garch
Πολύ δραστήριο μέλος

Κυρίως λογισμικό, γιατί δν παλεύεται με τέτοιες τιμές, και πείτε αν έχετε αντίρρηση. Άντε και κάνα δυο άλμπουμ που βαριέμαι να τρέχω να αγοράσω, και καμμιά ταινία που έχω ήδη δει στο cinema και μου άρεσε, οπότε δεν πιάνεται για παράνομο, το αντίτιμό μου το έχω πληρώσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Στη σχολή δυστυχώς θα τα πληρώσεις αργότερα όταν θα αναγκαστείς να τα αγοράσεις για τη δουλειά σου (εκτός αν το έχει η εταιρία σου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
garch
Πολύ δραστήριο μέλος

Για τη σχολή παρέχονται κάποια από αυτά δωρεάν, αλλά είναι μόνο για τα πρωτα 5 χρονια, και δν βολεύει γενικά. Έπειτα, δν νομίζω ότι μόλις βγω στην αγορά θα ανοίξω δική μου επιχείρηση, οπότε μάλλον θα μου τα παρέχει το γραφείο που θα βρω δουλειά...
Απαιτώ να παρέχονται ελεύθερα σπασμένα προγράμματα στους φοιτητές! Και το απαιτώ με το δικαίωμα του ότι θα το αγοράσω αναγκαστικά το λογισμικό σε 6-7 χρόνια.
~kynthia
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αλλά θα μου πείτε είναι τόσο διαδεδομένα τα προγράμματα που αναγκαστικά θα τα χρησιμοποιήσεις, δεν χρειάζεται παραπάνω διαφήμιση.
garch
Πολύ δραστήριο μέλος

HOOLIGAN13
Εκκολαπτόμενο μέλος

Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

https://linuxologist.com/linuxobservations/do-commercial-software-companies-make-money-from-pirates/
mechanicarts
Εκκολαπτόμενο μέλος

- Το να αγοράσω ένα πρόγραμμα και να το εγκαταστήσω και σε άλλους υπολογιστές που μόνο εγώ έχω πρόσβαση (πχ το λάπτοπ μου, το ντέσκτοπ μου κτλ) ενώ έχω αγοράσει μόνο για ένα PC License είναι παράνομο?
-Το να βγάλω φωτοτυπίες μερικές σελίδες από ένα βιβλίο που έχω ήδη αγοράσει απλά δεν θέλω να το κουβαλάω συνέχεια είναι παράνομο?
Anarki
Διάσημο μέλος

Το δεύτερο, πάλι εξαρτάται από την άδεια χρήσης που σου παρέχει η αγορά του βιβλίου. Συνήθως γράφουν ότι η αναπαραγωγή του υλικού με οποιονδήποτε τρόπο δεν επιτρέπεται, οπότε ναι είναι παράνομο. Δες τι γράφει στις πρώτες σελίδες σχετικά.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ έχω πάθει ένα μπέρδεμα...:
- Το να αγοράσω ένα πρόγραμμα και να το εγκαταστήσω και σε άλλους υπολογιστές που μόνο εγώ έχω πρόσβαση (πχ το λάπτοπ μου, το ντέσκτοπ μου κτλ) ενώ έχω αγοράσει μόνο για ένα PC License είναι παράνομο?
Αυτό που λέει ο Άναρκι. Γενικά νομίζω οτι μπορείς όπου θες να το βάλεις αλλα με την προυπόθεση να χρησιμοποιείς μόνο μια εγκατάσταση τη φορά.
Πχ παίρνεις το Maya και το βάζεις σε 3 υπολογιστές σπίτι σου, αυτό νομίζω είναι νόμιμο απο την στιγμή που δεν το χρησιμοποιείς εσύ στο Desktop και η Ξαδέρφη σου στο laptop ταυτόχρονα.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επισης, αμα το συνδυασεις με το γεγονος οτι δεν εχω κολλημα με συγκεκριμενους καλλιτεχνες/μπαντες κ.λπ. δεν θα με βολευε, αφου ακουω τραγουδια διασπαρτα και απο διαφορα ειδη.
Στην περιπτωση των anime soundtracks ή κατι τετοιο αν ειχα και παραπανω λεφτα ισως αγοραζα, οποτε καταλαβαινω καπως γιατι εσυ θελεις να εχεις τα αυθεντικα και να τα συγκεντρωνεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι συμφωνώ!κατεβάζουμε γιατί λεφτά γιοκάλλωστε όταν θες ενα τραγούδι, γιατί να παίρνεις όλο το cd? δεν λεει
Προσωπικά έχω πάαααρα πολλά τραγούδια κατεβασμένα απ'το ίντερνετ εκ των οποίων ζήτημα 3-4 να είναι απ'τους ίδιους τραγουδιστές-συγκροτήματα.
Αν και κατεβάζω συνέχεια τραγούδια, είμαι κατά της Πειρατείας, ειρωνικό θα έλεγα

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Κατά τα άλλα καλό το point με το κόλλημα ή έστω καλή δικαιολογία.
@ living_doll: Χωρίς να έχω ψάξει τίποτα πάνω στα music services διαθέσιμα στην Ελλάδα, αν υπήρχε κάτι οργανωμένο σαν το amazon ας πούμε, θα αγόραζες επιλεκτικά ή πάλι downloads;

Shadowfax
Διάσημο μέλος

Περισσότερο τους εμπιστεύομαι από το amazon πάντως. Πρώτη του μηνός ήρθαν παραγγελίες και από τα δύο, όλα ΟΚ. Το estimate για αυτή από το playasia ήταν 20 Ιουνίου (την παραγγελία την έκανα 24 Μαϊου). Απλά δεν παίζονται οι άνθρωποι, πρέπει να γράψω ένα καλό review για να τους συγχαρώ.

Υπόψη ότι τα λεφτά για τα δύο παιχνίδια που ήρθαν από εκεί δεν έφταναν ούτε για το ένα εδώ. Μαζί με τα μεταφορικά. Κι όλο το handling της παραγγελίας δηλαδή, κουτιά, προστασία και λοιπά, δεν το έχω συναντήσει σε άλλο μαγαζί στην Ελλάδα. Το ίδιο και για το amazon βέβαια που αν και δεν του το 'χα τα έστειλε μια χαρά.
Από το playasia είχα παραγγείλει πέρσι πριν τις εξετάσεις και μερικά OSTs. Πάλι, η ίδια ποιότητα και προσοχή αν και τότε πήρε κοντά στις 15-20 μέρες. Honestly though, αν κάτι μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να μην αγοράσεις από αυτά τα δύο stores αυτό δεν είναι η τιμή ή η αξιοπιστία.
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος

Χαρουλίνι, μπορεί να συμφέρει οικονομικά το download αλλά δεν έχει την ίδια ποιότητα με τον δίσκο. Εγώ σκόρπια κομμάτια κατεβάζω από youtube και ναι μεν στο mp3 είναι μια χαρά, στο αυτοκίνητο η ποιότητα του ήχου δεν είναι πάντα η καλύτερη.

Χαρουλίνι, μπορεί να συμφέρει οικονομικά το download αλλά δεν έχει την ίδια ποιότητα με τον δίσκο. Εγώ σκόρπια κομμάτια κατεβάζω από youtube και ναι μεν στο mp3 είναι μια χαρά, στο αυτοκίνητο η ποιότητα του ήχου δεν είναι πάντα η καλύτερη.
Ναι ρε συ σιγουρα, απλα σε υπολογιστη και κινητο μου ακουγονται πολυ καλα οποτε δεν εχω προβλημα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.