antis, ένα πράγμα που έχω μάθει στην Ελλάδα, εάν κάποιος μου λέει ότι
ΘΑ κάνει κάτι, αλλά δεν του κοστίζει
ΤΙΠΟΤΑ εάν αθετήσει την υπόσχεσή του,
τότε αυτό το ΘΑ για μένα δεν έχει καμία αξία.
Ο νόμος λέει ότι θα συσταθούν επιτροπές, για να διευθετήσουν το ζήτημα. 3 χρόνια συνδικαλίζομαι στο Πανεπιστήμιο και έχω μάθει ότι όταν αιρετός μιλάει για σύσταση επιτροπής, το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι η τελική επίλυση του ζητήματος.
Κάτσε λοιπόν με το νόμο που λέει ότι θα συστήσει επιτροπή.
Αυτήν τη στιγμή όσοι εισήχθησαν ως Μηχανικοί στο ΠΔΑ μπήκαν με την υπόσχεση το ζήτημα θα διευθετηθεί σε αίτερο χρόνο. Το 2014 ο Τσίπρας μίλησε στη ΔΕΘ για τα πράγματα που θα έκανε εάν έβγαινε πρωθυπουργός. Αλήθεια, τι κόστος θα υπάρχει για τον Γαβρόγλου εάν σε 4 χρόνια τα παιδιά βγουν από το ΠΔΑ ως Μηχανικοί Χωρίς Επαγγελματικά? Νομίζω κανένα...
Εσύ, τι ευθύνη θα αναλάβεις απέναντι στα παιδιά που θα δηλώσουν αυτό το τμήμα, βασιζόμενα σε όσα γράφεις? Γιατί, αυτά που γράφεις ακούγονται ωραία. Αλλά βασίζονται σε υποσχέσεις και όχι αποφάσεις. Η μέχρι τώρα απόφαση δημιούργησε το ΠΔΑ και μεταχρονόλησε την απόφαση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων τους για το μέλλον. Δεν ξέρουμε για πότε. Μπόρει για τις αρχές του 2019, μπορεί για τον αιώνα τον άπαντα.
Πέραν αυτού, όπως είπα και προηγουμένως, ο Υπουργός Παιδείας είναι πάρα πολύ προσεκτικός στο τι λέει. ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ προσεκτικός. Οι μέχρι τώρα δηλώσεις του σκιαγραφούν το εργασιακό υπόβαθρο του ΠΔΑ είναι ότι δεν μεταβλήθηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών και των τμημάτων του.
Δηλαδή, ο ίδιος ο Υπουργός λέει ότι το ΠΔΑ θα δίνει πτυχία ΤΕΙ. Απλώς με περισσότερο επιδεξιότητα, τέτοια που να χρήζει η θέση του!