Διαβάσω με περιττή προσοχή την πορεία αυτού του νήματος! Και αυτό γιατί το θέμα δεύτερης φοράς πανελλήνιες με αφορά προσωπικώς. Ήτοι έδωσα κατά σειρά πέρσι και βγάζοντας 17 παρά κάτι χιλιάδες μόρια πέρασα στο Ιστορικό- Αρχαιολογικό του ΑΠΘ. Βέβαια η σχολή ποτέ δεν υπήρξε στις στοχεύσεις μου, ούτε σαν επιστημονική αντικείμενο και ύλη. Μετά από αυτό άρα εξαιτίας αυτού, έδωσα πάλι φέτος! Ο στόχος μου, ή μάλλον οι πρώτες ύλες που αναζητώ για την οικοδόμηση των θεμελίων ώστε να αγγίξω την επιδίωξή μου είναι η είσοδος μου στη Νομική Σχολή. Ωστόσο, δεν είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση μου και από ότι φαίνεται ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζω στη πρώτη μου αξιολόγηση!
Αναζητώντας τα αίτια αυτού κατά πιθανότητα θα αντικρίσω ατομικές παθογένειες και βαρίδια που εξίσου τις δύο χρονιές με απομάκρυναν από το στόχο μου. Θαρρώ, δε φταίει ούτε η δυσκολία στα γραπτά ούτε η δική μου γνωστική αδυναμία ή εγγενής ανικανότητα να αντεπεξέλθω. Εγώ είμαι ένα ενδεχόμενο! Δεν ισχύει αυτό περί όλων! Υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι μάχονται όχι έχοντας εσωτερικά ψυχικά ενορμήματα ή ατομικές φιλοδοξίες, αλλά καθώς λόγω προσωπικής ανωριμότητας έχουν ενστερνιστεί τις φιλοδοξίες ενός σαθρού κοινωνικού και εκπαιδευτικού συστήματος ή έχουν επηρεαστεί σαφώς από γονεϊκά ανομολόγητα.
Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι τα αίτια του φαινομένου, γενικότερα της εργασιακής επίδοσης, είναι βαθύτερα και συγχρόνως λεπτότερα, όπως οι ισορροπίες.Η αναζήτηση έτσι προτάσεων-λύσεων οφείλει καταρχήν να έχει πολύπλευρα αποτελέσματα και ειδικότερα να προϋποθέτει την ψυχική και νοητική ωριμότητα του εφήβου και τη συνδρομή του εκπαιδευτικού συστήματος προς αυτή τη κατεύθυνση. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγονται εριστικές σκέψης της στιγμής ή απολυτότητες, τύπου ανάξιοι γονείς . Και το κλίμα δυσχεραίνουν της συζήτησης, δε προωθείται δηλαδή γόνιμος διάλογος, ενδέχεται να είναι προσβλητικά για κάποιον που τα διαβάζει και ακόμη είναι αναποτελεσματικά δηλαδή για εσωτερική κατανάλωση. Αυτά!
Fortunate omnibus!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.