Έδωσα το
proficiency στην 3η Γυμνασίου όταν ήμουν ακόμη 15! Τα θέματα μου είχαν φανεί μέτριας δυσκολίας και κατάφερα να το περάσω. Αυτό που μπορώ να πώ σήμερα είναι οτι η ηλικία σου είναι η πλέον κατάλληλη για να το δώσεις, γιατί παρόλο που το πτυχίο είναι ακαδημαικού επιπέδου, εδώ στην Ελλάδα τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Έχεις ήδη αποκτήσει τις απαραίτητες ικανότητες, γεγονός που φαίνεται απο το ότι έδωσες το
lower νωρίτερα από το κανονικό και τα κατάφερες. Αυτό σημαίνει οτι έχεις τα φόντα να τα καταφέρεις και με το
proficiency.
Ακόμη πρέπει να σου πώ το εξής: από την εμπειρία μου ως φοιτήτρια συνάντησα πολλά παιδιά που ήθελαν να δώσουν το
proficiency ενώ ήταν φοιτητές και σε πληροφορώ οτι οι περισσότεροι απο αυτούς δέν είχαν ούτε το χρόνο ούτε την όρεξη. Άλλοι το θεωρούσαν επιπλέον έξοδο που θα επιβάρυνε την τσέπη των γονιών τους. Αντιθέτως αυτοί που το είψαν πάρει όντας ακόμη μαθητές ήταν ελεύθεροι να ξεκινήσουν μια καινούρια γλώσσα και φυσικά να ξεκινήσουν να δουλεύουν έχοντας κατακτήσει ήδη αυτό το πολύτιμο εφόδιο!
Τέλος συμφωνώ οτι μια γλώσσα ξεχνιέται αλλά όχι τα αγγλικά, γιατί εχουν γίνει πια σημαντικό μέρος της ζωής μας και τα χρησιμοποιούμε σε πολλές καθημερινές μας ασχολίες.