Κατά 25% ναι. Το Α' Θέμα έχει θεωρία (Δώστε τον ορισμό του/της..., Αποδείξε ότι..) και Σωστού-Λάθους. Από το σχολικό και μόνο, καλύπτεσαι για να απαντήσεις στο 1ο Θέμα.
Δυστυχώς, ελάχιστες από τις ασκήσεις του ανταποκρίνονται στο επίπεδο των υπόλοιπων τριών θεμάτων των Πανελληνίων. Και αυτές από την ομάδα Β' (από την Α' ομάδα ούτε κατά διάνοια).
Έχοντας δουλέψει και τους δύο (Παπαδάκη, Μπάρλα), σε Γενικής και Κατεύθυνσης θεωρώ ότι:
Ο Παπαδάκης απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό. Έχει αρκετές ασκήσεις entry-level, μέτριας δυσκολίας και ωραία συνδυαστικά. Ειδικά το κίτρινο επαναληπτικό του "Χ θέματα για επανάληψη" (δεν θυμάμαι πόσα

) έχει (πάρα) πολύ δύσκολα συνδυαστικά επαναληπτικά.
Αντιθέτως, ο Μπάρλας, παραλείπει τις εισαγωγικές ασκήσεις, σε πετάει κατευθείαν στα "βαθιά", αλλά δεν έχει δύσκολα συνδυαστικά στο επίπεδο του Παπαδάκη. Είναι μέτριος σε δυσκολία, καθ' όλη την έκταση των ασκήσεων του.
Για έναν αδύναμο μαθητή, χωρίς ιδαίτερη όρεξη για διάβασμα ή για έναν αρκετό δυνατό μαθητή, που θέλει να εμπεδώσει την ύλη, ο Παπαδάκης είναι η καλύτερη, από τις δύο, επιλογή (ασκήσεις entry-level/συνδυαστικές αντίστοιχα). Για έναν μέτριο μαθητή, που το έχει βάλει πείσμα ότι "Αυτές τις Χ ώρες θα διαβάσω" αλλά "δεν θα το λιώσω για να γράψω 100/100", ο Μπάρλας είναι καλύτερος.
Ένα βοήθημα, σχετικά με λυμένες ασκήσεις-υποδείγματα, που έχω να προτείνω, είναι αυτό του Μαυρίδη. Δύο τόμοι (Α' Ιούνιος 2013, Β' μεταγενέστερος) που παραθέτουν με πολύ ωραίο τρόπο τα λυμένα θέματα. Σε αυτό το κομμάτι, τόσο ο Παπαδάκης (που χάνεσαι μέσα στις πράξεις και για να παρακολουθήσεις τη ροή της άσκησης θες χαρτί και στυλό), όσο και ο Μπάρλας (επικεντρώνεται σε ασκήσεις), υστερούν. Τα λυμένα του Μαυρίδη είναι καθαρογραμμένα, με το "μπλα-μπλα" που απαιτείται για να παρακολουθήσεις την άσκηση, σημειώσεις στο πλάι και ό,τι χρειάζεται για να μελετήσεις τον τρόπο επίλυσης της άσκησης (άκομα και ξαπλωμένος στο κρεβάτι). Ως προς το επίπεδο δυσκολίας, στον Α' τόμο που έχω μελετήσει, έχει απλές, μέτριες και δύσκολες ασκήσεις. Ειδικά στους μιγαδικούς, 2 ή 3 από τα 70 λυμένα βασίζονται σε γεωμετρία και σου δίνουν διαφορετική άποψη για το πώς μπορούν να λυθούν ασκήσεις στο C (παρόλο που η Γεωμετρία είναι ξεφτυσμένη στο Λύκειο, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη στις ασκήσεις μιγαδικών). Το επίπεδο δυσκολίας των άλυτων καλύπτει, επίσης, όλη τη γκάμα δυσκολίας.