[Πανελλήνιες 2013] Θερινή προετοιμασία

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
Μιας που βαριέμαι, θα γράψω μπερδεμένες ότι συμβουλές μου έρχονται:
Ήμουν θετική, και άρα για τη θετική θα γράψω.

1)Διαβάστε ΒΙΟΛΟΓΙΑ το καλοκαίρι.Ξέρω ότι με την παπαγαλία δε τα πάτε καλά.Ξέρω ότι η ηλίθια θεωρία της είναι για το πέος.Όμως πρέπει να την μάθετε καλά τώρα το καλοκαίρι.Αφομοιώστε την.Για τις ασκήσεις μην αγχώνεστε τόσο.Στην αρχή μπορεί να μη τα καταφέρνετε και πολύ καλά γιατί είναι λίγο παράξενες, όμως όπως είπα ΜΑΘΕΤΕ πολύ καλά τη θεωρία και θα είστε ΟΚ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Βρείτε έναν καθηγητή της προκοπής να σας δίνει αυτός ασκήσεις από πολλά βοηθήματα.Αν ήταν να προτείνω 1 βοήθημα όμως, θα έλεγα Τζαβάρα.
2)Όσον αφορά τη Χημεία.Το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό.Εξαιρετικά βαρετό.Δε ξέρω πως θα την παλέψετε μέχρι να μπείτε στο pΗ, όμως να θυμάστε ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ---->Η ΧΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΑΜΑΤΟΙ, ΜΗ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΞΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.Όπως είπα, το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό, όμως πιστεύω ότι τα άλλα δύο είναι φοβερά.Γενικά θα ακούσετε ότι η Χημεία είναι το πιο εύκολο μάθημα της θετικής.Ναι.Είναι εύκολο.Όμως μόνο αν διαβάζεις μέχρι το ΤΕΛΟΣ!Δε λέω τίποτα άλλο, ο νοών νοείτο!
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαλτερής.Τώρα, τι να σας πω.Ο Σαλτερής είναι υπερπλήρης.Προς το τέλος, αν έχετε χρόνο(δε θα έχετε) δοκιμάστε και κανέναν Μιχελη.
3)Μαθηματικά κατεύθυνσης.Well.Οι μιγαδικοί(αυτό θα κάνετε πρώτο μάλλον) δε μου άρεσαν.Παρόλα αυτά, είναι το 2ο θέμα των πανελληνίων!Οπότε, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τους μάθετε καλά από τώρα.Ποιος κάθεται να διαβάσει μιγαδικούς το χειμώνα..Τότε θα ξεσκίζεστε στη Βιολογία και στις Παραγώγους, δεν έχετε χρόνο για επαναλήψεις στους μιγαδικούς.Η υπόλοιπη ύλη, βέβαια, παρόλο που είναι μεγάλη, είναι πολύ ενδιαφέρουσα.Το κόλπο είναι ένα.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Να το γνωρίζετε αυτό.ΔΕΝ βάζουν τρελές ασκήσεις στις πανελλήνιες.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ.Και η δεύτερη συμβουλή μου είναι η εξής.ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΝΑ ΛΥΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΕΤΕ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΒΑΖΟΥΝ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Τώρα τι να σας πω.Προσωπικά, έβγαλα το Μπάρλα σε πρώτη φάση.Μετά ο καθηγητής μου, εκτύπωνε ασκήσεις από άλλα γνωστά βοηθήματα και το Ίντερνετ.Διαβάστε Μπάρλα 100% και μετά αν θέλετε και ένα δεύτερο για την αρχή, προτείνω Παπαδάκη.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Έγραψα τη λέξη "Ίντερνετ" και θυμήθηκα τον εαυτό μου πέρυσι το καλοκαίρι.Δώστε προσοχή, γιατί αυτό που θα γράψω τώρα είναι πολύ σημαντικό.ΜΗΝ ΚΑΙΓΕΣΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Διαβάστε τα κωλοβοηθήματα που θα πάρετε για το κάθε μάθημα, και από κει και πέρα ΠΡΟΣΟΧΗ με το ίντερνετ.ΣΙΓΟΥΡΑ, έχει αξιόλογα πράγματα στο διαδίκτυο.Όμως, για το θεό, κατεβάστε κάτι, εκτυπώστε το και λύστε το επί τόπου.

Μαθ.Γ.Π και Α.Ο.Θ: Απλά μαθήματα.Δε θα συναντήσετε δυσκολίες σε κανένα σημείο.Το 1ο κεφάλαιο στα μαθηματικά γενικής είναι από την κατεύθυνση και είναι πολύ εύκολο.Το 2ο μόνο, η Στατιστική, είναι τραγικό κεφάλαιο.ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον δεν έχει, απλά μάθετέ το και λύστε την άσκηση που θα σας βάλουν στις πανελλήνιες.Στη Στατιστική, ΜΑΘΕΤΕ τα διαγράμματα!Όταν λέει Ραβδόγραμμα, εννοεί ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑ.ΜΑΘΕΤΕ να τα σχεδιάζετε!Αν λέτε ότι "Αρχίδια μωρέ, κάποτε θα τα μάθω, νταξ", ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Το 3ο κεφάλαιο, οι Πιθανότητες, είναι εύκολο και ωραίο κεφάλαιο.Προσωπικά το αγαπημένο μου.Για τις Α.Ο.Θ, δεν υπάρχει κάτι να πω.Η θεωρία είναι εύκολη, αλλά και πάλι είναι ΘΕΩΡΙΑ.Οπότε τι κάνουμε?Τη διαβάζουμε πότε πότε!Συμβουλή.Τη διαβάζουμε όταν την παραδίδει η καθηγήτρια στο φροντιστήριο.Εκείνες τις μέρες.Αν νομίζετε ότι το μεθεπόμενο ΣΚ που είστε ελεύθεροι "Θα διαβάσετε Α.Ο.Θ" είστε γελασμένοι.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δε διαβάζει Α.Ο.Θ το ΣΚ.Το ΣΚ θα θέλετε να διαβάσετε Βιο, Μαθ, Φυσ κτλ., σιγά μη κάτσετε να διαβάσετε ΑΟΘ.
Προτεινόμενα βοηθήματα: Είχα Μπάρλα(το μετάνιωσα) στα μαθηματικά γενικής και Μηλίτση στο ΑΟΘ.Στα μαθηματικά γενικής να πάρετε ένα καινούριο των εκδόσεων Σαββάλα, νομίζω του Παπαδάκη είναι.Πολύ καλό.
Φυσική κατεύθυνσης: Μαζί με τα Μαθηματικά κατεύθυνσης, το έτερο δύσκολο μάθημα.Ο κανόνας είναι ο ίδιος.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Σας εγγυώμαι ότι δε θα καταφέρετε/δεν είναι καλό να παπαγαλίζετε μεθοδολογίες.Στην αρχή ίσως η λέξη Μεθοδολογίες είναι χρήσιμη, βέβαια.Έχουμε 4 κεφάλαια.Ταλαντώσεις/Κύματα/Στερεό/Κρούσεις-Doppler.Εκτός από τα Κύματα και το Doppler, τα υπόλοιπα είναι γαμάτα κεφάλαια.Μπορεί να σας αρέσουν και τα υπόλοιπα εσάς :P
Τέλος, φροντίστε στη θερινή προετοιμασία να ξεσκίσετε ότι μάθετε.Λύστε πολλές ασκήσεις από βοηθήματα.Έτσι θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.Προσωπικά, στην αρχή είχα πρόβλημα με τη Φυσική, και μόνο όταν αποφάσισα να ασχοληθώ πολύ(ευτυχώς νωρίς, από το καλοκαίρι) πήρα φόρα και αισιοδοξία.Αν έχετε σκατά ψυχολογία και προκατάληψη απέναντι σε κάποιο μάθημα, δε θα προσέχετε στο μάθημα, δε θα διαβάζετε, δε θα γράψετε.
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαββάλες και Παναγιωτακόπουλος.Διαλέξτε ένα από αυτά.Μάλλον Σαββάλες.Από κει και πέρα, ο δικός μου καθηγητής εκτύπωνε ασκήσεις από άπειρα βοηθήματα και φρόντιζε πάντα όταν έβγαινε κάτι στην ιστοσελίδα του υπουργείου να το λύνουμε.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Επίσης, μη ξεχάσετε τις ασκήσεις του βιβλίου!!!

Έκθεση: ΓΡΑΨΤΕ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.Ειδικά το καλοκαίρι, προσπαθήστε παρά τη ζέστη να κάνετε κάποιο από τα 3, κάθε μέρα.Ένα θεματάκι να διαβάσετε κάθε μέρα, ένα κειμενάκι, ένα φυλλαδιάκι, και είναι αρκετό.Απλά ασχοληθείτε με το μάθημα, και μη το σνομπάρετε.

Γενικά πράγματα:
1)Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες τώρα το καλοκαίρι ΑΛΛΑ και το χειμώνα.Τα ξενύχτια δε λειτουργούν.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
2)Φροντίστε να ξεκουράζεστε όταν νιώθετε ότι ξεφεύγετε από τα όρια.Ναι, αν έχετε στόχους πρέπει να προσπαθήστε πολύ.Όμως αν πάτε κουρασμένοι στις πανελλήνιες δε θα αποδώσετε όσο θέλετε.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
3)Θα βάλετε κιλά, αλλά όσο να'ναι προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά.Μη μένετε νηστικοί.Να πίνετε χυμούς, να τρώτε φρούτα και μακριά από τους καφέδες όσο μπορείτε.Καλύτερα κοιμηθείτε και μη πιείτε καφέ!
4)Κρατείστε τις απουσίες για το τέλος.
5)Να πάτε 5ημερη.
6)Όταν κάποιος κλαίγεται για την καημένη τη ζωή του, για τις πανελλήνιες κτλ. να φεύγετε!Φέτος μην κάνετε παρέα με τέτοια άτομα, για το όνομα του θεού!
7)Μην παίρνετε τηλέφωνο τον κολλητό σας για να του πείτε τον πόνο σας.Και οι δύο είστε για τον πούτσο, έχετε προβλήματα(δεν έχετε, αλλά νομίζετε ότι έχετε) και με το τηλέφωνο δε θα τα λύσετε.Χαλαρώστε, σφίξτε τα δόντια και κάνετε ότι μπορείτε.Όταν παίρνετε τηλέφωνο τους φίλους σας, να μιλάτε για ανάλαφρα πραγματάκια.
8 )Μην ασχοληθείτε με τα γκομενικά, δεν κάνει!
9)Α!!!ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, θα θέλει να διαβάζετε μόνο για το δικό του μάθημα!Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν.Να διαβάζετε για όλα και να κάνετε πρόγραμμα!!!
10)Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να έχετε καλή ψυχολογία.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε μια κουραστική χρονιά και θα έχετε νεύρα.Χαλαρώστε.


Καλή τύχη, θα γράψω κι άλλα καμιά φορά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nikosxdxd

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,804 μηνύματα.
Χμμ, αφορμωμενος απο τον alchemist θα προχωρησω κ εγω σε καποιες συμβουλες, για τη θεωρητικη κατευθυνση ομως, και να τις διαβασετε πολυ προσεκτικα! Λοιπον:

1.Aρχαια: η πληγη της θεωρητικης, για εναν ανεξηγητο λογο. πραγματικα το συγκεκριμενο μαθημα ειναι απο τα πιο στανταρ. το βασικο που πρεπει να κανετε,ξεκινωντας απο το Γνωστο, ειναι η εισαγωγη και τα ερμηνευτικα του βιβλιου! Σιγουρα οταν τα δειτε αμφοτερα θα πειτε"τι μαλακιες ειναι αυτα"(οπως ειπα κ εγω και ολοι), ειναι οντως υπερβολικα ανοουσια αλλα και απαραιτητα ταυτοχρονα.στο γνωστο δεν εχω να επισημανω κατι αλλο εγω τουλαχιστον περα απο την εισαγωγη την εβρισκα απιστευτα να διαβαζω γνωστο! νταξει ο πρωταγορας με τον οποιο θα αρχισετε ειναι ενα εκτρωμα, ενα συγγραφικο λαθος, αλλα η πολιτεια, τα ηθικα νικομαχεια και τα πολιτικα ειναι μαγικα! ε και στο αγνωστο να ξεμπερδεψετε απο το καλοκαιρι(αν δεν εχετε ηδη ξεμπερδεψει-εγω τουλαχιστον ειχα) με γραμματικη και συντακτικο..οπως εχετε δει σε αυτα τα δυο στις πανελληνιες ζητουν stadar πραγματα που και ο μεσος μαθητης που δεν εχει ξεσκισει το συντακτικο μπορει να τα εντοπισει.Α! μην το ξεχασω, στο γνωστο εγω διαβαζα απο το study4exams(του υπουργειου) ειναι πραγματικα εξαιρετικο μου τα εβγαζε φωτοτυπια ο καθηγητης μου και παραλληλα απο το μεταιχμιο για εξτρα. παντως το σαιτ του υπουργειου ειναι κορυφαιο(ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, γιατι στα λατινικα και στη βιολογια ειναι τραγικο)

2.Λατινικα: θεωρειται(και μαλλον ειναι) το πιο ευκολο μαθημα της κατευθυνσης. Ωστοσο εμενα περσι το καλοκαιρι στο καλοκαιρινο διαγωνισμα μου φανηκε το πιο δυσκολο γιατι ενω διαβαζα πολυ εγραψα 75(!) και αναρωτηθηκα γιατι ολοι λενε πως στα λατινικα πρεπει να εισαι χαζος να μη γραψεις πανω απο 95. και σας το λεω μετα βεβαιοτητας, τωρα που τελειωσα , οντως τα λατινικα ειναι σιγουρος βαθμος. και αυτο οχι γιατι ειναι ευκολα(το συντακτικο ειναι χαωδες και η μαλακια ειναι οτι στη Β λυκειου στα λατινικα ξυνετε τα ** σας λογω κακης κατανομης της υλης απο το υπουργειο) αλλα γιατι η υλη ειναι μικρη! θα τα κανετε τοσες επαναληψεις που στο τελος θα τα εχετε μαθει απεξω χωρις καν να το καταλαβετε..ακουγεται παραξενο αλλα σε εμενα και σε ολους τους γνωστους μου καλους μαθητες αυτο συνεβη! αλλα στην αρχη μου φαινονταν βουνο! Απο βοηθηματα δεν εχω να προτεινω κατι γιατι μεσα στη χρονια εφτιαξα δικο μου(εμπιστευομουνα περισσοτερο τον εαυτο μου αποτι τριτους) αλλα εχω ακουσει πως το μεταιχμιο ειναι συμπαθητικο! παντως θα προτεινα να εργαστειτε κυριως μονοι σας χωρις βοηθημα και να συγκεντρωσετε ολα τα συντακτικα φαινομενα του καθε κειμενου(δε ξερω αν εγινα κατανοητος) εμενα αυτο μου γλιτωσε πολυ χρονο και στις πανελληνιες κατεληξα να γραφω τα συντακτικα χωρις καν να τα σκεφτομαι(ετυχε να εχω κανει τον ιδιο πλαγιο λογο:P). Δεν εχω να πω κατι αλλο γι αυτο το μαθημα

3.Εκθεση: κατ' εμε απο τα δυσκολα μαθηματα. δεν σε παιδευει μεν με πολυ διαβασμα στο σπιτι αλλα θελει ενα 5ωρο εβδομαδιαιως να ασχολειστε(γραφη 3ωρου διαγωνισματος, 1ωρα επιχειρηματα και 1 ωρα θεωρια). Ειναι επισης πολυ καλο να διαβασετε αρθρα, εγω ας πουμε ημουν απο τους τυχερους φετος διοτι το σαββατοκυριακο πριν τις πανελληνιες διαβασα 3 κειμενα της αρβελερ, και ημουν καπως εξοικειωμενος με το "στρυφνο" υφος της.. ακουγεται χασιμο χρονου αλλα τα αρθρα σου δομουν σωστα τη σκεψη και σου προτεινουν εναλλακτικα επιχειρηματα περα απο τα τετριμμενα των βοηθηματων που λιγο πολυ θα γραψουν ολοι.. παντως γενικα δεν πιστευω να σας παιδεψει πολυ η εκθεση, αν ηδη εχετε ξεμπερδεψει με τη θεωρια, δωστε πολυ βαση στα κειμενικα ειδη!!(δοκιμιο, αρθρο, επιφυλλιδα-χαρακτηριστικα και διαφορες τους) γιατι πιστευω οτι θα σας ζητηθει κατι τετοιο, και νταξει η πειθω ειναι πολυ ευκολη. Ε τωρα τα επιχειρηματα καλο ειναι να τα διαβαζετε και να μη λετε "σιγα τα βγαζω και μονος μου αυτα" εγω τουλαχιστον τα διαβαζα. γιατι αν σας ζητηθει καποιο θεμα "φροντηστηριακο" σαν το δικο μας ας πουμε αυτοι που παπαγαλισαν τα ετοιμα θα εγραφαν..αυτα για την εκθεση κ ελπιζω να τα τηρησετε!βοηθημα ειχα του ΚΕΔΡΟΥ το ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ για θεωρια(κορυφαιο) και το 24 ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ(επισης κορυφαιο το συστηνω ανεπιφυλακτα ειναι πολυ καλοφτιαγμενο)παλι του ΚΕΔΡΟΥ.

4.Ιστορια: πραγματικα το πιο σιχαμενο μαθημα της κατευθυνσης μας.Το βιβλιο σε καποια σημεια σου ερχεται να το σκισεις(βλεπε 3ο, 5ο κεφαλαιο) η υλη ειναι τεραστια και, φυσικα, χρειαζεται παπαγαλια, που για τους πιο πολλους(αν οχι για ολους) στην Γ ειναι κατι νεο..εγω εφτυσα αιμα μεχρι να μαθω την ιστορια και, παρολο που δε το συστηνω, ειχα αφησει καποιες σελιδες(4-5) εκτος, γιατι δε προλαβαινα! παλι καλα δεν επεσε κατι απο εκει και λογικα ειμαι πανω απο 95.. παντως προσοχη! η παπαγαλια στην ιστορια σε παει σιγουρα στο 90, αλλα για να ανεβει κανεις κλιμακα και να φτασει το 95(και παραπανω, αλλα απο κει και περα ειναι στο χερι του διορθωτη) πρεπει να δουλευεις συστηματικα πηγες.. εγω εκανα σιγουρα 2 πηγες εβδομαδιαιως! ενα καλο βοηθημα που δουλευα εγω ειναι παλι του ΚΕΔΡΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ..

5.Λογοτεχνια: απο τα ευκολα μαθηματα της κατευθυνσης, μολονοτι αρκετα αμφιλεγομενο. δεν χρειαζεται ιδιαιτερο διαβασμα, αν "το εχεις" με το μπλα-μπλα, οπως εγω, δεν θα αντιμετωπισεις δυσκολια. και αυτο γιατι προτιμαν να βλεπουν ωραια γραφη παρα ουσιαστικη(καλως η κακως). εγω τουλαχιστον δεν εμαθα κατι απεξω στη λογοτεχνια και διαβαζα κυριως τις ερωτησεις του ΚΕΕ και τις απαντησεις τους, που θα σας τις δωσουν στο σχολειο η στο φροντηστηριο, και επισης διαβαζα το βοηθημα του πουκαμισα που ηταν πολυ καλο για τη λογοτεχνια... επισης μου εχουν πει οτι το μεταιχμιο εχει καλες σημειωσεις, αλλα ολα τα βοηθηματα περιπου τα ιδια λενε, οποτε μην αγχωνεστε! σιγουρα ομως η λογοτεχνια ειναι το μαθημα που θα σας παιδεψει πολυ λιγοτερο απο τα υπολοιπα:)Α ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ. μπορειτε και διαδυκτιακα να βρειτε απιστευτες σημειωσεις, εχει για ολα τα μαθηματα αλλα κυριως για λογοτεχνια κ εμενα μου χρησιμευσε πολυ https://latistor.blogspot.gr/

6.Βιολογια Γενικης: επισης πανευκολο μαθημα, που ομως εχει αρκετη παπαγαλια. οι ασκησεις απλουστατες(τις ελυνε ο αδερφος μου που ειναι Γ γυμνασιου-true story) και η θεωρια στο 95% της πολυ κατανοητη. αν δεν πατε φροντηστηριο δε χρειαζεται να αγχωθειτε, ουτε εγω πηγαινα και πιστευω οτι θα ειμαι απο τους λιγους που εγραψαν στα φετικα θεματα 93-96...οχι οτι τα φετινα ηταν δυσκολα, απλα πηγαν να βαλουν κατι που χρειαζεται κριτικη σκεψη αλλα αντ' αυτου εβαλαν ηλιθια, δυσνοητα θεματα που ειτε δεν εχουν επιστημονικη βαση(βλεπε Δ2) ειτε ειναι αμφιλεγομενα και καθε λυση ειναι σωστη(βλεπε Δ1) ειτε εβαλαν ερωτηματα ιδια μεταξυ τους(βλεπε Γ1-Γ2). Γενικα παντως απλο μαθημα που χαριζει βαθμους. μη σας αγχωνουν τα φετινα θεματα παντως, η βιολογια γενικης ειναι γενικα ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ.και το λεω εγω απο θεωρητικη, για τους αλλους της θετικης αποτι μου λεγανε δε χρειαζοταν σχεδον καθολου διαβασμα, ενω για τη θεωρητικη οσο και να το κανεις, δεν ειναι εξοικειωμενη με το θετικο τροπο σκεψης της βιολογιας(λογω της φυσης της συγκεκριμενης κατευθυνσης) απο βοηθηματα δε το ψαξα ιδιαιτερα αλλα εγω διαβαζα απο του πουκαμισα ειναι καλο και εχει πολλες καλες ασκησεις! επισης επειδη δεν ειχα αλλο βοηθημα και ηθελα να λυνω ασκησεις ψαχνομουνα πολυ στο ιντερνετ και εχει κατι πολυ καλες σημειωσεις και ασκησεις!

Αυτα τα ολιγα, και οτιδηποτε περαιτερω θελετε ρωτηστε με :D

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ευχομαι!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
Μιας που βαριέμαι, θα γράψω μπερδεμένες ότι συμβουλές μου έρχονται:
Ήμουν θετική, και άρα για τη θετική θα γράψω.

1)Διαβάστε ΒΙΟΛΟΓΙΑ το καλοκαίρι.Ξέρω ότι με την παπαγαλία δε τα πάτε καλά.Ξέρω ότι η ηλίθια θεωρία της είναι για το πέος.Όμως πρέπει να την μάθετε καλά τώρα το καλοκαίρι.Αφομοιώστε την.Για τις ασκήσεις μην αγχώνεστε τόσο.Στην αρχή μπορεί να μη τα καταφέρνετε και πολύ καλά γιατί είναι λίγο παράξενες, όμως όπως είπα ΜΑΘΕΤΕ πολύ καλά τη θεωρία και θα είστε ΟΚ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Βρείτε έναν καθηγητή της προκοπής να σας δίνει αυτός ασκήσεις από πολλά βοηθήματα.Αν ήταν να προτείνω 1 βοήθημα όμως, θα έλεγα Τζαβάρα.
2)Όσον αφορά τη Χημεία.Το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό.Εξαιρετικά βαρετό.Δε ξέρω πως θα την παλέψετε μέχρι να μπείτε στο pΗ, όμως να θυμάστε ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ---->Η ΧΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΑΜΑΤΟΙ, ΜΗ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΞΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.Όπως είπα, το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό, όμως πιστεύω ότι τα άλλα δύο είναι φοβερά.Γενικά θα ακούσετε ότι η Χημεία είναι το πιο εύκολο μάθημα της θετικής.Ναι.Είναι εύκολο.Όμως μόνο αν διαβάζεις μέχρι το ΤΕΛΟΣ!Δε λέω τίποτα άλλο, ο νοών νοείτο!
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαλτερής.Τώρα, τι να σας πω.Ο Σαλτερής είναι υπερπλήρης.Προς το τέλος, αν έχετε χρόνο(δε θα έχετε) δοκιμάστε και κανέναν Μιχελη.
3)Μαθηματικά κατεύθυνσης.Well.Οι μιγαδικοί(αυτό θα κάνετε πρώτο μάλλον) δε μου άρεσαν.Παρόλα αυτά, είναι το 2ο θέμα των πανελληνίων!Οπότε, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τους μάθετε καλά από τώρα.Ποιος κάθεται να διαβάσει μιγαδικούς το χειμώνα..Τότε θα ξεσκίζεστε στη Βιολογία και στις Παραγώγους, δεν έχετε χρόνο για επαναλήψεις στους μιγαδικούς.Η υπόλοιπη ύλη, βέβαια, παρόλο που είναι μεγάλη, είναι πολύ ενδιαφέρουσα.Το κόλπο είναι ένα.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Να το γνωρίζετε αυτό.ΔΕΝ βάζουν τρελές ασκήσεις στις πανελλήνιες.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ.Και η δεύτερη συμβουλή μου είναι η εξής.ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΝΑ ΛΥΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΕΤΕ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΒΑΖΟΥΝ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Τώρα τι να σας πω.Προσωπικά, έβγαλα το Μπάρλα σε πρώτη φάση.Μετά ο καθηγητής μου, εκτύπωνε ασκήσεις από άλλα γνωστά βοηθήματα και το Ίντερνετ.Διαβάστε Μπάρλα 100% και μετά αν θέλετε και ένα δεύτερο για την αρχή, προτείνω Παπαδάκη.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Έγραψα τη λέξη "Ίντερνετ" και θυμήθηκα τον εαυτό μου πέρυσι το καλοκαίρι.Δώστε προσοχή, γιατί αυτό που θα γράψω τώρα είναι πολύ σημαντικό.ΜΗΝ ΚΑΙΓΕΣΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Διαβάστε τα κωλοβοηθήματα που θα πάρετε για το κάθε μάθημα, και από κει και πέρα ΠΡΟΣΟΧΗ με το ίντερνετ.ΣΙΓΟΥΡΑ, έχει αξιόλογα πράγματα στο διαδίκτυο.Όμως, για το θεό, κατεβάστε κάτι, εκτυπώστε το και λύστε το επί τόπου.

Μαθ.Γ.Π και Α.Ο.Θ: Απλά μαθήματα.Δε θα συναντήσετε δυσκολίες σε κανένα σημείο.Το 1ο κεφάλαιο στα μαθηματικά γενικής είναι από την κατεύθυνση και είναι πολύ εύκολο.Το 2ο μόνο, η Στατιστική, είναι τραγικό κεφάλαιο.ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον δεν έχει, απλά μάθετέ το και λύστε την άσκηση που θα σας βάλουν στις πανελλήνιες.Στη Στατιστική, ΜΑΘΕΤΕ τα διαγράμματα!Όταν λέει Ραβδόγραμμα, εννοεί ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑ.ΜΑΘΕΤΕ να τα σχεδιάζετε!Αν λέτε ότι "Αρχίδια μωρέ, κάποτε θα τα μάθω, νταξ", ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Το 3ο κεφάλαιο, οι Πιθανότητες, είναι εύκολο και ωραίο κεφάλαιο.Προσωπικά το αγαπημένο μου.Για τις Α.Ο.Θ, δεν υπάρχει κάτι να πω.Η θεωρία είναι εύκολη, αλλά και πάλι είναι ΘΕΩΡΙΑ.Οπότε τι κάνουμε?Τη διαβάζουμε πότε πότε!Συμβουλή.Τη διαβάζουμε όταν την παραδίδει η καθηγήτρια στο φροντιστήριο.Εκείνες τις μέρες.Αν νομίζετε ότι το μεθεπόμενο ΣΚ που είστε ελεύθεροι "Θα διαβάσετε Α.Ο.Θ" είστε γελασμένοι.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δε διαβάζει Α.Ο.Θ το ΣΚ.Το ΣΚ θα θέλετε να διαβάσετε Βιο, Μαθ, Φυσ κτλ., σιγά μη κάτσετε να διαβάσετε ΑΟΘ.
Προτεινόμενα βοηθήματα: Είχα Μπάρλα(το μετάνιωσα) στα μαθηματικά γενικής και Μηλίτση στο ΑΟΘ.Στα μαθηματικά γενικής να πάρετε ένα καινούριο των εκδόσεων Σαββάλα, νομίζω του Παπαδάκη είναι.Πολύ καλό.
Φυσική κατεύθυνσης: Μαζί με τα Μαθηματικά κατεύθυνσης, το έτερο δύσκολο μάθημα.Ο κανόνας είναι ο ίδιος.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Σας εγγυώμαι ότι δε θα καταφέρετε/δεν είναι καλό να παπαγαλίζετε μεθοδολογίες.Στην αρχή ίσως η λέξη Μεθοδολογίες είναι χρήσιμη, βέβαια.Έχουμε 4 κεφάλαια.Ταλαντώσεις/Κύματα/Στερεό/Κρούσεις-Doppler.Εκτός από τα Κύματα και το Doppler, τα υπόλοιπα είναι γαμάτα κεφάλαια.Μπορεί να σας αρέσουν και τα υπόλοιπα εσάς :P
Τέλος, φροντίστε στη θερινή προετοιμασία να ξεσκίσετε ότι μάθετε.Λύστε πολλές ασκήσεις από βοηθήματα.Έτσι θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.Προσωπικά, στην αρχή είχα πρόβλημα με τη Φυσική, και μόνο όταν αποφάσισα να ασχοληθώ πολύ(ευτυχώς νωρίς, από το καλοκαίρι) πήρα φόρα και αισιοδοξία.Αν έχετε σκατά ψυχολογία και προκατάληψη απέναντι σε κάποιο μάθημα, δε θα προσέχετε στο μάθημα, δε θα διαβάζετε, δε θα γράψετε.
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαββάλες και Παναγιωτακόπουλος.Διαλέξτε ένα από αυτά.Μάλλον Σαββάλες.Από κει και πέρα, ο δικός μου καθηγητής εκτύπωνε ασκήσεις από άπειρα βοηθήματα και φρόντιζε πάντα όταν έβγαινε κάτι στην ιστοσελίδα του υπουργείου να το λύνουμε.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Επίσης, μη ξεχάσετε τις ασκήσεις του βιβλίου!!!

Έκθεση: ΓΡΑΨΤΕ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.Ειδικά το καλοκαίρι, προσπαθήστε παρά τη ζέστη να κάνετε κάποιο από τα 3, κάθε μέρα.Ένα θεματάκι να διαβάσετε κάθε μέρα, ένα κειμενάκι, ένα φυλλαδιάκι, και είναι αρκετό.Απλά ασχοληθείτε με το μάθημα, και μη το σνομπάρετε.

Γενικά πράγματα:
1)Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες τώρα το καλοκαίρι ΑΛΛΑ και το χειμώνα.Τα ξενύχτια δε λειτουργούν.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
2)Φροντίστε να ξεκουράζεστε όταν νιώθετε ότι ξεφεύγετε από τα όρια.Ναι, αν έχετε στόχους πρέπει να προσπαθήστε πολύ.Όμως αν πάτε κουρασμένοι στις πανελλήνιες δε θα αποδώσετε όσο θέλετε.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
3)Θα βάλετε κιλά, αλλά όσο να'ναι προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά.Μη μένετε νηστικοί.Να πίνετε χυμούς, να τρώτε φρούτα και μακριά από τους καφέδες όσο μπορείτε.Καλύτερα κοιμηθείτε και μη πιείτε καφέ!
4)Κρατείστε τις απουσίες για το τέλος.
5)Να πάτε 5ημερη.
6)Όταν κάποιος κλαίγεται για την καημένη τη ζωή του, για τις πανελλήνιες κτλ. να φεύγετε!Φέτος μην κάνετε παρέα με τέτοια άτομα, για το όνομα του θεού!
7)Μην παίρνετε τηλέφωνο τον κολλητό σας για να του πείτε τον πόνο σας.Και οι δύο είστε για τον πούτσο, έχετε προβλήματα(δεν έχετε, αλλά νομίζετε ότι έχετε) και με το τηλέφωνο δε θα τα λύσετε.Χαλαρώστε, σφίξτε τα δόντια και κάνετε ότι μπορείτε.Όταν παίρνετε τηλέφωνο τους φίλους σας, να μιλάτε για ανάλαφρα πραγματάκια.
8 )Μην ασχοληθείτε με τα γκομενικά, δεν κάνει!
9)Α!!!ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, θα θέλει να διαβάζετε μόνο για το δικό του μάθημα!Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν.Να διαβάζετε για όλα και να κάνετε πρόγραμμα!!!
10)Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να έχετε καλή ψυχολογία.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε μια κουραστική χρονιά και θα έχετε νεύρα.Χαλαρώστε.


Καλή τύχη, θα γράψω κι άλλα καμιά φορά.
Ευχαριστούμε για τις συμβουλές Alchemist! :D
Aπορία: Πόση ύλη βγαίνει το καλοκαίρι σε βιολογία και χημεία πάνω κάτω?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Joaquín

Διάσημο μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,153 μηνύματα.
Λίγη.Όμως αυτό δεν έχει σημασία ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr.Blonde

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mr.Blonde αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 866 μηνύματα.
Χημεια αν ξεκινησετε απο το πρωτο κεφαλαιο,τοτε θα το βγαλετε ολο ή σχεδον ολο.
Βιολογια μονο το πρωτο κεφαλαιο προλαβαινετε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

JKaradakov

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιορδάνης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 12,311 μηνύματα.
ειχες ξεκινησει απο πριν καθολου για Γ'?ή σημερα 1η φορα?

Είχα κάνει και κατα την διάρκει της Β αλλά ελάχιστα πράγματα δλδ βγάλαμε το 1/3 του κεφαλαίου της ανάλυσης.

Γ--ώ την απαισιοδοξία σας.
ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ <3

ΠΑΜΕ!!!

Μιας που βαριέμαι, θα γράψω μπερδεμένες ότι συμβουλές μου έρχονται:
Ήμουν θετική, και άρα για τη θετική θα γράψω.

1)Διαβάστε ΒΙΟΛΟΓΙΑ το καλοκαίρι.Ξέρω ότι με την παπαγαλία δε τα πάτε καλά.Ξέρω ότι η ηλίθια θεωρία της είναι για το πέος.Όμως πρέπει να την μάθετε καλά τώρα το καλοκαίρι.Αφομοιώστε την.Για τις ασκήσεις μην αγχώνεστε τόσο.Στην αρχή μπορεί να μη τα καταφέρνετε και πολύ καλά γιατί είναι λίγο παράξενες, όμως όπως είπα ΜΑΘΕΤΕ πολύ καλά τη θεωρία και θα είστε ΟΚ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Βρείτε έναν καθηγητή της προκοπής να σας δίνει αυτός ασκήσεις από πολλά βοηθήματα.Αν ήταν να προτείνω 1 βοήθημα όμως, θα έλεγα Τζαβάρα.
2)Όσον αφορά τη Χημεία.Το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό.Εξαιρετικά βαρετό.Δε ξέρω πως θα την παλέψετε μέχρι να μπείτε στο pΗ, όμως να θυμάστε ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ---->Η ΧΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΑΜΑΤΟΙ, ΜΗ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΞΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.Όπως είπα, το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό, όμως πιστεύω ότι τα άλλα δύο είναι φοβερά.Γενικά θα ακούσετε ότι η Χημεία είναι το πιο εύκολο μάθημα της θετικής.Ναι.Είναι εύκολο.Όμως μόνο αν διαβάζεις μέχρι το ΤΕΛΟΣ!Δε λέω τίποτα άλλο, ο νοών νοείτο!
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαλτερής.Τώρα, τι να σας πω.Ο Σαλτερής είναι υπερπλήρης.Προς το τέλος, αν έχετε χρόνο(δε θα έχετε) δοκιμάστε και κανέναν Μιχελη.
3)Μαθηματικά κατεύθυνσης.Well.Οι μιγαδικοί(αυτό θα κάνετε πρώτο μάλλον) δε μου άρεσαν.Παρόλα αυτά, είναι το 2ο θέμα των πανελληνίων!Οπότε, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τους μάθετε καλά από τώρα.Ποιος κάθεται να διαβάσει μιγαδικούς το χειμώνα..Τότε θα ξεσκίζεστε στη Βιολογία και στις Παραγώγους, δεν έχετε χρόνο για επαναλήψεις στους μιγαδικούς.Η υπόλοιπη ύλη, βέβαια, παρόλο που είναι μεγάλη, είναι πολύ ενδιαφέρουσα.Το κόλπο είναι ένα.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Να το γνωρίζετε αυτό.ΔΕΝ βάζουν τρελές ασκήσεις στις πανελλήνιες.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ.Και η δεύτερη συμβουλή μου είναι η εξής.ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΝΑ ΛΥΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΕΤΕ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΒΑΖΟΥΝ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Τώρα τι να σας πω.Προσωπικά, έβγαλα το Μπάρλα σε πρώτη φάση.Μετά ο καθηγητής μου, εκτύπωνε ασκήσεις από άλλα γνωστά βοηθήματα και το Ίντερνετ.Διαβάστε Μπάρλα 100% και μετά αν θέλετε και ένα δεύτερο για την αρχή, προτείνω Παπαδάκη.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Έγραψα τη λέξη "Ίντερνετ" και θυμήθηκα τον εαυτό μου πέρυσι το καλοκαίρι.Δώστε προσοχή, γιατί αυτό που θα γράψω τώρα είναι πολύ σημαντικό.ΜΗΝ ΚΑΙΓΕΣΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Διαβάστε τα κωλοβοηθήματα που θα πάρετε για το κάθε μάθημα, και από κει και πέρα ΠΡΟΣΟΧΗ με το ίντερνετ.ΣΙΓΟΥΡΑ, έχει αξιόλογα πράγματα στο διαδίκτυο.Όμως, για το θεό, κατεβάστε κάτι, εκτυπώστε το και λύστε το επί τόπου.

Μαθ.Γ.Π και Α.Ο.Θ: Απλά μαθήματα.Δε θα συναντήσετε δυσκολίες σε κανένα σημείο.Το 1ο κεφάλαιο στα μαθηματικά γενικής είναι από την κατεύθυνση και είναι πολύ εύκολο.Το 2ο μόνο, η Στατιστική, είναι τραγικό κεφάλαιο.ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον δεν έχει, απλά μάθετέ το και λύστε την άσκηση που θα σας βάλουν στις πανελλήνιες.Στη Στατιστική, ΜΑΘΕΤΕ τα διαγράμματα!Όταν λέει Ραβδόγραμμα, εννοεί ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑ.ΜΑΘΕΤΕ να τα σχεδιάζετε!Αν λέτε ότι "Αρχίδια μωρέ, κάποτε θα τα μάθω, νταξ", ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Το 3ο κεφάλαιο, οι Πιθανότητες, είναι εύκολο και ωραίο κεφάλαιο.Προσωπικά το αγαπημένο μου.Για τις Α.Ο.Θ, δεν υπάρχει κάτι να πω.Η θεωρία είναι εύκολη, αλλά και πάλι είναι ΘΕΩΡΙΑ.Οπότε τι κάνουμε?Τη διαβάζουμε πότε πότε!Συμβουλή.Τη διαβάζουμε όταν την παραδίδει η καθηγήτρια στο φροντιστήριο.Εκείνες τις μέρες.Αν νομίζετε ότι το μεθεπόμενο ΣΚ που είστε ελεύθεροι "Θα διαβάσετε Α.Ο.Θ" είστε γελασμένοι.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δε διαβάζει Α.Ο.Θ το ΣΚ.Το ΣΚ θα θέλετε να διαβάσετε Βιο, Μαθ, Φυσ κτλ., σιγά μη κάτσετε να διαβάσετε ΑΟΘ.
Προτεινόμενα βοηθήματα: Είχα Μπάρλα(το μετάνιωσα) στα μαθηματικά γενικής και Μηλίτση στο ΑΟΘ.Στα μαθηματικά γενικής να πάρετε ένα καινούριο των εκδόσεων Σαββάλα, νομίζω του Παπαδάκη είναι.Πολύ καλό.
Φυσική κατεύθυνσης: Μαζί με τα Μαθηματικά κατεύθυνσης, το έτερο δύσκολο μάθημα.Ο κανόνας είναι ο ίδιος.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Σας εγγυώμαι ότι δε θα καταφέρετε/δεν είναι καλό να παπαγαλίζετε μεθοδολογίες.Στην αρχή ίσως η λέξη Μεθοδολογίες είναι χρήσιμη, βέβαια.Έχουμε 4 κεφάλαια.Ταλαντώσεις/Κύματα/Στερεό/Κρούσεις-Doppler.Εκτός από τα Κύματα και το Doppler, τα υπόλοιπα είναι γαμάτα κεφάλαια.Μπορεί να σας αρέσουν και τα υπόλοιπα εσάς :P
Τέλος, φροντίστε στη θερινή προετοιμασία να ξεσκίσετε ότι μάθετε.Λύστε πολλές ασκήσεις από βοηθήματα.Έτσι θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.Προσωπικά, στην αρχή είχα πρόβλημα με τη Φυσική, και μόνο όταν αποφάσισα να ασχοληθώ πολύ(ευτυχώς νωρίς, από το καλοκαίρι) πήρα φόρα και αισιοδοξία.Αν έχετε σκατά ψυχολογία και προκατάληψη απέναντι σε κάποιο μάθημα, δε θα προσέχετε στο μάθημα, δε θα διαβάζετε, δε θα γράψετε.
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαββάλες και Παναγιωτακόπουλος.Διαλέξτε ένα από αυτά.Μάλλον Σαββάλες.Από κει και πέρα, ο δικός μου καθηγητής εκτύπωνε ασκήσεις από άπειρα βοηθήματα και φρόντιζε πάντα όταν έβγαινε κάτι στην ιστοσελίδα του υπουργείου να το λύνουμε.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Επίσης, μη ξεχάσετε τις ασκήσεις του βιβλίου!!!

Έκθεση: ΓΡΑΨΤΕ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.Ειδικά το καλοκαίρι, προσπαθήστε παρά τη ζέστη να κάνετε κάποιο από τα 3, κάθε μέρα.Ένα θεματάκι να διαβάσετε κάθε μέρα, ένα κειμενάκι, ένα φυλλαδιάκι, και είναι αρκετό.Απλά ασχοληθείτε με το μάθημα, και μη το σνομπάρετε.

Γενικά πράγματα:
1)Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες τώρα το καλοκαίρι ΑΛΛΑ και το χειμώνα.Τα ξενύχτια δε λειτουργούν.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
2)Φροντίστε να ξεκουράζεστε όταν νιώθετε ότι ξεφεύγετε από τα όρια.Ναι, αν έχετε στόχους πρέπει να προσπαθήστε πολύ.Όμως αν πάτε κουρασμένοι στις πανελλήνιες δε θα αποδώσετε όσο θέλετε.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
3)Θα βάλετε κιλά, αλλά όσο να'ναι προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά.Μη μένετε νηστικοί.Να πίνετε χυμούς, να τρώτε φρούτα και μακριά από τους καφέδες όσο μπορείτε.Καλύτερα κοιμηθείτε και μη πιείτε καφέ!
4)Κρατείστε τις απουσίες για το τέλος.
5)Να πάτε 5ημερη.
6)Όταν κάποιος κλαίγεται για την καημένη τη ζωή του, για τις πανελλήνιες κτλ. να φεύγετε!Φέτος μην κάνετε παρέα με τέτοια άτομα, για το όνομα του θεού!
7)Μην παίρνετε τηλέφωνο τον κολλητό σας για να του πείτε τον πόνο σας.Και οι δύο είστε για τον πούτσο, έχετε προβλήματα(δεν έχετε, αλλά νομίζετε ότι έχετε) και με το τηλέφωνο δε θα τα λύσετε.Χαλαρώστε, σφίξτε τα δόντια και κάνετε ότι μπορείτε.Όταν παίρνετε τηλέφωνο τους φίλους σας, να μιλάτε για ανάλαφρα πραγματάκια.
8 )Μην ασχοληθείτε με τα γκομενικά, δεν κάνει!
9)Α!!!ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, θα θέλει να διαβάζετε μόνο για το δικό του μάθημα!Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν.Να διαβάζετε για όλα και να κάνετε πρόγραμμα!!!
10)Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να έχετε καλή ψυχολογία.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε μια κουραστική χρονιά και θα έχετε νεύρα.Χαλαρώστε.


Καλή τύχη, θα γράψω κι άλλα καμιά φορά.

Είσαι θεός και ευχαριστούμε για της σημβουλές. Χημεία και Βιολογία να αρχίσουμε κανονικά αποτην αρχή ή να δώσουμε κάπου αλλού σημασία;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ και τους δύο για την απάντηση!:)
Λίγη.Όμως αυτό δεν έχει σημασία ;)

Χημεια αν ξεκινησετε απο το πρωτο κεφαλαιο,τοτε θα το βγαλετε ολο ή σχεδον ολο.
Βιολογια μονο το πρωτο κεφαλαιο προλαβαινετε.
Χημεία και εγώ έτσι το υπολογίζω. Βιολογία όμως που είναι και πιο πολλά νόμιζα ότι κάνουν συνήθως και κάτι απο το 2ο... Τεσπα θα δείξει...
Ακόμα μία απορία: Στη χημεία χρειάζεται να αγοράσω το σχολικό βιβλίο? Ή καλύπτομαι αποό φωτοτυπίες- Σαλτερή μέχρι να θυμηθουν να μας το δώσουν στο σχολείο?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr.Blonde

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mr.Blonde αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 866 μηνύματα.
Το σχολικο στη χημεια ειναι απαραδεκτο βιβλιο.Πιο πολυ θα σου χρειαστει για το τελος,για να μαθεις παπαγαλια κατι ορισμους.Για τα θερινα μαθηματα καλυπτεσαι μια χαρα,αλλα δεν ειναι κακο να το παρεις.Ζητα το απο κανενα περσινο μαθητη της θετικης βασικα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hephaestus

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Hephaestus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ιερισσός (Χαλκιδική). Έχει γράψει 1,503 μηνύματα.
η επιφυλλιδα τι ειναι;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikosxdxd

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,804 μηνύματα.

Hephaestus

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Hephaestus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ιερισσός (Χαλκιδική). Έχει γράψει 1,503 μηνύματα.
επαιων;;;;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Queen of Hearts

Δραστήριο μέλος

Η Queen of Hearts αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 798 μηνύματα.

Guest 010239

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σαν χθές θυμάμαι κιεγώ τα δικά μου θερινά.Εχω να σας προτείνω να μην κουραστείτε ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι γιατί σας περιμένει μια χρονιά (κακά τα ψέματα) δύσκολη και απαιτητική.Να κοιτάξετε να μαζέψετε δυνάμεις γιατί χρειάζεστε αποθέματα για αργότερα που θα τα έχετε μεγαλύτερη ανάγκη.Ξέρω πως ορισμένοι το έχετε πάρει πολύ "ζεστά" το θέμα και θα θέλατε να αρχίσετε τις πολλές ώρες διάβασμα απο τώρα ώστε να είστε προετοιμασμένοι καλύτερα,όμως θα ήταν πολύ καλύτερο να μην τα δώσετε όλα απο τώρα,αλλά με μέτρο και να μήν αφήνετε κενά (το κυριότερο).
Αυτά απο μένα,εύχομαι κουράγιο και καλή δύναμη,υπομονή και αποφασιστικότητα.Καλή αρχή :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νάγια Τ.

Διάσημο μέλος

Η Νάγια Τ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,317 μηνύματα.
Συμφωνω απολυτα με την christine!Η επιτυχια στις πανελλαδικες ειναι κ θεμα στρατηγικης γιατι ο χειμωνας μαζι με τα φροντιστηρια,το σχολειο και το διαβασμα ειναι βαρυς...αχ αχ...Αν τα δωσετε ολα απο τωρα στο τελος θα κλαταρετε...:hypno:Διαβαστε με συστημα χωρις να αφηνετε κενα,να κανετε συχνα επαναληψεις κ μετα τα χριστουγεννα που θα τελειωνει κ υλη φορτσαρετε σιγα-σιγα!!!Ομως αυτα ειναι λιγο μακρινα....Προς το παρον ας γνωρισετε την "υλη της Γ λυκειου"!Κ μην ξεχνατε οτι ο αγωνας ληγει στο 90'!!!(μη σας πω κ στις καθυστερησεις)Πραγμα που σημαινει να επαγρυπνειτε συνεχως!!;):book:
Καλη δυναμη στο δυσκολο μα κ συναμα ωραιο αγωνα που σας περιμενει...:):worship:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

georgia.94

Δραστήριο μέλος

Η georgia.94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 559 μηνύματα.
καλο κουραγιο παιδακια μουυυυ!!!!!και μην ξεχνατε οτι τ χρονου τετοια εποχη θα ειστε εντελως free και χαλαροι οσο ποτε αλλοτεεε!!!
ομως οπως λεει η ναγια μην τα δωσετε ολα απο τωρα τν ιουλιο γιατι μετα θα κουραστειτε(σαν κ εμενα!) και τσαμπα ο κοπος!!χαλαρα, με συστημα,χωρις ΑΓΧΟΣ (οπως γινεται!) και ολα θα πανε καλα!
βεβαια, ως θεωρητικη π ημουν εχω να πω πως τα θεωρητικα μας δν χρειαζονται θερινα!ειναι καθαρο διαβασμα....δν αξιζει ο κοπος και τα χρηματα!αποψη μου!!εχετε πολυυυ χρονο να μελετησετε ιστοριες και αρχαια κ βιολογιες κλπ κλπ!!!!
για τς αλλες 2 κατευθ. νομιζω οτι απαιτουνται θερινα γ την τριβη με τς ασκησεις!!=)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rebel1

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Rebel1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 966 μηνύματα.
ξεκιναμεεεεεεεεε:no: :no:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαρουλιτα

Διάσημο μέλος

Η Χαρουλιτα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 2,552 μηνύματα.
Οποιοσδηποτε θελει οτιδηποτε περι Χημειας μπορει ανετα να μου στειλει pm ή να ρωτησει σε αντιστοιχο θρεντ!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νηρηίς

Διάσημο μέλος

Η Νηρηίς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 2,645 μηνύματα.
Η χρονιά θα περάσει τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβετε καν :D και εμένα μου το έλεγαν, αλλά δεν το πίστευα , μέχρι που το βίωσα.. ο χρόνος θα περάσει απίστευτα γρήγορα.. Πάνω απο όλα να μην έχετε άγχος.. Πολύ σημαντικό!!! Το άγχος δεν έχει πάντα θετικά αποτελέσματα ;) Καλή σας επιτυχία και καλό κουράγιο!!! :D :D :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dhmh

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Dhmh αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 1,497 μηνύματα.
Μιας που βαριέμαι, θα γράψω μπερδεμένες ότι συμβουλές μου έρχονται:
Ήμουν θετική, και άρα για τη θετική θα γράψω.
1)Διαβάστε ΒΙΟΛΟΓΙΑ το καλοκαίρι.Ξέρω ότι με την παπαγαλία δε τα πάτε καλά.Ξέρω ότι η ηλίθια θεωρία της είναι για το πέος.Όμως πρέπει να την μάθετε καλά τώρα το καλοκαίρι.Αφομοιώστε την.Για τις ασκήσεις μην αγχώνεστε τόσο.Στην αρχή μπορεί να μη τα καταφέρνετε και πολύ καλά γιατί είναι λίγο παράξενες, όμως όπως είπα ΜΑΘΕΤΕ πολύ καλά τη θεωρία και θα είστε ΟΚ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Βρείτε έναν καθηγητή της προκοπής να σας δίνει αυτός ασκήσεις από πολλά βοηθήματα.Αν ήταν να προτείνω 1 βοήθημα όμως, θα έλεγα Τζαβάρα.
2)Όσον αφορά τη Χημεία.Το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό.Εξαιρετικά βαρετό.Δε ξέρω πως θα την παλέψετε μέχρι να μπείτε στο pΗ, όμως να θυμάστε ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ---->Η ΧΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΓΑΜΑΤΟΙ, ΜΗ ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΞΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ.Όπως είπα, το 1ο κεφάλαιο είναι βαρετό, όμως πιστεύω ότι τα άλλα δύο είναι φοβερά.Γενικά θα ακούσετε ότι η Χημεία είναι το πιο εύκολο μάθημα της θετικής.Ναι.Είναι εύκολο.Όμως μόνο αν διαβάζεις μέχρι το ΤΕΛΟΣ!Δε λέω τίποτα άλλο, ο νοών νοείτο!
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαλτερής.Τώρα, τι να σας πω.Ο Σαλτερής είναι υπερπλήρης.Προς το τέλος, αν έχετε χρόνο(δε θα έχετε) δοκιμάστε και κανέναν Μιχελη.
3)Μαθηματικά κατεύθυνσης.Well.Οι μιγαδικοί(αυτό θα κάνετε πρώτο μάλλον) δε μου άρεσαν.Παρόλα αυτά, είναι το 2ο θέμα των πανελληνίων!Οπότε, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τους μάθετε καλά από τώρα.Ποιος κάθεται να διαβάσει μιγαδικούς το χειμώνα..Τότε θα ξεσκίζεστε στη Βιολογία και στις Παραγώγους, δεν έχετε χρόνο για επαναλήψεις στους μιγαδικούς.Η υπόλοιπη ύλη, βέβαια, παρόλο που είναι μεγάλη, είναι πολύ ενδιαφέρουσα.Το κόλπο είναι ένα.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Να το γνωρίζετε αυτό.ΔΕΝ βάζουν τρελές ασκήσεις στις πανελλήνιες.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ.Και η δεύτερη συμβουλή μου είναι η εξής.ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΤΕ ΝΑ ΛΥΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΕΤΕ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ, ΜΗ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΒΑΖΟΥΝ.
Προτεινόμενο βοήθημα: Τώρα τι να σας πω.Προσωπικά, έβγαλα το Μπάρλα σε πρώτη φάση.Μετά ο καθηγητής μου, εκτύπωνε ασκήσεις από άλλα γνωστά βοηθήματα και το Ίντερνετ.Διαβάστε Μπάρλα 100% και μετά αν θέλετε και ένα δεύτερο για την αρχή, προτείνω Παπαδάκη.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Έγραψα τη λέξη "Ίντερνετ" και θυμήθηκα τον εαυτό μου πέρυσι το καλοκαίρι.Δώστε προσοχή, γιατί αυτό που θα γράψω τώρα είναι πολύ σημαντικό.ΜΗΝ ΚΑΙΓΕΣΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Διαβάστε τα κωλοβοηθήματα που θα πάρετε για το κάθε μάθημα, και από κει και πέρα ΠΡΟΣΟΧΗ με το ίντερνετ.ΣΙΓΟΥΡΑ, έχει αξιόλογα πράγματα στο διαδίκτυο.Όμως, για το θεό, κατεβάστε κάτι, εκτυπώστε το και λύστε το επί τόπου.

Μαθ.Γ.Π και Α.Ο.Θ: Απλά μαθήματα.Δε θα συναντήσετε δυσκολίες σε κανένα σημείο.Το 1ο κεφάλαιο στα μαθηματικά γενικής είναι από την κατεύθυνση και είναι πολύ εύκολο.Το 2ο μόνο, η Στατιστική, είναι τραγικό κεφάλαιο.ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον δεν έχει, απλά μάθετέ το και λύστε την άσκηση που θα σας βάλουν στις πανελλήνιες.Στη Στατιστική, ΜΑΘΕΤΕ τα διαγράμματα!Όταν λέει Ραβδόγραμμα, εννοεί ΡΑΒΔΟΓΡΑΜΜΑ.ΜΑΘΕΤΕ να τα σχεδιάζετε!Αν λέτε ότι "Αρχίδια μωρέ, κάποτε θα τα μάθω, νταξ", ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΤΕ.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.Το 3ο κεφάλαιο, οι Πιθανότητες, είναι εύκολο και ωραίο κεφάλαιο.Προσωπικά το αγαπημένο μου.Για τις Α.Ο.Θ, δεν υπάρχει κάτι να πω.Η θεωρία είναι εύκολη, αλλά και πάλι είναι ΘΕΩΡΙΑ.Οπότε τι κάνουμε?Τη διαβάζουμε πότε πότε!Συμβουλή.Τη διαβάζουμε όταν την παραδίδει η καθηγήτρια στο φροντιστήριο.Εκείνες τις μέρες.Αν νομίζετε ότι το μεθεπόμενο ΣΚ που είστε ελεύθεροι "Θα διαβάσετε Α.Ο.Θ" είστε γελασμένοι.ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δε διαβάζει Α.Ο.Θ το ΣΚ.Το ΣΚ θα θέλετε να διαβάσετε Βιο, Μαθ, Φυσ κτλ., σιγά μη κάτσετε να διαβάσετε ΑΟΘ.
Προτεινόμενα βοηθήματα: Είχα Μπάρλα(το μετάνιωσα) στα μαθηματικά γενικής και Μηλίτση στο ΑΟΘ.Στα μαθηματικά γενικής να πάρετε ένα καινούριο των εκδόσεων Σαββάλα, νομίζω του Παπαδάκη είναι.Πολύ καλό.
Φυσική κατεύθυνσης: Μαζί με τα Μαθηματικά κατεύθυνσης, το έτερο δύσκολο μάθημα.Ο κανόνας είναι ο ίδιος.ΛΥΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ.Σας εγγυώμαι ότι δε θα καταφέρετε/δεν είναι καλό να παπαγαλίζετε μεθοδολογίες.Στην αρχή ίσως η λέξη Μεθοδολογίες είναι χρήσιμη, βέβαια.Έχουμε 4 κεφάλαια.Ταλαντώσεις/Κύματα/Στερεό/Κρούσεις-Doppler.Εκτός από τα Κύματα και το Doppler, τα υπόλοιπα είναι γαμάτα κεφάλαια.Μπορεί να σας αρέσουν και τα υπόλοιπα εσάς :P
Τέλος, φροντίστε στη θερινή προετοιμασία να ξεσκίσετε ότι μάθετε.Λύστε πολλές ασκήσεις από βοηθήματα.Έτσι θα αποκτήσετε αυτοπεποίθηση.Προσωπικά, στην αρχή είχα πρόβλημα με τη Φυσική, και μόνο όταν αποφάσισα να ασχοληθώ πολύ(ευτυχώς νωρίς, από το καλοκαίρι) πήρα φόρα και αισιοδοξία.Αν έχετε σκατά ψυχολογία και προκατάληψη απέναντι σε κάποιο μάθημα, δε θα προσέχετε στο μάθημα, δε θα διαβάζετε, δε θα γράψετε.
Προτεινόμενο βοήθημα: Σαββάλες και Παναγιωτακόπουλος.Διαλέξτε ένα από αυτά.Μάλλον Σαββάλες.Από κει και πέρα, ο δικός μου καθηγητής εκτύπωνε ασκήσεις από άπειρα βοηθήματα και φρόντιζε πάντα όταν έβγαινε κάτι στην ιστοσελίδα του υπουργείου να το λύνουμε.ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.Επίσης, μη ξεχάσετε τις ασκήσεις του βιβλίου!!!

Έκθεση: ΓΡΑΨΤΕ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ.Ειδικά το καλοκαίρι, προσπαθήστε παρά τη ζέστη να κάνετε κάποιο από τα 3, κάθε μέρα.Ένα θεματάκι να διαβάσετε κάθε μέρα, ένα κειμενάκι, ένα φυλλαδιάκι, και είναι αρκετό.Απλά ασχοληθείτε με το μάθημα, και μη το σνομπάρετε.

Γενικά πράγματα:
1)Κοιμηθείτε τουλάχιστον 7-8 ώρες τώρα το καλοκαίρι ΑΛΛΑ και το χειμώνα.Τα ξενύχτια δε λειτουργούν.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
2)Φροντίστε να ξεκουράζεστε όταν νιώθετε ότι ξεφεύγετε από τα όρια.Ναι, αν έχετε στόχους πρέπει να προσπαθήστε πολύ.Όμως αν πάτε κουρασμένοι στις πανελλήνιες δε θα αποδώσετε όσο θέλετε.ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ.
3)Θα βάλετε κιλά, αλλά όσο να'ναι προσπαθήστε να τρώτε υγιεινά.Μη μένετε νηστικοί.Να πίνετε χυμούς, να τρώτε φρούτα και μακριά από τους καφέδες όσο μπορείτε.Καλύτερα κοιμηθείτε και μη πιείτε καφέ!
4)Κρατείστε τις απουσίες για το τέλος.
5)Να πάτε 5ημερη.
6)Όταν κάποιος κλαίγεται για την καημένη τη ζωή του, για τις πανελλήνιες κτλ. να φεύγετε!Φέτος μην κάνετε παρέα με τέτοια άτομα, για το όνομα του θεού!
7)Μην παίρνετε τηλέφωνο τον κολλητό σας για να του πείτε τον πόνο σας.Και οι δύο είστε για τον πούτσο, έχετε προβλήματα(δεν έχετε, αλλά νομίζετε ότι έχετε) και με το τηλέφωνο δε θα τα λύσετε.Χαλαρώστε, σφίξτε τα δόντια και κάνετε ότι μπορείτε.Όταν παίρνετε τηλέφωνο τους φίλους σας, να μιλάτε για ανάλαφρα πραγματάκια.
8 )Μην ασχοληθείτε με τα γκομενικά, δεν κάνει!
9)Α!!!ΚΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, θα θέλει να διαβάζετε μόνο για το δικό του μάθημα!Να είστε προετοιμασμένοι λοιπόν.Να διαβάζετε για όλα και να κάνετε πρόγραμμα!!!
10)Προσπαθήστε με κάθε τρόπο να έχετε καλή ψυχολογία.Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσετε μια κουραστική χρονιά και θα έχετε νεύρα.Χαλαρώστε.


Καλή τύχη, θα γράψω κι άλλα καμιά φορά.
καταρχην, πολυ ωραιο κειμενο, σε ευχαριστουμε εμεις τα θετικοπαιδα!:)
θα ηθελα να σε ρωτησω: 1. ποσο ''εξυπνο'' ειναι να διαβαζεις(λυνεις ασκησεις) απο ''γνωστα'' βοηθηματα? το λεω αυτο καθως εχω ακουσει πως αυτοι που βαζουν τα θεματα ξερουν πανω κατω τα ''πιο διασημα βοηθηματα'' και τα αποφευγουν για ασκησεις.
2. τις ασκησεις των σχολικων δεν ειναι καλυτερο να τις κανουμε μονοι μας για εξασκηση? η καθηγητρια μου στο φροντιστηριο ειπε πως φυσικη μαλλον δεν θα κανουμε καθολου ασκησεις απο το σχολικο βιβλιο μιας που πια βαζουν τοσο εξεζητημενα θεματα που δεν υπαρχουν στα σχολικα βιβλια και δεν υπαρχει λογος να ''χανουμε χρονο''. αλλα ακουσα πως ουτε στο σχολειο μου φετος στην Γ' εκαναν ασκησεις απο το βιβλιο:confused: 3. πως βλεπεις τον συνδυασμο θετικης με φυσικη Γ.Π.? (αντι για βιολογια ή μαθηματικα) 4.αυτο που λες να λυνουμε τα μαθηματικα με κλασικους τροπους...καμια φορα δεν μπορει να μην ζηταν το προφανες?(πολλες φορες ψαχνεις ψαχνεις μια περιπλοκη λυση και τελικα ειναι κατι πολυ απλο, που δεν παει το μυαλο σου με τιποτα. αυτο εννοεις?:) )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

giorgos 1996

Νεοφερμένος

Ο giorgos 1996 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
μην ανησυχείς εσύ τελειώνεις σε κάτι μήνες και μετά έχουμε εμείς σειρά. Τι να κάνουμε έτσι διαδοχικά πάνε
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top