nefeli1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος

Ψήφισα "Ναι" αλλά κρατάω κάποιες μικρές αμφιβολίες που έχουν δημιουργηθεί από κάτι ντοκιμαντέρ τύπου Zeitgeist που είδα αν και συμπέρανα ότι και σε αυτά δεν είναι τα γεγονότα όπως ακριβώς τα λένε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η σιωπή του Θεού και η προπαγάνδα της πίστης
Είτε είστε Χριστιανοί, είτε άθεοι, είτε οτιδήποτε άλλο, θα σας προκαλέσει να σκεφτείτε, οπότε αξίζει να το διαβάσετε.
Guest 772419
Επισκέπτης

ets32katerina
Νεοφερμένο μέλος

hurricane
Διάσημο μέλος

νομιζω οτι για να καταρριψει κανεις κατι πρεπει να το μελετησει καλα πρωτα.
δεν το λεω για να παρεξηγηθει κανεις απλα μ δημιουργηθηκε η απορια με το τελευταιο μηνυμα...
mafalda8520
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κοιτα να δεις εγω αρχικά διαφωνώ πιστευω οτι σιγουρα αν υπαρχει κατι συμβαδίζει με όλες τις επιστημονικες θεωριες μαλιστα πιστευω πως αυτο που στην Ορθοδοξία ονομαζεται Δευτέρα παρουσία θα γινει οταν η επιστημη μας φτασει εκει με το να εχει μια επιστημονικη εξηγηση για καθε τι το ανεξηγητο... γνωμη μου ετσι δεν την επιβάλλω σε κανεναν.. Στην χριστιανική θρησκεια δεν πιστευω 'όπως δεν πιστευω και στις υπόλοιπες ή μαλλον πιστευω όπως πιστευω και για τις αλλες οτι ειναι ενα παραθυρο για τους απλούς ανθρωπους στο να επιτυχουν το πλατωνικό αγαθό που πλεον το ονομαζουμε Θεο.... δεν θεωρώ τον εαυτό μου πιο εξυπνο που δεν ειμαι πιστη ακολουθος ο μονος λόγος που δεν ειμαι πιστη της Ορθοδοξίας ειοναι οτι δεν αντεχω αυτό που γινεται και στις αλλες αιρεσεις ή θρησκειες οπου ο καθενας προσπαθει με καθε μεσο να στρεψει τον πιστο προς το μερος του μειώνοντας στα ματια του τις αλλες θρησκειες. πιστεύω οτι όλες τους ειναι ισαξιες... παντως ελπίζω πως αυτό το τελειο ον που λεγεται Θεος αν οντως υπαρχει θα ηθελα να χει πολύ χιούμορ!!!
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

"Η συστηματική αμφιβολία είναι ο μόνος δρόμος προς την αληθινή γνώση"
-Καρτέσιος.
hurricane
Διάσημο μέλος

Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις, μέχρι να βρεθούν αποδείξεις είμαστε σκεπτικιστές.
-Καρτέσιος.
η συστηματική αμφιβολία. όχι η αμφιβολία που γίνεται στα παντα και παντού. τότε μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο. (δεν το λέω για τη θρησκεία αλλα για το quote που παρεθεσες- δεν ταιριαζει παντου)
δεν το χω ψαξει πολυ αλλα εχει τυχει να πεσει το ματι μου σε κατι βιβλια που λενε την αληθεια και μαλιστα επιβεβαιωνονται και απο την επιστημονικη κοινοτητα

mafalda8520
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σορυ που επεμβαινω αλλα μ'αυτο το τελερυταιο του καρτεσιου συμφωνω κι εγω!!!Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις, μέχρι να βρεθούν αποδείξεις είμαστε σκεπτικιστές.
-Καρτέσιος.

Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Η συστηματική αμφιβολία είναι η αμφιβολία που γίνεται πάντα και παντού σε μικρές δόσεις. Να σημειώσουμε ότι το quote αυτό το είχε πει ο Καρτέσιος στην αρχή του μεγάλου Διαφωτισμού.η συστηματική αμφιβολία. όχι η αμφιβολία που γίνεται στα παντα και παντού. τότε μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο. (δεν το λέω για τη θρησκεία αλλα για το quote που παρεθεσες- δεν ταιριαζει παντου)
δεν το χω ψαξει πολυ αλλα εχει τυχει να πεσει το ματι μου σε κατι βιβλια που λενε την αληθεια και μαλιστα επιβεβαιωνονται και απο την επιστημονικη κοινοτητα![]()
Ποια βιβλία? Πες μας να διαβάσουμε κι εμείς κανένα. Πάτερ Παϊσιος ή του Πάπα Βενέδικτου?
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

Σορυ που επεμβαινω αλλα μ'αυτο το τελερυταιο του καρτεσιου συμφωνω κι εγω!!!Το θεμα ομως ειναι αλλο οτι με την συστηματικη αμφιβολία υπαρχει ο κινδυνος να αγνοησουμε το σωστο τη γνωση... ομως πως ξερουμε οτι αυτη η γνωση μας επιρρεαζει και αυτό ειναι γενικώτερη απορια μου σχετικά με τον θεο. Οι αγνωστικιστες λεγαν πως Θεος δεν υπαρχει αλλα κιαν υπαρχει αυτο δεν μας επιρρεαζει. το θεμα ειναι οντως δεν μας επιρρεαζει?
Κι όμως, όλοι οι μεγάλοι διαφωτιστές είχαν εντολή αυτό το quote, και για αυτό είμαστε εδώ που είμαστε. Η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που σχεδόν τα πάντα οφείλονται σε αυτήν την φράση.
Βιβλίο Ιστορίας, Γ' Γυμνασίου
hurricane
Διάσημο μέλος

Η συστηματική αμφιβολία είναι η αμφιβολία που γίνεται πάντα και παντού σε μικρές δόσεις. Να σημειώσουμε ότι το quote αυτό το είχε πει ο Καρτέσιος στην αρχή του μεγάλου Διαφωτισμού.
τότε δεν θα έλεγε συστηματική αμφιβολία αλλά "αμφιβολία εις όλα"

αστείοοοοΠοια βιβλία? Πες μας να διαβάσουμε κι εμείς κανένα. Πάτερ Παϊσιος ή του Πάπα Βενέδικτου?

δυστυχως για σενα οχι. χρονολογειται πολυ πισω... πριν το 1000 π.Χ.

Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

τότε δεν θα έλεγε συστηματική αμφιβολία αλλά "αμφιβολία εις όλα"![]()
Κολλάς στις λέξεις, μπορεί να έλεγε συστηματική αμφιβολία αλλά εφαμροζόταν σε όλα, στην εκπαίδευση, στην θρησκεία, στην πολιτική, στην θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στους νόμους, στα εργατικά δικαιώματα, στις μεθόδους καλλιέργησης ακόμα και στο ντύσιμο (είναι η εποχή όπου ανακαλύφτηκε το γνωστό σε όλους μας "κουμπί"). Και από τότε, ο δάσκαλος δεν ήταν η αυθεντία, έσβησε η πώρωση στην θρησκεία, εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες η δημοκρατία, η γυναίκα απέκτησε δικαιώματα, οι νόμοι έγιναν πιο δίκαιοι, οι εργάτες απέκτησαν τις διακοπές τους και το δικαίωμα στην σύνταξη και οι αγρότες έμαθαν νέες μεθόδους καλλιέργησης.
Και ΟΛΑ αυτλα στηρίχτηκαν στην συγκεκριμένη φράση.
hurricane
Διάσημο μέλος

νομίζω ίσως το πρώτο σχετικό βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο ιουδαισμος, ο χριστιανισμος και οι παρεμφερεις θρησκειες.Παρόλα αυτά, ποιο βιβλίο είναι?
εχεις διαβασει τη γενεση? αυτα που λεει ειναι τρελα. και οσο περνανε τα χρονια επιβεβαιωνονται οτι τα γεγονοτα που λεει ειναι αληθεια.
(και εδω βασιζεται και η δικη μ αποψη για την εξελιξη. αλλα ειναι αλλο θεμα αυτο)
ομως ειναι δυσκολο κειμενο γιατι ειχε γραφτει ωστε να γινει κατανοητο απο ανθρωπους του τοτε και πρεπει να ξεχωριζεις τα νοηματα μεσα απο τις λεξεις. γιατι ειναι σαν εκλαικευμενη επιστημη.
Κολλάς στις λέξεις, μπορεί να έλεγε συστηματική αμφιβολία αλλά εφαμροζόταν σε όλα, στην εκπαίδευση, στην θρησκεία, στην πολιτική, στην θέση της γυναίκας στην κοινωνία, στους νόμους, στα εργατικά δικαιώματα, στις μεθόδους καλλιέργησης ακόμα και στο ντύσιμο (είναι η εποχή όπου ανακαλύφτηκε το γνωστό σε όλους μας "κουμπί"). Και από τότε, ο δάσκαλος δεν ήταν η αυθεντία, έσβησε η πώρωση στην θρησκεία, εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες η δημοκρατία, η γυναίκα απέκτησε δικαιώματα, οι νόμοι έγιναν πιο δίκαιοι, οι εργάτες απέκτησαν τις διακοπές τους και το δικαίωμα στην σύνταξη και οι αγρότες έμαθαν νέες μεθόδους καλλιέργησης.
Και ΟΛΑ αυτλα στηρίχτηκαν στην συγκεκριμένη φράση.
βρε συ xD εννοώ ότι δεν μπορεί να γίνει αμφιβολία σε κάτι που έχει κατοχυρωθεί, που έχει επιβεβαιωθεί επσιτημονικά... πχ δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλλει πλέον στο πώς γίνεται η κυκλοφορία του αίματος, μετά τη θεωρία του harvey!
γι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα πάντα!
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

νομίζω ίσως το πρώτο σχετικό βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε ο ιουδαισμος, ο χριστιανισμος και οι παρεμφερεις θρησκειες.
εχεις διαβασει τη γενεση? αυτα που λεει ειναι τρελα. και οσο περνανε τα χρονια επιβεβαιωνονται οτι τα γεγονοτα που λεει ειναι αληθεια.
(και εδω βασιζεται και η δικη μ αποψη για την εξελιξη. αλλα ειναι αλλο θεμα αυτο)
ομως ειναι δυσκολο κειμενο γιατι ειχε γραφτει ωστε να γινει κατανοητο απο ανθρωπους του τοτε και πρεπει να ξεχωριζεις τα νοηματα μεσα απο τις λεξεις. γιατι ειναι σαν εκλαικευμενη επιστημη.
Ακουστά το έχω, θα πάρω να το διαβάσω σε ηλεκτρονική μορφή για να δω τι παρουσιάζει και πως.
hurricane
Διάσημο μέλος

*εν τω μεταξυ το ξερω θα με ειρωνευτουν συντομα πολλοι...
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος

δεν ξερω εμενα το συγκεκριμενο βιβλιο μ αρεσει παντως... και να σ πω την αληθεια δεν μοιαζει με τα θρησκευτικα βιβλια αν εξαιρεσεις οτι γραφτηκε απο το μωυση και το οτι λεει συνεχως "υστερα ο θεος εποιησε". . . ειναι κατι διαφορετικο. γι αυτο κ μ αρεσει ισως.
*εν τω μεταξυ το ξερω θα με ειρωνευτουν συντομα πολλοι...
Δεν νομίζω να σε ειρωνευτούν, ειδικά όσοι δεν έχουν διαβάσει αυτό το βιβλίο (όπως εγώ

Mr. Crowley
Διάσημο μέλος

σόρι αλλά θελω να ρωτησω, ετσι απλα, νομιζετε οτι όλο αυτο ειναι κατι που επινοησε ο ανθρωπος κ σταματατε εκει;
νομιζω οτι για να καταρριψει κανεις κατι πρεπει να το μελετησει καλα πρωτα.
δεν το λεω για να παρεξηγηθει κανεις απλα μ δημιουργηθηκε η απορια με το τελευταιο μηνυμα...
Actually,αν το προσεγγίσεις τελείως θεωρητικά (κάνοντας την υπόθεση ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η ίδια έλλειψη evidence),βάσει Occam's Razor αυτή η θεωρία είναι πολύ πιο λογική απ'αυτήν that assumes the actual existence ενός παντοδύναμου όντως (βέβαια εδώ one could say ότι το Occam's Razor δεν αποτελεί κάποιο απόλυτα αξιόπιστο εργαλείο για κανένα λόγο,but I'm just doing a remark here).
Ναι,έχουμε γνωρίσει πολλά φίδια που μιλάνε,recently.
hurricane
Διάσημο μέλος

Actually,αν το προσεγγίσεις τελείως θεωρητικά (κάνοντας την υπόθεση ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η ίδια έλλειψη evidence),βάσει Occam's Razor αυτή η θεωρία είναι πολύ πιο λογική απ'αυτήν that assumes the actual existence ενός παντοδύναμου όντως (βέβαια εδώ one could say ότι το Occam's Razor δεν αποτελεί κάποιο απόλυτα αξιόπιστο εργαλείο για κανένα λόγο,but I'm just doing a remark here).
Ναι,έχουμε γνωρίσει πολλά φίδια που μιλάνε,recently.
αυτό το ανακατεμα αγγλικων και ελληνικων.... οσο παει μεγαλωνει... το εχω προσεξει στα μηνυματα σου... xD
κατσε ρε, γτ ψεματα ειναι οτι φως υπηρχε πριν δημιουργηθει ο ηλιος -και καθε ηλιος?-
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- Alessandra Eliza
- Maynard
- thecrazycretan
- Hased Babis
- constansn
- ΚΤr
- Frozensun
- giannhs2001
- Startx0
- iiTzArismaltor_
- tsiobieman
- Mammy Nun
- dmav
- Scandal
- Giorgkalo
- carnage
- Νομάρχης
- suaimhneas
- phleidhs
- Nala
- kiyoshi
- ggl
- American Economist
- Wonderkid
- cannot_log_in
- hello1234
- χημεια4λαιφ
- Obi-Wan Kenobi
- charmander
- Maria_Xagorari
- Philologist
- Meow
- Nick0007
- Appolon
- floydiantree
- Αντικειμενικός
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
- Libertus
- Darkking
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.