Πανεπιστήμια vs TEI

MarcoReus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο MarcoReus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 377 μηνύματα.
οντως αυτο γινοταν παντα την τελευταια εικοσαετια βεβαια.μονο την τετραετια 2006-2010 ξεκαθαρισε καπως το τοπιο αλλα οι φωνες αυτων που μεναν εξω επανεφερε αυτην την ξεφτιλα.και πες παλια ενταξει με κατω απο τη βαση μπαινανε σε ιερατικων σπουδων,ιερατικων κειμηλιων και κατι αγραφες τετοιες σχολες.πλεον ειδικα και με την ιδρυση νεων τμηματων μπαινουν σε μαθηματικο και φυσικο με 6000 μορια!!!δεν ξερω τι πρεπει να γινει αλλα νομιζω ειναι θλιβερα αυτα τα γεγονοτα.δηλαδη αν αυτοι παρουν ποτε πτυχιο που λογικα δε θα παρουν αλλα λεμε τωρα θα γινουν μαθηματικοι??πως θα διδαξουν??
Ευκλειδη απαξ και μπεις στο πανεπιστημιο πτυχιο παιρνεις με τον εναν ή τον αλλο τροπο. Μη τα ξαναλεμε. Το θεμα ειναι τι σοι καθηγητες θα ειναι αυτοι...φτασαμε στο σημειο να χρειαζεται κανεις πολυ περισσοτερα μορια για να γινει αστυνομικος και πυροσβεστης απο οτι εκπαιδευτικος. Η ξεφτιλα η ιδια.
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Καλώς ή κακώς το πτυχίο στα Μαθηματικά δεν θα σε ταίσει. Η Αστυνομία, όμως, θα σου πληρώσει και κανένα λογαριασμό και το ενοίκιο.
 

Asha

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Asha αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 227 μηνύματα.
Ευκλειδη απαξ και μπεις στο πανεπιστημιο πτυχιο παιρνεις με τον εναν ή τον αλλο τροπο. Μη τα ξαναλεμε. Το θεμα ειναι τι σοι καθηγητες θα ειναι αυτοι...φτασαμε στο σημειο να χρειαζεται κανεις πολυ περισσοτερα μορια για να γινει αστυνομικος και πυροσβεστης απο οτι εκπαιδευτικος. Η ξεφτιλα η ιδια.

Δεν το καταλαβαίνω το άπαξ και μπεις θα βγεις. Το οτι μπορεί κάποιος σε κάποιο μάθημα/μαθήματα να αντιγράψει ισχύει τόσο για άτομα που μπήκαν με υψηλά μόρια όσο και για άτομα που μπήκαν με πιο χαμηλά. Δεν γίνεται όμως να αντιγράψεις σε όλα τα μαθήματα, ούτε να πάρεις πτυχίο χωρίς να έχεις καλύψει τα κενά σου. Υπάρχουν πολλά άτομα που εγκαταλείπουν την σχολή τους γιατί βλέπουν πως τελικά δεν μπορούν να την βγάλουν ή δεν τους αρέσει. Αν κάποιος στρωθεί και καλύψει όποια κενά μπορεί να έχει, μια χαρά θα βγάλει την σχολή και μια χαρά θα μπορεί να ανταποκριθεί μετά. Αντίστοιχα υπάρχουν και σχολές που δεν παίζει ρόλο τι βαθμό έγραψες στα εξεταζόμενα μαθήματα ή τουλάχιστον όχι σε όλα. Ας πούμε αν μπει κάποιος με χαμηλά μόρια σε μια ξένη φιλολογία αλλά έχει καλό επίπεδο στην ξένη γλώσσα δεν θα έχει πρόβλημα. Και παλιά με το σύστημα με τα έξι μαθήματα που άνοιγες άλλο πεδίο με το ειδικό μάθημα μπορούσε κάποιος να συγκεντρώσει υψηλά μόρια αλλά αλλάζοντας πεδίο να έχει κενά επειδή δεν έχει διδαχθεί τα αντίστοιχα μαθήματα. Μπορεί κάποιος που έγραψε άσχημα όντως να μην διάβαζε τόσο και να δυσκολευτεί να μάθει να διαβάζει αλλά δεν είναι απαραίτητα αυτός ο λόγος που κάποιος μπορεί να μην τα πήγε τόσο καλά.
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Προσωπική μου άποψη είναι πως η λειτουργία των ΤΕΙ έχει να κάνει πιο πολύ με το πρακτικό κομμάτι ενός επαγγέλματος(περισσότερη πρακτική),ενώ των ΑΕΙ το ακαδημαϊκό (περισσότερη θεωρία).
Σαφώς και δεν είναι απαξιωτικό να είσαι νοσηλεύτρια/ής ΤΕΙ,σημασία έχει να υπάρχει αναγνώριση δικαιωμάτων σχολών,αλλά και την αναβάθμιση του πρακτικού κομματιού,όχι μόνο των ΤΕΙ,αλλά και άλλων σχολών που έχουν ως βάση την πράξη.
 

MarcoReus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο MarcoReus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 377 μηνύματα.
Καλώς ή κακώς το πτυχίο στα Μαθηματικά δεν θα σε ταίσει. Η Αστυνομία, όμως, θα σου πληρώσει και κανένα λογαριασμό και το ενοίκιο.
Αμα δεν μπαινανε με το τσουβαλι ατομα στα πανεπιστημια μια χαρα θα σε ταιζε το πτυχιο στα Μαθηματικα. Το προβλημα ξεκιναει απο την ασκοπη λειτουργια τμηματων και την αρνηση (ή αδιαφορια) να μειωθουν οι εισακτεοι σε καθε σχολη.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Εννοώ ότι, όταν από μέσα από τη σχολή βάζεις εμπόδια στα παιδιά - η ύλη σε κάποια μαθήματα μαθηματικών είναι, δυστυχώς, η μέρα με τη νύχτα - εκ προοιμίου είναι σαν να βάζεις πιο χαμηλά τον πήχη.

Προφανώς δεν καταλαβαίνεις (και δεν είσαι ο μόνος δυστυχώς...πάνω σε τέτοιες "λογικές" πάτησαν όλα αυτά τα χρόνια για να δικαιολογήσουν τα αίσχη τους) πόσο ανόητο είναι να βάζεις το "ναι μεν αλλά" δίπλα σ' αυτή τη χρόνια κοροϊδία, επειδή σε "κάποια" μαθήματα "κάποιων" από αυτές τις σχολές η ύλη δεν ήταν/είναι η "αντίστοιχη" με αυτή π.χ. κεντρικών πανεπιστημιακών τμημάτων...μ' αυτό το ανόητο σκεπτικό θα έπρεπε στην Ελλάδα να παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μόνο οι απόφοιτοι του Ε.Μ.Π. και του Α.Π.Θ. (με ένα "καλημέρα" στις εξεταστικές επιτροπές των επιμελητηρίων, μην ξεχνιόμαστε;)) και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (που παίρνουν ευκολότερα πτυχίο και είναι "δεύτερης ταχύτητας" κατά την ανόητη λογική σου) να κόψουν το λαιμό τους!
Τους Τ.Ε.Ι.τζήδες και τους πρώην Τ.Ε.Ι.τζήδες νυν πανεπιστημιατζήδες να τους κλείνουμε όλες τις πόρτες προς την επαγγελματική κατοχύρωση και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (γιατί είμαστε μάγκες και μπορούμε:rolleyes:), τους κολλεγιατζήδες (επειδή δε μπορούμε να τους κάνουμε το ίδιο με τους πρώτους λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης) να τους τρέχουμε από επιτροπή σ' επιτροπή και να τους εμπαίζουμε μέχρι να μπουχτίσουν και να παρατήσουν από μόνοι τους τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και τους απόφοιτους ξένων πανεπιστημίων (επειδή δε μπορούμε να τους κάνουμε το ίδιο με τους πρώτους για ευνόητους λόγους) να τους βάζουμε να ξανακάτσουν στα θρανία του Ε.Μ.Π. ή του Α.Π.Θ. για να ξανασπουδάσουν τα μαθήματα που τους λείπουν για να "αντιστοιχίσουν" τα πτυχία τους με τα πτυχία των 2 αγαπημένων Α.Ε.Ι. της Μπανανίας (γιατί ως γνωστόν τα προγράμματα σπουδών αυτών των 2 Α.Ε.Ι. αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο:whatever:) και μετά να τους πηδάμε στις εξετάσεις (γραπτές, προφορικές, πρωκτικές κ.α.) για την άδεια επαγγέλματος (την ίδια στιγμή που τη χαρίζουμε με ένα "γεια" στα "δικά μας" παιδιά)...

Για να τελειώνουμε και μ' αυτή την ανοησία: η κάθε σχολή δικαιούται να θέτει τον εκπαιδευτικό "πήχη" όπου κρίνει και θέλει...από εκεί και πέρα, αν το Υπουργείο Παιδείας κρίνει ότι το επίπεδο αυτό δε συνάδει με το γνωστικό αντικείμενο, το εκπαιδευτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας σχολής κ.λπ. οφείλει να την κλείσει άμεσα!
Εφόσον όμως την αφήνει και λειτουργεί (και δη την αξιολογεί και ως "worthy of merit" μέσω της Α.ΔΙ.Π., όπως έγινε π.χ. με τα μισά πρώην Τ.Ε.Ι. στις τελευταίες αξιολογήσεις) οφείλει να πράξει τα δέοντα!
Ούτε να την υποχρηματοδοτεί (και να την κλείνει όταν έρχονται τα ζόρια) ούτε να αφήνει ξεκρέμαστους τους πτυχιούχους της προς τέρψη συντεχνιακών συμφερόντων...κι ούτε φυσικά να διαβάζουμε από μερικούς μερικούς ότι "ναι μωρέ να τους αποκαταστήσει αλλά δεν διδάχθηκαν εκείνο και το άλλο στα μαθηματικά, οπότε εχμ και τι να τα κάνουν τα δικαιώματα κι ενδεχομένως καλώς δεν τους τα δίνουν κ.λπ. κ.λπ."!:whatever:
Η τριτοβάθμια πια έχει "ξεχειλώσει" τραγικά (που χρόνια τώρα μπαίνουν όλοι). Και αριθμητικά να το δούμε, οι <<100.000 υποψήφιοι (με >10ετή οικονομική κρίση, πρέπει να έχουμε πέσει και από τους 90.000/έτος συνολικά) και, παράλληλα, με τις ~80.000 διαθέσιμες θέσεις στα ΑΕΙ, ουσιαστικά δεν μπαίνουν μόνο αυτοί που δεν καταθέτουν μηχανογραφικό). Και ταλαιπωρούν αδίκως μαθητές, που θα είχαν πολύ καλύτερη εξέλιξη σπουδαστικά και εργασιακά αν πήγαιναν π.χ. σε ΣΕΚ ή ΙΕΚ εξαρχής.
Ας μπαίνουν και όλοι στα πανεπιστήμια...κι ας τους κόβουν μέχρι να βγουν στη σύνταξη ή μέχρι να το πάρουν απόφαση ότι δεν είναι εκεί το μέλλον τους και ν' ασχοληθούν με κάτι άλλο!
Αλλά θα μου πεις, αν μπαίνουν όλοι όπου θέλουν τότε πως θα δουλέψει η αγαπημένη βιομηχανία του Ελληνικού "κράτους": η παραπαιδεία και τα φροντιστήρια (μέσης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακά κ.λπ.);
Αν π.χ. οι σχολές μηχανικών στις Σέρρες ήταν (όπως θα έπρεπε πλέον) ισότιμες με τις σχολές του Α.Π.Θ. κι ήθελες μόλις 9 ή 10 χιλιάδες μόρια για να μπεις εκεί, ποιος θα τα έσκαγε στα φροντιστήρια για να προσπαθήσει για Α.Π.Θ.;:rolleyes:
Άλλη μεγάλη κουβέντα αυτή...και άλλος ένας λόγος για τον οποίο τα Τ.Ε.Ι. και αρκετές πανεπιστημιακές σχολές έμειναν κι εξακολουθούν να μένουν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, ίση χρηματοδότηση και κρατική στήριξη κ.λπ.
 
Τελευταία επεξεργασία:

DumeNuke

Τιμώμενο Μέλος

Ο DumeNuke αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,125 μηνύματα.
@Jack of Spades , μαζί σου σε ό,τι λες. Έχω, όμως, μια απορία:
Από τη στιγμή που τα ΤΕΙ δεν αποδίδουν επαγγελματικά δικαιώματα, αυτό είναι γνωστό και το ξέρουν όλοι, γιατί εξακολουθεί ο κόσμος να πηγαίνει σε αυτά; Πχ, μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος που μπήκε της δεκαετία του 80 ή του 90 να θεωρεί αδικία, γιατί δεν ήξερε. Αλλά το 2010, κάποιος που μπήκε σε ΤΕΙ, ξέροντας τι βγαίνει, πώς αιτιολογεί την απαίτηση για απόδοση επαγγελματικών;

Έχει ανοίξει ομάδα στο φβ, αποφοίτων του ΠΑΔΑ, για εξίσωση των πτυχίων των αποφοίτων με τα πτυχία που δίνει πλέον το ΠΑΔΑ. Και βλέπω παιδιά, που μπήκανε σε ΤΕΙ στην Αθήνα το 2005-2010 να πληρώνουν ένα 50άρικο σε έναν μούφα σύλλογο που έφτιαξαν 3 παιδιά, ελπίζοντας ότι η πρυτανεία του ΠΑΔΑ θα μπορέσει να πιέσει την κυβέρνηση να τους δώσει δικαιώματα. Και απορώ, γιατί;
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις (και δεν είσαι ο μόνος δυστυχώς...πάνω σε τέτοιες "λογικές" πάτησαν όλα αυτά τα χρόνια για να δικαιολογήσουν τα αίσχη τους) πόσο ανόητο είναι να βάζεις το "ναι μεν αλλά" δίπλα σ' αυτή τη χρόνια κοροϊδία, επειδή σε "κάποια" μαθήματα "κάποιων" από αυτές τις σχολές η ύλη δεν ήταν/είναι η "αντίστοιχη" με αυτή π.χ. κεντρικών πανεπιστημιακών τμημάτων...μ' αυτό το ανόητο σκεπτικό θα έπρεπε στην Ελλάδα να παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μόνο οι απόφοιτοι του Ε.Μ.Π. και του Α.Π.Θ. (με ένα "καλημέρα" στις εξεταστικές επιτροπές των επιμελητηρίων, μην ξεχνιόμαστε;)) και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι (που παίρνουν ευκολότερα πτυχίο και είναι "δεύτερης ταχύτητας" κατά την ανόητη λογική σου) να κόψουν το λαιμό τους!
Τους Τ.Ε.Ι.τζήδες και τους πρώην Τ.Ε.Ι.τζήδες νυν πανεπιστημιατζήδες να τους κλείνουμε όλες τις πόρτες προς την επαγγελματική κατοχύρωση και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (γιατί είμαστε μάγκες και μπορούμε:rolleyes:), τους κολλεγιατζήδες (επειδή δε μπορούμε να τους κάνουμε το ίδιο με τους πρώτους λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης) να τους τρέχουμε από επιτροπή σ' επιτροπή και να τους εμπαίζουμε μέχρι να μπουχτίσουν και να παρατήσουν από μόνοι τους τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και τους απόφοιτους ξένων πανεπιστημίων (επειδή δε μπορούμε να τους κάνουμε το ίδιο με τους πρώτους για ευνόητους λόγους) να τους βάζουμε να ξανακάτσουν στα θρανία του Ε.Μ.Π. ή του Α.Π.Θ. για να ξανασπουδάσουν τα μαθήματα που τους λείπουν για να "αντιστοιχίσουν" τα πτυχία τους με τα πτυχία των 2 αγαπημένων Α.Ε.Ι. της Μπανανίας (γιατί ως γνωστόν τα προγράμματα σπουδών αυτών των 2 Α.Ε.Ι. αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο:whatever:) και μετά να τους πηδάμε στις εξετάσεις (γραπτές, προφορικές, πρωκτικές κ.α.) για την άδεια επαγγέλματος (την ίδια στιγμή που τη χαρίζουμε με ένα "γεια" στα "δικά μας" παιδιά)...

Για να τελειώνουμε και μ' αυτή την ανοησία: η κάθε σχολή δικαιούται να θέτει τον εκπαιδευτικό "πήχη" όπου κρίνει και θέλει...από εκεί και πέρα, αν το Υπουργείο Παιδείας κρίνει ότι το επίπεδο αυτό δε συνάδει με το γνωστικό αντικείμενο, το εκπαιδευτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας σχολής κ.λπ. οφείλει να την κλείσει άμεσα!
Εφόσον όμως την αφήνει και λειτουργεί (και δη την αξιολογεί και ως "worthy of merit" μέσω της Α.ΔΙ.Π., όπως έγινε π.χ. με τα μισά πρώην Τ.Ε.Ι. στις τελευταίες αξιολογήσεις) οφείλει να πράξει τα δέοντα!
Ούτε να την υποχρηματοδοτεί (και να την κλείνει όταν έρχονται τα ζόρια) ούτε να αφήνει ξεκρέμαστους τους πτυχιούχους της προς τέρψη συντεχνιακών συμφερόντων...κι ούτε φυσικά να διαβάζουμε από μερικούς μερικούς ότι "ναι μωρέ να τους αποκαταστήσει αλλά δεν διδάχθηκαν εκείνο και το άλλο στα μαθηματικά, οπότε εχμ και τι να τα κάνουν τα δικαιώματα κι ενδεχομένως καλώς δεν τους τα δίνουν κ.λπ. κ.λπ."!:whatever:

Τώρα, η δεν ήμουν σαφής - πολύ πιθανό, my apologies :) - ή απλά ψάχνεις να βρεις κάποιον να διαφωνήσεις - δεν ξέρω γιατί. :Ρ

Για να το συνοψίσω, για εμένα η όλη κατάσταση είναι ένα λάθος του υπουργείου. Δε με απασχολεί να εξομοιωθούν τα προγράμματα σπουδών με αυτά π.χ. του ΕΜΠ ή του ΑΠΘ, αλλά, αν η πρόθεση είναι να δώσεις ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, φρόντισε να έχεις εξασφαλίσει ότι ό,τι περνάει από το χέρι σου, θα είναι καλώς ρυθμισμένο. Δεν ανέφερα σε κανένα σημείο ότι τα «κετεστημένα» ιδρύματα θα έπρεπε να είναι και τα πρότυπα, αλλά ότι υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά που, φύσει, δε δικαιολογεί το να θεωρείς ότι θα έπρεπε να δίνουν τα ίδια δικαιώματα, λαμβάνοντας υπ' όψιν την κατάσταση όπως είναι. Θεωρητικά, μαζί σου σε ό,τι λες.
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πρώην ΤΕΙΤΖΗΣ εδώ ( ναι είμαι περήφανος που τελείωσα ΤΕΙ) και κάνω Μάστερ σε πολύ γνωστό πανεπιστήμιο της Ελλάδος με υποτροφία. Εγώ τελείωσα Λογιστικά και Χρηματοοικονομικά σε ένα πρώην ΤΕΙ ( τώρα έγινε Διεθνές Πανεπιστήμιο). Λοιπόν τότε που ήμουν εγώ, η διαφορά μου ένα απόφοιτο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πχ της ΑΣΟΕΕ, ως προς τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ήταν ότι εγώ όταν έβγαινα έπαιρνα τη Β Τάξη άδεια επαγγελματία Λογιστή που υπέγραφα μέχρι 1,5 εκατ ευρώ και ο Πανεπιστημιακός Α κατηγορία τάξη άδεια επαγγελματία κατευθείαν και υπέγραφε απεριόριστους ισολογισμούς. Εγώ για να πάρω τη Α τότε, έπρεπε να κάνω 3 χρόνια προυπηρεσία γέματα αποδεδειγμένα και να δώσω κάτι εξετάσεις ( πιο εύκολες εξετάσεις δεν έχω ξαναδώσει, αφού έκανα πάρτι μετά) και την πήρα. Οπότε ως προς τα Ε.Δ δεν είχαμε και πλέον από ότι ξέρω δεν έχουμε και καμία διαφορά. Μάλιστα με το μεταπτυχιακό που κάνω θα γραφτώ στο Ο.Ε ( αυτά μας μάραναν καημένη ψαροκώσταινα Ελλαδίτσα) και η ζωή μου συνεχίζεται. Έτσι και αλλιώς στο λογιστήριο που είμαι 800 παίρνω εγώ ως ΤΕΙ , 800 παίρνει και ο Πανεπιστημιακός απόφοιτος ΑΣΟΕΕ.

Η διαφορά του ΤΕΙ με του Πανεπιστημίου είναι πολύ απλή. Ο απόφοιτος ΤΕΙ έχει πρακτική, επαγγελματική γνώση, ο Πανεπιστημιακός ερευνητική, ακαδημαική και θεωρητική γνώση. Απλά πράγματα. Να μη χαλάμε τις καρδιές μας.

Αλλά να πω την αλήθεια , ουδέποτε μου είπαν ποτέ τίποτα σε δουλεια΄που πήγα να ζητήσω και δούλεψα του τύπου " επειδή τελείωσες ΤΕΙ δεν θα σε πάρω στη δουλειά" ή επειδή αλλους λογους.

Το μονο που θα πω οτι ΝΑΙ καποτε τα ΤΕΙ , ως ΚΑΤΕΕ ηταν κατώτερα ( εξού και η θεία μου που που τελειωσε 2 ετες ΤΕΙ τότε το 1980 κατι ως νοσηλευτρια) δεν την έπαιρναν σε μαστερ στην Ελλαδα και τη δεχτηκαν σε ενα απο τα κορυφαια τοτε στην Αγγλια

Αγαπητοί φίλοι μου, ΝΑΙ δεν θα γίνουμε ποτε Εξωτερικό αλλά η συνθήκη της Μπολόνια πάντα θα καραδοκεί.
 

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Λάθος. Αν ο άλλος φθάσει 20-22 ετών για να αρχίσει να παίρνει το μήνυμα ότι δεν μπορεί στα ΑΕΙ, πέταξε το πουλάκι... Δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό αυτό γίνεται στα 15, ούτε ότι το ΟΑΕΔ στην Ελλάδα σε θεωρεί εργαζόμενο από τα 15, επίσης.

Αν κάποιος θέλει και φροντιστήριο για να πάρει 8-10 χιλιάδες μόρια (και 12.000 θα πω) είναι άξιος της μοίρας του. Αυτά πια, με τόση λίγη ύλη ανά μάθημα (σε σχέση με τις δέσμες π.χ.), είναι εύκολο με συστηματική μελέτη.

Τα πρώην ΤΕΙ είχαν και έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Μια ακόμα απόδειξη είναι ο από πάνω ΤΕΙ λογιστικής. Δεν είχαν τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, δηλαδή των πτυχιούχων πανεπιστημίων (ούτε πρόκειται να δινοντουσαν ποτέ από τη στιγμή που άλλοι είχαν κάνει περισσότερα σε προπτυχιακές σπουδές, τα λέγαμε από παλιά αυτά...εμπεριέχει και νομικές προεκτάσεις της μη-ισης μεταχείρισης πολιτών).

Για αυτό δεν φταίνε όμως τα πανεπιστήμια του ΕΜΠ και του ΑΠΘ π.χ. και τα επιμελητήρια των πτυχιούχων τους, που λέτε, φταίει αυτός που θυμήθηκε και έφτιαξε τα ΤΕΙ χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο και αυτοί μετά που τα έφτασαν τσουκου τσουκου στο χρόνο σε 4ετεις σπουδές με την πρακτική και εγκλώβισαν τους πτυχιούχους τους (αναλογία έτη σπουδών με προσφερόμενα επαγγελματικά δικαιώματα). Και φθάσαμε στο 2019, να αποφασισουν οι "αρμόδιοι", ότι δεν χρειαζόμαστε ΤΕΙ.

Εδώ πτυχιούχους πανεπιστημίου δεν δέχονται τα επιμελητηρια αν δεν έχουν κάνει αυτά που προβλέπονται, θα δεχόντουσαν πτυχιούχους ΤΕΙ με λιγότερα; Θυμίζω την περίπτωση φιλοσοφικής Πάτρας, που έκαναν πόσα χρόνια και αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών τους μέχρι να τους δεχθούν οι "άλλοι" ως φιλολόγους.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Αν κάποιος θέλει και φροντιστήριο για να πάρει 8-10 χιλιάδες μόρια (και 12.000 θα πω) είναι άξιος της μοίρας του. Αυτά πια, με τόση λίγη ύλη ανά μάθημα (σε σχέση με τις δέσμες π.χ.), είναι εύκολο με συστηματική μελέτη.

Μία ένσταση μόνο σε αυτό. Όταν η ύλη κουτσουρεύεται πολύ, τα θέματα τείνουν να γίνονται πολύ στρυφνά ακριβώς για να εξισορροπήσουν κάπως αυτήν τη στενότητα της ύλης και να παρουσιάσουν κάτι που δεν έχει παρουσιαστεί επανειλλημμένως στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, η δυσκολία με πολύ μικρή ύλη συχνά παραμένει η ίδια.
 

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Δεν αντιλέγω σε αυτό, μη σου πω αυξάνεται κιόλας για το λόγο ακριβώς που λες. Για να γράψεις πάνω από 15-16 στα θετικά μαθήματα, που μπορω να κρίνω τουλάχιστον, θέλει πολλή προσπάθεια και βοήθεια φροντιστηρίου για το ασκησεολογιο.

Από την άλλη πλευρά όμως, για να απαντήσεις στο ερώτημα θεωρίας ή/και απλής άσκησης και να πιάσεις τη βάση δεν θέλει κάτι το τρομερό ούτε το φροντιστήριο.

Και το λέω αυτό γιατί πια για ένα δεδομένο γνωστικό αντικείμενο έχει τμήμα με 17 μέχρι και τμήμα κάτω από τη βάση (οκ, όχι π.χ. ιατρικής)
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Λάθος. Αν ο άλλος φθάσει 20-22 ετών για να αρχίσει να παίρνει το μήνυμα ότι δεν μπορεί στα ΑΕΙ, πέταξε το πουλάκι... Δεν είναι τυχαίο που στο εξωτερικό αυτό γίνεται στα 15, ούτε ότι το ΟΑΕΔ στην Ελλάδα σε θεωρεί εργαζόμενο από τα 15, επίσης.

Αν κάποιος θέλει και φροντιστήριο για να πάρει 8-10 χιλιάδες μόρια (και 12.000 θα πω) είναι άξιος της μοίρας του. Αυτά πια, με τόση λίγη ύλη ανά μάθημα (σε σχέση με τις δέσμες π.χ.), είναι εύκολο με συστηματική μελέτη.

Τα πρώην ΤΕΙ είχαν και έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Μια ακόμα απόδειξη είναι ο από πάνω ΤΕΙ λογιστικής. Δεν είχαν τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, δηλαδή των πτυχιούχων πανεπιστημίων (ούτε πρόκειται να δινοντουσαν ποτέ από τη στιγμή που άλλοι είχαν κάνει περισσότερα σε προπτυχιακές σπουδές, τα λέγαμε από παλιά αυτά...εμπεριέχει και νομικές προεκτάσεις της μη-ισης μεταχείρισης πολιτών).

Για αυτό δεν φταίνε όμως τα πανεπιστήμια του ΕΜΠ και του ΑΠΘ π.χ. και τα επιμελητήρια των πτυχιούχων τους, που λέτε, φταίει αυτός που θυμήθηκε και έφτιαξε τα ΤΕΙ χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο και αυτοί μετά που τα έφτασαν τσουκου τσουκου στο χρόνο σε 4ετεις σπουδές με την πρακτική και εγκλώβισαν τους πτυχιούχους τους (αναλογία έτη σπουδών με προσφερόμενα επαγγελματικά δικαιώματα). Και φθάσαμε στο 2019, να αποφασισουν οι "αρμόδιοι", ότι δεν χρειαζόμαστε ΤΕΙ.

Εδώ πτυχιούχους πανεπιστημίου δεν δέχονται τα επιμελητηρια αν δεν έχουν κάνει αυτά που προβλέπονται, θα δεχόντουσαν πτυχιούχους ΤΕΙ με λιγότερα; Θυμίζω την περίπτωση φιλοσοφικής Πάτρας, που έκαναν πόσα χρόνια και αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών τους μέχρι να τους δεχθούν οι "άλλοι" ως φιλολόγους.

Φίλε μου θα σου πω κάτι. Είναι ανάλογα το επάγγελμα. Όπου και αν έχω πάει, ακόμα και σεζόν που δούλευα στη Κρήτη σε λογιστήριο ξενοδοχείου, προτιμούσαν για το επάγγελμα του Λογιστή ή βοηθού λογιστή αποφοίτους ΤΕΙ. Και ΟΧΙ δεν τους επέλεγαν γιατί λόγω τει και όχι πανεπιστημίου τους κόστιζαν πιο φτηνά. Αυτά είναι χαζομάρες. Ίσχυαν μια φορά και έναν καιρό. Αλλά γιατί ο λογιστής, πρέπει να είναι πρακτικός, ουσιώδες και αυτά μας τα έμαθαν στα ΤΕΙ. Όταν πήγα κάποτε στην ΑΣΟΕΕ μέσω φίλου να παρακολουθήσω για 1 εβδομάδα μαθήματα Πανεπιστημίου Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, φίλε, πολύ θεωρία, και μηδέν πράξεις. Και μετά αυτά τα παιδιά θα βγουν στην αγορά εργασίας. Να γελάσω ή να κλάψω

Όπως και να το κάνουμε αυτή τη στιγμή έχω πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, υπογράφω βιβλία και ισολογισμούς όσο εκατ ευρώ θέλω , μέχρι και δις ευρώ που λέει ο λόγος και δεν μπορεί να μου πει κανείς τίποτα. Στο ξαναλέω όμως. Είμαi απόφοιτος ΤΕΙ δουλεύω σε λογιστήριο εταιρείας παίρνω 800 ευρώ και έχω μαζί μου σε αυτό μέσα ένα παιδί Απόφοιτο ΑΣΟΕΕ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ίδια ηλικία με μένα και παίρνει τα ίδια χρήματα. Δεν μας κάνει διάκριση η εταιρεία α εσύ είσαι ΑΕΙ ο άλλος ΤΕΙ δρόμο.

Για πες μου τότε και απαντησέ μου στο ερωτημά μου. ΓΙατί στο Εξωτερικό με τη συνθήκη της Μπολόνια, είτε Ελληνικο πανεπιστημιο εχεις τελειωσει , ειτε ελληνικο ΤΕΙ ( ΕΞΑΙΡΩ τις πολυτεχνικες σχολες) το πτυχιο σου λαμβανεται ως bachelor?
 

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Ποια είναι η αντιθεση σου σε αυτό που γράφουμε παραπάνω; Γιατί δεν κατάλαβα να υπάρχει, ισα-ισα μου φαίνεται τα επιβεβαιώνεις.

Στα επαγγελματικά και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, όποιον θέλει παίρνει ο εργοδότης. Ακόμα και πτυχιούχο ΕΠΑΛ. Και τον πληρώνει επίσης όσο θέλει... Αρκεί να του δίνει το ελάχιστο που προβλέπεται στη συλλογική σύμβαση εργασίας (αν και αυτά με τα μνημόνια...) Επίσης μπορεί να τον βάλει να πετάει διαστημόπλοια και να τον δηλώνει, ότι κουβαλάει σακιά με πατάτες... Να δουλεύει 10 ώρες και να τον ασφαλίζει με μισό ένσημο.

Επειδή έτυχε να έχω ζήσει εξωτερικό ουδέποτε είπα το πτυχίο πανεπιστημίου μου μπάτσελορ φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον αγγλοσαξωνικό τύπο πτυχίου σε ποιότητα και ποσότητα. Λέγαμε MSc-equivalent (το γράφει και πάνω στο πτυχίο μου από τα 90ς, αλλά το ελληνικό κράτος δεν το αναγνωριζε) και από το 2017 είναι πια επίσημα integrated master. Και κανένας στο εξωτερικό δεν μας είπε τίποτα για αυτό.
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Όπως είπε και ο VouDou,στο εξωτερικό δε τους ενδιαφέρει τόσο το πτυχίο αλλά το πώς θα κάνεις την δουλειά σου.
Γενικά,στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η ντροπή του "Αν δεν έχεις τελειώσει ΕΚΠΑ ή μηχανικός σε πολυτεχνείο είσαι αποτυχία". Παιδιά,ένα χαρτί είναι,εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις με το κάθε χαρτί.
Οι εργοδότες δε ψάχνουν το καλύτερο χαρτί,αλλά τον έμπειρο υπάλληλο που θα τους βγάλει καλή δουλειά (αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες).
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
@Jack of Spades , μαζί σου σε ό,τι λες. Έχω, όμως, μια απορία:
α)Από τη στιγμή που τα ΤΕΙ δεν αποδίδουν επαγγελματικά δικαιώματα, αυτό είναι γνωστό και το ξέρουν όλοι, γιατί εξακολουθεί ο κόσμος να πηγαίνει σε αυτά; Πχ, μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος που μπήκε της δεκαετία του 80 ή του 90 να θεωρεί αδικία, γιατί δεν ήξερε. Αλλά το 2010, κάποιος που μπήκε σε ΤΕΙ, ξέροντας τι βγαίνει, πώς αιτιολογεί την απαίτηση για απόδοση επαγγελματικών;

β)Έχει ανοίξει ομάδα στο φβ, αποφοίτων του ΠΑΔΑ, για εξίσωση των πτυχίων των αποφοίτων με τα πτυχία που δίνει πλέον το ΠΑΔΑ. Και βλέπω παιδιά, που μπήκανε σε ΤΕΙ στην Αθήνα το 2005-2010 να πληρώνουν ένα 50άρικο σε έναν μούφα σύλλογο που έφτιαξαν 3 παιδιά, ελπίζοντας ότι η πρυτανεία του ΠΑΔΑ θα μπορέσει να πιέσει την κυβέρνηση να τους δώσει δικαιώματα. Και απορώ, γιατί;
α)Γιατί συνέχισε να πηγαίνει πέρα από "άγνοια" (που όντως από ένα σημείο και μετά λόγω της διάδοσης του internet δεν πολυπαίζει πια);Κυρίως για οικονομικούς λόγους (no money για φροντιστήρια, για εγκατάσταση εκτός μόνιμης κατοικίας σε κάποιο επαρχιακό πανεπιστήμιο ή πολυτεχνείο κ.λπ.), όπως επίσης και λόγω του ότι κάποιες ειδικότητες υπήρχαν μόνο σε Τ.Ε.Ι. (π.χ. φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες κ.α.)...υπήρχαν και περιπτώσεις όπως εγώ π.χ. που ήξερα πάρα πολύ καλά τι παιζόταν με τα τμήματα μηχανικών Τ.Ε., πλην όμως δε χρειαζόμουν την άδεια απ' το Τ.Ε.Ε. ή οτιδήποτε άλλο "έλειπε" από το πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού Τ.Ε. (μιλώντας για Ελλάδα πάντα, σε όλες τις άλλες χώρες είναι ένα bachelor όπως όλα τ' άλλα), οπότε σκέφτηκα ότι απ' το να δώσω ένα τσουβάλι λεφτά για ένα μέτριο πτυχίο από το εξωτερικό ή να μετακομίζω στην Κρήτη, στο Βόλο ή σε οποιαδήποτε άλλη επαρχιακή πόλη ή νησί είχε πολυτεχνική σχολή που έπιανα καλύτερα να πάω στις κοντινές Σέρρες ως πρώτος κι εκμεταλλευόμενος τα πλεονεκτήματα που μου παρείχε (γρηγορότερη αποφοίτηση, εξάμηνη πρακτική κ.α.)*** να πορευθώ με αυτό!
Όπως και να 'χει υπάρχουν ένα σωρό πιθανοί λόγοι...από εκεί και πέρα άλλο αυτό και άλλο η "απαίτηση", η απάτη είναι απάτη σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ο εξαπατημένος γνωρίζει εκ των προτέρων που μπλέκει...

β)Τέτοιοι "σύλλογοι" ξεφύτρωναν επί σειρά ετών προς εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων...παλαιότερα θυμάμαι π.χ. το engineertech.gr που μάζευε λεφτά από τους χρήστες για δικαστήρια κατά του Ελληνικού κράτους, δεν ξέρω αν τελικά έκαναν κάτι ή τα παντελόνιασαν (λογικά τους τα έφαγαν), ξέρω όμως ότι προσπάθησαν επίσης να ιδρύσουν σύλλογο που θα έπαιζε ρόλο "αντι-Ε.Ε.Τ.Ε.Μ." (προφανώς για να πάρουν κομμάτι της "πίτας" των συνδρομών)...μετά μέσω facebook τέτοιες μικροκομπινούλες ήταν πιο εύκολες γι' αυτό και βλέπεις τόσα πολλά groups με τίτλο "σύλλογος αποφοίτων Τ.Ε. τάδε" κ.λπ.
Προσωπικά πάντως και μετά από τόσα χρόνια παρακολούθησης των δρώμενων, έχω την πεποίθηση ότι η διαχρονικά κακή εκπροσώπηση του κλάδου Τ.Ε. μόνο τυχαία δεν ήταν τόσο κακή!;)
Όσο για την ουσία...είτε εκπροσωπηθεί καλά είτε όχι ο κλάδος από εδώ και πέρα, είτε συσπειρωθεί είτε όχι κ.λπ. το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: μερικές χιλιάδες € αποζημίωση (στην καλύτερη) για όσους κινηθούν νομικά κατά του κράτους για τη μη έκδοση των εκκρεμών από το νόμο του 1983 Π.Δ. (σε όλα τα άλλα έχουν απ' ότι φαίνεται νομικά καλυμμένο τον κώλο τους) και μετά από κάποια χρόνια (που είτε θα παραμείνουν ως έχουν, είτε θα έχουν κλείσει ΚΑΙ αυτά...θεωρώ πιθανότερο το 2ο) θα βγάλουν ένα νόμο και θα πουν ότι "οι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι. είναι ισότιμοι μ' εκείνες κι εκείνες τις σχολές"...πράγμα που τότε δε θα έχει καμία απολύτως αξία!:rolleyes:

***Πλεονεκτήματα τα οποία όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχουν πλέον...
α)Επειδή έτυχε να έχω ζήσει εξωτερικό ουδέποτε είπα το πτυχίο πανεπιστημίου μου μπάτσελορ φυσικά, δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον αγγλοσαξωνικό τύπο πτυχίου σε ποιότητα και ποσότητα. Λέγαμε MSc-equivalent (το γράφει και πάνω στο πτυχίο μου από τα 90ς, αλλά το ελληνικό κράτος δεν το αναγνωριζε) και από το 2017 είναι πια επίσημα integrated master.
β)Και κανένας στο εξωτερικό δεν μας είπε τίποτα για αυτό.
α)Αν ήταν πτυχίο 4ετούς φοίτησης πως θα το αποκαλούσες;
β)Θα σας έλεγε, αν π.χ. πηγαίνατε και λέγατε σε κάποιον που έκανε Bachelor+Master ότι "είστε εξειδικευμένοι επειδή είστε Master equivalent"...το integrated master στα περισσότερα κράτη του κόσμου είναι ξεπερασμένο πρόγραμμα σπουδών, δεν έχει ζήτηση και σε ελάχιστα πανεπιστήμια παρέχεται πλέον, ως undergraduate απευθυνόμενο κυρίως σε φοιτητές που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν για "κανονικό" Master ή/και δεν ξέρουν τι εξειδίκευση ν' ακολουθήσουν (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη)...
α)Λοιπόν τότε που ήμουν εγώ, η διαφορά μου ένα απόφοιτο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής πχ της ΑΣΟΕΕ, ως προς τα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ήταν ότι εγώ όταν έβγαινα έπαιρνα τη Β Τάξη άδεια επαγγελματία Λογιστή που υπέγραφα μέχρι 1,5 εκατ ευρώ και ο Πανεπιστημιακός Α κατηγορία τάξη άδεια επαγγελματία κατευθείαν και υπέγραφε απεριόριστους ισολογισμούς. Εγώ για να πάρω τη Α τότε, έπρεπε να κάνω 3 χρόνια προυπηρεσία γέματα αποδεδειγμένα και να δώσω κάτι εξετάσεις ( πιο εύκολες εξετάσεις δεν έχω ξαναδώσει, αφού έκανα πάρτι μετά) και την πήρα. Οπότε ως προς τα Ε.Δ δεν είχαμε και πλέον από ότι ξέρω δεν έχουμε και καμία διαφορά.

β)Αγαπητοί φίλοι μου, ΝΑΙ δεν θα γίνουμε ποτε Εξωτερικό αλλά η συνθήκη της Μπολόνια πάντα θα καραδοκεί.
α)Αυτό γιατί το Τ.Ε.Ε. ήταν πάντα πιο "σκληρό" απέναντί μας (ούτε καν ως "μηχανικούς" δε μας λογάριαζε) και πιο "χωμένο" στην εξουσία απ' ότι το Ο.Ε.Ε. (τόσο ώστε οι υπουργοί υποδομών κ.λπ. να κάνουν τα θελήματά του)...

β)Ε και τι έγινε;Πληρώνουμε κάνα σοβαρό πρόστιμο;Έχουμε καμία άλλη σοβαρή επίπτωση για τη μη εφαρμογή της;
Ίσα ίσα που τα τελευταία δύο χρόνια με τις συγχωνεύσεις κ.λπ. διπλασιάσαμε σχεδόν τα 5ετή προγράμματα σπουδών!:rolleyes:
Ό,τι γίνεται με τους δασμούς και το τέλος ταξινόμησης στ' αυτοκίνητα θα γίνεται και μ' αυτή τη συνθήκη...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Στην πολη μου Υπάρχει πολυτεχνείο και στην διπλανή το αντίστοιχο ΤΕΙ .
Το ενα πολυ ψηλή βαση , το αλλο κάτω απο 10.
Παραμονές πανελλήνιες 2014 θυμάμαι χαρακτηριστικά να λεει ενα παιδί σε εναν "δυνατό" μαθητή στο φροντιστήριο " εεε εντάξει μωρε το ιδιο θα βγούμε"
Ο αλλος " ναι νταξει απλα εσενα θα σε λένε Βαγγέλη και εμενα Κυριο Χ - ειπε το επίθετο του " 😅

Για την ιστορία οσους ξέρω απο αυτα τα τμήματα όλοι δουλεύουν , απλα σε καμια περίπτωση δεν κάνουν την ιδια δουλειά .
Του τει δουλεύουν στα εργοστάσια της πόλης σε πιο "τεχνικές" δουλειες.
Επίσης καμια σχέση η δυσκολία να βγάλεις το ενα με το αλλο όπως και το επίπεδο των Φοιτητών.
Ξεκαθαρίζω οτι αναφέρομαι σε τει μηχ μηχ και στο αντίστοιχο Πολυτεχνείο .
Συνεπως και εγω θεωρωρω αναγκαίο να αλλαξει ριζικά το πρόγραμμα σπουδών γιατί πλέον ίδιοι βγαίνουν μόνο στα χαρτιά και οχι στα προστοντα.
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Στην πολη μου Υπάρχει πολυτεχνείο και στην διπλανή το αντίστοιχο ΤΕΙ .
Το ενα πολυ ψηλή βαση , το αλλο κάτω απο 10.
Παραμονές πανελλήνιες 2014 θυμάμαι χαρακτηριστικά να λεει ενα παιδί σε εναν "δυνατό" μαθητή στο φροντιστήριο " εεε εντάξει μωρε το ιδιο θα βγούμε"
Ο αλλος " ναι νταξει απλα εσενα θα σε λένε Βαγγέλη και εμενα Κυριο Χ - ειπε το επίθετο του " 😅

Μόλις περιέγραψες μ' ένα απλό παράδειγμα το κυριότερο "γρανάζι" που κινεί (μεταξύ άλλων) την παραπαιδεία, μια από τις μεγαλύτερες παραβιομηχανίες της χώρας την οποία το Κρατικιστάν φυλάει ως κόρη οφθαλμού...
ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν "ολίγον πανεπιστήμια", ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν απαξιωμένες, υποχρηματοδοτούμενες κ.λπ. σχολές για να τα σκάσει ο γονιός στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα ώστε να μπορέσει το παιδί του να τις αποφύγει!;)
Γι' αυτό υπάρχουν πανελλήνιες και αυτό ακριβώς "πουλάει" το φροντιστήριο: όχι την προοπτική εισόδου σε μια καλή σχολή αλλά την προοπτική αποφυγής των "προβληματικών" σχολών!
Τώρα π.χ. που έκλεισαν τα Τ.Ε.Ι. αν δε δημιουργούσαν στη θέση τους νέα "προβληματικά" τμήματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (μαζί με τα ήδη προϋπάρχοντα πανεπιστημιακά) πως θα συνεχιζόταν αυτός ο κύκλος;
Το τονίζω αυτό το θέμα γιατί δεν έχει συζητηθεί σχεδόν καθόλου, ενώ είναι θεμελιώδες...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Για μένα δεν συμφέρει σήμερα να δώσεις Πανελλήνιες στην Ελλάδα και να περάσεις κάπου. Ακόμα και Πολυτεχνείο να είναι. Η χώρα έχει 30% ανεργία, όσοι δουλεύουν παίρνουν ψίχουλα και γενικά η χώρα είναι ψαροκώσταινα. Μαζεύεις τα λεφτά α-β-γ λυκείου και την κάνεις για έξω αντί να τα δίνεις στα ιδιαίτερα.

Πάλι μπαίνουμε στη λογική Πανεπιστήμια-ΤΕΙ. ΄Πόσες φορές πρέπει να το πω ότι είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος του Πανεπιστημίου από του ΤΕΙ. Το ένα σε βγάζει επιστήμονα, το άλλο τεχνολόγο.

Αν εγώ έχω πρακτικό μυαλό πρέπει να πάω σε ΤΕΙ. ΤΕΛΟΣ. δεν στέκει να παω σε πανεπιστημιο. τοτε περνουσα και πανεπιστημιο σε επαρχια αλλα δεν το διαλεξα. ηξερα οτι τα πανεπιστημια θα με βαλουν σε πολυ θεωρια. Όχι οτι με χαλουσε αλλα δεν μπορω τη θεωρια. Εξου και οτι κανω πρακτικο μεταπτυχιακο και οχι θεωρητικο μεταπτυχιακο.

Αν ένα παιδί έιναι πρακτικο πρεπει να παει ΤΕΙ/ ΕΠΡΕΠΕ τελος παντων. αν του αρεσαν η θεωρια, και η ποικιλια γνωσεων τοτε Πανεπιστημιο
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Πάλι μπαίνουμε στη λογική Πανεπιστήμια-ΤΕΙ. ΄Πόσες φορές πρέπει να το πω ότι είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος του Πανεπιστημίου από του ΤΕΙ. Το ένα σε βγάζει επιστήμονα, το άλλο τεχνολόγο.

Τι σημαίνει "τεχνολόγος" έχεις υπόψη σου;
Κι από που κι ως που "επιστήμονας" είναι αποκλειστικά και μόνο ο απόφοιτος σχολής ονομαζόμενης "πανεπιστήμιο";
Πολύ μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου...
Για μένα δεν συμφέρει σήμερα να δώσεις Πανελλήνιες στην Ελλάδα και να περάσεις κάπου. Ακόμα και Πολυτεχνείο να είναι. Η χώρα έχει 30% ανεργία, όσοι δουλεύουν παίρνουν ψίχουλα και γενικά η χώρα είναι ψαροκώσταινα. Μαζεύεις τα λεφτά α-β-γ λυκείου και την κάνεις για έξω αντί να τα δίνεις στα ιδιαίτερα.
Μόνο σε αυτό συμφωνώ...
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top