Δηλαδή, εσύ δεν κάνεις downloads? Και εγώ χωρίς πειρατεία στο ίντερνετ, πως θα έβλεπα fullmetal alchemist; (Έψαξα να το αγοράσω. Δεν το βρήκα πουθενά.)
Ε, είναι διαφορετικό μάλλον αν δεν το βρίσκεις πουθενά (γιατί πχ δεν υπάρχει πουθενά) και φαντάζομαι απο το να πας Ιαπωνία, και να μάθεις και ιαπωνικά για να το δεις και όλας, ε είναι τραβηγμένο
Δεν είπα πουθενά οτι δεν κάνω downloads. Αλλα όπου μπορώ και υπάρχουν, στηρίζω πλήρως τις εναλλακτικές λύσεις, με αρκετούς συμβιβασμούς πολλές φορές και όλας.
Σε windows:
Openoffice/Abiword/Gnumeric για office (αν και έχω σιχαθεί τις σουίτες γραφείου)
Audacity για sound editor.
Gimp για φωτοσοτέτοιο και Inkscape για vector.
Δεν κάνω πολλά παραπάνω πράγματα σε windows.
Και σε λίνουξ οτιδήποτε κάνω (και εκεί είναι που κάνω την σοβαρή δουλειά) την κάνω μόνο με ελεύθερα και δωρεάν προγράμματα (πέρα απο το matlab που δεν δέχονται στη σχολη (#@(! octave)
Αλλα για τους σκοπούς μου πχ, υπάρχουν τα πάντα δωρεάν:
Οτιδήποτε έχει να κάνει με γραφικά
Οτιδήποτε έχει να κάνει με μουσική (κατασκευή)
Οτιδήποτε έχει να κάνει με προγραμματισμό
Οτιδήποτε έχει να κάνει με οτιδήποτε.
Και επειδή δεν έχω να κάνω με κλειστά προϊόντα, δεν θα μείνω στο δρόμο αν κάποια στιγμή πχ η Apple αποφασίσει να μην υποστηρίζει το μηχάνημα μου (όπως πχ και κάνει τώρα με το Snow Leopard που δεν θα υποστηρίζει τον imac που έχω) - βέβαια προσαρμόζομαι σε πολλά πράγματα καθημερινά, αλλα νομίζω αξίζει -
Προσανατολίζονται στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων ταινιών dvd, όπως έκαναν παγκοσμίως τα μέλη της IFPI όταν είδαν την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων cd.
Ναι, είναι καιρός να περάσουν όλοι σε ψηφιακή διανομή. Τα καταστήματα αυτά προσφέρουν πολύ ωραία χαρακτηριστικά, όπως να το ακούσεις πριν το κατεβάσεις (ήταν τραγικό να δίνεις λεφτά ακόμα και για το demo) ή και να το κατεβάσεις σε καλύτερη ποιότητα απο εκείνη του cd (όπως στο itunes). Αλλα κάναν πολύ κακή αρχή (με το DRM) που τώρα βέβαια το καταλάβανε και κάποια stores δίνουν DRM-free τραγούδια. Αλλα και πάλι, παρακολουθώ στα forums και πλεον η δικαιολογία είναι οτι αφού μπορείς να το κατεβάσεις τσάμπα (!) γιατί να πληρώσεις το store. Που πολλές φορές δεν ισχύει βέβαια γιατί πολλοί προτιμούνε να πληρώνουν το χαράτσι του rapidshare, αλλα νομίζω οτι δεν θα αλλάξει κατα πολύ η κατάσταση
Προσωπικά βέβαια, μου αρέσει να διατηρώ συλλογή με cd, οπότε έχω κάποιους καλλιτέχνες που τους εμπιστεύομαι με τον παλιό τρόπο. Αλλα ακολουθώ αυτό που είπε κάποιος πιο πριν με τα demos, γιατί η αλήθεια να λέγεται χωρίς την πειρατεία δεν θα χα ούτε το 90% των δίσκων που έχω τώρα (ούτε των games, αλλα αυτά είναι πολύ λιγότερα)
Αλλα πλέον το χω γυρίσει σε εναλλακτικά, σε στυλ jamendo και newgrounds