πάντων, δεν θα επεκταθώ εδώ γιατί σχολίασα αυτήν την απόφαση της υπουργού γιατί το έχω ξαναπεί ουκ ολίγες φορές.
Όχι βέβαια, να τους κρίνεις, όσο θες και όσο σκληρά θες. Αλλά για αποφάσεις που σε αφορούν. Για αποφάσεις που αφορούν την πολιτική.
Αυτό με τη φεράρι που κολλάει; Αν κάνει κάτι που δεν αρέσει στον κόσμο ή "μειώνει την ύπαρξη μας" όπως λες βγάζει περισσότερα χρήματα; Δε νομίζω.
ναι, έχεις δίκιο. η αστυνομία υπάρχει για να προστατεύει μόνο τα "κεφάλια", όχι τον απλό πολίτη..ω ρε γλέντια
Δεν με νοιάζει καν η αναβολή του παιχνιδιού. Από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?

Αλλά τώρα που ξαναβλέπω τον τρόπο σκέψης σου... μοιάζει να είναι... "ακόμα και να πεθάνουν 1000 οπαδοί, αξίζει αν είναι να έχει ακόμα και στην τουαλέτα ο άξιος πρωθυπουργός μας αστυνομικούς". Πολύ δημοκρατικός λόγος. Φοβάμαι να μιλάω πλέον μαζί σου.
Δε νομίζω να είπα κάπου ότι η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τον ένα και όχι τον άλλο. Είπα ότι ο πρωθυπουργός, σε αντίθεση με τους πολίτες, είναι εκτεθειμένος σε μεγαλύτερους κινδύνους (όχι μόνο εγχώριους) και καθότι είναι ο εκλεγμένος κυβερνήτης της χώρας προφανώς είναι (και πρέπει) η #1 προτεραιότητα για την αστυνομία. Το ματς (σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, γιατί γνωρίζω το σκηνικό) αναβλήθηκε.
Ας αφήσουμε στην άκρη το χουλιγκανισμό στα γήπεδα (ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για την ανάγκη αστυνόμευσης).
Έχετε ιδέα σε τι κινδύνους είναι εκτεθειμένη μία χώρα όταν πάθει κάτι ο πρωθυπουργός της; Προφανώς όχι. Κάτω οι πολιτικοί, κάτω οι βίλες, κάτω οι καπιταλιστές. Μπλα μπλα μπλα.
(Και ξαναλέω, δε σχολιάζω πολιτικές, σχολιάζω γεγονότα. Καλό θα ήταν να προσπαθήσουμε, πέρα από τις συναισθηματικές φορτίσεις, να ανοίξουμε λίγο τα μάτια μας να δούμε τα πράγματα πιο αντικειμενικά.)