Εκείνο που με κάνει να χαμογελάω, είναι το πάθος σου για το Φυσικό Κρήτης, το οποίο δεν πηγάζει από προσωπική γνώση του θέματος, αλλά από στατιστικά και αριθμούς που διαβάζεις. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό τμήμα. Όμως, για να έχεις πιο πλήρη εικόνα, καλό θα ήταν να μάθεις και γιατί το πρόγραμμα των προπτυχιακών του σπουδών θεωρείται "αδύναμο".
Μήπως εσύ δεν κατάλαβες την απάντησή μου;
Αντιθετως και το προπτυχιακο επιπεδο ειναι σε πολυ υψηλο επιπεδο ,επωφελειται της γενικοτερης ποιοτητας του τμηματος σε μ.ο διδακτικο προσωπικο,υποδομεςκαι κυριως εχει ενα οργανωμενο προγραμμα σπουδων κατα τα δυτικα προτυπα,δεν τα λεω εγω τα λεει η εξωτερικη αξιολογηση που εγινε στο τμημα,ας μην ξεχναμε επισης οι καταληψεις ειναι σπανιοτερες των κεντρικων τμηματων.
το μοναδικο μελανο σημειο στο τμημα ειναι ο μεσος ορος των φοιτητων,δηλαδη περα απο ενα κομματι αριστουχων,που πράγματι υπάρχει, ο μεσος ορος ειναι χαμηλοτερος απο των Αθηνων και της πολης μου της Θεσσαλονικης,κατι λογικο αφου η δεξαμενη απο την οποια αντλει φοιτητες το τμημα ειναι η μικροτερη πολη του Ηρακλειου.Αυτο εχει βεβαια αντικτυπο στους ιδιους τους φοιτητες,αφου τα ποσοστα παραιτησης ειναι μεγαλα,οπως και ο χρονος αποπερατωσης των σπουδων.(edit βεβαίως δεν το λέω για να αποθαρρυνθεί κανένας,όποιος θέλει,προσπαθει και είναι συστηματικός το τελειώνει το φυσικό,το μαθηματικο,το οποιο τμημα στην ώρα του)
Το τμημα επισης ειχε ενα θεμα με το ειδικο τεχνικο προσωπικο,οπου ηταν ενας ολο κι ολος ανθρωπος και εκανε την δουλεια τριων,αλλα διοριστηκαν,οπως βλεπω, επιπλεον καποια ατομα
η προσωπικη αποψη φοιτητων με ιδια εμπειρια ειναι παντοτε υποκειμενικη !γι αυτο εμμενω στα δεδομενα που αντλω απο διαφορες πηγες και διασταυρωνω,ως αντικειμενικοτερη θεση.Επιπλεον αποδεχομαι την κριτικη καθηγητων ευγνωσμενης αξιας απο πανεπιστημια της αλλοδαπης,ως καλο συγκριτικο μετρο.
πως δεν το καταλαβα και μια χαρα ηταν,απλα ειναι εντελως διαφορετικο απο αυτο που ειπα και για το οποιο χρησιμοποιησα το νοστιμοτατο αυτο τυρι

μια φορα αν πλακωσει και αλλο παραδειγμα ιδιας νοστιμιας,βλεπω ισχυρες πιθανοτητες να κανω εφοδο στο ψυγειο
ας μας πει ο Npb ποιες ειναι αυτες