Προσωπικά δε θεωρώ κανένα μάθημα περιττό, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια μαθήματα υψίστης σημασίας και κάποια άλλα που είναι λιγότερο σημαντικά ας πούμε. Η τεχνολογία φέτος, όσο δύσκολη και αν είναι, είναι πολύ σημαντική επειδή κάνουμε έρευνα, και στο πανεπιστήμιο όποιοι πάνε θα κάνουν υποχρεωτικά Στατιστική.
Οι αρχές οικονομίας πιστεύω πως δεν είναι αχρηστο μάθημα, αλλα θα έπρεπε κατ'εμέ να είναι μάθημα επιλογής. Η ψυχολογία είναι πολύ πιο σημαντικο και είναι επιλογής... Αλλά για τα αρχαία δε μπορώ να το χωνέψω ότι υπάρχουν άτομα που τα θεωρούν περιττό μαθημα!!!!! Είναι το πιο σημαντικό (για εμένα τουλάχιστον) μάθημα! Φέτος αρχίζουν τα πραγματικά αρχαία και μου τα βγάζετε και άχρηστα! Αν δε ξέρεις να μιλάς τότε τι θα κάνεις; Και στη Θετική να πάς, πρέπει να ξέρεις αρχαία, είναι η βάση της γλώσσας που μιλάς! Για να μη μιλήσω για την "εις άτοπον απαγωγήν"!!! Με συγχωρείτε αν η αντίδραση μου είναι υπερβολική, αλλά είναι απαράδεκτο να μη θεωρούνται τα αρχαία το πιο βασικό μάθημα φέτος! Έπειτα για εμένα πάνε Άλγεβρα-Γεωμετρία, Φυσική και Έκθεση, Κέιμενα και Χημεία και μετά όλα τα άλλα. Δεν υποβαθμίζω τα υπόλοιπα, όμως πάντα θα υπάρχουν κάποια μαθήματα που θα χρησιμεύσουν πιο πολύ απ'ότι κάποια άλλα, ειδικά στην ανάπτυξη του λόγου και του δείκτη νοημοσύνης!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.