Μου κάνει εντύπωση που όλοι έχετε τόσο υψηλούς στόχους.Δεν λέω...Καλά κάνετε.Είναι σημαντικό να στοχεύεις ψηλά.Έχετε σκεφτεί όμως ότι μπορεί να υπάρχουν σχολές που ούτε καν έχετε στο μυαλό σας, οι οποιες βρίσκονται "κοντά" στα ενδιαφέροντά σας;Για παράδειγμα, όλοι ξέρουν τις διάφορες σχολές Πληροφορικής που υπάρχουν στις μεγάλες πόλεις, λίγοι όμως έχουν ακούσει για τη σχολή
Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, η οποία είναι στην πραγματικότητα μια σχολή Πληροφορικής που ίσως προσφέρει περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες από τις άλλες.Υπάρχουν πολλά λιγότερο γνωστά αλλά αξιόλογα τμήματα, κι όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που τα έχουν ως πρώτες επιλογές στο μηχανογραφικό τους.Οι περισσότεροι απλά "καταλήγουν" εκεί και στην τελική τους καλαρέσει που βρέθηκαν σ'αυτές τις σχολές.
Τώρα θα μου πεις ότι ζούμε σε δύσκολες εποχές και μια οικογένεια δεν μπορεί εύκολα να στηρίξει ένα παιδί που περνάει σε άλλη πόλη.Αλλά αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, γιατί όχι;
Θέλω να πω, μην επιλέγετε μια σχολή επειδή γουστάρετε το όνομα της και έχει κύρος.Γιατί απ'αυτά που διαβάζω αυτή η εντύπωση μου δημιουργείται.Αν πάλι όντως γουστάρετε τη σχολή και μπορείτε να φανταστείτε το εαυτό σας να ασχολείται με κάτι αντίστοιχο στο μέλλον οκ...Πάω πάσο.
Προσωπικά, από την Α'λυκείου έλεγα ότι θέλω να περάσω Βιολογία ΑΠΘ.Η μοίρα όμως(ή όπως θέλετε πείτε το

) είχε άλλα σχέδια για μένα.Και τελικά χαίρομαι που δεν πέρασα στην πρώτη επιλογή.Κουφό ε;Ναι, ίσως.
Βρέθηκα σ'ένα Πανεπιστήμιο με λιγότερους φοιτητές, καλύτερη οργάνωση, πιο νέους και γεμάτους όρεξη καθηγητές.Μεγάλο πλεονέκτημα.
Plus οτι το "μελλοντικό μου επάγγελμα"ας πούμε, δεν είναι κορεσμένο όπως το επάγγελμα ενός απόφοιτου Παιδαγωγικής σχολής, για παράδειγμα, που σε κάθε πόλη υπάρχει και μία.
Συμβουλή: Όταν με το καλό ξεμπερδέψετε με τις εξετάσεις κι έρθει η ώρα να κάνετε το μηχανογραφικό σας, πιάστε ένα χαρτί που να λέει όλες τις σχολές που υπάρχουν σε κάθε πεδίο και "κρατείστε" στην άκρη αυτές που σας κάνουν κλικ μόνο από το όνομά τους.Μετά, μπείτε στη σελίδα κάθε σχολής στο ίντερνετ και δείτε τα μαθήματα καθώς και τις επαγγελματικές δυνατότητες(οι περισσότερες σχολές τις αναγράφουν).
Sorry για το μακρινάρι.Δεν είχα σκοπό να σας αγχώσω.Αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να συγκεντρωθείτε στο στόχο σας και να τα δώσετε όλα.
Καλή επιτυχία guys!Λίγο έμεινεεεε!

Ρίξτε μια ματια και σ'αυτό σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει η επαγγελματική αποκατάσταση κάποιας σχολής.
https://www.paideianews.gr/arthro/%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%AC-%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC