Hephaestus
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
juste un instant
Επιφανές μέλος

Κι όμως,το μπέαρμπαιτεν ακούγεται πιο καλά από το μπεάρμπαιτεν!![]()
Ασε. Μην την ψαχνεις με το που τονιζονταιοι λεξεις. Λαχειο ειναι (ειδικα αν εχουν 3-4 συλλαβες η και περισσοτερες) Ακομα χειροτερα ειναι τα τρια γενη, οι πτωσεις, η γενικη και η δοτικη. Κι αυτο με τα 5 απαρεμφατα συνεχομενα στη σειρα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DarthFederer
Διάσημο μέλος

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Με το συμπάθειο,αλλά αυτό φρόντισε να το λύσεις ίδιως στα ελληνικά,θα΄χεις πρόβλημα με μελλοντικά μαθήματα στο Λύκειο.Εγώ αυτό που δεν μπορώ να μάθω με τίποτα στα γερμανικά είναι οι πτώσεις.Όλα αυτά τα den,des,dem,...Βασικά,δεν μπορώ να μάθω τις πτώσεις σε καμία γλώσσα.Και στα γαλλικά μπερδεύομαι.Μέχρι και στα ελληνικά κάνω λάθη μερικές φορές!

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος

Ποτε δεν μιλαμε για εναν πολιτισμο που δεν εχουμε ψαξειΤα Γερμανικά δεν μου αρέσουν καθόλου, ούτε σαν γλώσσα ούτε σαν πολιτισμός.

Εγώ αυτό που δεν μπορώ να μάθω με τίποτα στα γερμανικά είναι οι πτώσεις.Όλα αυτά τα den,des,dem,...Βασικά,δεν μπορώ να μάθω τις πτώσεις σε καμία γλώσσα.Και στα γαλλικά μπερδεύομαι.Μέχρι και στα ελληνικά κάνω λάθη μερικές φορές!
Φυσικο και επομενο στα γερμανικα

*Ενα καλο βιβλιο για εξασκηση ειναι το DaF Pallete Präpositionen του Καραμπατου.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Ναι απλά,γνωρίζεις και΄συ η ίδια πως το μεγαλύτερο μέρος του πολιτισμού τους είναι αυτό των πολέμων.Ποτε δεν μιλαμε για εναν πολιτισμο που δεν εχουμε ψαξει![]()
Όσο περίεργο και να φανεί,μαθαίνω γερμανικά και μου αρέσουν αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα ξεχωρίζουμε.

panagiotists13
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι απλά,γνωρίζεις και΄συ η ίδια πως το μεγαλύτερο μέρος του πολιτισμού τους είναι αυτό των πολέμων.
Όσο περίεργο και να φανεί,μαθαίνω γερμανικά και μου αρέσουν αλλά κάποια πράγματα πρέπει να τα ξεχωρίζουμε.
Τον μεσαιωνικό πολιτισμό πού τον πας?

juste un instant
Επιφανές μέλος

Τα Γερμανικά δεν μου αρέσουν καθόλου, ούτε σαν γλώσσα ούτε σαν πολιτισμός.
Εσαι πιο μεντιτερενιαν αντιληψης
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

και εσύ που ξέρεις τι έχω ψάξει; τη γνώμη μου είπα τα γερμανικά δεν μου αρέσουν ούτε σαν γλώσσα ούτε σαν πολιτισμός, απογορεύεται να μην είναι του γούστου μου;Ποτε δεν μιλαμε για εναν πολιτισμο που δεν εχουμε ψαξει![]()
(Ναι είμαι περισσότερο του Νότου χαχχαχα)
nPb
Επιφανές μέλος

Gate4
Επιφανές μέλος

Είναι λίγο θέμα αυτό ότι πολλοί μπορεί να μην τα έχουν ακούσει καν αλλά λόγω προκατάληψης προς τον λαό αυτό να μη τα θέλουν. Προσωπικά δεν τα θεωρώ άσχημη γλώσσα ακούω τη φίλη μου να μιλάει με τους γονείς της Αλβανικά και μπορώ να πω ακούγονται ωραία.Τα Αλβανικά για ποιο λόγο δεν σας αρέσουν;
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος

Δεν αναφέρομαι σε πολιτισμό που απέκτησαν και οικοδόμησαν μέσα από ανταλλαγή κοινωνικών και ηθικών στοιχείων με άλλους λαούς. Αναφέρομαι σε καθαρά δικό τους πολιτισμό.Τον μεσαιωνικό πολιτισμό πού τον πας?Στη Γερμανία όπου κι αν πας θα βρεις ένα κάστρο κι έναν καθεδρικό ναό,το καθένα με τη δική του ιστορία.Τυχαίο?

Guest 875331
Επισκέπτης

Aγγλοι, γερμανοί, γάλλοι, ισπανοί, ρώσοι, κινέζοι, ινδοί, ιάπωνες, κορεάτες... τόσες χώρες με πλούσια ιστορία και βιωτικό επίπεδο. Τι απ' όλα αυτά έχουν τα αλβανικά;Τα Αλβανικά για ποιο λόγο δεν σας αρέσουν;

Σιχαίνομαι με ολη την σημασια της λεξεως τα γερμανικα.....Τελειως αντι-ερωτικη,βαρια και πανω απ΄ολα εκνευριστηκη στην προφορα γλωσσα(αν θελει να λεγεται ετσι.....πιο πολυ σαν μουγριτα προκειμενου να φτυσει καποιος ειναι!!!!!
)(προσωπική γνώμη)
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Εγώ δεν θα ήθελα να μάθω ΠΟΤΕ γερμανικά! Και δεν το λέω από άγνοια. Έχω κάνει δυο χρόνια γερμανικά!
Soleado Febrero ~
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν αναφέρομαι σε πολιτισμό που απέκτησαν και οικοδόμησαν μέσα από ανταλλαγή κοινωνικών και ηθικών στοιχείων με άλλους λαούς. Αναφέρομαι σε καθαρά δικό τους πολιτισμό.![]()
Θα συμφωνήσω εδώ απόλυτα!!
MariaLoveItaly
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τα Αλβανικα, τα θεωρω παντελως αχριστα, και δεν ειναι ουτε καν η χωρα δυνατη, να πεις πως θα μεινεις εκει.
Τα Ρωσικα, παρολο που λενε πως ειναι χρησιμα και πιστευω οτι ειναι, αλλα εμενα η προφορα και γενικα αυτη η γλωσσα, μου φενεται γελοια.
Τα Κινεζικα, μου φενονται ακομα πιο γελοια, το ιδιο και τα Ιαπωνικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.