γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.244 μηνύματα.
Καλησπέρα σας,
Ο γιος μου πέρασε στη σχολή Χημικών Μηχανικών πανεπιστημίου Πατρών. Θα αιτηθούμε τη μετεγγραφή του στην αντίστοιχη σχολή του ΕΜΠ. Με 7 μόρια από κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια θα είναι εφικτή η μετεγγραφή του;
Ευχαριστώ.
Καλημερα
Τα 7 μορια που εχετε για μετεγγραφη στην σχολη χημικων μηχανικων του εμπ ειναι εξαιρετικα ελπιδοφορα ως σιγουρα... και αν η διαφορα μοριων μοριων σας με την βαση σχολης ειναι γυρω στα χιλια μορια ειναι πιο σιγουρα ακομα.
Η εικονα μοριων μετεγγραφης της σχολης
1753581573461.png

Nala67

Νεοφερμένο μέλος

Η Nala67 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλό μεσημέρι! Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Η διαφορά μορίων είναι 450 μόρια! Ευελπιστούμε για τη μετεγγραφή! Καλή σας συνέχεια!

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.244 μηνύματα.
Καλό μεσημέρι! Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας! Η διαφορά μορίων είναι 450 μόρια! Ευελπιστούμε για τη μετεγγραφή! Καλή σας συνέχεια!
Ναι...450 μορια η διαφορα με εμπ.. εξαιρετικα.. νομιζω οτι περπατατε σε σιγουρο δρομο.
Καλη επιτυχια

gianikit

Νεοφερμένο μέλος

Ο gianikit αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 57 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Για να γινει μια μετεγγραφη μεταξυ σχολων πρεπει να ισχυουν τα παρακατω
1) οι σχολες να ειναι αντιστοιχες ..ισχυει
2) να ειναι σε διαφορετικες πολεις ...ισχυει
3)τα μορια μας για κοζανη +2750 να υπερκαλυπτουν την βαση ξανθης..ισχυει
4) να υπαρχουν ικανα οικονομικα κοινωνικα μορια μετεγγραφης ..υπαρχουν 0

Εξεταζουμε τις απαιτησεις μετεγγραφης της ξανθης
View attachment 150601
Η ξανθη δειχνει διαχρονικα οτι δεν εχει απαιτησεις μοριων μετεγγραφης οποτε λεμε οτι το επιχειρημα ειναι εξαιρετικα ελπιδοφορο.
Για μενα να νοικιασετε ξανθη
Μήπως γνωρίζετε σε περίπτωση μετεγγραφής τι γίνεται με τα υποχρεωτικά εργαστηριακά μαθήματα? Εάν παρακολουθήσει - άτυπα μέχρι την έγκριση της μετεγγραφής - μαθήματα στην Ξάνθη, προφανώς δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στα εργαστήρια και λογικά να βαθμολογηθεί σε αυτά κατά το πρώτο εξάμηνο, με επακόλουθο ουσιαστικά να κινδυνεύει να χάσει τα μη θεωρητικά μαθήματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Μήπως γνωρίζετε σε περίπτωση μετεγγραφής τι γίνεται με τα υποχρεωτικά εργαστηριακά μαθήματα? Εάν παρακολουθήσει - άτυπα μέχρι την έγκριση της μετεγγραφής - μαθήματα στην Ξάνθη, προφανώς δεν θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει στα εργαστήρια και λογικά να βαθμολογηθεί σε αυτά κατά το πρώτο εξάμηνο, με επακόλουθο ουσιαστικά να κινδυνεύει να χάσει τα μη θεωρητικά μαθήματα.
Το ερωτημα ειναι για τα παιδια που περιμενουν την μετεγγραφη και παρακολουθουν μαθηματα θεωριας στην σχολη στοχος..αν εχουν δικαιωμα να παρακολουθουν και τα εργαστηρια...οκ
Εδω δεν υπαρχει καποια προκαθορισμενη νομολογια και ουτε πρακτικη...καθε σχολη τα δικα της.
Πχ.Εμπ ημμυ δεν δινουν εργαστηρια
Παδα ημμυ δεν δινουν εργαστηρια
Πατρα ημμυ δινει εργαστηρια
ΑΠΘ πολιτικοι μηχανικοι δινουν εργαστηρια
Τωρα τι θα κανει η ξανθη δεν ξερω...? γενικως σχολες που κυνηγανε την μετεγγραφη δινουν..εσεις θα το μαθετε πρωτα και να μας πειτε και σε μας παρακαλω να ξερουμε.
Αν δεν μας δωσουν εργαστηρια θα τα κανουμε του χρονου όντας στο 3ο εξαμηνο.
Καλο ειναι να σας δωσουν γιατι η ξανθη εχει 4 στο 1ο εξαμηνο και μαλλον τα 3 πρεπει να γινονται.

tan07

Νεοφερμένο μέλος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ. Έχει γράψει 116 μηνύματα.
Καλημερα
Τα 7 μορια που εχετε για μετεγγραφη στην σχολη χημικων μηχανικων του εμπ ειναι εξαιρετικα ελπιδοφορα ως σιγουρα... και αν η διαφορα μοριων μοριων σας με την βαση σχολης ειναι γυρω στα χιλια μορια ειναι πιο σιγουρα ακομα.
Η εικονα μοριων μετεγγραφης της σχολης
View attachment 150681
Μπορείς να μου δείξεις μια αντίστοιχη φωτογραφία για ιατρική εκπα;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

gianikit

Νεοφερμένο μέλος

Ο gianikit αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 57 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Το ερωτημα ειναι για τα παιδια που περιμενουν την μετεγγραφη και παρακολουθουν μαθηματα θεωριας στην σχολη στοχος..αν εχουν δικαιωμα να παρακολουθουν και τα εργαστηρια...οκ
Εδω δεν υπαρχει καποια προκαθορισμενη νομολογια και ουτε πρακτικη...καθε σχολη τα δικα της.
Πχ.Εμπ ημμυ δεν δινουν εργαστηρια
Παδα ημμυ δεν δινουν εργαστηρια
Πατρα ημμυ δινει εργαστηρια
ΑΠΘ πολιτικοι μηχανικοι δινουν εργαστηρια
Τωρα τι θα κανει η ξανθη δεν ξερω...? γενικως σχολες που κυνηγανε την μετεγγραφη δινουν..εσεις θα το μαθετε πρωτα και να μας πειτε και σε μας παρακαλω να ξερουμε.
Αν δεν μας δωσουν εργαστηρια θα τα κανουμε του χρονου όντας στο 3ο εξαμηνο.
Καλο ειναι να σας δωσουν γιατι η ξανθη εχει 4 στο 1ο εξαμηνο και μαλλον τα 3 πρεπει να γινονται.
Θα ρωτήσω στη γραμματεία το συντομότερο και θα σας ενημερώσω

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

tan07

Νεοφερμένο μέλος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ. Έχει γράψει 116 μηνύματα.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Πως γινεται ο αριθμός μετεγγραφέντων να ειναι ακριβώς 25, και οι προσφερόμενες θέσεις 25; Θα περίμενα περισσότερες αιτήσεις μετεγγραφέντων.
Κατσε γιατι ζεσταινομαι... οι προσφερομενες θεσεις δεν ειναι ο αριθμος των αιτησεων ...αυτες ειναι πολλες και αγνωστες.
Προσφερομενες θεσεις σημαινει .... εισακτεοι ετους (165) χ 15/100 = ~25 θεσεις ..σταθερο και μη κυμαινόμενο νουμερο.

marrr

Νεοφερμένο μέλος

Η marrr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Kαλησπέρα!! Πέρασα φέτος στην αρχιτεκτονική του Βόλου και θα ήθελα να πάρω μετεγγραφή στην Αθήνα. Έχω συγκεντρώσει 19.210 μόρια και 5 μόρια από οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, πιστεύετε πως έχω ελπίδα;;Εάν δεν καταφέρω να πάρω μετεγγραφή ( που για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω να πάρω….), πιστεύετε πως έχω ελπίδα με το 10% το 26/27;;Ευχαριστώ πολύ :]

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Kαλησπέρα!! Πέρασα φέτος στην αρχιτεκτονική του Βόλου και θα ήθελα να πάρω μετεγγραφή στην Αθήνα. Έχω συγκεντρώσει 19.210 μόρια και 5 μόρια από οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, πιστεύετε πως έχω ελπίδα;;Εάν δεν καταφέρω να πάρω μετεγγραφή ( που για να είμαι ειλικρινής δεν νομίζω να πάρω….), πιστεύετε πως έχω ελπίδα με το 10% το 26/27;;Ευχαριστώ πολύ :]
γεια... θελω να το ψαξω..γιατι πεφτω σε ντουβαρι.
Μεχρι τωρα κοκκινο χαλι ειναι το 4% οχι το 6%

tan07

Νεοφερμένο μέλος

Παιδιά, διάβασα στο employ.edu.gr περι θέματος μετεγγραφών ότι:

Γ. Μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών

Φοιτητές που ανήκουν στις κατηγορίες:

τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας
τέκνα στελεχών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας
πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις ή αναπηρία άνω του 67%
δωρητές οργάνου ή μυελού των οστών σε συνάνθρωπο
κυπριακής καταγωγής
Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.
φοιτητές κρατούμενοι σε Κατάστημα Κράτησης.
Κληρικοί.

έχουν δικαίωμα καθ΄ υπέρβασημετεγγραφής δίχως κάποιο περιορισμό θέσεων ή απαίτηση μορίων μετεγγραφής ή εισοδήματος. Και εδώ απαιτείται η βάση μετεγγραφής.

αυτό ισχύει; Κατα πόσο ισχύει;; Υποψήφιος αυτών των κατηγοριών μπορεί να υποβάλει αιτηση μετεγγραφής χωρις να απαιτείται μοριο μετεγγραφης, απλώς να πληροί τη βάση μετεγγραφής 2750;

Απο εδώ το βρήκα:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Παιδιά, διάβασα στο employ.edu.gr περι θέματος μετεγγραφών ότι:

Γ. Μετεγγραφές ειδικών κατηγοριών

Φοιτητές που ανήκουν στις κατηγορίες:

τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας
τέκνα στελεχών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας
πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις ή αναπηρία άνω του 67%
δωρητές οργάνου ή μυελού των οστών σε συνάνθρωπο
κυπριακής καταγωγής
Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.
φοιτητές κρατούμενοι σε Κατάστημα Κράτησης.
Κληρικοί.

έχουν δικαίωμα καθ΄ υπέρβασημετεγγραφής δίχως κάποιο περιορισμό θέσεων ή απαίτηση μορίων μετεγγραφής ή εισοδήματος. Και εδώ απαιτείται η βάση μετεγγραφής.

αυτό ισχύει; Κατα πόσο ισχύει;; Υποψήφιος αυτών των κατηγοριών μπορεί να υποβάλει αιτηση μετεγγραφής χωρις να απαιτείται μοριο μετεγγραφης, απλώς να πληροί τη βάση μετεγγραφής 2750;

Απο εδώ το βρήκα:
Ναι ισχυουν... σε καποια θελει οκονομικα κοινωνικα μορια μετεγγραφης σε αλλα οχι... σε καμιια νομιζω δεν θελει το 2750
Εμπειρια εχω μονο στο 5% και μια φορα σε ενα κυπριο κοριτσι που ειθελε απο καρδιτα σε απθ και πετυχε...τα αλλα μου ειναι αγνωστα και δεν εχουν και καποια στοιχεια δημοσιευμενα.
Αλλα εχουν μορια και αλλα ειναι ελευθερα.Ολα ομως με μικρη συμμετοχη

Τελευταία επεξεργασία:

andreouk

Νεοφερμένο μέλος

Η andreouk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλή σας ημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας σχετικά με την περίπτωση του γιου μου και την αναλυτική σας απάντηση σε προηγούμενη συζήτηση . Τελικά τα κατάφερε και πέρασε στο τμήμα Πολιτικών μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης με 13.232 μόρια. Σκεφτόμαστε λόγω απόστασης (μένουμε Κόρινθο και έχουμε ήδη την μεγάλη μας κόρη δευτεροετή φοιτήτρια στη Κέρκυρα τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας), μήπως καταφέρουμε να πάρουμε μετεγγραφή στην αντίστοιχη σχολή του πανεπιστημίου Πατρών ή σε αυτή του Βόλου. Από έναν υπολογισμό που έκανα υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τα 2 μόρια μετεγγραφής με οικονομικά κριτήρια, υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην τα έχω υπολογίσει σωστά και να έχουμε μηδενικά μόρια.
Η αίτηση των μετεγγραφών δέχεται μέχρι 2 προτιμήσεις. Θα μπορούσατε να δείτε τι πιθανότητες έχει για μετεγγραφή στην Πάτρα και τον Βόλο? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

vas2017

Νεοφερμένο μέλος

Η vas2017 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΔΠΘ. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Έχω περάσει ημμυ στην ξανθη και η αδερφή μου μπορεί να με τραβήξει θεσσαλονικη. Πως λειτουργούν οι μεταγραφές; Πρέπει να παω πρώτα στο δπθ και παρακολουθώ εκεί τα μαθηματα; Χάνω το εξάμηνο; Πάω κατευθείαν στο απθ; Επίσης είναι καλύτερο το δπθ ή το απθ στην συγκεκριμένη σχολη;

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Για να πάρεις μεταγραφή θα πρέπει να έχεις κάποια κριτήρια. Πρώτα από όλα προπτυχιακό αδελφό ή αδελφή, οικονομικά και κοινωνικά. Ανάλογα με το τι έχεις παίρνεις και κάποια μόρια πχ 1,2,4 κλπ. Θα βγουν κάποιες θέσεις για άτομα με μεταγραφή από το τμήμα και ανάλογα αυτοί που έχουν τα περισσότερα μορια αυτούς περνούν. Νομίζω πως έτσι λειτουργεί

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Καλή σας ημέρα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας σχετικά με την περίπτωση του γιου μου και την αναλυτική σας απάντηση σε προηγούμενη συζήτηση . Τελικά τα κατάφερε και πέρασε στο τμήμα Πολιτικών μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης με 13.232 μόρια. Σκεφτόμαστε λόγω απόστασης (μένουμε Κόρινθο και έχουμε ήδη την μεγάλη μας κόρη δευτεροετή φοιτήτρια στη Κέρκυρα τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας), μήπως καταφέρουμε να πάρουμε μετεγγραφή στην αντίστοιχη σχολή του πανεπιστημίου Πατρών ή σε αυτή του Βόλου. Από έναν υπολογισμό που έκανα υπάρχει περίπτωση να πιάσουμε τα 2 μόρια μετεγγραφής με οικονομικά κριτήρια, υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην τα έχω υπολογίσει σωστά και να έχουμε μηδενικά μόρια.
Η αίτηση των μετεγγραφών δέχεται μέχρι 2 προτιμήσεις. Θα μπορούσατε να δείτε τι πιθανότητες έχει για μετεγγραφή στην Πάτρα και τον Βόλο? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Καλημερα και σε σας
Ειμαστε στους πολιτικους μηχανικους ξανθης με 13232 μορια και θελουμε μετεγγραφη νοτια.
Μενουμε κορινθο και εχουμε 0 ως 2 οικονομικα μορια.
Η αδελφη εναι σε αει στην κερκυρα
Αν ειχαμε ενα οποιο ακινητο στην πατρα θα ηταν περιφημα.
Τα μορια μας 13232 + 2750 = 15982 μορια για μετεγραφη.
Με τα μορια αυτα εχουμε δικαιωμα μετεγγραφης για τις παρακατω σχολες:
Σερρες (12154)
Παδα (13600)
Βολο (14105)
Πατρα (14545)
ΑΠΘ (15850)
ΕΜΠ ( 17465) εδω δεν εχουμε

1) Μετεγγραφη λογω σπουδαζουσας αδελφης.
Επειδη μενουμε κορινθο δεν εχουμε δικαιωμα γιατι η κοριθος δεν εχει πολιτικους μηχανικους... αν ειχαμε ενα ακινητο πατρα ή μεναμε εκει θα ειχαμε μια σιγουρη μετεγγραφη.

1) Μετεγγραφη με οικονομικα μορια (0-2).

Εικόνα Βόλου
1753692716866.png

1753692745834.png

Στα 0 μορια τα 2 προηγούμενα χρονια ... ο Βολος εχει μοναδικους τροφοδοτες την ξανθη και τις σερρες και φετος και περυσι οχι πρόπερσι.
Καπου εκει τον βλεπω και φετος χωρις καμια ειδοποιό διαφορα
Θεωρω οτι εχετε πλεονεκτημα ισοβαθμιας στα 0 μορια λογω πολλων μοριων πανελληνιων.. 80%... Με 2 μορια πατατε σιγουρα 99%

Εικονα ΠΑΔΑ
1753693305015.png

1753693281792.png

Το παδα δειχνει τα ιδια και ευκολοτερο απο τον βολο στα 0 μορια 90%..στα 2 μορια 99%
Ειναι βεβαια και δυσκολο να το καταλαβες γιατι μπορει να δεχθει απο παντουμ και να κανει εκπληξη.
Εικονα Πατρας
1753693571900.png

Η πατρα (Π.πατρων) δειχνει εμποδιο στα 0 μορια (50%) και ελπιδοφορα στα 2 αλλα οχι σιγουρη αλλα και με πλεονεκτημα μοριων (70%)

Αν σονυ και καλα πατρα εχουμε και την σιγουρη μετακινηση στους πολιτικους μηχανικους παπελ ( αν τους εχετε δηλωμενους στο μηχανογραφικο)

Συνημμένα

• 1753693490508.png
    1753693490508.png
    11,6 KB · Εμφανίσεις: 11
  • 1753693522954.png
    1753693522954.png
    7,5 KB · Εμφανίσεις: 9

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Έχω περάσει ημμυ στην ξανθη και η αδερφή μου μπορεί να με τραβήξει θεσσαλονικη.
Αν εχεις μελετησει αυτη την μορφη μετεγγραφης.. λογω σπουδαζουσας αδελφης ,ειναι μια ακλονητη διαδικασια.

Πως λειτουργούν οι μεταγραφές; Πρέπει να παω πρώτα στο δπθ και παρακολουθώ εκεί τα μαθηματα; Χάνω το εξάμηνο; Πάω κατευθείαν στο απθ;

Δεν μπορεις να πας στην ξανθη...θα χασεις εξαμηνο... απο την 1η μερα στο απθ.
Αιτηση μετεγγραφης 20 οκτωβριου και μετα αναμονη και αποστολη χαρτιων μεχρι μετα χριστουγεννα οπου το απθ θα δωσει κωδικους σχολης και θα πας σε εξεταστικη.
Επίσης είναι καλύτερο το δπθ ή το απθ στην συγκεκριμένη σχολη;
Ποια ειναι η καλυτερη..?
Καμια σχολη δεν σε σπουδαζει..εσυ σπουδαζεις μεσα στην σχολη..και πιο καλη ειναι αυτη που την σπουδαζεις εν ηρεμια και αφοριωση, απηλλαγμένη απο αλλα καθημερινα προβληματα. Καλη και η ξανθη καλο και πληρες και το απθ ..και στις δυο δεν θα σου λειψει τιποτα.. ισως το παραπανω ενδιαφερον που δειχνουν οι καθηγητες της ξανθης...ενω στο απθ εισαι ενας αριθμος μητρωου.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια