Δεν νομιζω πως ο Θεος μας αντιμετωπιζει εναν εναν...καθε ατομο ξεχωριστο...γι Αυτον πιστευω πως ειμαστε ενα ολον...η ανθρωποτητα...αρα και τα αθωα πλασματα που δεν βλαπτουν κανεναν αλλα βλαπτονται τα παθαινουν ολα αυτα εξαιτιας των αλλων ανθρωπων....αν το συνολο των ανθρωπων ηταν σωστο δεν θα υπηρχε κακο προφανως...
Εχει ευθυνη.....και συμφωνα με τη Διαθηκη θα κατεβει ξανα στη Γη ο Ιησους για να αναλαβει αυτην την ευθυνη..
Έλααα τώρααα και το πηγαίναμε τόσο καλά....Τώρα δηλαδή αρχίζεις και επινοείς πράγματα, έλααα. Ποιος είπε ποτέ πως ο θεός δε μας αντιμετωπίζει έναν έναν, ποιος είπε ότι ο θεός είναι κάτι της κοινότητας γενικά...? Αντίθετα δε λένε ότι ο θεός είναι κάτι προσωπικό, ότι έχουμε ένα φύλακα άγγελο κοντά μας πεσκέσι από τον θεό να μας προστατεύει, ότι κάποιοι πάνε στις εκκλησίες και ψυχανεμίζονται ο καθένας ξεχωριστά την ύπαρξη του?. Και αν δε μας αντιμετωπίζει ξεχωριστά τον καθένα γιατί δεν εμφανίζεται σε όλους αλλά διαλέγει συγκεκριμένα πρόσωπα(άγιοι, προφήτες, μοναχοί κλπ) στα οποία θα εμφανιστεί. Δε θα έπρεπε δηλαδή να δίνει οράματα και θεϊκά ψυχανεμισματα σε όλους? Τότε όλοι θα πιστεύαμε έτσι δεν είναι?
Και ακόμα δε με απάντησες, Ξαναλέω, εφόσον είναι πανάγαθος, φιλάνθρωπο και ελεήμων γιατί δε προστατεύει και σώζει τους αθώους του? Έτσι ακριβώς δεν έκανε με τους Εβραίους που τους έσωσε από του Αιγύπτιους και χώρισε τη θάλασσα στα δυό και μπλα μπλα...
Τι πάει να πει δε μας αντιμετωπίζει ξεχωριστά, τα παιδάκια στην Αφρική(που είναι μαζικά) που πεθαίνουν από την πείνα, τον πόλεμο από φρικτές αρρώστιες (που δεν οφείλονται στον άνθρωπο) γιατί δε τα σώζει? Θεός είναι, που μάλιστα υποτίθεται πως νοιάζεται... Τα νεογέννητα που πεθαίνουν από επιπλοκές στην γέννα, ή αμέσως μετά που γεννηθούν. Ή το παιδάκι που πεθαίνει από καρκίνο ή που γεννιέται με ανωμαλίες κλπ. Δε μπορείς να λες ότι για όλα φταίνε οι άνθρωποι και ακόμα και αν ήταν έτσι ένας θεός που νοιάζεται θα έκανε κάτι(υποτίθεται). Αλλά τι έκπληξη, δε κάνει. Τώρα τα άλλα που μου λες μου ακούγονται κουραφέξαλα sorry κιόλας...
Και ποιος εισαι εσυ που δινεις διαταγες?μια χαρα σοβαρος ειμαι για μενα......αν ο ανθρωπος τα θελει ολα ετοιμα και δεν βαλει μυαλο,δεν συνειδητοποιησει οτι σκοτωνει τοσα ατομα και δεν βοηθαει τους πεινασμενους..εε δεν φταιει ο Θεος αλλα ο ανθρωπος....αυτος πρεπει να αλλαξει απο μονος του..γιατι και να επεμβει ο Θεος..ο ανθρωπος δεν θα εχει αλλαξει μεσα του..δεν θα εχει συγκινηθει!δεν ξερω εγω αυτα πιστευω...!!
Δε σου έδωσα καμία διαταγή μεγαλοφυΐα μου ένα σοβαρέψου σε είπα...και μη κολλάς σε άσχετα πράγματα.

Ας δεχτώ ότι για όλα φταίει ο άνθρωπος(σεισμούς, καταποντισμούς, αρρώστιες, ψυχικές ασθένειες κλπ) και ότι κάποιοι άνθρωποι δε βάζουν μυαλό(και στο οποίο δε διαφωνώ και τελείως). Ο θεός σου όμως που στον κόρακα είναι όταν αθώοι άνθρωποι τον χρειάζονται...και σου λέω να βοηθήσει, όχι του φταίχτες(που δε βάζουν μυαλό), αλλά τα
ΑΘΩΑ θύματα αυτών των φταιχτών, κακών ανθρώπων οι οποίοι dε συγκινούνται.Υποτίθεται πως ο θεός σου είναι θεός προστάτης των αθώων και αδυνάτων(ή όχι?). Αν είναι όπως λες γιατί ο θεός βοήθησε τους Εβραίους του Μωυσή να σωθούν, αφού οι Αιγύπτιοι δε θα βάζαν μυαλό(δε θα συγκινούνταν).
Αντίθετα μας λες να προσευχηθούμε και κάτι θα αλλάξει γιατί θα μας ακούσει τότε ο θεός. Πραγματικά αν το πιστεύεις αυτό, τι να πω, σε ζηλεύω, πρέπει να υπάρχουν πολλά ροζ συννεφάκια μέσα στο κεφάλι σου...
Δεν πρέπει μόνο να προσευχόμαστε, πρέπει να κάνουμε και πράξεις, αλλιώς δεν καταφέρνουμε τίποτα. Συν αθηνά και χείρα κίνει που λένε.
Αιώνες τώρα όλοι οι πιστοί κάθε θρησκείας προσεύχονται στο θεό για να κάνει κάτι με τον κόσμο. Αλλά όπως βλέπουμε όλοι μας(τουλάχιστον αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους λογικούς) μόνο οι πράξεις μας είναι αυτές που τον αλλάζουν και όλες οι προσευχές των πιστών όπως φαίνεται πάνε στον βρόντο...