Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Διαφωνω με την αποψη σου Παναγιωτη για τα Ιταλικα και τα Ισπανικα! Ειναι και οι 2 τοσο ομορφες γλωσσες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 875331
Επισκέπτης

Τα ουκρανικά για να ρίχνεις ουκρανούς, τα ρώσικα όμως είναι, αν ρωτάς εμένα, από τις 3 καλύτερες γνώσεις να επενδύσεις(μαζί με τα κινέζικα και τα αραβικά). Επίσης, στα ρώσικα είναι γραμμένα τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά και ποιητικά έργα(κατ' εμέ πάντα), αλλά και τα καλύτερα βιβλία για σκάκι και μαθηματικά - τα οποία μάλιστα δεν έχουν μεταφραστεί.8)Οι σλαβικες ακουγονται καπως... Δεν με γοητευουν καθολου... Ασε που αν μαθω πχ ουκρανικα που θα τα χρησιμοποιησω;;;
Διαφωνω με την αποψη σου Παναγιωτη για τα Ιταλικα και τα Ισπανικα! Ειναι και οι 2 τοσο ομορφες γλωσσες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Καμιά γλώσσα θα ΗΘΕΛΕΣ να μάθεις? Έχεις απορρίψει τις βασικότερες.![]()
Δεν έχω απορρίψει και θα ήθελα κάποια στιγμή να μάθω τις λατινικές (γαλλικά, ρουμάνικα), τις γερμανικές-σκανδιναβικές (γερμανικά, νορβηγικά, ισλανδικά, σουηδικά, δανικά, αγγλικά), τα φινλανδικά και τις ασιατικές (κινέζικα, ιαπωνικά)!
ΥΓ. Μιλάω ήδη αρκετά καλά αγγλικά, μέτρια γερμανικά και άριστα γαλλικά+ τα βασικά από κινέζικα και ισλανδικά!!!
iamjustice
Νεοφερμένο μέλος

Guest 875331
Επισκέπτης

Και γω το χα παθει αυτο, φεύγει με τα χρόνια.Γαλλικα! Μου εχει μεινει τραυμα με τις απαισιες καθηγητριες![]()

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Γαλλικα! Παρολλο που λατρευω τις ξενες γλωσσες τα γαλλικα δεν αντεχονται! Μου εχει μεινει τραυμα με τις απαισιες καθηγητριες![]()
Και γω το χα παθει αυτο, φεύγει με τα χρόνια.![]()
Γι αυτο πιστευω πως στις ξενες γλωσσες παιζει σημαντικο λογο ο/η καθηγητης/ρια
panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Μα τι λέτε τώρα?Είστε σοβαροί?Να σιχαίνεστε τα γαλλικά?Αν είναι δυνατόν δηλαδή!Τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα?Τα γαλλικά είναι η χαρά της ζωής!
Αν δεν εχεις καλες αναμνησεις ναι. Τα σιχαινεσαι. Εγω δεν εκανα ποτε γαλλικα και μονο στην ιδεα πως αν τα επελεγα θα ειχα την συγκεκριμενη καθηγητρια μακαριζω τον εαυτο μου που εκανα την σωστη επιλογη.
iamjustice
Νεοφερμένο μέλος

Μα τι λέτε τώρα?Είστε σοβαροί?Να σιχαίνεστε τα γαλλικά?Αν είναι δυνατόν δηλαδή!Τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα?Τα γαλλικά είναι η χαρά της ζωής!
Τι να σου πω, εγω 5 χρονια εκανα Γαλλικα, μονο το fromage μου εχει μεινει

Alma Libre
Επιφανές μέλος

Γαλλικά; Η χαρά της ζωής;Μα τι λέτε τώρα?Είστε σοβαροί?Να σιχαίνεστε τα γαλλικά?Αν είναι δυνατόν δηλαδή!Τι άλλο θα ακούσω εδώ μέσα?Τα γαλλικά είναι η χαρά της ζωής!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAH NO.
Nα μου πεις οτι τα ιταλικά είναι η χαρά της ζωής που μερικοί λένε έχουν τραγουδιστή προφορά,ναι,αλλά τα γαλλικά τσού.
Πείτε με ανώμαλη, πείτε με ότι θέλετε, εγώ αυτή τη γλώσσα τη συχαίνομαι και με κοιμίζει.

Συμφωνώ απόλυτα με τα ρώσικα.Τα ουκρανικά για να ρίχνεις ουκρανούς, τα ρώσικα όμως είναι, αν ρωτάς εμένα, από τις 3 καλύτερες γνώσεις να επενδύσεις(μαζί με τα κινέζικα και τα αραβικά). Επίσης, στα ρώσικα είναι γραμμένα τα μεγαλύτερα λογοτεχνικά και ποιητικά έργα(κατ' εμέ πάντα), αλλά και τα καλύτερα βιβλία για σκάκι και μαθηματικά - τα οποία μάλιστα δεν έχουν μεταφραστεί.8)
Συμφωνώ, αν και τα αλβανικά δε με τρελαίνουν στο άκουσμα.Χαχα γιατι τοσες ψηφους τα γερμανικα και τα αλβανικα;Τα γερμανικα οντως ειναι βαρια γλωσσα αλλα αρκετα χρησιμη ομως. Τα αλβανικα ειναι αχρηστα αλλα ειναι ωραια στο ακουσμα.
Ρώσικα, Τσέχικα, Σλοβάκικα,Βουλγάρικα, Ουκρανικά απο ποτε ειναι στις βασικοτερες?
Πέρα απο τα Ρώσικα που απλα τα χρησιμοποιεί μεγάλο ποσοστό πληθυσμού και έχουν λίγες εμπορικές χρήσεις αυτο...τίποτα άλλο
Τα ρώσικα είναι βασική γλώσσα,ε.

Για ποιο λόγο είπαμε δεν θέλεις να μάθεις σλαβικές γλώσσες;Δε θα ήθελα ΠΟΤΕ να μάθω σλαβικές γλώσσες και γενικά γλώσσες που μιλιούνται στην κεντρική Ευρώπη (Ρώσικα, Τσέχικα, Σλοβάκικα,Βουλγάρικα, Ουκρανικά,...)!!!Τα γερμανικά εντάξει είναι λίγο βαριά αλλά εκτός του ότι είναι πολύ χρήσιμα, μερικές φορές ακούγονται λίγο γλυκά/συμπαθητικά!Τα ιταλικά και τα ισπανικά δε με γοητεύουν ιδιαίτερα- αν ποτέ μου ΑΝΑΓΚΑΣΤΩ να τα μάθω θα το κάνω μόνο λόγω ανάγκης ή από αγγαρεία!Τέλος, τα κινέζικα είναι ωραία γλώσσα και θα ήθελα κάποια στιγμή να τα προσπαθήσω.Τα ιδεογράμματα δε νομίζω να με δυσκολέψουν και τόσο όσο οι 4 τόνοι...Τέλος, δε νομίζω πως θα μάθαινα ποτέ αραβικά λόγω τρόπου γραφής-και δεν είμαι και τόσο σίγουρος για τη χρησιμότητά τους...
Το οτι είναι άχρηστες, δε μου κάνει, βρες άλλη δικαιολογία.
Δε μου αρέσουν καθόλου στη προφορά αλλά είναι χρήσιμες (τουλάχιστον τα ρώσικα είναι και μην ακούσω όχι!)
Ώπα, άνθρωπος που δεν τον γοητεύουν τα ισπανικά με τα ιταλικά. Πρώτη φορά το ακούω.

Αραβικά, κινέζικα, ρώσικα: τοπ γλώσσες για μένα μετά τα αγγλικά και τα γαλλικά σε χρησιμότητα.
Gate4
Επιφανές μέλος

*Serena*
Τιμώμενο Μέλος

Kurosaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Γαλλικά; Η χαρά της ζωής;
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHHAHAH NO.
Nα μου πεις οτι τα ιταλικά είναι η χαρά της ζωής που μερικοί λένε έχουν τραγουδιστή προφορά,ναι,αλλά τα γαλλικά τσού.
Πείτε με ανώμαλη, πείτε με ότι θέλετε, εγώ αυτή τη γλώσσα τη συχαίνομαι και με κοιμίζει.![]()

Πες οτι εχεις και μια φιλη ανωμαλη

Alma Libre
Επιφανές μέλος

Πες οτι εχεις και μια φιλη ανωμαληεμενα
![]()
Χαχαχαχαχα, αφού ταιριάζουμε!

Πάντως ειλικρινά είναι απο τις γλώσσες που θα μάθαινα τελευταία!
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Χαχαχαχαχα, αφού ταιριάζουμε!
Πάντως ειλικρινά είναι απο τις γλώσσες που θα μάθαινα τελευταία!
Βλεπω τις λεξεις: Toi Moi στο σχολειο... Διαβαζω: Τόι, Μόι
Κοριτσι που κανει γαλλικα: Τουά, Μουά
Εγω: ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΟΥΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ

νομιζω πως ειναι πολυ δυσκολα τοσο στην γραφη οσο και στην αναγνωση καθως πολλα γραμματα δεν διαβαζονται καθολου. Επισης με εκνευριζει αφανταστα η προφορα τους.
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

Βλεπω τις λεξεις: Toi Moi στο σχολειο... Διαβαζω: Τόι, Μόι
Κοριτσι που κανει γαλλικα: Τουά, Μουά
Εγω: ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΟΥΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ
νομιζω πως ειναι πολυ δυσκολα τοσο στην γραφη οσο και στην αναγνωση καθως πολλα γραμματα δεν διαβαζονται καθολου. Επισης με εκνευριζει αφανταστα η προφορα τους.
στη γραφή και στην ανάγνωση είναι εύκολα.Αυτό που λές για την παράληψη γραμμάτων στη μέση ή στο τέλος το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες π.χ. όπως στα αγγλικά το some το προφέρεις σαμ και όχι σόμε ,έτσι και στα γαλλικά.
ή όπως όταν όταν λέμε π.χ.peas δεν προφέρουμε το α κατά κάποιον τρόπο(βασικά νομίχω ότι συναιρείται ή κάτι τέτοιο αλλά ας μη σε μπερδέψω.
Τώρα για την προφορά....καμιά φορά και εγώ εκνευρίζομαι!Όταν πάνε κάτι ηλίθιες συμαθήτριες να κάνουν προφορά ενώ ξέρουν μόνο το merci(ευχαριστώ) και το oui(ναι) και την κάνουν και λάθος,εκεί τα παίρνω.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

στη γραφή και στην ανάγνωση είναι εύκολα.Αυτό που λές για την παράληψη γραμμάτων στη μέση ή στο τέλος το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες π.χ. όπως στα αγγλικά το some το προφέρεις σαμ και όχι σόμε ,έτσι και στα γαλλικά.
ή όπως όταν όταν λέμε π.χ.peas δεν προφέρουμε το α κατά κάποιον τρόπο(βασικά νομίχω ότι συναιρείται ή κάτι τέτοιο αλλά ας μη σε μπερδέψω.
Τώρα για την προφορά....καμιά φορά και εγώ εκνευρίζομαι!Όταν πάνε κάτι ηλίθιες συμαθήτριες να κάνουν προφορά ενώ ξέρουν μόνο το merci(ευχαριστώ) και το oui(ναι) και την κάνουν και λάθος,εκεί τα παίρνω.
Δεν ξερω παντως με τοσους τονους μπερδευομαι... Οπως επισης 3 χρονια τωρα οπου βλεπω αφισα προσπαθω να την διαβασω και δεν εχω καταφερει ουτε μια λεξη

laurentides
Εκκολαπτόμενο μέλος

bartender57
Νεοφερμένο μέλος

παντως μιας και το θεμα ειναι ποια γλωσσα δεν θα μαθαινατε ποτε χμ...μαλλον τα αλβανικα... δεν με τραβαει και πολυ, αν και προσφατα ακουγοντας κατι αλβανους να μιλανε ανακαλυψα μια αλλη της διασταση!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.