zouzoula
Νεοφερμένο μέλος

.......................................
εγώ ξεκίνησα φέτος,αλλα δεν ξέρω τι να κάνω..να σταματήσω και να ξεκινήσω ξανά στο Πανεπιστήμιο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Τώρα, σχετικά με το αν θα σταματήσεις ή όχι. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από σένα. Αν δεις ότι πιέζεσαι κ.λπ σταμάτα το. Αν δεις ότι μπορείς να αντέξεις την πίεση αξίζει τον κόπο. Btw, ποιό σκέφτεσαι να δώσεις; Όχι πως για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά ξέρεις, για τους τύπους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης θέλει πολύ διάβασμα ειδικά λειξιλόγιο που είναι και ο βασικός πυρήνας του.
Εσύ πότε το δίνεις και θες να το σταματήσεις;Σε συμβουλεύω να μην το κάνεις μιας και δεν παίρνεις τα λεφτά σου πίσω...οπότε δώστο και ότι γίνει..
Να προσθέσω πως παίρνεις 9000 μόρια αν το περάσεις.
Επίσης το michigan και το edexcel είναι ισοδύναμα.Για το Cambridge δεν έχω ρωτήσει αλλά είναι πολύ δύσκολο και θέλει υπομονή και ΑΝ το περάσεις(5 ώρες διαρκεί η εξέταση)
prisila
Νεοφερμένο μέλος

Εαν τα αφησεις και τα ξαναπιασεις στο πανεπιστημιο αστα να πανε! Θα τα εχεις ξεχασει και επισης οι περισσοτεροι ετσι λενε και τελικα καταληγουν μετα να βαριουνται και να μην το εχουν παρει ποτε!
Απλα το δυσκολο ειναι πως θελει παρα πολυ λεξιλογιο και επισης σε καποια θεματα, κυριως στα προφορικα ετσι οπως ηταν γιατι αλλαξε το συστημα, επειδη ειναι και η ηλικια μας λιγο μικρη μπορει να μην εχουμε να εκφερουμε μια ολοκληρωμενη και ωριμη απαντηση οπως θα εκανε πχ ενα ατομο 20 χρονων. Αλλα αυτο δεν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα, γιατι δεν σε αξιολογουν τοσο απο την αποψη που θα πεις, οσο απο το πως θα την πεις!

Καλη επιτυχια σου ευχομαι!!!

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Eγω φετος κανω μαθηματα για το proficiency και απο οσο φαινεται δινω το Νοεμβριο!Πιστεψε με ειναι η καλυτερη ηλικια και εκανες πολυ καλα που ξεκινησες! Να το παρεις και να τελειωνεις τωρα που εχεις και φρεσκα τα αγγλικα στο μυαλο σου.
Εαν τα αφησεις και τα ξαναπιασεις στο πανεπιστημιο αστα να πανε! Θα τα εχεις ξεχασει και επισης οι περισσοτεροι ετσι λενε και τελικα καταληγουν μετα να βαριουνται και να μην το εχουν παρει ποτε!
Απλα το δυσκολο ειναι πως θελει παρα πολυ λεξιλογιο και επισης σε καποια θεματα, κυριως στα προφορικα ετσι οπως ηταν γιατι αλλαξε το συστημα, επειδη ειναι και η ηλικια μας λιγο μικρη μπορει να μην εχουμε να εκφερουμε μια ολοκληρωμενη και ωριμη απαντηση οπως θα εκανε πχ ενα ατομο 20 χρονων. Αλλα αυτο δεν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα, γιατι δεν σε αξιολογουν τοσο απο την αποψη που θα πεις, οσο απο το πως θα την πεις!
Καλη επιτυχια σου ευχομαι!!!![]()
Έχει μία δόση αλήθειας αυτό που λέει, χωρίς να πιστεύω πως είναι ολοκληρωτικά σωστό.
Για την ακρίβεια αξιολογούν ελάχιστα έως και καθόλου την άποψή σου. Τους ενδιαφέρει η άρτια χρήση της αγγλικής. Για να καταφέρεις ωστόσο να χειριστείς άρτια την αγγλική σε ένα θέμα επιπέδου, πρέπει να μπορείς να αναπτύξεις το θέμα νοητικά (ηλικιακά whatever). Και εδώ έρχεται και το λεξιλόγιο που αναφέρατε πριν.
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Και σε όλα τα παραπάνω συμφωνώ με τον Shadowfax. Χρειάζεται πολύ καλή αντίληψη πάνω σε όλα...
Και πρέπει να σε συμβουλεύσει και η καθηγήτρια σου.Εκείνη θα ξέρει καλύτερα τις δυνατότητες που έχεις, και μέχρι που μπορείς να πας.

Οπως ειπαν και οι φίλοι πιο πάνω το προφισενσυ απευθυνεται σε ενηλικους!
Και στο εξωτερικό το δίνουν ενήλικες!
Σε οτι και αν κανεις καλη τυχη!
-----------------------------------------
Να προσθέσω πως παίρνεις 9000 μόρια αν το περάσεις.
Επίσης το michigan και το edexcel είναι ισοδύναμα.Για το Cambridge δεν έχω ρωτήσει αλλά είναι πολύ δύσκολο και θέλει υπομονή και ΑΝ το περάσεις(5 ώρες διαρκεί η εξέταση)
Τα μορια ειναι 70 και οχι 9000.

Και η εξεταση δεν διαρκει 5 ωρες αλλα 5 ωρες και 40 λεπα ΧΩΡΙΣ τα διαλλειματα.

Crookshanks
Διάσημο μέλος

Εξαρτάται, επίσης, από το πόσο εντατικά σκοπεύεις να κάνεις τα μαθήματα.
Θα σε συμβούλευα να το πάρεις πριν να πας στη Γ' Λυκείου, οπότε στη θέση σου ναι, θα ξεκινούσα από τώρα.
Το michigan έχει περισσότερο κύρος από το edexcel (στον ιδιωτικό τομέα, στο δημόσιο σαφώς και παίρνεις τα ίδια μόρια στον ΑΣΕΠ, νομίζω).
zouzoula
Νεοφερμένο μέλος

Σκέφτομαι να δώσω το michigan γιατί απ' ότι έχω ακούσει είναι κάπως πιο εύκολο από το cambridge!Το μόνο το οποίο με προβληματίζει είναι οτι εγώ εδωσα το lower (και το πήρα) οταν πήγαινα pre-lower και τώρα ξαφνικά απο την pre-lower βρέθηκα στην proficiency!
mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος

fragl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Daisy
Δραστήριο μέλος

Για εμένα δν υπάρχει ,έχω μια φίλη που το πείρε και 2α γυμνασίου...Βέβαια υπάρχουν και παιδιά που 3η λυκείου και ακόμα να το πάρουν.Εγώ νομίζω πως έχει να κάνει με το διάβασμα του καθενός και από εκεί και πέρα τα θέματα στο μισιγκαν ιδικά είναι αρκετά εύκολα.Οι πιο πολλοί το δίνουν 3η γυμνασίου ή 1η λυκείου.'Ηθελα να ρωτήσω πότε εσείς πιστεύετε πως είναι η καλύτερη ηλικία για να δωσει κάποιος το proficiency?
εγώ ξεκίνησα φέτος,αλλα δεν ξέρω τι να κάνω..να σταματήσω και να ξεκινήσω ξανά στο Πανεπιστήμιο?![]()
όχι να συνεχίσεις δεν είναι και τπτ.:no1:
manos_p
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τι να κανουμε ενα προφ των 10 ετων οταν στην αγορα εργασίας θα υπαρχουν ατομα με πιο προσφατες γνωσείς που θα τις αποδείξουν και εμπρακτα και σε μια συνεντευξη.
Εκτος αν παρεις το προφ στα 15-16 σου και μεχρι τα 25 σου που θα το χρειαστείς θα κανεις οτι μπορείς για να συντηρείς το επιπεδο σου.
Ειναι δικοπο μαχαιρί παιδιά....
Daisy
Δραστήριο μέλος

Ναι όμως αυτοί που τα άφησαν τελείως και συνέχισαν για προφ στα 25 τους είχαν τεράααααστιο πρόβλημα.Άλλο να έχεις να κάνεις μια μικρή επανάληψη για να αποδείξεις ότι μιλάς τη γλώσσα ,έχοντας το προφ,και άλλο να έχεις ξεχάσει και αυτά από το lower και να πρέπει να αρχίσεις από την αρχή για να πάρεις το προφ...Εγω παντως πιστεύω οτι το προφισενσυ θα το χρειαστούμε μετα τα 25 σωστα?
Τι να κανουμε ενα προφ των 10 ετων οταν στην αγορα εργασίας θα υπαρχουν ατομα με πιο προσφατες γνωσείς που θα τις αποδείξουν και εμπρακτα και σε μια συνεντευξη.
Εκτος αν παρεις το προφ στα 15-16 σου και μεχρι τα 25 σου που θα το χρειαστείς θα κανεις οτι μπορείς για να συντηρείς το επιπεδο σου.
Ειναι δικοπο μαχαιρί παιδιά....
Olympia92!!!!
Νεοφερμένο μέλος

Daisy
Δραστήριο μέλος

μιλάς για προφ μισιγκαν ή προφ ψαμβριεδγε?? γιατί αν αναφέρεσαι στο προφ μίσιγκαν αυτό δν ισχύει:nono:...και ακόμα και αν υπήρχε και αυτό το πρόβλημα με τα δύσκολα θέματα ,πανελλήνιες πως θα πας να δώσεις??η μητερα μου (καθηγητρια αγγλικων) μου λεει πως η καλυτερη ηλικια ειναι μετα το λυκειο...καθως ειμαστε πιο ωριμοι να ανταπεξελθουμε ευκολοτερα στα δυσκολα θεματα που πεφτουν καθε φορα (τα οποια θελουν καποιες καλες γνωσεις)...μιλαω για την προφορικη εξεταση και φυσικα την εκθεση!η ξαδερφη μου που εδωσε σε ηλικια 17 ετων τα βρηκε σκουρα και δεν το πηρε...
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

-----------------------------------------
but it's your choice....
djimmakos
Διάσημο μέλος

αποψη μου ειναι πως για prof cambridge ειναι λιγο δυσκολο ενας ανηλικος να ανταπεξελθει[οχι ακατορθωτο ομως ]....για ολα τα υπολοιπα πιστοποιητικα ειναι εφικτο σε μεγαλο βαθμο για εναν ανηλικο....απλως το cambridge prof απαιτει ωριμοτητα και κριτικη σκεψη που δυσκολα τα συναντας σε καποιον ανηλικο....
Ναι καλά

Όταν είχα δώσει εγώ, στην έκθεση είχανε βάλει κάτι παλούκια θέματα τα οποία τα έβλεπες και έτρεμες..Ευτυχώς είχα κάνει καλή προετοιμασία και τα κατάφερα (έχασα το Α για μια μονάδα, καταραμένο readind

Ελα βρε καλό μου παιδί μην κλεγεσαι...Ναι καλά
Όταν είχα δώσει εγώ, στην έκθεση είχανε βάλει κάτι παλούκια θέματα τα οποία τα έβλεπες και έτρεμες..Ευτυχώς είχα κάνει καλή προετοιμασία και τα κατάφερα (έχασα το Α για μια μονάδα, καταραμένο readind). Όταν είδα τα θέματα της επόμενης εξεταστικής (τα οποία υπάρχουν στο site), έμεινα με το στόμα ανοιχτό..Βάλανε letter επιπέδου lower
![]()

Tωρα τον Μαίο μπορεί να ξαναβάλουν παλούκια.

Eιδικα με τα τοσο αυξημένα ποσοστα επιτυχίας του Δεκεμβρίου μπορεί να θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω τα αγγλάκια...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 84 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nikizara
- Angie15
- iGiannis
- nicole1982
- GeorgePap2003
- Deneimaikala
- art_of_poetry
- Nina-nana
- tsiobieman
- constansn
- Hased Babis
- Joji
- Scandal
- Meow
- hirasawayui
- menual
- george777
- P.Dam.
- kiyoshi
- spring day
- Wonderkid
- User2350
- Unboxholics
- Giii
- SlimShady
- thenutritionist
- tfghp
- snowy
- Maria_Xagorari
- ggl
- Dr. Gl. Luminous
- thesecretfemme
- nucomer
- thecrazycretan
- Abiogenesis
- Panagiotis849
- Paragontas7000
- JoannaVas
- eirinipap
- katia.m
- ΘανάσοςG4
- phoni
- Helen06
- lepipini
- Schlimazel
- averel
- Don25
- George9989
- Κλημεντίνη
- Specon
- ioannam
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- Xristinaqui
- Glorious12
- New member
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.