Δηλαδη το να κυριευσαι απο το αγχος αποτελει ψυχολογικη διαταραχη
Δεν αποτελεί ψυχολογική διαταραχή. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι λέω. Αποτελεί μειονέκτημα χαρακτήρα.
Επισης, ολοι οσοι γονεις δεν εχουν την οικονομικη ανεση να πληρωνουν για φροντ/ιδιαιτερα σημαινει οτι τα παιδια τους θα πατωσουν και δεν θα περασουν στη σχολη προτιμησης τους;
Ούτε αυτό το είπα. Μάλλον θα έπρεπε, για να είμαι απόλυτα σωστός, να συμπληρώσω πως, προκειμένω κάποιος να πετύχει κάποια υψηλόβαθμη σχολή (εδώ εντάσσω τις σχολές άνω των 17.000 μορίων, που συγκεντρώνουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον), σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι απαραίτητα τα εξωσχολικά μαθήματα.
Ούτε χαίρομαι που κάτι τέτοιο γίνεται. Δεν είμαι κροίσος, και μένα η οικογένειά μου έχει θέματα. Καταλαβαίνω τι λες.
Η προσωπικη προσπαθεια και ο κοπος αυτων των παιδιων δεν αρκει;
Όχι, δεν αρκεί πάντα. Όσο κι αν προσπαθεί κάποιος, αν δεν έχει κάποιον να του διδάσκει, να του υποδεικνύει, να τον καθοδηγεί (πράγματα που στο ελληνικό δημόσιο σχολείο σπάνια τα συναντάς), δε γίνεται τίποτα. Ας μην υπήρχαν, αλλιώς, οι καθηγητές. Ας πηγαίναμε όλοι να δώσουμε με προσωπική προσπάθεια πανελλήνιες.
Βαρεθηκα πια να ακουω τοσο στερεοτυπικες αποψεις που εχουν πια καταρριφθει.
Στερεοτυπική αντίληψη αποτελεί ότι στην Ελλάδα σήμερα, αν ελπίζεις για κάποιο καλό βαθμό (τουλάχιστον φυσική και μαθηματικά) θες φροντιστήριο;
Αρκέσου εσύ στις ασκήσεις και στη θεωρία του σχολικού βιβλίου... Και μετά δες τι πέφτει. Συνειδητοποίησε τη δυσαναλογία.
. Αν καποιος ειναι αποφασισμενος, εχει εναν συγκεκριμενο στοχο στο μυαλο του, προσπαθει οσο το δυνατον περισσοτερο πιστευω πως διαθετει ολες τις προδιαγραφες να κανει το ονειρο του πραγματικοτητα.
Το να είσαι αποφασισμένος είναι αναγκαίο, αλλά όχι επαρκές. Η στροφή στην παραπαιδεία (βάζω μέσα και βοηθήματα και οτιδήποτε εξωσχολικό) είναι, δυστυχώς, απαραίτητη σήμερα. Εκτός κι αν τύχεις στην ιδανική περίπτωση να χεις τους πιο τέλειους καθηγητές στο σχολείο (πράγμα δύσκολο.) Εκεί πάω πάσο.
Νομίζω πως δε θα κάνεις φροντιστήρια/ιδιαίτερα. Έτσι έχω καταλάβει.
Με το internet πλέον, μπορείς να βρεις πλούσιο υλικό και να αναπληρώσεις σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία.