Μια στιγμή παιδιά. Έχω μπερδευτεί. Να τα πάρουμε απο την αρχή.
Στις εξετάσεις σας ζητούν να απαντήσετε σε ερωτήσεις Σωστό/Λάθος ή Πολλαπλών επιλογών. Αυτό δεν χρειάζεται παπαγαλία.
Μετά σας ζητούν να δώσετε τους ορισμούς κάποιων όρων. Αυτό είναι λογικό να το έχετε μάθει απ'εξω σχεδόν αυτολεξεί γιατί είναι ορισμός...όπως μαθαίνουμε αυτολεξεί τους ορισμούς στη Φυσική στη Χημεία στα Μαθηματικά, δεν έχω ακούσει όμως κανέναν να λέει ότι η Φυσική η Χημεία ή τα Μαθηματικά θέλουν παπαγαλία :nono: Το Πυθαγόρειο Θεώρημα για παράδειγμα το μαθαίνουμε απ'έξω, ακριβώς (αλλά είναι ένα θεώρημα 3 φράσεων και όχι ένα βιβλίο 250-300 σελίδων)
Μήπως αυτό που σας "σπρώχνει" να μαθαίνεται "παπαγαλία" την Ιστορία είναι γιατί δεν ξέρετε άλλο τρόπο να τη μάθετε; Στα Μαθηματικά ας πούμε και στη Φυσική υπάρχει θεωρία αλλά υπάρχουν και ασκήσεις,

θα λύσετε μία θα λύσετε δύο θα λύσετε δέκα, είκοσι, τριάντα

θα μάθετε να λύνετε αυτό το είδος ασκήσεων. Το ίδιο και με τα Αρχαία ή τα Λατινικά και αυτά έχουν θεωρεία αλλά έχουν και ασκήσεις θα το κλείσεις το ρήμα θα το ξανακλείσεις θα το ξαναματακλείσεις θα το μάθεις..... Στην Ιστορία όμως τι να κάνεις ; Βάζεις το βιβλίο μπροστά και λες τώρα τι κάνω;
Για πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας. Τα λέω σωστά; Παπαγαλίζετε την Ιστορία γιατί δεν ξέρετε άλλο τρόπο να την αφομιώσετε;