Καταρχήν ποτέ και πουθενά δεν είπα, ούτε άφησα να εννοηθεί ότι πιστεύω πως η σχολή που τελείωσα εγώ είναι καλύτερη από την αντίστοιχη του Ε.Μ.Π.!
Αυτό εσύ το γράφεις, οπότε μάλλον εσύ έχεις κόμπλεξ άλλου τύπου!

Δεν ξέρω τι "δυνατότητες" μου δίνει το χαρτί που έχω και τι όχι, δεν έκατσα να τις «μετρήσω» ποτέ...ξέρω όμως ότι μ' αυτές τις (λίγες ή πολλές) δυνατότητες του χαρτιού και τις δικές μου ικανότητες έκανα σημαντικά βήματα κι ότι οι περισσότεροι (συνομήλικοι και μη) συνάδελφοι μου στην Ελλάδα θα ήθελαν να είναι στη θέση μου...οπότε γιατί να μ' ενδιαφέρουν όλα αυτά που γράφεις;
Ξέρεις, το πουλί τους το μετράνε αυτοί που ΔΕΝ πηδάνε...αυτοί που πηδάνε δεν ασχολούνται!

Εγώ δεν είμαι ούτε προκατειλημμένος, ούτε φαντασιόπληκτος να θεωρώ το Α.Ε.Ι. μου «κορυφαίο παγκοσμίως» ούτε κάθομαι να μετράω ποιος την έχει μεγαλύτερη και να ψάχνω κανέναν που την έχει μικρότερη να «του την πω» για να νιώσω καλύτερα, αυτά τα κάνουν κάτι μίζερα αποτυχημένα τυπάκια που δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν...και πάντα κοιτάω την ουσία!
Aν νομίζεις ότι μετά από 5 χρόνια στον όμιλο που σου επισύναψα και όντας πλέον στέλεχος σε έναν απ' τους «μεγάλους» TÜV μπορεί να έχω «κόμπλεξ» ή ζήλεια απέναντι σ' εσένα ή τον οποιονδήποτε Έλληνα συνάδελφο μου τότε πρέπει να πας να σε κοιτάξει κάνας γιατρός!

Επίσης, άλλαξε πλευρό και ξεκαβάλα απ' το καλάμι σου αν νομίζεις ότι ο μέσος απόφοιτος του Α.Π.Θ. ή του Ε.Μ.Π. (και Έλληνας μηχανικός γενικότερα είτε από πολυτεχνείο είτε από Τ.Ε.Ι.) έχει κάτι το "αξιοζήλευτο" πάνω του...η πλειοψηφία αποτελείται από 25άρηδες+ χωρίς ένα ένσημο (μετά από 6-7 χρόνια Μ.Ο. σπουδών +1 στρατό αν δε βγουν γιωτάδες) που ψάχνουν δουλειές των 500€, τους τρώνε τις γκόμενες οι μάγειροι και οι μπαρμανάδες και γενικότερα δεν έχουν στον ήλιο μοίρα!
Υπάρχουν βέβαια και μερικοί «τυχεροί» μαμάκηδες που τους χαρτζιλικώνουν ακόμη οι γονείς τους!
Κανένα κόμπλεξ λοιπόν, απλώς μ' αρέσει να γλεντάω κάτι τυπάκια σαν εσένα!
Υ.Γ.1 Το LinkedIn μου είναι στη διάθεση σου όποτε θέλεις!

Υ.Γ.2 Εσύ θα μας πεις ποιο από τα top Ελληνικά πανεπιστήμια έχεις τελειώσει;

Υ.Γ.3 Για να τελειώνουμε με τα «στοιχεία» σου (που είναι αντίστοιχης αξιοπιστίας με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα)...ακόμη και αν 2-3 τμήματα του Ε.Μ.Π. ή του Α.Π.Θ. είναι όντως στα πρώτα 200 ή 300, αυτό ΔΕΝ καθιστά αυτομάτως τα πανεπιστήμια αυτά "κορυφαία" ως ιδρύματα καθότι τα υπόλοιπα (τα περισσότερα δηλαδή) τμήματα τους έχουν πολύ χαμηλή βαθμολογία και φυσικά υπάρχουν και άλλα κριτήρια που όταν αξιολογείς τμήματα αντί ιδρυμάτων τα παραβλέπεις!

Ό,τι πιο χειροπιαστό και αξιόπιστο έχουμε στα χέρια μας είναι οι αξιολογήσεις της Α.ΔΙ.Π. που έγιναν από εξωτερικούς αξιολογητές επί σειρά μηνών κ.λπ.
Εντάξει φίλε ο τύπος ζει στην κοσμάρα του απλά...full ανεργία, ο κλάδος των μηχανικών ρημαγμένος, οι περισσότεροι να δουλεύουν με μπλοκάκια για ψίχουλα και να τους απολύουν ανά πάσα στιγμή χωρίς αποζημίωση κι αυτός μιλάει για "επαγγελματική ασφάλεια", την οποία μάλιστα την παρέχουν τα Ελληνικά πολυτεχνεία που μέχρι να πάρεις πτυχίο από εκεί έχεις ήδη βγει στη σύνταξη!

Και είναι και συνομήλικος μου, φαντάσου!
Τον φαντάζομαι να φεύγει από συνέντευξη όπου του έριξαν χυλόπιτα και να τους βρίζει που δεν τον διάλεξαν επειδή είναι απόφοιτος Ελληνικού πολυτεχνείου...και με καλό βαθμό μάλιστα!

Είναι να γελάς πραγματικά...
Α.Ε.Ι.=Πανεπιστήμια & Τ.Ε.Ι.
Προσπάθησε, δεν είναι δύσκολο!
Κατά τ' άλλα ναι τι να σου πω, εσένα περίμεναν οι μαθητές να τους ανοίξεις τα μάτια και να καταλάβουν ότι οι βάσεις εισαγωγής σε κάθε τμήμα είναι σ' αυτά τα επίπεδα για κάποιο λόγο!